Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
-
Selamlar,
23 subat 2026da pasaportumuzla ilk girisimizi yaptik 13 mart 2026da ciktik bu surecte re-entry permit basvurumuzu yaparak cikmistik. 13 eylul de pasaportumuzla giris yapsak sıkıntı yasama ihtimalimiz nedir? Abd disinda kalis suremiz 184 gun oluyor. Giriste re-entry permit yaptigimizi ve islemde olduguna dair belgemizi de gosterebiliriz. -
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir -
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@Figen Teşekkürler. Current olduktan sonra kalan süre derken kastınız ay sanırım. Daha önce resmi bir müsabakaya girmedim ve ilk müsabakam önümüzdeki Şubat olacak. Eğer beklediğim performansı gösterirsem ABD'de yarışmak için P1 çıkartmayı umuyorum. Yani Haziran gibi vizem çıkar diye umuyorum, bu da eğer bir ay beklersem tam olarak üç aylık bir süre veriyor. Ya da riske atmayıp, paraya kıyıp, premium processing.
-
@Mert-A CN niz aktif olmadan AOS basvurusu yapamazsiniz ve AOS da premium processing yok .
-
@Figen Evet biliyorum. Premium derken de Türkiye'deki vize başvurusundan bahsetmiştim, artık ne zaman current olacağıyla alakalı sanırım. Tek umduğum Haziran-Temmuz gibi aktif olursa o kısa süre içerisinde Eylül sonuna kadar onaylanması.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ATS16
-
Merhabalar, ilk gonderiyi guncelleyebilir misiniz acaba @crazycells? Bazi gecerliligi olmayan formlar da gerekli olarak gozukuyor (Ornegin I-944)
Surekli bir degisiklik oldugu icin tam anlasilmiyor
-
Herkese merhaba.
Bu seneki AOS işlemlerim hakkında kısaca bilgi vermek ve bolca teşekkür etmek amacıyla bu yazıyı paylaşmak istiyorum.2024 yılı kazananı olduğumu öğrendiğim anda çok iyi bir avukat bulmuştum.
Ancak her ne kadar profesyonel biri olsa da, içten içe tam olarak güvenemiyordum.
Fakat burada yaptığım yazışmalar sonucunda @Figen Hanım’la tanıştıktan sonra, daha ilk telefon görüşmemizde onunla çalışmaya karar verdim.
Kendisinin AOS konusundaki bilgisi, deneyimi ve yaklaşımı bana bir avukattan katbekat daha fazlasını sundu.@Figen Hanım’la Türkiye’deyken defalarca görüşüp neler yapabileceğimiz hakkında konuştuk.
Aradığım ilk gün, o kadar sevecen, iyi niyetli ve bilgi dolu bir şekilde yaklaştı ki inanamadım.Gün geldi, ABD’ye Atlanta’dan giriş yaptık. Sürekli iletişimdeydik ve beklemedeydik.
Önce statümüzü öğrenciye çevirdik, oradan sonuç beklerken Green Card case numaramız son aylarda geldi. (Tüm bilgileri imzamda düzenledim.)Başvurumuzu Florida’dan yaptık ve beklemeye geçtik.
Bu süreçte gerek dosya hazırlığı, gerek iletişim, gerekse bilgi konusunda bu işin “Vakko’su” diyebilirim.Kendisine ne kadar teşekkür etsem de, sayesinde bir gün bu güzel sonucu buradan paylaşacağımı içten içe hep hissediyordum.
Tüm süreç çok hızlı ve tamamen sorunsuz gerçekleşti.Green Card’ın mülakatsız onayını bize görüntülü aramayla iletirken yüzündeki ifade, sanki kendisi yeniden kazanmış gibiydi.
İşine bu kadar sahip çıkan, pürüzsüz dosya hazırlığıyla tertemiz bir sonuç almamıza katkı sağlayan @Figen Hanım’a ve bizi büyük bir misafirperverlikle ağırlayan sevgili eşine de sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.Teşekkürler, Figen Hanım.

İyi ki varsınız. -
@Aylin-Camkiran-Kenan Vizeniz hayırlı olsun maalesef dosya taşıma yasaklandıktan sonra b1b2 vizem olduğu için kazanırsam diye aos konusu bende çok araştırıyorum toplam masraflarınız ne kadar oldu kaç ay sürdü ilk girişinizden greencard alma sürecine kadar.
-
@T-C-Kubilay-Dikici malesef kisi sayisina tuttgunuz kiralik eve aldiginiz arac sayisi gibi gibi uzarda gider.masrafiniz cok degiskenlik gosterir oyuzden ortalama bile vermem dogru olmaz
-
Merhaba herkese,
Uzun zamandır bu foruma aktif olarak bakmıyorum ama başka bir forumdan (https://forums.immigration.com/forums/lottery-visas-dv.119/) çok fayda gördüm ve DV-2025 AOS sürecimi burada da paylaşmak istedim. Özellikle ABD'de ailesi olmayan ve sponsor bulamayan F-1 öğrencileri için faydalı olabilir diye düşünüyorum. Umarım birilerine yardımcı olur.
Benim CN'im EU21XXX Ağustos ayında current oldu. ABD'de üniversite öğrencisiyim ve tam bursluyum. ABD'de hiçbir yakınım yok ve tanıdıklarımdan I-134 doldurmaları ricasında bulunmak istemedim. Bu yüzden public charge şartını karşılamak için AOS dosyama ek olarak şu belgeleri ekledim:
– Üniversitemden 2023–24, 2024–25 ve 2025–26 akademik yıllarına ait burs mektupları
– 2026 yazı için kabul aldığım yüksek maaşlı staj teklif mektubuDS-260 doldurmadım. F-1 statüsünde olduğum için ve CN'imin ne zaman current olacağını bilmediğimden, immigrant intent göstermemek adına bu riski almak istemedim.
Tam zaman çizelgem şöyleydi:
– DV fee posta: 11/06
– DV fee cashed: 17/06
– 2NL: 24/06
– AOS posta: 27/06
– Lockbox'a teslim: 01/07
– AOS fee cashed: 10/07
– NOA teslim: 16/07
– Biometrics EMMA üzerinden reschedule edildi: 22/07 (ilk planlanan randevu 06/08'ti)
– Philadelphia field office’a walk-in denemesi: 29/08
– Congressional inquiry gönderimi: 29/08
– Congressional inquiry yanıtı: 11/09 – "Bağlantımız, dosyanın işleme alındığını ve büyük ihtimalle 30 Eylül'den önce sonuçlanacağını ama garanti veremeyeceklerini söyledi."
– New card being produced: 22/09
– Green card teslim: 01/10
– Yeni SSN posta ile geldi: 06/10Biraz detay vermem gerekirse:
29 Ağustos’ta hala bir güncelleme almadığım için Philadelphia field office’e walk-in denedim. Officer ile görüşemedim ama güvenlik görevlisi sağ olsun beni ofiste çalışan biriyle görüştürdü. Orada tek DV AOS başvurusu yapan kişi olmadığımı, ofisin DV deadline'ını bildiğini söyledi. Bana congressional inquiry yapmamı önerdi ve o gün içinde hemen inquiry gönderdim.
11 Eylül’de temsilcimin ofisinden geri dönüş aldım. USCIS liaison ile görüşmüşler. Liaison, dosyamın işleme alındığını, bir sorun görünmediğini ve büyük ihtimalle 30 Eylül’den önce sonuçlanacağını ama net bir şey söyleyemeyeceklerini belirtmiş.
Hiç mülakata katılmadım, waived oldu. 22 Eylül’de "New card being produced" güncellemesini aldım. Fiziksel green card 1 Ekim’de elime ulaştı. Yeni SSN ise 6 Ekim’de posta ile geldi.
SSA hakkında önemli bir not: Green card elime ulaştıktan birkaç gün sonra yerel SSA ofisine gittim çünkü I-485 formunda işaretlememe rağmen SSN hemen gelmez diye düşündüm. Sonradan öğrendiğime gore, SSA ofisleri walk-in kabul etmiyormuş. Böylece, birkaç saatim boşuna gitti. Herhangi bir işlem yapamadım. Zaten birkaç gün sonra yeni SSN otomatik olarak posta ile geldi. Acil bir durumunuz yoksa, SSA’ya gitmeden önce 1–2 hafta beklemenizi öneririm.
-
-
Merhaba,
Oncelikle surecinizde kolayliklar diliyorum. AOS girdiginiz ofise gore durumun cok degistigi bir surec. Maalesef bu forumda bu gibi yasanan olaylar hakkinda cok bilgi yok ben yabanci bir forumdan daha detayli bilgi edinmistim ama biraz gec olmustu. Insanlar bu gibi tecrubeler yasayinca bir daha yazmak istemiyor. Benim basima gelenlerin detaylarini gecmis paylasimlarimda bulabilirsiniz. Hem ofis hem de danismanim Figen Atmaca nin kurbani oldum. Danismanim ofis olarak benim donemimde New York'un daha hizli ilerledigini, yakin zamanda New York'ta baska bir danisaninin mulakat aldigini soylemisti, ancak New York'ta cok fazla ofis var, hangi ofis oldugunu belirtmedigi icin sureci birlikte Brooklyn'den baslattik, ve Brooklyn ofis seciminden dolayi Greencard alamadim.
Benim disimda ayni ofisten girdigimiz bizzat tanidigim bir arkadasima Brooklyn ofisten son mulakat mektubu dahi gelmedi, surecin son haftasinda Amerikadan cikmak durumunda kaldi, hatta 6 ayi gectigi icin hala kafasi karisik Amerikaya sonraki girislerinde bir sorun cikar mi diye. Defalarca ofis kapilarina gititk, her defasinda kovulduk. Mektuplar attik, email gonderdik, gunlerce telefon ettik, kimseye sesimizi duyuramadik.
Baska bir AOS yapan arkadasimizin @onami ofisi, surece gec tepki verdi ve mulakati son haftaya kaldi. Kota doldugu icin de ne yazik ki Greencard alamadi, hatta mulakata da girmedi, kurum tarafindan yanlis anlasilmasin, iyi niyet gostergesi olsun diyerek.
Gene Teksas ya da Houston'da yasli bir cift vardi, ters bir mulakatciya denk gelip turist vizenizi yanlis kullandiniz seklinde itham edildi ve dava acildi. Apar topar Amerika'dan gittiler, kadincagiz telefonda agliyordu rezil olduk diye. Hangi ofis oldugunu hatirlamiyorum, misal Teksas'taki baska bir ofis de mulakatsiz vermisti o donem. Eyalet bazinda degerlendirmeyin ofisleri, her ofisin kendine has bir olayi oluyor.
Baska bir hanimefendi de @Mediha-Kiremitci doktora yapan esinin (F1 vizesi) yanina turist vizesi ile gidip, AOS yaparken ek izinle gecici calisma izni alarak ise girmisti, hatta bu forumda da cok cevap aradi ne yapacagim diye. Sonra kotadan dolayi Greencard alamadi ve sansini kaybetmis oldu.
Ayrica New York'ta calisan, benimle ayni ofisten (Brooklyn) sureci baslatan ve uzun suredir Amerika'da yasayan H1 basvurulari da, kotadan dolayi mulakat alamadilar. Bunlar ofis ozelinde ortaya cikan durumlar. Mantigi da su, Brooklyn ofis cok yogun calisan bir ofis, her gun kapisinda 400-500 kisi siraya giriyordu disarida, sokak koselerinden uzanan siralar olusuyordu, bu yuzden AOS randevularini Eylul sonuna birakiyorlarmis, kota da dolunca bircok kisinin hakki yanmis oldu. Bu bilgiyi sureci baslattiktan sonra yabanci bir forumdan ogrenmis oldum ve artik ofisi degistirmek icin cok gecti.
O donem WhatsApp ve Telegramlar gruplari kurulmustu, 10-15 Turk vardi bu sekilde kotadan dolayi mulakat alamayan. Globalde cok daha fazla ornekler oluyor haliyle. Hatta bir doktor bey vardi, adamcagiz cocuklarinin gelecegi icin Turkiye'de meslegine ara verip AOS yapmak icin Amerika'ya gitti, sonra geri dondu. 3-4 ay calisamadi.
Tabii bunlarin disinda sureci olumlu biten cok insan da var, ofisin yaklasimi daha once belirttigim gibi cok onemli. AOS guzel bir imkan ama riskleriyle beraber degerlendirin derim sonra benim gibi kesin olacak diye dusunup yikilmayin. Ben kendi deneyimimden dolayi avukatla calisma taraftariyim cunku ortaya boyle bir durum cikinca en azindan legal olarak bi yerinden surece dahil olabiliyor ya da yasalara gore bilgi veriyor. Eger danisman ile avukat arasinda muthis bi fiyat farki yoksa daha mantikli. Tabii iyi ve ilgili bir avukat lazim, keza New York'taki bazi Turk avukatlar da surec basinda ilgili gorunup sonra hic ilgilenmemis bazi arkadaslarimizla, yanlarindaki yardimcilara devretmisler.
Kisacasi ofisin tutumu ve kota durumu cok onemli. Bu sene kota konusunda nasil bir ilerleyis var bilmiyorum ancak su yorumu yapabilirim, kota hizla doluyorsa zamanla yarisiyorsunuz demektir. Kota dolduktan sonra AOS da yapsaniz Greencard alma sansiniz yok. Kota doldu diye bir kere aciklandiktan sonra imkansiz artik. O arada belki bana gelir gibi bir durum yok.
Bu olaylardan sonra tekrar Amerika'ya girmeyi denemedim, tekrar gidersem eger kapida bu durumu sorup, sen gecmiste boyle bir sey denemissin derlerse ne gibi sikintilar cikar, bilmiyorum.
Aklimda kalanlar bunlar, baska bir sorunuz varsa yardimci olayim.
Surec sonrasi icin de ayrica sunu soyleyeyim bir AOSzede olarak hala binlerce beddua ediyorum, basima gelenler icin. Maddi ve manevi korkunc bir donem gecirdim. Keske hic cikmasaydi Greencard diyorum.
-
Ayrica benim donemimde soyle bir durum daha olmustu belirteyim belki birinin isine yarar, ben AOS icin basvuru yaptim, CN o zamana gore dusuk oldugu icin Turkiye'de sira gelirse doner girerim diye dusundum. Temmuz geldi benimle yakin CN olan herkese mulakat verdiler ancak bana vermediler ve atladilar. Yani hic AOS yapmasam, Turkiye'de kalsam sira gelecekken, AOS yaparak Greencard alamadim. Daha sonra nasil ilerlediler bilmiyorum ancak konsolosluklar benim donemimde AOS yapanlara CN'lerine sira geldigi halde mulakat vermediler, atladilar.
-
@benfranklin Cok iyi forum, ben de cok fazla detayi ve tam anlamiyla neler oldugunu oradan ogrendim. Gecmiste hangi ofislerin, kimlere nasil, ne surede mulakat verdigi bilgisi burada oluyor genelde. Benim 2023'te basima gelen kota dolmasi ve Brooklyn ofisin performansi, 2017 yilinda da baskalarinin basina gelmis ama cok gec olmustu ogrendigimde, danismanla ilerliyoruz nasilsa biliyordur kendisi diye gitmeden okumamistim gecmis paylasimlari, danismanin zaten hiçbir seyden haberi yokmus. Mutlaka okumak lazim, en nihayetinde gene en iyi arastirmayi insanin kendisi yapiyor.
Tebrik ederim ayrica, guzel gunleriniz olsun Amerikada.
-
Benim iki kisi, Brooklyn'de AirBnb'lerde gecen ve 4 ay suren basarisiz maceramin bedeli danisman masrafi, yemesi, icmesi ile beraber 25-30 bin dolar tutmustu.
-
@MrOrion Kota takibi icin de bilgi vereyim, bu sene AOS yapacak arkadaslar icin ise yarayacak bir kaynak olur. Asagida linkteki siteye her sene kotanin ne kadar doldugu belli araliklarla yukleniyor.
En son 2025 yuklenmis, yanlis hatirlamiyorsam Ocak’tan itibaren yeni donem icin de veriler giriliyor.
Mesela ilginc simdi goruyorum, 2025’te kota dolmamis, AOS yapip son ana kalanlara bile Greencard vermis olmalari gerekiyor bu durumda, mulakat alamayan kisiler olduysa ayrica bir dusunmek lazim bu sene ozelinde, neden mulakat alamamislar diye.
-
@koray2000 2025 yılında kota dolmadı maalesef bülteni fazla ilerletmediler, EU kategorisi 23.000 de kaldı. 23bin üzeri dosya taşıyanlar için de hüsran oldu.
-
@Serapp Uzuldum. Bultenin EU’da 23000’de kalmasina ragmen 20486 kisiye mulakat vermisler, gecmis senelerle daha detayli karsilastirmak lazim ama her sene case number araliklarinda randevu almak isteyen kisi sayisi daha fazla artiyor gibi.
Mesela eskiden cogu kisi pasaport cikarmama, vazgecme, ya da ugrasmama gibi sebeblerden süreçten vazgeçiyormus (tabii bu dedigim 2000’lerin baslari gibi). Dolayisiyla arada olusan bosluklardan dolayi case number olarak daha ust basamaklara cikilabiliyormus.
Simdi pasaport sarti tekrar geliyor, yani birisine greencard ciktiginda o kisinin surece devam etme ihtimali cok daha artacak, benim donemimde oldugu gibi. DV2027’ye biraz da bu yonuyle bakmak lazim. Yapilacak olan odeme ve basvurularin hala acilmamis olmasi nasil etkileyecek acaba sureci, onu da merak ediyorum. Pasaport sarti tekrar geldigi icin AOS yapan kisi sayisinda artis olur DV2027’de.
Bulteni erken bitirmelerinin sebebi belki Trump etkisidir, ilk baskanlik doneminde de ciddi sekilde etkilemisti Greencard cekilis sistemini.
-
Bugün akşam üstü USCIS’ten bir mail aldım: “We have taken an action on your case” yazıyordu. Bir süredir bültende current olduğum için artık onay beklediğim bir dönemdeyim. O nedenle heyecanla USCIS hesabıma girdim. Ama I-485 dosyama onay vermek yerine, yaklaşık 1,5 yıl önce closed olan I-131 dosyama şu şekilde bir güncelleme geçmişler: “Immigration Parole Fee Notice Issued”. Dokümanlar tabına da bununla ilgili bir notice dokümanı eklemişler. Özetle parole sürecinin devam etmesi için 1000 dolar bir fee ödenmesi gerekiyormuş.
İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bugün çok fazla insana bu notice gitmiş, hatta green kartı onaylananlara bile gitmiş. Dokümanı biraz inceledim. Ücretten muaf olacaklar için bir exception listesi kısmı var, orada 7 numaralı exceptionda şöyle bir ifade var: “You are (A) a lawful applicant for adjustment of status under INA section 245 (8 U.S.C. 1255); and (B) returning to the United States after temporary travel abroad;” Bu ifadeye göre adjustment of status bekleyenler ücretten muaf gibi görünüyor. Ama yine de bir şey yapmak lazım mı bilemiyorum. Avukatıma da bir danışacağım.
Benzer bir durum yaşayan var mı arkadaşlar? Görüşlerinizi alabilir miyim?
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Emrah Borazan
-
@lavita bize de dün aynı bildiri geldi ne yapmamız gerektiği hakkında en ufak bir bilgim yok. Ben de buraya yazacaktım. Biz eşim için aos sürecini başlattık ve şu an tek eksiğimiz mülakat tarihi. Bu aşamada ne yapmamız gerekiyor hiç anlamadık. Ödememi yapacağız? Ödemeyi nereye yapacağız? Hiçbir şey anlamadık biz de.
-
@bernat Sizin I-131 Advance parole başvurunuz onaylanmıştı değil mi? Benim düşünceme göre ve reddit ve farklı platformlardan okuduğuma göre, AOS başvurusu bekleyenler o dokümandaki 7 numaralı exceptiona giriyor. Buna göre bir şey ödemiyor olmamız gerekiyor. Ama avukatımıza da danışacağım. Güncel bir bilgi gelirse buraya eklerim.
-
@lavita çok teşekkürler bizim avukatımız yok süreçte kendimiz ilerliyoruz o nedenle bilgi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Evet bizim advance parole onaylanalı aylar oluyor. Elimize dokumanı da geldi. Bu bildiriye istinaden şu an ne yapmamız gerekiyor biz de anlamadık.
Benzer Başlıklar
136
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k