Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @theelfly, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar, 24 yaşındayım ve Türk ehliyetim var. Şu anda New Jersey’deyim ve ehliyet almak istiyorum. Sanırım oncelikle permit randevusu alıp ona girmek gerekiyor. Burada ehliyet almis biri yardımcı olabilir mi? Sürüş sınavına giriyor muyuz?

Valla bu konu cok karisik, kimisi giriyor kimisi girmiyor. Ben ve esim sadece yazilisinavla aldik. DMV'nin insafina kaliyor galiba.

• Arkadaşlar merhaba , eğer New York’ta ehliyet almak istiyorsanız oldukça zor bir süreç olduğunu size aktarmak istiyorum . Yazılı sınav ve road teste (sürüş sınavı ) girmek zorundasınız . Permit aldıktan sonra 5 saatlik kurs var Türkiye’deki trafik eğitimi olarak düşünün bunu almak zorundasınız . Yazılı sınav + 5 saatlik kurs +road test . Öncelikle New York trafiği çok tehlikeli bu yüzden examiner ler sizden gerçekten dikkat istiyor . İngilizce konusuna gelirsek basit komutları bilmeniz yeterli . U turn left turn right turn etc. road testten 2. Kez kaldım . Zaten New York ta en az 3 kez giriyor genelde insanlar . Ama aracı ve sınava gireceğiniz sınavı güzergahını tanırsanız ve examiner insaflı ise bariz hatalar yapılmamışsa geçersiniz . En ufak ayrıntıyı bile puan kırılımı olarak ekliyorlar . 30 puandan fazla hata yapılmışsa bırakıyorlar toplam 5 veya 8 dk sürüyor . Fox hill sınav için iyi bir seçim . Başarılar .

• Merhaba, ilk ehliyet alma deneyimimizi 3 yil once surda https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/1495?_=1759997726710# paylasmistim. Bugun Texas eyaletinde adres degisikligi sebebiyle ehliyet yenileme surecimizden kisaca bahsedecegim.

Adresimizi uscis ve usps uzerinden guncelledikten sonra, txt.texas.gov sitesi uzerinden, ehliyet yenileme secenegini tikladiktan sonra, adres guncelleme secenegi uzerinden guncellememizi yaptik, $11 odeme yapip gecici ehliyetimize sahip olduk. Ehliyetlerimiz bir hafta icerisinde adresimize ulasmis olur.

Texasta ehliyetinizdeki adres degistiyse, bu adimlari takip ederek, guncellemeyi yapabilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   deebee deebee 

• @danjaj bu 90 gun olayini tekrar teyit edin. Her eyalet 90 gun izin vermez GC ile gelecekseniz. Bazi eyaletlerde yanilmiyorsan Florida yada Teksas, ikisinden biri, 1 gun bile suremezsiniz baska ulkenin ehliyeti ile. Green Card lilarin yukumlulukleri farkli. Gelir gelmez basvurunuzu yapin. Ben 7 sene once giris yaptim daha hala ehliyet soran olmadi trafikte ama yine de kurallara uymak lazim. Simdi boyle dedik diye biraz sonra oglani okuldan almaya giderken polis cevirip sormasin. 🙂

• Yasaklı

herkese merhaba green card ile amerikaya giriş yaptıktan sonra boston da ehlıyeti alsam diğer eyaletlerde geçerli mi.yoksa farklı bir prosüdür mü var bilgisi olan var mı

• @arnblt Hillsborough, NJ sheriff officedekilere bildirim yolladim, sizi durdurup DL soracaklar. 🚔

• @MySea buradaki şerifler maaşlı çalışıyor bizdeki sabah şerifleri niye maaş almıyor diye 2000 lerin başında çok kötü bir espri vardı. Hayır olsun😂

• ⭐⭐

@arnblt Federal kural olarak, gecici ziyaretcilerin diger ulkelerden aldiklari ehliyetler uzerlerindeki yazilarin latin alfabesi ile yazilmasi ve ingilizce karsiliklarinin olmasi sartiyla en fazla 6 ay sureyle kisitli olmak uzere ziyaretin gerceklestigi sure boyunca gecerlidir.

Bu kural yalnizca kisa sureli ziyaretcileri ABD ehliyeti almak zorunda birakmamak icin konulmus istisnai bir kuraldir. ABD'de araba satin almis veya ev kiralamis bir kisinin gecici ziyaretci olarak adlandiralacagini sanmiyorum. Polis cevirdiginde turist oldugunuzu aciklarsaniz sizi en fazla uyarip gonderirler. Eger ille de ceza yazacagim diyen bir polis varsa itiraz etmeyin, dava acip iptal ettirebilirsiniz. Youtube uzerinde bir akrabasinin arabasini surerken tutuklanan bir vatandasimiz vardi, hakkinda suclama yapilmadi, kefalet olmaksizin serbest birakildi, cekici masraflari polis departmani tarafindan odendi ve sonra tazminat talebi icin gorusmeye davet edildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj

Sn. @EasternStar ve Sn. @arnblt’nin ilettikleri yerinde tespitler, ABD’de göçmen statü ile bulunmanız halinde ABD’ye ilk giriş tarihiniz itibariyle başlayacak göçmen statü tarihiniz itibariyle bulunacağınız eyalete bağlı olarak 0-90 gün arasında sahip olduğunuz ehliyet ile araç kullanabilirsiniz.

Örnek olarak Illinois ve Texas’da mevcut ehliyetiniz ile göçmenlik statünüzün başladığı tarih itibariyle (vizeye vurulan I-551 damgası üzerindeki tarih veya permanent card üzerindeki issue date) 90 güne kadar araç kullanabilirken Florida’da bu süre 30 gün ile sınırlı. California’da ise ucu açık, göçmen şartlarınızı sağladığınız tarih dikkate alınırken yerleşim ve yaşam şartlarınızı idame ettirmeye başladığınız tarihe (memuru beyan edeceğiniz evraklar ile ikna etme yeteğinize bağlı, memur ilk giriş tarihinizi dikkate alabilir ve itiraz hakkınızı mahkemede kullanabilirsiniz ancak) kadar mevcut ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz.

Güncel ve kesin bilgi için yerleşeceğiniz eyaletin DMV sayfasını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır, DMV’nin ehliyet başvurusu esnasında talep ettiği evrakları (fatura vb) tedarik ettiğiniz tarih itibariyle gecikmeksizin ehliyet sürecini başlatmanız yararınıza olacaktır.

• @EasternStar evet turist vizesi icin 6 ay sure var ama GC icin bu sure eyalete gore degisiyor.

• ⭐⭐

@arnblt Evet, hem fikiriz ben de ozellikle gecici diye belirttim, gocmen vizesiyle geldikten sonra eger trafikte agir bir ihlaliniz yoksa ve geleli henuz birkac hafta olmussa polisler buna takilmayabilir, en kisa zamanda DMV'ye gitmenizi onerip musade ederler. Diger turlu ehliyetsiz arac kullanmak + yaptiginiz ihlalin cezasi + arabanin parka cekilmesi gibi yaptirimlari uygulayabilirler.

• Çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Texas eyaleti için en az 30 gün Texas eyaleti içinde ikamet ettiğimi kanıtlar belgeler ile ehliyete başvurabiliyoruz diye biliyorum. Yani en az 30 gün ehliyete başvuramıyoruz. Sonrasında ilk iş ehliyete başvuracağım.
    Araştırdığımda greencard için 90 gün diğer ülke ehliyetlerini kullanabildiğimizi okudum. Eğer öyleyse süreden yana sıkıntı olmuyor

@EasternStar, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@arnblt Federal kural olarak, gecici ziyaretcilerin diger ulkelerden aldiklari ehliyetler uzerlerindeki yazilarin latin alfabesi ile yazilmasi ve ingilizce karsiliklarinin olmasi sartiyla en fazla 6 ay sureyle kisitli olmak uzere ziyaretin gerceklestigi sure boyunca gecerlidir.

Bu kural yalnizca kisa sureli ziyaretcileri ABD ehliyeti almak zorunda birakmamak icin konulmus istisnai bir kuraldir. ABD'de araba satin almis veya ev kiralamis bir kisinin gecici ziyaretci olarak adlandiralacagini sanmiyorum. Polis cevirdiginde turist oldugunuzu aciklarsaniz sizi en fazla uyarip gonderirler. Eger ille de ceza yazacagim diyen bir polis varsa itiraz etmeyin, dava acip iptal ettirebilirsiniz. Youtube uzerinde bir akrabasinin arabasini surerken tutuklanan bir vatandasimiz vardi, hakkinda suclama yapilmadi, kefalet olmaksizin serbest birakildi, cekici masraflari polis departmani tarafindan odendi ve sonra tazminat talebi icin gorusmeye davet edildi.

@arnblt, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@danjaj bu 90 gun olayini tekrar teyit edin. Her eyalet 90 gun izin vermez GC ile gelecekseniz. Bazi eyaletlerde yanilmiyorsan Florida yada Teksas, ikisinden biri, 1 gun bile suremezsiniz baska ulkenin ehliyeti ile. Green Card lilarin yukumlulukleri farkli. Gelir gelmez basvurunuzu yapin. Ben 7 sene once giris yaptim daha hala ehliyet soran olmadi trafikte ama yine de kurallara uymak lazim. Simdi boyle dedik diye biraz sonra oglani okuldan almaya giderken polis cevirip sormasin. 🙂

@ATS16, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@danjaj

Sn. @EasternStar ve Sn. @arnblt’nin ilettikleri yerinde tespitler, ABD’de göçmen statü ile bulunmanız halinde ABD’ye ilk giriş tarihiniz itibariyle başlayacak göçmen statü tarihiniz itibariyle bulunacağınız eyalete bağlı olarak 0-90 gün arasında sahip olduğunuz ehliyet ile araç kullanabilirsiniz.

Örnek olarak Illinois ve Texas’da mevcut ehliyetiniz ile göçmenlik statünüzün başladığı tarih itibariyle (vizeye vurulan I-551 damgası üzerindeki tarih veya permanent card üzerindeki issue date) 90 güne kadar araç kullanabilirken Florida’da bu süre 30 gün ile sınırlı. California’da ise ucu açık, göçmen şartlarınızı sağladığınız tarih dikkate alınırken yerleşim ve yaşam şartlarınızı idame ettirmeye başladığınız tarihe (memuru beyan edeceğiniz evraklar ile ikna etme yeteğinize bağlı, memur ilk giriş tarihinizi dikkate alabilir ve itiraz hakkınızı mahkemede kullanabilirsiniz ancak) kadar mevcut ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz.

Güncel ve kesin bilgi için yerleşeceğiniz eyaletin DMV sayfasını kontrol etmeniz faydanıza olacaktır, DMV’nin ehliyet başvurusu esnasında talep ettiği evrakları (fatura vb) tedarik ettiğiniz tarih itibariyle gecikmeksizin ehliyet sürecini başlatmanız yararınıza olacaktır.

• Merhaba, houston’dan 1 ekim tarihinde giriş yaptım ve burada araba satın aldım. 3 haftadır türk ehliyeti ile araba kullanıyorum , ehliyete başvurmak istiyorum fakat ehliyet için elektrik faturası, kira kontratı gibi 1 aydır burda olduğumu gösteren bir belge isteniyor anladığım kadarıyla. Texas eyaletinde başka bir şekilde ehliyete başvurabileceğim bir yöntem var mı? Ek olarak türk ehliyeti ile greencardlı olarak ne kadar süre araba kullanabiliyorum? Bu konuda bilgisi olan varsa çok sevinirim.

• ⭐⭐

@atibaba Greencardli olarak yerlesik oldugunuz icin Turk ehliyeti ile araba suremezsiniz; yalnizca ehliyet almaniza yetecek kisa bir sure icin musamaha gosterilir. En kisa surede kira kontrati ve adiniza duzenlenmis herhangi bir fatura ile DMV randevunuzu almanizda fayda var.

• @EasternStar şuan otelde konaklıyorum ve kontratlı bir eve çıkmadım maalesef. Başvuru yapabilmem için residency isteniyor, hangi tür belge ile başvuru yapabilirim?

• @atibaba Selamlar Austin özelinde benimde başıma böyle bir şey geldi randevu aldım gittim ve kabul etmediler. Ardından aynı gün için orada bulunan kiosklardan randevu vardı sonra başka bir memura denk geldik ve o işlemleri yaptı. Uzun lafın kısası memura bağlı ben 15 günlük olmama rağmen aldım ehliyetimi.

• @Nugbug merhaba hala ehliyet alamadim. Ikinci sinavdan da ayni parkurda bu sefer araci cok yavas kullandigim icin birakildim. Gorevli orta yaslarda bir bayandi ama epeyce sakin konusan birisiydi. Benim cok iyi Ingilizce bildigimi dusundu herhalde. Bana 3 sefer hizlan demis ama ben anlamamisim. Yarin 3. kez direksiyon sinavina girecegim. Bakalim bu sefer ne olacak. Bu sefer de kalirsam normal ID ye basvuracagim artik

• ⭐⭐

@atibaba Kira kontrati ve cep telefonu faturasi ile su, elektrik vs yeterli olur. Olur da bir polis cevirmesine denk gelirseniz, ki ceza puani yazilacak bir ihlal gerceklestirmisseniz polisin araciniza el koymaya hakki olur, polislere neden henuz ehliyet alamadiginizi anlatirsaniz anlayisla karsilarlar; ancak agir bir ihlal yapmayin, o zaman gercekten basiniz belaya girebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@atibaba

Texas Residency Requirement for Driver Licenses and ID Cards

Adres Kaniti (Proof of Address)

Araç sigorta karti ile bir tanesini çözebilirsiniz, ikincisi içinde bir arkadaşınız varsa onun oturduğu ev için aylık kendi adınıza renter’s insurance çözebilirsiniz belki.

• Adres kanıtı için kendinize mektup atın veya birinden atmasını rica edin, yoksa banka hesabı açmanız yetmiyor ilk ay hesap özetinin gelmesini beklemeniz gerekiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |