Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaslar selam, Ben Massachusetts icin cok bir bilgi gormedim. Yaklasik uc sene oldu tasinali. Bu tarafi dusunen arkadaslar icin bir ornek olsun ben de katkida bulunmak isterim.

2 Kisi icin;
    Kira 2+2 ( NH yakin oturuyoruz, oldukca Kuzeyd. Boston`a yaklasik 35 dk trafiksiz yolda) 2635 $ - depozito 500$ ( Mustakil ev tutarsaniz genelde bir kira oluyor min)
    Kiracı Sigorta 200$ ( kesinlikle daha ucuza da yaptirabilirsiniz biz oncesinden bir talihsizlik yasadik bu sebeple yuksek tutuyoruz.)
    Elektrik min 140 $
    Su 40-60$
    İnternet 65 $
    Telefon 140 $ / 3 Kişi
    New England bolgesinde en taze ve uygun urunleri biz Market Baskette buldugumuz icin genelde orayi kullaniyoruz ve Costco uyeligimiz de mevcut. ortalama 90$ haftalik markete gidiyor ayda ya da 1.5ayda bir Turk Marketine ugruyoruz ki en cok parayi orada harciyoruz diyebilirim, el yakiyor 🙂 Akliniza takilan bir sey olursa eklemeler yapabilirim.

• Şimdi biz, geçen aydan itibaren bir karar aldık eşimle birlikte: “Bir ay boyunca sadece tek bir hesaptan harcama yapacağız ve başka hiçbir hesap, nakit para vs. kullanmayacağız. Herhangi bir yerde kredi kartı kullanırsak, bu hesaptan yapacağız ödemesini.” dedik ve sadece Bofa’daki ortak hesabımızı kullandık. Sakız bile alsak o hesabı kullandık, ama öyle kararlıydık. Ağustos ayı toplam harcamamızın $5,171.25 olduğunu gördük.

Açık konuşmak gerekirse bunu beklemiyorduk. Bazı forum kullanıcıları için düşük bir tutar olabilir ama yaşadığımız hayat kalitesine göre tahmin ettiğimizden epey yüksek bir tutar. Şöyle ufak detaylar vermem gerekirse: herhangi bir araba kredisi taksidi, o ay içinde yapılmış bir gezi/seyahat vs. yok; dümdüz iş ve ev döngüsü içinde geçiyor olaylar. En büyük harcama kalemimizin kira ($1,425) olduğunu düşünüyorduk. Hissimize göre ve hesaplamalarımıza(?) göre en fazla ayda 4k civarı harcıyoruzdur diye düşünüyorduk fakat hiç öyle değilmiş. 🥲

Kısacası verdiğimiz karardan öğrendiğimiz şu oldu: sistem sizi çalıştırıyor, kazandığınız parayı da size bir güzel harcatıyor. Kapitalizmle tanışmak, yüzleşmek biraz da iç dökmek gibi oldu bu yazım. Belki aranızda “kazandığımız para nereye gidiyor?” diye düşünenler olabilir. Deneyin; kalem kalem nereye gittiğini ay sonunda çok net bir tablo olarak görebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@zge Ayda ne kadar harcadığınızı görmek iyi olmuş, bütçe yapmak her zaman iyidir. Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama kiraya ödediğiniz rakam çok uygunmuş Özge hanım👍
    Boston'da 3000 altında güzel ev bulmak çok zor.

• @Serapp Kiramızın ucuz olmasının sebebi 1 odalı evde yaşıyor oluşumuz aslında ama tabi iki odalı evler de Boston kadar yüksek değil burda(Pittsburgh). Wisconsin de 2 odalıydı evimiz ve orda 1580 ödüyorduk çok değişken bi şey bu kira meselesi. Ayrıca bu miktarlarda kira ödeyen biri her iki eyalette de (WI ve şuan bulunduğumuz PA da) çok rahat Mortgage ödeyebilir kredi puanı oluştuktan sonra. İlk evi alacaklar için %3 lük peşinat ya da bazı hibe krediler araştırmıştım. Bakalım eğer bir gün olur da bir ev alırsak tecrübelerimizi yine buradan paylaşırız 🙏🏻

• Merhaba , bizde oradaki yaşam maaliyetlerini hesaplamaya çalışıyoruz. Aklıma takılan , bir oğlumuz var şu anda 3 yaşında istanbul’da kreşe gidiyor.Boston’a gitmeyi planlıyoruz ve orda da kreşe yollamak istiyoruz.Ancak burdan yaptığımız yazışmalardan bize gelen fiyatlar aylık 2500-3000 dolar bandında(5 gün için).Bu gider bize çok fazla geliyor bunun daha uygun olanı var mıdır? Devlet kreşi var mı? Bu yaşlarda çocuğu olan yada bu yollardan geçmiş bilgi sahibi arkadaşlardan tavsiye istiyoruz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@umutmuftahi

https://yesilkartforum.com/forum/post/386447

Bu iletideki video sizi biraz daha fazla yönlendirebilir, ayrıca “public pre-k” olarak aramalarınızı yapıyor musunuz? Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@umutmuftahi Boston Belediye kreşi var. 2,9-7 yaş arası haftada 223$ oldukça makul görünüyor. Yalnız kayıt olup sıra bekleniyormuş. Sayfada başvuru formu var. Bu linki bir inceleyin isterseniz:

• Teşekkürler inceliycez hepsini bu akşam :)))

• @umutmuftahi Bu arada, kreslere odediginiz para icin yil sonunda kres size bir form gonderecek. Onunla vergi beyani yaparken child and dependent care credit alirsiniz. Bu yillik gelirinize gore degisen bir miktar.

• 1 gallon benzin = $2.75 den aldim, North Tampa.

• @MySea TX Round Rock 1 galon benzin 87 Oktan 2.20$ ila 2.80$ arası değişiyor.

• @evrentnrkl $3 altinda oldugu surece bence iyi.

• @MySea az önce aldım Costco'dan 2.11$

• ⭐⭐⭐⭐

Costco - Mettawa, Illinois
    87 octane $2.70 per gallon
    Ice Mountain Spring Water, 16.9 fl oz (0.5 litre), 40 ct $6.39
    3 lb muz $1.69

• ⭐⭐⭐⭐

4 adet x Hankook Kinergy PT (H737) All Season 225/45R18 95V XL Lastik Fiyati
    $971.52 (tax, disposal, balance dahil. Front ve rear alignment hariç. Front alignment $120, rear alignment $85)

• @evrentnrkl Florida, Texas'dan biraz daha pahali bir eyalet. Ama cok daha guzel 😊

• @ATS16 Delaware'deyken Nissan servicede full synthetic yag ve filter degisimine $90 oduyordum. Burada, Tampa'da Nissan servicede $65 odedim, ustelik tire rotation da dahildi.

• Bunlar ne guzel benzin fiyatlaridir 🙂
    Irvine, CA Costco 87 octane 4,99$ 😃

• Michigan Costco regular 2.75 usd

• ⭐⭐⭐⭐

@marius

Cografya kaderdir 🙂 hava durumundan baktim, bugun ki 76 °F hava sicakliginin tadini cikarin bizim yerimize de Irvine, CA'da...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |