Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.2k 770

• @koci onemli bir bilgi cok tesekkurler.
    Sadece principal applicant icin kafi dir degil mi bu?

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Belirttiğiniz formatta durumu izah ederek mail attım ancak yine aynı şekilde dönüş yapıyorlar.

Şu şekilde tekrar yazın:

Principal Applicant’s Full Name: [Ad Soyad]
    Case Number: 2026EU000XXXXX
    Preference Category: DV DIVERSITY – ANK/TURKEY
    Date of Birth: ay-gün-yıl

Dear KCC,

I am a Turkish citizen and my case was previously transferred to the U.S. Consulate in Hong Kong.
    However, due to health reasons, I would like to have my interview moved back to my home country, Turkey, where I have legal residence and citizenship.

Please confirm if my case can be transferred back to the U.S. Consulate in Ankara.

Kind regards,
    adınız soyadınız

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi E-nabızda görünen aşılarınızı aile hekimine veya başka bir doktora imzalatıp kaşeletin ve yanınızda götürün isterseniz. Rica ederim, bol şanslar..

• @jcmaxwell

Merhaba,

Tek kişi olarak vize randevusu beklediğim için aile bireyleriyle ilgili gerekli uygulamalar konusunda net bir bilgim yok.

Ancak ilk iletimde bahsettiğim geçmişteki yazıyı bulabilirseniz, onun altındaki tartışmalarda bu konuya dair açıklamalar yer alıyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam @Serapp Hanım o kısımda bilgi paylaşmıştı.

Dolayısıyla o yazının altındaki paylaşımlarda aradığınız soruların çoğuna cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılarımla.

• Herkese iyi günler 2026 talihlerinden biriyim case numaram 269x da ama daha bir mail almadım bu konu hakkında nasıl bilgi alabilirim kcc ye mail atmam gereklimi

• @Serapp Hanım bu bahsedilen AY/GÜN/YIL mevzusu 28 Ağustos otomatik mesajı gibi olabilir mi çünkü bugün KCC'ye attığım mailde bir şey sordum soruma cevap verip önce 28 Ağustos yasasını ardından şöyle bir yazı yollamışlar

Eksiksiz bir şekilde aşağıdaki gibi bilgilerimi doldurmuştum.
    Başlık: 2026EU00014XXX
    Name-surname: IBRAHIM XXX
    Case Number: 2026EU00014XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd Evet bu kısım otomatik bir cevap gibi duruyor, aynısı @mruzum a gelmişti. Siz doğrusunu yazın yeter, o kısım yanlış yazanlar için bir uyarı sanırım.

• Arkadaşlar merhaba, güncel adresimde belediye yeni bir numaraj çalışması yapmış. Bizimde adresimizde bina numarası ve daire numarası değişti. 15 iken 15A olmuş ve dairede 4 iken 3 olmuş. Bu durum mülakatta bir sorun teşkil eder mi ? Ya da mülakat günü alınca ds260 formunu açtırıp güncelleme yaptırmam gerekir mi ? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, güncel adresimde belediye yeni bir numaraj çalışması yapmış. Bizimde adresimizde bina numarası ve kapı numarası değişti. Bu durum mülakatta bir sorun teşkil eder mi ? Ya da mülakat günü alınca ds260 formunu açtırıp güncelleme yaptırmam gerekir mi ? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gerek yok tabi ki... Bu sorunun cevabı aslında bu başlığın 3.mesajında yer alıyor, oraya bir göz atarsanız bütün detaylar mevcut.

• @Serapp evet okudum orayı ama sanki eski adreslere yönelik olarak algılamıştım.
    teşekkür ederim tekrar cevap için.

• @Serapp hanım aynen dediğiniz gibi oldu, dün gece yazdım bugün 16.00 civarı mükalat yeriniz Ankara dır diye cvp geldi, demekki viyanaya taşıyın mailini hiç ciddiye almamışlar

• @gucarslan HELL YEAH! Viyana'da mülakata girecekler adına çok güzel bir haber.

• Excel tablosunda kayma var. 1 sıra yukarı kaymış. mülakat yerim ankara ama viyana görünüyor

• @İbrahim-Şen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyam Hong Kong'da mayıs ayında direk taşımıştım bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. Kısaca özet geçeyim; eşim hamile ocak gibi doğum olacak. Uçuş zamanı hamileliğin son dönemine denk gelirse mülakata gidemeyiz. Şimdi sorularım şunlar;

1- Eğer Hong Kong Kasım'ı es geçip Aralık yada Ocağa mülakat verirse hamilelik nedeniyle uçamayacak. Bu durumda mülakatıma erteleme mi talep etmeliyim yoksa Ankara'ya mı geri taşımalıyım? Hangisi daha az riskli olur?

2- Olurda Kasıma mülakat verilirse gidebiliriz ve vizeleri aldık varsayarsak, çocuk Türkiye'de doğacak bizimle birlikte Amerika'ya ilk girişte gelse otomatik onunda greenkart işlemleri başlatılır mı? Havalimanında vs. sorun çıkarırlar mı?

Dosyanız henüz aktif değil. Bu ay açıklanacak olan bülten de aynı kalabilir, belli değil.
    Ayrıca Hong Kong ve Bangkok 28 Ağustos öncesi dosyasını taşıyanlara karşı nasıl bir yaklaşım sergileyecek onu da bilmiyoruz.
    Ne zaman aktif olacaksanız ona göre bir plan yapmak gerekir. Şu an için bir şey söylemek zor.
    Hayırlı olsun, şansı bol olsun bebeğinizin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@meral bu durumda (28.08.25 sonrası taşıma talebi yaptığınız için) sizin için seçenekler bir başka ülkede yasal oturum kazanarak dosya taşıma talebinizin KCC tarafından kabul edilmesi ve taşıyacağınız konsolosluğun beyan edeceğiniz kanıtları kabul ederek mülakat planlaması yapmasını beklemek. İkinci seçenek de Ankara’dan sizin dosya numaranıza sıra gelmesini/mülakat ataması yapmasını beklemek. Bol şans 🍀

• @yagmurgunes 15 bin yeterli olur. Gideceğiniz eyalete bağlı olarak değişir.

• @gucarslan bey merhabalar sizlere bir sorum olacaktı ds260 formu doldururken ikamet etiğiniz adresten baş bir adreste 6 ay kalmışsanız kaldığınız şehrin adresinide istiyordu şimdi ben 7 yıldır Kocaeli’nde bir firmada çalışıyorum ve ikametkah edresim memlekette hiç buraya çekmedim ikametkahımı ds260 formunada memleketteki adresi yazdım İkametkah edresim orda olduğu için çalışmış olduğum yerler ve ikamet adresleri uyuşmuyor sorun olurmu konsolosluk senin ikametkah adresin başka yer sen Kocaeli’nde nasıl çalıştın diye bilirmi
    Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

• @Okan-1 forumda bu daha öncede bir çok kez konuşuldu aslında ufak bir aramayla bulabilirsiniz. Önemli olan yaşadığınız yerleri girmeniz kimsenin ikametiniz orada mıydı değil miydi nasıl çalıştınız remote mu çalıştınız umrunda değil merak etmeyin

• @Aydin-Senyurt

..dedi sürecini imzasına taşımaktan imtina eden kişi.

• @yasargorur öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 33 Oy
    11k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k