Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Tesekkur ederim 5 kasım olarak mulakat tarihim icin cevap geldi biraz once ugrastırdıgım icin ozur dilerim @ugursway panik olmustum

• Kafama takılan bazı şeyler oldu bilenler belki yönlendirebilir

• Sağlık randevumu aldım. eşim asıl talihli ona sabah bana öğlene doğru randevu bulabildim.ikimize de onun randevusunda bakma olasılıkları var mıdır sizce?
    • aşı kartı olarak e nabızdan çıkarılabileceği söyleniyor. ama bu e nabızdaki sayfa sadece bir liste görünen onaysız vs bir sayfa. onu aile hekimine mi onaylatıyorum nasıl oluıyor. başka bir ülkeye seyahatimden kalma tetanos polio ve hepatit aşılarım mevcut o yüzden bunları göstermek istiyorum. fazladan aşı vurulmamak adına.
    • Ustraveldocs üyeliğini mülakat maili gelmeksizin yapabiliriz sanırım değil mi? Üyelik işlemi ile ilgili bir videodan bahseden birisi vardı sanırım, türkçe video ise linkini paylaşabilir misiniz?
    • Bu apostil konusu sadece yurtdışı belgeler için mi geçerli? Ankara için temin edilen belgelere ekstra birşey yapmak gerekiyor mu? noter onayı ya da apostil ve ya çeviri gerekli midir?
    • epikriz raporu e devlette olmayan ama ameliyat izi olan yerler için nasıl bir yol izliyorsunuz? 2019 yılına ait bir ameliyat ve epikriz raporuna ulaşamıyorum.
  • ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Kafama takılan bazı şeyler oldu bilenler belki yönlendirebilir

• Sağlık randevumu aldım. eşim asıl talihli ona sabah bana öğlene doğru randevu bulabildim.ikimize de onun randevusunda bakma olasılıkları var mıdır sizce?
    • aşı kartı olarak e nabızdan çıkarılabileceği söyleniyor. ama bu e nabızdaki sayfa sadece bir liste görünen onaysız vs bir sayfa. onu aile hekimine mi onaylatıyorum nasıl oluıyor. başka bir ülkeye seyahatimden kalma tetanos polio ve hepatit aşılarım mevcut o yüzden bunları göstermek istiyorum. fazladan aşı vurulmamak adına.
    • Ustraveldocs üyeliğini mülakat maili gelmeksizin yapabiliriz sanırım değil mi? Üyelik işlemi ile ilgili bir videodan bahseden birisi vardı sanırım, türkçe video ise linkini paylaşabilir misiniz?
    • Bu apostil konusu sadece yurtdışı belgeler için mi geçerli? Ankara için temin edilen belgelere ekstra birşey yapmak gerekiyor mu? noter onayı ya da apostil ve ya çeviri gerekli midir?
    • epikriz raporu e devlette olmayan ama ameliyat izi olan yerler için nasıl bir yol izliyorsunuz? 2019 yılına ait bir ameliyat ve epikriz raporuna ulaşamıyorum.

Unganlar aşı kartı veya antikor testi götürseniz bile yine aşı yapıyorlar. Hiç uğraşmayın yoksa iki kez aşı olmuş olursunuz.
    Vize basımı sonrası pasaportunuzu teslim almak için kayıt yaptırabilirsiniz, video yok, işlemler çok basit @aysegul hanım adım adım yazmıştı :
    https://yesilkartforum.com/forum/post/513067
    Apostil veya yeminli tercümeye gerek yok.
    Mülakata gireceğiniz ülkede ya ingilizce ya da o ülkenin ana dili ile olan belgeler geçerlidir. Ankara için türkçe evrak yeterlidir.
    Ameliyat olduğunuz hastaneden belge alabiliyorsanız alın.

• @denizezgi Merhaba ben de bugün sağlık randevumdan çıktım sizin gibi eşim ve benim farklı saatlerdeydi ve şansımızı denemek adına randevu saatimizden önce ikimiz birden gittik. Musaitliklerine göre yardımcı oluyorlar aynı gün randevunuz olduğu surece en azından bizde bir sorun olmadı. Ankara'da mülakata gireceğim için ben herhangi bir çeviri vs. Yaptırmayacagim Ankara Türkçe belge kabul ettiği için.

• @Serapp teşekkür ederim, aşı olmayacağım, hali hazırda olmuş olduğum aşılar vardı yakın zamanda belki onlar için olmam gerekmez diye düşünmüştüm ama olmuyor diyorsanız hiç uğraşmayayım.

@emels teşekkür ederim biz de sabah birlikte gidip deneyelim o halde. size zarfı ne zaman vereceklerini söylediler. ertesi gün mü? ya da elektronik olarak mı iletiyorlar. Ankara dışından geleceğiz biz de. kalacak yer ayarlamak açısından öğrenmek istedim

• @denizezgi Ertesi gün saat 15-17 arası alabileceğimizi soylediler ama biz alamayacağız mülakattan bir gün önce alabilir miyiz diye sorduk kabul ettiler. Öyle yapacağız.

• @koci onemli bir bilgi cok tesekkurler.
    Sadece principal applicant icin kafi dir degil mi bu?

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Belirttiğiniz formatta durumu izah ederek mail attım ancak yine aynı şekilde dönüş yapıyorlar.

Şu şekilde tekrar yazın:

Principal Applicant’s Full Name: [Ad Soyad]
    Case Number: 2026EU000XXXXX
    Preference Category: DV DIVERSITY – ANK/TURKEY
    Date of Birth: ay-gün-yıl

Dear KCC,

I am a Turkish citizen and my case was previously transferred to the U.S. Consulate in Hong Kong.
    However, due to health reasons, I would like to have my interview moved back to my home country, Turkey, where I have legal residence and citizenship.

Please confirm if my case can be transferred back to the U.S. Consulate in Ankara.

Kind regards,
    adınız soyadınız

• ⭐⭐⭐⭐

@denizezgi E-nabızda görünen aşılarınızı aile hekimine veya başka bir doktora imzalatıp kaşeletin ve yanınızda götürün isterseniz. Rica ederim, bol şanslar..

• @jcmaxwell

Merhaba,

Tek kişi olarak vize randevusu beklediğim için aile bireyleriyle ilgili gerekli uygulamalar konusunda net bir bilgim yok.

Ancak ilk iletimde bahsettiğim geçmişteki yazıyı bulabilirseniz, onun altındaki tartışmalarda bu konuya dair açıklamalar yer alıyor.
    Yanlış hatırlamıyorsam @Serapp Hanım o kısımda bilgi paylaşmıştı.

Dolayısıyla o yazının altındaki paylaşımlarda aradığınız soruların çoğuna cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılarımla.

• Herkese iyi günler 2026 talihlerinden biriyim case numaram 269x da ama daha bir mail almadım bu konu hakkında nasıl bilgi alabilirim kcc ye mail atmam gereklimi

• @Serapp Hanım bu bahsedilen AY/GÜN/YIL mevzusu 28 Ağustos otomatik mesajı gibi olabilir mi çünkü bugün KCC'ye attığım mailde bir şey sordum soruma cevap verip önce 28 Ağustos yasasını ardından şöyle bir yazı yollamışlar

Eksiksiz bir şekilde aşağıdaki gibi bilgilerimi doldurmuştum.
    Başlık: 2026EU00014XXX
    Name-surname: IBRAHIM XXX
    Case Number: 2026EU00014XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd Evet bu kısım otomatik bir cevap gibi duruyor, aynısı @mruzum a gelmişti. Siz doğrusunu yazın yeter, o kısım yanlış yazanlar için bir uyarı sanırım.

• Arkadaşlar merhaba, güncel adresimde belediye yeni bir numaraj çalışması yapmış. Bizimde adresimizde bina numarası ve daire numarası değişti. 15 iken 15A olmuş ve dairede 4 iken 3 olmuş. Bu durum mülakatta bir sorun teşkil eder mi ? Ya da mülakat günü alınca ds260 formunu açtırıp güncelleme yaptırmam gerekir mi ? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, güncel adresimde belediye yeni bir numaraj çalışması yapmış. Bizimde adresimizde bina numarası ve kapı numarası değişti. Bu durum mülakatta bir sorun teşkil eder mi ? Ya da mülakat günü alınca ds260 formunu açtırıp güncelleme yaptırmam gerekir mi ? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Gerek yok tabi ki... Bu sorunun cevabı aslında bu başlığın 3.mesajında yer alıyor, oraya bir göz atarsanız bütün detaylar mevcut.

• @Serapp evet okudum orayı ama sanki eski adreslere yönelik olarak algılamıştım.
    teşekkür ederim tekrar cevap için.

• @Serapp hanım aynen dediğiniz gibi oldu, dün gece yazdım bugün 16.00 civarı mükalat yeriniz Ankara dır diye cvp geldi, demekki viyanaya taşıyın mailini hiç ciddiye almamışlar

• @gucarslan HELL YEAH! Viyana'da mülakata girecekler adına çok güzel bir haber.

• Excel tablosunda kayma var. 1 sıra yukarı kaymış. mülakat yerim ankara ama viyana görünüyor

• ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyam Hong Kong'da mayıs ayında direk taşımıştım bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim. Kısaca özet geçeyim; eşim hamile ocak gibi doğum olacak. Uçuş zamanı hamileliğin son dönemine denk gelirse mülakata gidemeyiz. Şimdi sorularım şunlar;

1- Eğer Hong Kong Kasım'ı es geçip Aralık yada Ocağa mülakat verirse hamilelik nedeniyle uçamayacak. Bu durumda mülakatıma erteleme mi talep etmeliyim yoksa Ankara'ya mı geri taşımalıyım? Hangisi daha az riskli olur?

2- Olurda Kasıma mülakat verilirse gidebiliriz ve vizeleri aldık varsayarsak, çocuk Türkiye'de doğacak bizimle birlikte Amerika'ya ilk girişte gelse otomatik onunda greenkart işlemleri başlatılır mı? Havalimanında vs. sorun çıkarırlar mı?

Dosyanız henüz aktif değil. Bu ay açıklanacak olan bülten de aynı kalabilir, belli değil.
    Ayrıca Hong Kong ve Bangkok 28 Ağustos öncesi dosyasını taşıyanlara karşı nasıl bir yaklaşım sergileyecek onu da bilmiyoruz.
    Ne zaman aktif olacaksanız ona göre bir plan yapmak gerekir. Şu an için bir şey söylemek zor.
    Hayırlı olsun, şansı bol olsun bebeğinizin.

Benzer Başlıklar

• 83
  • 11427
  • 19441
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |