Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@mahmutceliker Tesekkur ederim!
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba. Biz bir kaç gün önce JFK dan giriş yaptık. Türkiye de neredeyse 1 yıl kalmıştık. Görevli bize ne kadardır ülke disindaydiniz diye sordu. Biz 11 ay dedik. Neden bu kadar uzun kaldınız diye sordu. Çocukların devam eden okullari vardı o yüzden dedik. Sonrasinda da temelli geldik dedik ve elimizde olan kira sözleşmesini gösterdik. Tekrar hoşgeldiniz dedi ve sorunsuz bir şekilde girdik. Ama görevli oldukça ilimliydi, sorular sert bir tonda değildi.
-
6 ekim'de jfk'den giris yaptim. Ogle saatlerine dogru 2 saat pasaport sirasinda bekledik cok kotuydu isleyis. Memura adresimi degistirttim. New jersey'de 1 ayligina airbnb tutmustum simdi orda kaliyorum 10 gundur. ssn'den bir haber yok hala, 15-16. gune gelince gidip bir ssa ofisine sormam gerekecek gibi.
-
@Gürhan-Kuraş hükümetin kapanmış olması işlemleri yavaşlatmış olabilir mi?
-
@Gürhan-Kuraş bence o kadar beklemeyin yarın gidin daha erkene almış olursunuz.
-
Bugün konuştuğum bir talihli 06.10.25 tarihinde ABD’ye ilk girişi yapmış, bugün 16.10.25 tarihinde SSN’i gelmiş.
Hükümet kapanmasını genellememek lazım kişisel görüşüm. Çalıştığım is yerinde de gözlemlediğim federaller iş seyahatlerine ara vermeksizin devam ediyor ayrica, kesinti olmaması bizim için iyi 👍
-
Herkese merhaba, mülakat gününü bekleyen bir talihli olarak bu başlığı sıkça okuyor ve faydalanıyorum. Aklımda tam olarak yanıtını bulamadığım iki soru var. Fikri/deneyimi olan herkesten yorumlarını bekliyorum.
1- Deneyimlerde çoğunlukla ABD'ye yüksek miktarda nakit para ile girildiğini görüyorum. Bunun sebebi, Türkiye'deki banka hesabından ABD'de açılan banka hesabına aktarım esnasında alınacak işlem ücretini ödememek mi?
2- Her şey yolunda giderse, biz doğrudan kesin giriş yapmayı düşünüyoruz. Ancak burada köpeklerimiz var. Onların prosedürünü araştırdık ve hazırlığını yapıyoruz. Ancak yine de, kendimiz ilk kez ABD'ye girerken beraberimizde ( kargo kompartımanında ) köpeklerimizin olması bize ekstra bir zorluk yaratır mı ?
Deneyimlerini ve yorumlarını paylaşan herkese peşinen teşekkür ederim.
-
@bkio hayirli olsun. Nakit para ilk etapta gercekten lazim oluyor ama bir iki hafta icinde banka hesaplariniz acildiginda artik nakit para kullanmiyorsunuz. Turkiyeden amerikaya en uygun npara veya teb ile aktarim yapabilirsiniz. Bunun ile ilgili baslik var aratirsaniz bolca deneyim cikacaktir. Nakit para 10K uzerinde getirdiginizde sadece havaalaninda beyan etmeniz gerekiyor. Ama turkiyeden yuklu miktarda para transferinde belge talepleri oldu. Sahsen biz 10K Nakit getirdik kalani banka kanali ile lazim oldugunda amerikaya transfer ediyoruz. Yolculukta o kosturmacanin arasinda acikcasi para guvenligi ile ugrasmakta ayri bir dert yolculugunuzda ve yeni hayatinizda kolaylıklar dilerim.
-
@akara öncelikle çok teşekkürler. Ben de o telaş içerisinde nakit para ile uğraşmak yerine az bir miktar nakit götürüp, ilk günlerdeki ihtiyaçları hâlihazırda yurtdışı kullanımına açık kredi kartlarımızla yaparız diye düşünüyordum. Ancak çoğunluğun yanında kayda değer bir miktar nakit götürdüğünü görünce transfer masraflarıyla ilgili gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba diye düşündüm.
-
@bkio, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Herkese merhaba, mülakat gününü bekleyen bir talihli olarak bu başlığı sıkça okuyor ve faydalanıyorum. Aklımda tam olarak yanıtını bulamadığım iki soru var. Fikri/deneyimi olan herkesten yorumlarını bekliyorum.
1- Deneyimlerde çoğunlukla ABD'ye yüksek miktarda nakit para ile girildiğini görüyorum. Bunun sebebi, Türkiye'deki banka hesabından ABD'de açılan banka hesabına aktarım esnasında alınacak işlem ücretini ödememek mi?
2- Her şey yolunda giderse, biz doğrudan kesin giriş yapmayı düşünüyoruz. Ancak burada köpeklerimiz var. Onların prosedürünü araştırdık ve hazırlığını yapıyoruz. Ancak yine de, kendimiz ilk kez ABD'ye girerken beraberimizde ( kargo kompartımanında ) köpeklerimizin olması bize ekstra bir zorluk yaratır mı ?
Deneyimlerini ve yorumlarını paylaşan herkese peşinen teşekkür ederim.
1-Yüksek miktar nakit ile giriş yapmak yolculuk esnasında veya banka hesabı açılışı yapincaya kadar ki güvenlik riskini ortaya çıkarır sadece, bunun haricinde bir avantaji veya dezavantaj yok. Paranizi uçuşunuzda bas üstü dolabı yerine cebinizde veya önünüzdeki koltuk altina koyacağınız çanta içerisinde muhafaza etmenizi tavsiye ederim. Swift transfer ücreti için en avantajlı Enpara veya TEB, işlem hızı ve en az sorgulama için finans kurumu tavsiye Enpara. Birçok güncel deneyimi ABD-Türkiye Arası Para Transferleri başlığında bulabilirsiniz.
2-Evcil hayvanlarınızı ilk girişte beraberinizde getirmeniz yararınıza olacaktır bir daha git gel yapmayacaksanız, daha sonra vekalet vererek diğer işlemler ile uğraşmamak için. Değişen kurallar nedeniyle (belli havalimanlarından giriş kısıtlaması, 1 gece karantina vb) biraz yorucu olabilecektir ancak yanınızda gelmeleri sizi de psikolojik olarak iyi hissettirecektir. Birçok detay ve güncel deneyim Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek başlığında mevcut. Köpeklerinizin yanında olması girişte ekstra bir sorgulanma veya bekletilme sebebi değil.
Planlı ilerlemek güzel bir şey, mülakatınıza ilk aşamada odaklanmak daha yararınıza olacaktır. Bol şans 🍀
-
@ATS16 Öncelikle teşekkür ederim.
Bizim düşüncemiz ilk girişin ardından ihtiyaçlarımız için hâlihazırda yurtdışı kullanımına açık olan kredi kartlarımızı kullanıp, Amerika'da banka hesabı açtırdıktan sonra buradaki paramızı yavaş yavaş transfer etmekti. Ancak deneyimlerde genellikle kayda değer meblağlarla girildiğini görünce gözden kaçırdığım bir şey mi oldu diye düşündüm.
Aslında ben de şu an sadece mülakat gününe odaklanmak istiyorum ama köpekler olunca daha detaylı bir planlama yapmak, alternatifleri düşünmek zorunda hissediyoruz. Yanıtınız için çok teşekkürler, ekstra bir zorluk yaratmayacağını duymak bizi rahatlattı 🍀
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
@Talha-Furkan @AYSY33
18 ekim'de tanidigimin adresine ulaştı. bugun de posta yoluyla benim elime gecti. -
E elbruz bu başlıktan bahsetti
-
@bkio Tebrikler ve kolayliklar simididen.
-
Cok yuksek para ile de giris yapabilirsiniz ama bunu beyan etmeniz gerekir, miktar gercekten cok yuksekse (?) sizden belge isterler hem gumrukte hem de bankalarda. Ben 10K ustu ile giris yaptim ve hic bir sorun yasamadim, cok yuksek degildi ama bu tabi yuksegin ne olduguna bagli.
-
Ben yine oldukca buyuk kopegimle (tasinabilecek en buyuk boyutlar), ustelik de en uzun Avrupa ABD ucusuyla geldim, hic sorun yasamadik, sadece ek valiz almak guc olabilir oyle bir niyetiniz varsa. Havalimaninda zaten kopeginizi cikariyorsunuz (istemezseniz valiz gibi kafeste tasirsiniz da) ve valizlerle araca geciyorsunuz, kolay demiyorum ama yapamayacaginiz bir sey degil, endise etmeyin.
Esenlikler.
-
-
6 ekimde abd'ye ilk girisimi yapmistim yaklasik 1 ay gecti. bu hafta istanbul'a donup 1 ay kalip abd'ye geri donecegim. giriste bir sorun olur mu diye dusunuyorum ama o daha 2. girisim olacak, green card hala gelmedi.
-
@Gürhan-Kuraş sorun olmaz. Bu seyahatinizin kalıcı göç amacıyla olup olmadığına dair sorular sorulabilir girişiniz esnasında
-
@ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@Gürhan-Kuraş sorun olmaz. Bu seyahatinizin kalıcı göç amacıyla olup olmadığına dair sorular sorulabilir girişiniz esnasında
tesekkurler cevabiniz icin, o kadarini da sorsun bari.
-
Amerika'ya Los Angeles'dan girişimizi yaptık. Girişte hiç sıkıntı yaşamadık uzun sürmedi. Üzerimizde ne var ne yok diye sorgulamadılar. Evraklarımızı teslim ettik ama benim çok büyük bir hatam olmuş. Tiflis biraz stresli süreç yaşattığı için pasaportları alırken kontrol etmeme rağmen eşimin doğum günü gözümden kaçmış ve bir gün farkla girilmiş vizeye🥴 görevli zarf üstüne de USCIS e not olsun diye yazdı birşeyler. Artık hayırlısı bakalım.
-
O onuru bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba. Ulkeye 4 eylulde giris yaptim ve 5inde gidip Sosyal Guvenlik ofisinden randevu aldim. Iyi ki de almisim cunku sosyal guvenlik kartim gelmedi. 31 ekimde randevuma gittim ve daha once Work and Travel yaptigim icin zaten sosyal guvenlik kartim vardi, o yuzden replacement basvurusu yaptim. 4. gunumde USPS Informed Delivery den dagitima ciktigina dair ve teslim edildigine dair email geldi fakat teslim edilen bir mail yoktu. Ertesi gun tekrar teslim edildigine dair email geldi fakat yine hicbir sey yoktu. Iki hafta icinde gelmezse local office i aramami soylediler, bugun aradim ve 2 saatten uzun sure beklememe ragmen telefonu acan olmayinca ofise gittim fakat hayatimda gordugum en kaba insana denk geldim ve bana tekrar randevu almami soyledi ve dinlemeden beni yolladi. En yakin randevu 6 ocakta ve farkli bir ofiste. Social Security genel merkezinden biriyle konustum fakat ofisle konusmam gerektigini soylediler. USPS'e iki defa kayip basvurusunda bulundum fakat hala bir donus yok. Benzer bir durum yasayan oldu mu? Su an ne yapacagimi gercekten bilmiyorum ve eski sosyal guvenlik kartimi da kullanamiyorum. Bir kac firma is icin kabul etmedi cunku. Ve kaybolduysa ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Tesekkurler.
-
Isveren, ise aldigi calisan icin Form I-9 (Employment Eligibility Verification) doldurup beyan etmek zorunda. Sizin calisan olarak bu formun doldurulmasi sirasinda calisma izninizi kanitlamaniz icin sunabileceginiz belgeler surada anlatiliyor:
https://www.uscis.gov/i-9-central/form-i-9-acceptable-documents
Gorulecegi uzere, Permanent Resident Card/Green Card (I-551) elinizde is bu sizin hem kimliginizi hem de calisma izninizi kanitlayan bir "List A" belgesi. SSN beyaninda bulunmadiginiz icin calisma izninizin olmadigi iddia edilemez.
Sizden SSN kartinizin kopyasini daha gorusme yapmadan veya teklifte dahi bulunmadan isteyenlerden uzak durmanizi oneririm. Green Card sahibi oldugunuzu, yasama ve calisma izniniz oldugunu belirtmeniz yeterli olmali.
Ayrica isverenler elektronik ortamda sizin calisma izninizi kontrol edebilirler (e-verify) ve genellikle bu yontemi kullaniyorlar.
Hatta gerekiyorsa sizi ise alip, Form I-9 doldurup, sizi ise baslatip, SSN numaranizi sonrasinda da alabilirler.
SSA ile iletisime gecmeyi ve USPS ile kayip postanizi bulmayi (bu ciddi bir durum ve USPS government shutdown'dan etkilenmiyor) degerlendirirken bir yandan da e-verify sistemini incelemenizi onerebilirim.
Hatta self-check ile kendiniz de kontrol edebilirsiniz:
https://www.e-verify.gov/employees/employee-self-services/mye-verify/self-checkP.S. SSA ofise gittiginizde, SSN numaranizin degisip degismedigini, degisti ise yeni numaranizi ogrenebilmis miydiniz?
P.P.S. Yeni SSN kartinizin teslim edildigine dair bilgideki adres ve sizin adresinizin ayni oldugunu kontrol etmissinizdir, yine de hatirlatmak istedim. Bolgenizdeki USPS ofisine gidip danisma sansiniz var mi?
Sn @goodluck bu kayip posta (SSN karti iceriyor) konusunda onerebileceginiz bir cozum olur mu? Tesekkurler. -
@Sharm Evet, sosyal guvenlik numaram ayni. Sadece kartin yenilenmesini bekliyordum. Bu firma benim daha once Avrupa'da yasarken calistigim firmaydi ve beni Amerika ofisine gecireceklerdi. Benim eski sosyal guvenlik kartimin ustunde ' valid for work only with DHS authorization' yazdigi icin calistiklari firma olan ' ADP' nin kabul etmedigini soylediler. I-9 formunu zaten doldurmustum ama sonra bu engelle karsima ciktilar. Ben de baska bir eyaletteyken baska bir sosyal guvenlik numaramin gecerli olduguna dair yazi aldim ve yine de guncellenmis karti istediklerini soylediler. Belki de beni oyaliyorlar sadece bilmiyorum. Su an sadece yeni kartimin elime gecmesini bekliyorum ama mailde kaybolmus olma ihtimali var ve maalesef o konuyu cozmeye calisiyorum. Bilgilendirme icin tesekkur ederim. E-verify i deneyecegim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum