Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@meral bu durumda (28.08.25 sonrası taşıma talebi yaptığınız için) sizin için seçenekler bir başka ülkede yasal oturum kazanarak dosya taşıma talebinizin KCC tarafından kabul edilmesi ve taşıyacağınız konsolosluğun beyan edeceğiniz kanıtları kabul ederek mülakat planlaması yapmasını beklemek. İkinci seçenek de Ankara’dan sizin dosya numaranıza sıra gelmesini/mülakat ataması yapmasını beklemek. Bol şans 🍀

• @yagmurgunes 15 bin yeterli olur. Gideceğiniz eyalete bağlı olarak değişir.

• @gucarslan bey merhabalar sizlere bir sorum olacaktı ds260 formu doldururken ikamet etiğiniz adresten baş bir adreste 6 ay kalmışsanız kaldığınız şehrin adresinide istiyordu şimdi ben 7 yıldır Kocaeli’nde bir firmada çalışıyorum ve ikametkah edresim memlekette hiç buraya çekmedim ikametkahımı ds260 formunada memleketteki adresi yazdım İkametkah edresim orda olduğu için çalışmış olduğum yerler ve ikamet adresleri uyuşmuyor sorun olurmu konsolosluk senin ikametkah adresin başka yer sen Kocaeli’nde nasıl çalıştın diye bilirmi
    Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Okan-1 forumda bu daha öncede bir çok kez konuşuldu aslında ufak bir aramayla bulabilirsiniz. Önemli olan yaşadığınız yerleri girmeniz kimsenin ikametiniz orada mıydı değil miydi nasıl çalıştınız remote mu çalıştınız umrunda değil merak etmeyin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aydin-Senyurt

..dedi sürecini imzasına taşımaktan imtina eden kişi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yasargorur öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• @Emre-Kurtulmuş biraz konu disi olacak ama ben de ds260 formuna erasmus yaptigim 4 aylik surede kaldigim yurdu yazmistim. Ama polis belgesi 6 ay ve uzerinde istendigi icin ekstra bi belge goturmeyecegim.

• @emels merhaba, DV 2026 için sanıyorum ilk muayene olanlardansınız. Dikkatinizi çeken bir şey varsa, önceki yıllardan herhangi bir farklılık gördüyseniz paylaşırsanız faydalı olacaktır. Bir de genelde aşılar konuşuluyor ancak ne tür testler yapıyorlar vs. ben net olarak bunları da göremedim, paylaşırsanız mutlu olurum.

Not: Mülakat öncesi tüm süreç bu başlıkta konuşulduğundan burada yazmanız doğru olacaktır diye düşündüm.

• @emels merhaba randevuyu almak icin konsolosluktan mail gelmesini beklemek gerekir mi 5 kasım oldugunu ogrendim mulakatın ama suan direk randevu alabiliyor muyum?

• @ugursway Merhabalar, benim bir sorum olacak. ben de aynı şekilde eşimi ekledim ve kendi bilgilerimde değişiklik yapacağım. İkinci bülten ile mülakat tarihi alan arkadaşlara henüz 2nl maili gelmedi ve esc sisteminde de mülakat saatimiz vs gözükmüyor. Kcc ye sorarak mülakatımızı öğrendik ve ceac'ta at Ankara gözüküyoruz. konsolosluğa evlilik sebebiyle bilgilerimin değiştiğini belirteceğim ama hala sistemsel olarak net olmayan kısımlar olduğundan ilk önce mülakat saatimi netleştirmek için konsolosluğa mail attım (navigatoru kullanmadan). 2 gündür cevap alamadım. Sizce beklemeli miyim? Yoksa 2nl gelmemiş olsa da bilgilerimi değiştirmek için tekrardan konsoloslukla iletişime geçmeli miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aydin-Senyurt excelde bu kullanıcı ismiyle bir satır göremedim ben ama.
    Lütfen hem sürecinizi imzanıza taşıyın, hem de exceldeki bilgilerinizi bu kullanıcı adıyla senkronize edin.
    Not : Benim bulunduğum satırda bir kayma yok şuanda.

• ⭐⭐⭐⭐

@Okan-1 Emre Bey'in cevabına ilave olarak şunu hatırlatma bâbında yazayım, onlar sizden her konuda gerçek ve doğru bilgiyi istiyor, yani gerçekte nerede veya nerelerde yaşadıysanız bunları belirtmenizi istiyorlar. Bundan sonrası için de aklınızda olsun, gerçek ve doğru bilgiler.. 🙂

• Hong kongda bulunan, muayeneye giren arkadaşlar ne alemdeler? Başlığı meşgul etmek istemiyorum ama irtibatta kalalım isterim

• @Furkan9037 Tahminlerime göre takip ettiğim kadarıyla 10-12 aile hk da şuan .Sağlık muayenesine giren 1-2 aile olabilir ancak 10undan sonra sağlık muayeneleri hızlanır.

• merhaba tekrardan, lise diploması ile ilgili eski deneyimleri okudum, aslı olmayıp mezun belgesi ile sorun yaşayan da olmuş, vizeyi alan da.
    Bizim durumumuz şöyle, Eşim Üniversiteyi yarıda bırakmıştı ve lise diploması oradaydı. Almaya gitti ve arşivde bulamadılar. üniversite taşınırken kaybolmuş sanırım öyle dediler. il milli eğitim müdürüyle konuştuk o da liseye yönlendirdi oradan belge veremiyormuş. Lisesi de kapanıp başka bir okul olmuş. ismi değişen liseden belge verebileceklerini söylediler ama okulun ismi farklı görünüyor. Belge verseler bile başka bir okul ismi yazacak. artık öyle bir lise olmadığı için. E devletten mezun belgesi görünüyor ama bu yeterli olacak mı? Diplomanın aslı yok ve tekrar çıkarılabilecek bir okul da ortada yok dediğim gibi okul kapanmış ve başka bir okul olmuş. Bu durumda riske atmadan götürebileceğimiz ekstra ne belge olabilir ya da ne yapılabilir? e devletten alınan mezun belgesini noter onaylı yapmak yeterli olur mu?

Hem e devletten mezun belgesi hem de adı değişen liseden belge alsak ıslak imzalı, iki farklı okul ismi yazıyor olması bizim için daha mı kötü olur. bu durumu mülakatta izah edebilir miyiz

• Green Card Çekiliş başvurusu için de fotoğraf yüklemeniz istenecektir. DV Lottery başvuru sayfasında sizden istenen bu fotoğraf için de şartlar aşağıdaki gibidir:

Yükleyeceğiniz fotoğraf JPEG (.jpg) formatında olmalıdır.
    240 kb ve daha düşük boyutta olmalıdır.
    5×5 cm kare olarak boyutlanmış olmalıdır.
    Taranmış fotoğraflar için 300 dpi olmalıdır.

SORU: bu 300 dpi konusu nedir tam olarak en az 300dpi mi olmalı yoksa maksimum 300 dpi olmalı mı bunu anlamadım ? ben iki farklı fotoğrafçıda fotoğraf çektirdim bir fotoğraf 97 dpi değere sahip diğer fotoğraf ise piksel uymuyordu o ingilizce siteden fotoğrafı kırptım kırpmadan önce 762 dpi idi kırptıktan sonra 300 dpi oldu bu çok kafamı karıştırdı fotoğraf elenme sebebi olduğu için. 97 dpi acaba çok mu düşük sistem nasıl bilemedim...

• @denizezgi merhaba bu deneyim size yardımcı olabilir. İsterseniz bir inceleyin hong Kong diploma aslına takıntılı ama Ankara qr kodlum belgeyi kabul edebilir sanki. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/1658

• @Fer-0 @Furkan9037 bizim sağlık randevumuz yarın. 6-7 Ekim burada tatildi zaten bugün başladılar çalışmaya.

• @nsercan çok teşekkür ederim bunu okumuştum ama bizim durumda eski lise artık ortada olmadığı için adı değişen liseden verilecek olan belgede başka bir okul adı yazıyor olacak. Kafamız orada karıştı acaba 2 farklı okul adı var bu nedir diye daha mı kötü olur diye düşünüyoruz. adı değişen liseden adının değiştiğine dair bir yazı mı alsak diye düşündük. QR kodlu belgeyi bir yere onaylatmak gerekli mi. onu milli eğitime onaylatıp kaşelettirebiliyor muyuz acaba? diplomaya en yakın belgemiz o çünkü şu an

• @denizezgi merhaba, benim lisans diplomam var ama ilk günlerde ne olur ne olmaz diye lisemden de belge almıştım. Aynı durum benim lisem için de geçerli, rica ettim verdikleri belgeye parantez içerisinde lisenin eski adını da yazdılar. İlgili müdür/müdür yardımcısıyla görüştünüz mü ?

Benzer Başlıklar

• 642
  • 153
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |