Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hala çözülmemiş noktalar olsa da ben de Unganlardaki sağlık mülakatımdan bahsetmek istiyorum. Bizim randevumuz 9.10 ve 9.15 teydi. 9 dan önce unganlardaydık. Bizden önce iki kişi daha gelmişti. Onlardan başlayarak sırasıyla pasaportlarımızı ve aşı kartlarımızı aldılar. Bunun dışında herhangi bir belge istenmedi. Fotoğraf çekimi, imzalar vs tamamlandı . Sonrasında muayene için yine aynı sırayla içeri alındık. İçeride doktor hanım üzerinizi çıkartmanızı ve önlük giymenizi istiyor. Benim aşı kartımda tüm aşılarım yapılmıştı yaklaşık 30 senelik ama hepsi tamdı. Yine de bana 3 iğne olacak şekilde aşı yaptı. Hangi aşıları yaptığını söylemiyor ama ben yaptıktan sonra kendisine sordum. İnfluenza ve tdap yaptığını söyledi. Sonrasında klasik soruları sordu. Alkol, hastalıklar, uyuşturucu, psikolojik durum, piercing vs. Aynı zamanda da karın, sırt gibi kısımlar için elle muayene yaptı ve tansiyon ölçtü. Oldukça kısa sürüyor bu kısım. Sonrasında ilk kısım için ücret ödememiz istedindi. Biz kredi kartı ile TL olarak ödedik. Eşim için 5 aşı ve benim için 4 aşı (sonradan raporda gördüğüm üzere) için toplam 28.650 TL ödedik. Sonrasında verdikleri kağıtlar ile düzen lab a çıktık. Orada kan vermeye gittik. Ve iki kişi için 98dolar ödedik. En son olarak da göğüs filmi çekildik. O da ayrı bir katta yapılıyor ve onun için ekstra ücret istenmedi. Bu şekilde süreci tamamlamış olduk. En son çıkarken sizi 3e kadar aramazsak raporlarda bir sorun yoktur dediler. Raporları ertesi gün almayı düşünüyorduk ama 4ten önce veremeyeceklerini söyledikleri için biz de yaşadığımız şehre geri döndük. 9bucuktan sonra baya bi kalabalıklaşma oluyor. O sebeple randevudan biraz erken gitmeyi tavsiye edebilirim. Ertesi sabah ise mail yoluyla raporlar geliyor. Tüm detaylar mevcut. Burada bilgilerinizi mutlaka kontrol edin. Benimkisinde daha önceki iletilerde bahsettiğim üzere bir yanlışlık söz konusu. Bunu düzelttirmek için kendilerine çokça ulaşmaya çalıştım, bir şekilde ulaşmayı başardım ama düzelecek mi bilemiyorum. En son yaşadığımız olumsuzluk dışında genel sürecimiz hızlı ilerledi. Eşim yeni bir operasyon geçirmişti. Hala yarası bandajlı. Ama onu bile sormamışlar. Epikriz raporu da götürmüştük. Onu da incelemediler. Belki de operasyonun büyük olmamasıyla ilgilidir. Ekstra olarak ben de grip olarak gittim muayeneye hatta doktor hanıma ateşim olabileceğini biraz rahatsız olduğumu söyledim, sıkıntı olmadığını söyledi. Önerebileceğim bir başka şey de ertesi gün raporu alamayacak olsanız bile maili görüp bilgileri kontrol ettikten sonra geri dönmek. Çünkü bir sorun olduğunda unganlara ulaşmak imkansıza yakın. Yüzyüze gidip konuştuğunuzda daha hızlı çözüm sağlanabilir diye düşünüyorum.

• @Meliha-Yalın bunun için konsolosluğun visa navigator kısmını kullanabilirsiniz. Sizin ile ilgili olan kısımları seçiyorsunuz. Navigator konu başlığı ve içerik ile ilgili bilgileri size veriyor. Bu maile evlilik cüzdanı, yeni ve eski pasaportlar ve eşinizin pasaportunu eklerseniz tek seferde dosyanızı açarlar. Benim akşam attığım maile sabah 8:30 gibi dönüş yapmışlardı. Birkaç arkadaşın da aynı bu şekilde hızlı dönüşleri olmuştu. Maksimum 1 gün içerisinde dönüş yapıyorlar diyebiliriz.

• @eceslc anladım teşekkür ederim inşallah bizde sizler gibi kısa sürede geri dönüş alırız. Dosya açılıp submit edildilip sağlık randevusu alındıktan sonra neler yapmamız gerekiyor ya da nasıl bulabilirim bunun cevabını

• @Meliha-Yalın mülakat deneyimleri ile ilgili bir sürü başlık mevcut. Oraları okuyabilirsiniz. Ekstra olarak arama kısmına kendi durumunuzla ilgili anahtar kelimeleri yazarak geçmiş tecrübelere ulaşabilirsiniz.

• Merhabalar, ustravel e kayıt oldum ama ''NVC/KCC Vaka Numarası'' cn girince kabul edilmiyor, yanlış yaptığım bir nokta mı var acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
    Sağlık muayenesi için randevu alacağım. Pasaportta ilçe olarak doğum yeri girilmiş ve sitede doğru bilgileri giriniz yazıyor ama istediği bilgi şehir bir problem teşkil eder mi hangisini yazmalıyım ?
    Lise diplomam yurtdışındaki üniversitede kaldı, Türkiyeden önlisans diplomam yeterli olur mu ?
    Yurtdışından adli sicil kaydı için konsolosluğa randevu talebi oluşturdum ama mülakata 8 gün kalaya anca alabildim. Eğer yetişmezse bir problem teşkil eder mi ?
    Yurtdışında belirli bir süre kaldığım için döndüğümde burada direkt önlisansa başvurdum kaçağa düşmüşüm bedelliye başvuracağım bir kaç gün sonra bu da problem yaratabilir mi benim için.
    Birden fazla soruyu tek seferde sormuş olabilirim, kusuruma bakmayın lütfen...

• @eceslc anladım çok teşekkür ederimm. Dediğiniz şekilde ilerleyince [email protected] adresine gerekli bilgiler ile mail atılmasını bildiriyor. Sizinde bu mail adresi miydi çok hızlı dönüş aldığınız adresiniz

• @omurk merhaba sorduğunuz için teşekkürler, benimki 24 ekimde onaylandı, pasaportumu teslim aldım mülakat deneyimim bitmek üzere bugün forumda paylaşayacağım. sürecinizde başarılar dilerim.

• Unganlardan randevu alırken case number kısmında en az 13 karakter olmalı diyordu bu yüzden olduğu gibi yazdım 2026EU000017xx şeklinde ama bi sıfırı çıkarmam gerekiyormuş sanırım bu sorun olur mu ?

• @Ekremi bir solukta okudum. Çok teşekkürler. Bizler içinde sorunsuz sıkıntısz geçen bir süreç olur ve herkes vizelerine kavuşur umarım. Yeni hayatınızda başarılar.

• Arkadaşlar selam, vizeme mülakata girdiğim gün kavuştum. türkiyeye döndüğümde kısaca deneyimim hakkında ilgili konu başlığında paylaşacağım. darısı bekleyen herkesin başına. 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@aimer Suudi Arabistan Konsolosluğuna gittiniz mi? Gitmediyseniz hemen gidip görüşün. Suudi Arabistan doğumlu biri olarak nüfus kaydı almanız zor olmaz diye düşünüyorum. Olur da kaydın gelmesi gecikirse mülakatta başvuru yaptığınızı ve beklediğinizi söylersiniz. Eksik evrak nedeniyle size kağıt verirler, red almazsınız da evrağınızı temin edip getirince vizenizi alırsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın Daha önce Sayın @ATS16 nın size verdiği linkteki örnekte yazan yolu izleyin lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc Ece Hanım, sorularınızı genele sormanız daha iyi olur, çünkü bilen birileri mutlaka yanıt verir. Etiketleme bazen diğer kişilerin katkı yapmasını kısıtlayabiliyor. Bu konuda bir deneyime rastlamadım maalesef.

• @Serapp çok teşekkür ederim Serap Hanım. Birkaç defa genele sordum ama maalesef bu tarz bir durum yaşayan yok gibi gözüküyor. Sizin tecrübeniz uzun süreli olduğu için belki denk gelmiş olabilirsiniz diye düşündüm. Tekrardan teşekkür ederim bilgi için 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@mert267 sorun olmaz. sondaki rakamları değiştirmediğiniz sürece sorun yok, sıfırları sistemin kabul ettiği sayıda girin. yani 2026eu kısmını ve sonraki gerçek numaranızı değiştirmeyin yeter.

• @omurk teşekkürler rica ederim umarım sizde vizenizi alırsınız. Başarılar dilerim

• Öncelikle süreci için çabalayan her talihli umarım en kısa zamanda ve en kolay şekilde vizesini alır.
    Ben 2025 sürecini tamamladım ve yakında uçuşum var, tüm mülakat sürecimi anlattığım bir video çektim. Umarım yardımcı olur.

(link kadırıldı)

• @Serapp Pazartesi sabah Ankara'daki Arabistan konsolosluğuna gideceğim. Yardımcı olacaklarmı acaba diye endişeliyim. Cidde konsolosluğuna mail atmıştım. Dönüş yaptılar, (Talebinizi Suudi Arabistan temsilciliklerine iletmenizi tavsiye ederiz. ) yazmışlar.

• @eceslc merhaba Ece hanım, Unganlardaki görevli hanımefendi ile yapmış olduğum konuşmaya istinaden sağlık raporunuz mail olarak gelmiş olsa bile gidip elden de teslim almanız gerekiyor diye biliyorum. Dv2026 mülakat deneyimleri başlığı altına yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz.

• Selamlar. Eğer geçerli bir ikameniz (oturum izniniz) yoksa, Absher’e kayıtlı olamayacağınızdan Suudi arabistan’dan nerdeyse hiç bir resmi belge alamazsınız.
    Ancak sizin doğum belgenize zaten e-devlet üzerinden “formül-a” belgesi olarak ulaşabiliyor olmalısınız, bir dener misiniz bunu?
    Yani doğum belgesi denilen şey formül-a belgesidir normalde ve sizin bunu doğum yerinizden bağımsız olarak zaten alabiliyor olmanız gerekiyor.

@aimer, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba
    Ailem ve ben Türk vatandaşıyız. Suudi Arabistan'da gurbette ben doğmuşum. Türkiye-Cidde konsolosluğuna kayıt ettirmişler. Ben 1 yaşındayken kalıcı geri gelmişler Türkiye'ye, orayla hiçbir bağlantımız yok şuanda, şimdi vize için doğum belgesini istiyor ABD, elimde belge yok. Bunu nasıl temin edebilirim. 19 Kasımda vize görüşmem var. Yeni öğrendim bu belgenin gerekliliğini, büyük ihtimal zaman yetmeyebilir. Red alacam herhalde, nasıl bir yol ilerlemeliyim.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 729
  • 19441
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |