Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@shadow-sharks-0 dün akşam eşime "trump 330$ ve 235$ ları da kurcalamadan hayırlısıyla şu vizeyi alabilseydik dedim, yani evet her an yeni fee'ler getirebilir, mevcutlara zam yapabilir, şaşırmam.

• @milyardertaksici @EzgiLera bu konuyu şimdi ben de merak ettim. Kredi kartı yerine ön ödemeli kart ile ödeme yapmayı düşünüyordum.

Hatta illaki kart ile ödeyeceğimiz kesin mi? Hesap numarasına yolla falan derlerse sıkıntı astarı yüzünden pahalıya gelir bir de fotoğraf acaba sıkıntı çıkarır mı korkusuyla beraber ödeme gitti mi korkusu gelir başımıza 🙂

• Asıl merak ettiğim nokta; kredi kartı için örnek veriyorum Stripe sanal POS hizmeti gibi bir yöntem kullanmaları halinde, aracı ödeme sağlayıcı firma komisyon kesecek mi? Eğer komisyon kesecekse toplam tutar 1 dolardan fazla olacaktır. Ha ne kadar farkeder, belki 1 dolar da komisyon keser 🙂

"O paraya 1 paket sigara alırım yeğenim" kafasında olanları caydırır mı? Bence caydırır 🙂 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 
  • ⭐⭐⭐⭐

@dilmel hesap numarasına gönderme işlemi amerika içinde bile yaygın bir sistem değil onun için kartla ödeme olacaktır bence

• Kredi kartı master kart ve visa kartı olan herkesin alışverişi yurt dışı harcamalarına açıkmış bugün bankada bir işim vardı onu da sordum Troy olmadığı sürece yurt dışı harcaması yapabilirsiniz dedi umarım ödemede sorun yaşamayız kartla

• @exclusive aynen yurt dışı bağlantılı oyunları dolar üzerinden ücretini ödeyebiliyorum.

• @shadow-sharks-0 öyle bişey yok nerden duyuyorsun bunları allah aşkına 😃 sadece 5-10-15 bin dolar aile ile gidip gitmediğine yada eyalete göre değişiklik gösterir bu para ama onu beyan ediyorsun ben amerikaya gidiyorum elimde bu kadar para var size yük olmam sizden bişey beklemem rezil olmam oralarda diye göstermen için bir para .. Yani senden paranı almıyorlar. Sadece kazandıktan sonra sağlık belgesi vize işlemleri için taş çatlasın 1000 doların gider otel vs gibi şeylerde dahil yani.. Kim sana bunları söylediyse seni kandırıyor sanırım

• @Melih-Mcfly bu 1 $ bile çok fazla insan eleyecektir

• @exclusive Discover logolu Troy kart ise yani kart numarası 65 ile başlıyorsa onla da ödeme yapılabilir diye tahmin ediyorum.

• ⭐⭐

1 USD katılımı 1-2% azaltacakken, 10 USD 25-30% azaltırdı diye düşünüyorum. Hatta 5 USD bile 10-15% azaltırdı sanki. Zira bizim millet hesap insanıdır. 40-42TL kimseye koymaz ama 400-450 TL "yok abi" dedirtirdi. 100 USD ise falan yarı yarıya düşürürdü. Ama üstü için 100 USD'yi verenlerin çoğunluğu yine verirdi sanki.

Normal şartlarda evet, DV'nin ruhuna aykırı bir durum ve muhtemelen Trump sonrası olası Demokrat Başkanın iptal edeceği bir uygulama. Pasaport olayı zor ama sarışın onu da yapar mı yapar. Bence, her zaman söylediğim gibi, yaş şartı en makulu. 25/28 - 40 yaş arası başvursun abi. Hatta 40 bile çok, 35 en makulu.

• @SUAT-GUNAY hocam ücret istemek ruha aykırı ise yaş şartı koymak daha da bir aykırı olurdu. En nihayetinde bunun sonunda bir vize veriliyor ve bir vize için yaş şartı koyulsa daha da tepki verilirdi.

En ideali absürt bir ücret koyulsa bile bunu çıkmaması durumunda iade etmek olurdu. 100 dolar bir ABD'li için bile az para değil, dizilerde görüyorum bir şeye 50 dolar fiyat çıkınca yuh diyorlar. Kaldı ki bizler ABD'li de değiliz.

• ⭐⭐

@dilmel hocam o yüzden 100 USD'ye yarı yarıya düşerdi diyorum ya. Ama en büyük fark, 1 USD'nin 5 ya da 10 USD yapılmasında olurdu. 1 çok etkilemez, 10 ciddi etkiler(di) diye düşünüyorum.

Yaş konusu ise, vize olarak düşünmek bence yanlış. altına imza attığınız tek şey "ABD'ye yük olmamak" buradan bakılınca, tüm kriterlerin içinde bana göre en öne çıkan. Bu konuda uzun uzun düşüncelerimi yazmıştım.

Bu arada ben 40'ın çok çok üstündeyim, yani kendi şartlarıma göre dediğim bir şey değil...

• ⭐⭐

@dilmel bu arada gerekçe olarak yoğunluğun getirdiği maliyet denmiş. 1 dolar katılım parası ile yaklaşık 300K USD düşer bizim konsolosluğa. Hadi federal hükümet yarısını kırpsa, 150 K yapar. Bu da yaklaşık min. 2-3 kişilik kadro açılımı demek, tabi bu yolda harcanırsa.

"Öde, çıkmazsa geri veririm" düşüncesi hiç olmayacak bişi. Olsa vize başvurularında olurdu.

• @SUAT-GUNAY hayırlısı olsun hocam ne diyelim artık. Şans önemli burada. Şahsen 1000 dolar olsaydı, Türkiye'deki başvuruların %75'ine çıksaydı bile bana çıkmazdı. Genel olarak şanssız biriyim ne yazık ki.

• @mertq düşünüyorum hep sadece şansını denemek isteyen ahmakların kurbanı olduk dv-2024 e katıldık çıkmadı dv-2025 de eşimin üzerinden seçildik 15xxx sıra numarasıyla ankaranın yavaş ilerlediği sıramızın gelmeyeceğini anlayıp dosya taşımayı istedim eşim ankarayı beklemeyi tercih etti sırf ekstradan masraf etmeyelim diye söylediğiniz gibi pasaport ve 10$ şartı olsaydı belkide bugün 15000 lerde değil ilklerde seçilip ankaradan mülakatı koparacaktık artık herşeyden herkezden nefret etmeye başladım inat ettim zaten 1 yıldır deist dim 1.5 ay önce protestan kilisesine giderek iman ettim ailem şimdi kiliseye gitmekten vazgeçirebilmek için baskı kuruyor ama ben dahada inatlaşıyorum ileride ortamı yapıp dini gezi yapacağım diye vize alabilirsem iltica başvurumu yapacağım ne yapalım sağlık olsun bizde ankaranın kurbanı olduk

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Youtube'da çekilişe nasıl başvurulur videosu çekerken bile bazı ''asalaklar'' göstermelik sahte hesaplarla başvuru yapıyordu. Haberi yeni gördüm çok mutlu oldum. Ufacık bile olsa ihtimal artıyor. 🙂

• @Raskolnikov-0, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

Yap kurban olduğum 50-100$ işte ya elini korkak alıştırma

vallahi çok güldüm. keşke biraz daha düşürselerdi 15 cent yapsalardı.

• @alidemir27 İmzanıza baktımda vallahi ne azimliymişsiniz onca yıl HNBS alıp devam etmek iyi psikoloji gerektirir. ✨

• @Witch-Lilith, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

@alidemir27 İmzanıza baktımda vallahi ne azimliymişsiniz onca yıl HNBS alıp devam etmek iyi psikoloji gerektirir. ✨

yıprandım.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@alidemir27 Sizden bir tık daha azimli olarak dv2018 diyorum arttırıyorum 😃

Benzer Başlıklar

• 6
  • 21
  • 28
  • 84
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |