Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

Gündem
93 38 3.9k 37

• Ya millet kendi basvurmaya useniyordu, basvuranlar arkadaslarina, aile uyeleri icin basvuruyordu. Simdi bir kisi 20 tane arkadasina basvurmak istemez, siz kendiniz halledin abi der. Ayrica; simdi kredi karti ismi ile basvuru isminin ayni olmasi gerekirse basvurular yuzde %25den bile daha fazla azalair. Ha belki turkiyede o kadar azalmaz ama bi suru dunyada 1 dolar veremiycek kredi karti kullanmayan fakir ulke ve insanlar var. Bunun yani sira parali olmasini protesto edip basvurmayacaklar var. Usenecekler var. Basvururken odeme hatasi olustugu icin isin devamini getiremeyecekler var. Oylesine spam yapilan basvurular var (hatali ad soyad vs tarzi geyigine basvuran). Bide eger bu durum mahkeme ile kaldirilmaz ise ileride 10-50 dolar vs diye ucret miktari artar, boylelikle gercekten isteyerek hevesli basvuran kitle yoluna devam eder. “Ya cikti ama gidesim yok hic” tayfasi azalir.

• 1 dolar bile bir çok insanı caydıracaktır. Ayrıca dikkat 1 dolar bizim siyasi kültürümüzde sakıncalı :mrs_claus:

• @Gökhan-A ağzın bal yesin % 100 katılıyorum .

• ⭐⭐

Hiç yoktan iyi bir de pasaport şartı geri gelse tam olacak.

• @EzgiLera söylediklerinizin bir kısmında gerçekten çok haklısınız fakat şöyle bir durum var. Trump hükümetinde bir çok olay göçmenlerin daha düzenli gelmesi ve legal olması yönünde zaten bir düzensizlik almış başını gitmiş.Pasaport şartının gelmesinde neden ümitliyim.Çünkü herşey kayıtlı ve usullerine uygun işlemesini seviyor hükümet prosedürü ve niyeti olanın zaten dünden hazır oldugunu biliyorlardir.Bir kaç arkadaşında dediği gibi boş beleş başvuru çok ! mesela örnek: benim çalıştığım ofiste biri bana başvur çıkar mı bi kendimi deneyecemmm :D hahah diyip bana başvuru yaptırmaya çalışıyor mesela gitmeyeceksen neden başvuruyosun diyorum aaa bi deneyim bağğğalım çıkacakğk mı hahah diyip boş beleş bir olay olarak görüyor.Bunların ortadan kalkması için pasaportta şart .Bu arada 15 dolar olmus abi sana başvurmayalım dedim parayı duyar duymaz vazgeçti :D gözleri yerinden oynadı :D aman aman bırak diyor :D

• 1000 dolar çok olurdu ama 500 dolar tam ayarında olurdu , birde pasaport şartı getirdin mi tadından yenmezdi , zamanla bunu yaparlar diye umut ediyorum

• @Witch-Lilith 15 Dolar olmuş abi iyiydi buna patladım durduk yere hahaha gerçekten iyiymiş bu :D

• @Ekto-Oktan Eee 1$ desem o yine yakama yapışır ben sana 40 tl veriyim benim yerimede yap derdi yakamı alamazdım :D

• @EzgiLera Ezgi hanım, banka kartlarının yani debit card ların kabul edilmeyeceği ile ilgili kesin bir bilgi var mı? Sadece kredi kartı mı kabul edilecek?

• Günaydın demedi demyin başvuru 1$ ama kesin kazanınca ek bedeller isteyecekler .

• @shadow-sharks-0 ee zaten öyle :D

• @BlueGeostar Amaç para toplayıp masrafları karşılamak olduğu için kredi kartı sahibi ismi ile başvuran kişinin isminin aynı olması gerekeceğini düşünmüyorum.

• @Witch-Lilith demek istediğim mesela 10 bin dolar odeyecek kazananlar . konsolosluk görüşmesinde

• @shadow-sharks-0 dün akşam eşime "trump 330$ ve 235$ ları da kurcalamadan hayırlısıyla şu vizeyi alabilseydik dedim, yani evet her an yeni fee'ler getirebilir, mevcutlara zam yapabilir, şaşırmam.

• @milyardertaksici @EzgiLera bu konuyu şimdi ben de merak ettim. Kredi kartı yerine ön ödemeli kart ile ödeme yapmayı düşünüyordum.

Hatta illaki kart ile ödeyeceğimiz kesin mi? Hesap numarasına yolla falan derlerse sıkıntı astarı yüzünden pahalıya gelir bir de fotoğraf acaba sıkıntı çıkarır mı korkusuyla beraber ödeme gitti mi korkusu gelir başımıza :)

• Asıl merak ettiğim nokta; kredi kartı için örnek veriyorum Stripe sanal POS hizmeti gibi bir yöntem kullanmaları halinde, aracı ödeme sağlayıcı firma komisyon kesecek mi? Eğer komisyon kesecekse toplam tutar 1 dolardan fazla olacaktır. Ha ne kadar farkeder, belki 1 dolar da komisyon keser :)

"O paraya 1 paket sigara alırım yeğenim" kafasında olanları caydırır mı? Bence caydırır :) :)

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐

@dilmel hesap numarasına gönderme işlemi amerika içinde bile yaygın bir sistem değil onun için kartla ödeme olacaktır bence

• Kredi kartı master kart ve visa kartı olan herkesin alışverişi yurt dışı harcamalarına açıkmış bugün bankada bir işim vardı onu da sordum Troy olmadığı sürece yurt dışı harcaması yapabilirsiniz dedi umarım ödemede sorun yaşamayız kartla

• @exclusive aynen yurt dışı bağlantılı oyunları dolar üzerinden ücretini ödeyebiliyorum.

• @shadow-sharks-0 öyle bişey yok nerden duyuyorsun bunları allah aşkına :D sadece 5-10-15 bin dolar aile ile gidip gitmediğine yada eyalete göre değişiklik gösterir bu para ama onu beyan ediyorsun ben amerikaya gidiyorum elimde bu kadar para var size yük olmam sizden bişey beklemem rezil olmam oralarda diye göstermen için bir para .. Yani senden paranı almıyorlar. Sadece kazandıktan sonra sağlık belgesi vize işlemleri için taş çatlasın 1000 doların gider otel vs gibi şeylerde dahil yani.. Kim sana bunları söylediyse seni kandırıyor sanırım

Benzer Başlıklar

• DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
    1k
    8 Oy
    1k İleti
    71k Bakış
    SavageS
    @erenotti Tesekkurler yanit icin, bu belirsizlikler icerisinde bir cozum olmasa bile insanin fikir alisverisine ihtiyaci oluyor. Ozellilkle yargilanmadan iletisim kurabilmek cok degerli.
  • Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)

Taşındı Gündem
    21
    3 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    E
    @Edip-Ozan-Sevindir @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi) öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın. aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
  • Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
    578
    22 Oy
    578 İleti
    40k Bakış
    A
    @mutlu234 Amerika da kullandığın mastercard ta olabilir ama başka seçenek yok. Bankaya gitsen de ödemede sorun çıkıyor ödeyemiyorsun.
  • ABD’de asgari ücret 15$ oluyor

Gündem
    7
    1 Oy
    7 İleti
    686 Bakış
    VolkanUV
    @HockeyUmpire2 Federal hükümetin belirlediği minumum ücretten bahsediyor bu yasa tasarısı. Daha sonra her eyalet kendi standartlarına göre kendi asgari ücretini, fedaral hükümetin belirlediği ücretten düşük olmayacak şekilde, belirliyor. Ancak diğer mesajlarda da bahsedildiği gibi bu artışın gerçekleşmesi çok çok düşük bir ihtimal..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k