Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells
    Uzun zamandır foruma girememiştim, bugün aklıma bir soru geldi. Green cardlar elimize geçti, yazın kızımız gelecek ilk defa green cardıyla okul sonrası tatil için ; Abd girişinde vatandaşların giriş yaptığı otomatik kiosk'ların olduğu yerden girebilir artık, değil mi? Yoksa turistik vizeyle girenlerin sırasına mı girmesi lazım?

  • ⭐⭐

    Eger havaalaninda otomatik kiosk varsa Turist vizesi sahipleri de bu makineye giris yapiyorlar. Onceden ucakta dagitilan gumruk formundaki sorular makineye aktarilmis durumda. Artik ucakta form dagitilmiyor. Amerikaya giris yapan herkes bu kiosklarda bilgilerini doldurup direk gecis yapiyor. Bir sorun olmasi durumunda gisedeki gorevliye yonlendiriliyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erkoholland "permanent residents" oku nereyi gosteriyorsa o sekilde ilerlemeli. Eger sadece ABD vatandasi diye belirtiliyorsa, kiziniz ABD vatandasi olmadigi icin o kismi kullanamaz.


  • Arkadaşlar merhaba.
    Gün geldi ve 19.3.19 sali gunu Los Angeles tan ilk girişimi yaptım.
    Los Angeles' a Klm-Delta Air ortak uçuşuyla Amsterdam'dan aktarmali olarak geldim. Yolcululuk, 2 saat aktarma beklemesi dahil 18 saat surdu.
    Sıkıntısiz bir ucusun ardindan aksam 18.30 da Los Angeles a inmis oldum. Delta air in ikrami fena sayilmaz. Tabi bir Thy olamaz.
    Pasaport kontrol sirasinda yaklasik 20 dakika bekledikten sonra Cbp memuru foto ve parmak izimi aldi. Hic birsey sormadan guler yuzle next room diyerek baska Cbp ofisine pasaportumu verdi ve ayri bir odaya gectik. Odada 50-60 kisi bekliyordu. Genelde ogrenci vizesiyle giris yapanlarda bu odada oldugundan cok kalabalikti. Bekleyenler genelde Latin ve Uzak doguluydu. Bu oda cok gergindi. Sorguya alinanlari orada oturan herkes duyuyordu. GC vizesiyle o anda giris yapan sadece bendim sanirim. Bu odada da bana hicbir sorgu sual olmadan 1.5 saat kadar islemler surdu. Memur adimi okudu ve pasaportuma damga vurarak hicbirsey soylemeden bana teslim etti. Sari zarfi benden almayi unutuyordu o derecede dalgindi memur. Vurduklari damgada sadece DV1 giris tarihi ve alien number yaziyor. 1.5 saat bekledigim icin valizim carouselden indirilmis sagolsun Delta air yetkilisi odaya gelip valizin nerede oldugunu bildirdi.
    Havaalanina yakin bir otel rezerve etmistim 5dakikalik mesafe icin taksi 20 usd tuttu.
    Ilk girisim bu sekildeydi. Bakalim zaman neleri gosterecek. Herkes icin hayirlisi olsun simdiden.

  • Yasaklı

    @roccorocco hayırlı olsun darısı başımıza. 🙂


  • @roccorocco hayırlı olsun..


  • @roccorocco CA'ya hos geldiniz.


  • @roccorocco Hayırlı olsun. Bu giriş geçici mi?


  • @yalta kalici olma niyetiyle geldim. Bir aksilik olmazsa kisa surede tekrar donmeyecegim.Ilk adresim LA da gosterdigim icin evrak islerinde sorun ve aksaklik yasamamak adina buradan giris yapmayi tercih ettim. 3 gun sonra Seattle'a gececegim. Vancouver da yasayan arkadasimin tavsiyesi uzerine Seattle a karar verdim.


  • @roccorocco Hayırlısı olsun kardeşim. Umarım tüm işlerin kolaylıkla hallolur. Kendine iyi bak.


  • @roccorocco uzun bir sürecten sonra hosgeldiniz 🙂


  • @luna tesekkurler.


  • @yalta sağolasın.


  • @redsat2000 Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @newman Teşekkürler Şuan haber beklemedeyim. CEO nun Dönüşünü beklemece . Eğer Olumlu olursa Mart ayı dönüşe geçerim.

    gelisme var mi sayin @redsat2000? döndünüz mü abd'ye?

    sizden baska merak ettigim @sash @saulgoodman @caglaror is buldular mi acaba?

  • ⭐⭐

    @roccorocco hayırlı olsun. Yolun acık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @newman halen Kürkçü dükkanındayım. Daha gitmedim . İş arayışım devam ediyor.


  • @crazycells uyarısı ile daha önce attığım mesajı buraya taşıyorum:

    Merhaba,
    2 Nisan günü sabah 5 de evden çıkarak Atatürk havaalanı üzerinden Atlanta'ya direk uçtuk. Öncelikle THY kutluyorum, uçuş çok iyidi. Ayaklarımızın tutulması dışında bir sorun yaşamadık ki yanımızda 4 ve 9 yaşında çocuklarımız da vardı.
    ABD uçağına binmek başlı başına bir iş. Bir sıra gişe bu işe ayrılmış ve saat 10 gibi işlemlere başlıyorlar. Önden gidip sıraya girmekte fayda var. Özel bir güvenlik şirketi ile anlaşmışlar. THY görevlileri gelmeden önce gişelerde arama dahi yaptılar. Gişeye gitmenize izin vermeden önce pasaport ve zarf(konsolosluktan verilen vize paketi) kontrolünüzü yapıyorlar. Kapıya gittiğinizde yine aynı şirketin personeli tek tek aramadan geçirip bekleme salonuna öyle alıyor.
    Atlanta'da yabancı ülke pasaport kuyruğuna girdik. Yaklaşık 45 dakika sıra bekledik. Ailecek pasaport kontrolüne ulaştık, Tüm ülkelerdeki ile son derece benzer bir gişe yapısı var. Fotoğraflarımızı çektiler, zarflarımızı alıp bizi aynı salonda bir noktaya götürüp beklememizi söylediler. Yaklaşık 1 saat sıra bekledikledikten sonra nazik bir bayan yaklaşık yarım saatte işlemlerimizi tammaladı. DS260 'da verdiğimiz US adres ve US telefon numarasını tekrar kontrol ettirdi, bu noktada bunları güncelleye bilirsiniz. Üzerimizde 10.000 dolar üstü para olduğu için ayrıca bir evrak düzenledi.
    TR ehliyetimizle daha önce Booking üzerinden kiraladığımız aracı aldık. US ehliyeti yok diye fahiş sigorta kesecekler diye korkutmuştu burada yaşayan arkadaşlar. Hiç sıkıntı yaşamadık, Booking'de gözüken fiyat neyse kiraladık. Zaten ödemeyi internetten yapmıştık. Gece 3'de otele varmış ve yatmıştık.
    Çarşamba öğlen SSA ofislerine baktık ve tamınının çarşamba yarım gün çalıştığını gördük. Perşembe SSA ofisine gittik, SSN almak istediğimizi belirttik. Saat 9 da gişeler açılıyor ancak 8.30'da kapı açıldı ve herkeze sıra numarası verdiler, erken gitmekte fayda var. Tek sayfalık bir form doldurduk. Ancak gişedeki görevli giriş yaptıktan sonra 15 gün beklemeden başvuru almadıklarını söyleyerek bizi geri çevirdi. Gümrük bizim adımıza başvuru yapabiliyormuş ya da yapmayabiliyormuş. Bunu bilmenin bir yolu yokmuş ve çift kayıt oluşuyormuş. Bu nedenle Girişten 15 gün sonra başvuru yaparsınız 1 hafta ile 10 gün arasında SSC adresinize gelir dediler.
    Aynı gün Bank of America da hesap açtırdık. 10000 dolar üstü parayı iki güne bölerek yatırmamızı istediler. Bizimle toplamda 2 saatten fazla ilgilenip eşimle ortak hesapları açtılar, debit card ve secure card çıkardılar, bunların teslimi için otel adresini aldılar, kartlara acele notu düştüler. Secure card 2 günde debit card 5 günde gelecek dediler. İnternet bankacılığını aktif hale getirdiler ve eğitimini verdiler. İhtiyaç olursa diye 3 adet de çek ve tüm evraklarımızı verdiler. SSN çıkınca uğrayın sisteme işleyelim dediler. Kredi skorunuz 3 ila 6 ayda oluşur. 1 yıl çalışıyor görününce de ev kredisi alabilirsiniz dediler.
    T-Mobile üzerinde 3 hat aldık. credit score olmadığı için pre-paid yaptılar. Her şey sınırsız 110 dolar/ay. Credit score oluşunca post-paid de çevirin dediler. Burası önemli zira post-paid yapıp faturanızı düzenli ödediğinizde kredi skoruna olumlu etkisi oluyormuş, mutlaka böyle kullanmak gerekir. Bu arada cepte internet feci hızlı. 100/20 MB.
    Halen otelde kalıyoruz. Eğer aile geliyorsanız ve benim gibi hangi şehirde çalışacağınız belli değilse, hemen ev tutamıyorsanız extended stay olarak bilinen otelleri tavsiye ederim.Odamız aslında 1 oda 1 salon. L şeklindeki salonda ayrıca çift kişilik bir yatak var. Çift banyolu ve mutfaklı. Buzdolabı, mikrodalga fırın ocak her şey var. Gayet temiz ve iyi puanlı bir otel. Hem de Atlanta'nın pahalı banliyölerinden birinde, gecelik 100 dolar. Normal otelden tek farkı günlük oda temizliği yapmıyorlar, haftalık yapıyorlar. Ancak istediğinizde ön bürodan temiz havlu alabiliyorsunuz. 1 haftadan önce isterseniz yatak yapma ve çöp alma için 5 dolar tam oda yenileme için 10 dolar ücret var. Ayrıca misafirler için kurutma makineleri de olan çamaşırhanesi var.
    1 haftaya yaklaşan deneyimimiz gayet iyi. Hiç kötü sürpriz yaşamadık. Trafiğe hemen alıştık. İnsanları genel olarak yardım sever, saygılı, rahat ve neşeli gözlemledik. Çocuklar dil bilmemesine rağmen parklarda bir şekilde kaynaşıyorlar. Açıkçası bu işi bu kadar geç yaptığımıza pişmanız.

    Herkeze bol şans,


  • Son mesajdan beri gerçekleşenler:

    SSN'ler geldi. Gerçekten başvurmamıza ihtiyaç kalmadı. Salı gecesi giriş yapıştık. Takip eden perşembe yani 8 gün sonra SSN'ler posta ile elimize ulaştı.

    Secure kartlar ve debit kartlar da tam dedikleri gün geldi. Ayrıca internet üzerinden randevu alarak bankaya gittik ve SSN'leri güncellettik. 10 dakika falan sürdü.

    Ev bakmaya başladık. Credit Score olmadan apartman komplekslerinden ev kiralamak mümkün gözüküyor. İyi bir kredi skoru ile yalnızca 100$ depozito aldıklarını söylüyorlar. Ancak skor olmadığı için 1 aylık kira kadar alacaklarmış. Bu arada ya altı aylık kira bedeli paranız olduğunu gösteren banka hesabı ya da iş mektubu istiyorlar. İş mektubunda baktıkları kiranın 3 katı geliriniz olup olmadığı. Kimse bize 1 yıllık ya da 6 aylık peşin ya da co-signer(kefil) isteğinde bulunmadı. Gerçi hiç bir yere kesin başvuru yapmadık ama evleri gezdik ve yüz yüze görüşmede talep edeceklerinin yalnızca bunlar olduğunu ilettiler.

    Araba almaya yeltendik. Ancak biraz az kullanılmış ve 4 kişilik bir aileyi taşıyacak bir araç başlangıç için pahalı geliyor. Ya 10 yaş üstüne gitmemiz gerekecek ya da buranın standartlarına göre küçük bir araç almak zorunda kalacağız. Yanımızda getirdiğimiz paranın çoğunu buna harcamak zorunda kalacağız. Ayrıca alımı peşin yaptığımız için de kredi skoruna bir faydası olmayacak. Bu nedenle lease denilen uzun süre kiralamaya bakmaya karar verdik. Bu hafta hem normal dealer lar ile şansımızı deneyeceğiz hem de expatride ve internatianalautos ile görüşeceğiz. Deneyimlerimizi ayrıca paylaşırım.

    Bizi herkes hemen ehliyet alama konusunda uyarmıştı. Ancak yaşayacağımız eyalet kesinleşsin oradan alırız diyerek erteledik. Şuan bunun bir hata olduğunu görüyorum. Örneğin şu an bulunduğumuz Georgia'da ehliyet olmadan araç alamayacağımızı öğrendik. Bir yolu var deniyor aslında ama bana güvenli gelmedi. Bu nedenle ilk iş ehliyet almakta fayda var. Bunu da bu hafta deneyeceğiz.

    Herkeze bol şans,


  • @endyilmaz Ehliyeti çok bekletmeyin bence. Aracı da bütçenizi zorlayıp alabildiğinizin en iyisini alacak şekilde aradan çıkarın. ABD araçsız çok zor.


  • @redsat2000 kısa surede bulman dileğiyle.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum