Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter.

Göçmenlik Sohbetleri
153 68 14.5k 47

  • @tanti yine beraber atış yapalım ama ben o etten vazgeçmem.
    10 sene öncesine kadar evimden geyik eti eksik olmazdı hocam.
    Kimi keçi sever kimi dana kimi koyun kimi kuzu . Aklıselim yaşa geldiğimden beri 1 vejeteryanı en az 20 de koyun keçi kuzu eti kokuyor , geyik de güzel olmaz diyen insanı geyik etine alıştırdım.

    Ben küçükbaş hayranların tercih edildiği bir yerden olduğum için olabilir ama benim favori etim geyik etinden sonra kuzu eti ki bana aralarındaki farkı anlat derseniz aynı şekilde ayni gün pişmiş ayni miktarda tuz yağ kullanılmış etlerde geyik eti 10 puan alıp mükemmel iken kuzu eti 1 puan alıp çamur gibi kalır diyebilirim ancak

  • ⭐⭐

    bbq pit boys- venison sausage yutubda tavsiye ederim


  • @Mr-Hakan "Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter." Başlıklı konuya hayalini yazmış, Sizde kalkıp adamın hayalinin içine etmişssiniz yahu! Avcılıktan hoşlanmıyorsanız gidip avcıları cezalandıran bir hayal kurun... Konu başlığından sapmadan devam etmiş olursunuz.:)))

    Not:Polemik için yazmadım. Konu başlığı ile içeriğindeki yazıların tezatlığı dikkatim, çekti yazdım.

  • Yasaklı

    @mr-hakan Amerika Hayallerimizde neler var? Nasıl bir yaşam hayal ediyoruz? Sınır yok yazın yeter. içinde söyledi:

    @sinem-akçam hocam emin olun dediğiniz şeylerin hiçbirini özellikle yavrulu hayvan vurmayı hiç ama hiçbir avcı yapmaz . Kendine avcı diyen ve bilinçli olarak avlanan her şahıs zaten yasaların izin verdiği ve izin verilen miktarda avlar . Evet geyik turkiye de nesli korunan hayvanlar listesinde lakin amerikaya avrupaya gelişmiş ülkelerin(doğal geyik popülasyonu olan ) hepsinde geyiklerin gayet rahat yaşadıklarını görebilirsiniz . Hatta bazı yerlerde iyice araştırırsanız özellikle amerikanin kuzey bölgelerinde geyiklerin çiftlik hayvanlarına saldırıp yediklerini öğrenebilirsiniz ki bu da ne kadar yuksek bir popülasyon olduğunun göstergesidir benim kanımca. Keza yine yasalara uyarak avlanmak şahsım adına yasal hakkım olan heryerde avlanmak isterim . Sizin dediginiz gibi hayvanı vurduktan sonra öyle arkamı dönüp gitmem hayvandan "işime yarayabilecek" kısımları alır işime yaramayacak kısımları da daima gömerek oradan uzaklasirim. Zaten sadece öldürmekten keyif alan kişi avcı değil katildir. Avcılık ise sadece öldürmek değildir. Avınıza göre hareket etmeyi bilmeli , avların nerelerde olabileceğini öğrenmeyi , nerde ne tür av hayvanlarının olduğunu öğrenmeyi gerektiğinde doğal yollardan yaralanmış genç hayvanları sırtlayıp 10 15 kilometre taşıyıp tedavi ettirebilmeyi gerektirir . Sizin dediğiniz gibi eğer sadece şartlar gerektiğinde avcılık yapılıyor olsa idi şu an büyük ihtimalle amerika kıtasında daha az geyik olurdu . Unutmayın yasa koyucu güçler daima hesap yaparak o sene kaç hayvanın doğduğunu kaçının sağ kalabileceğini kaçının vurulursa soylarıyla ilgili herhangi bir tehlike oluşturmayacağını hesaplıyorlar. Bir eyalette bazı bölgeler ava tamamen kapalı iken ayni eyalette başka bir belgesinde aynı av hayvanı için kişi başı 3er 4 er limit getirilmiş olabilir . Umarım avcıların nesli tükenmekte olan hayvanları avlamadığını anlatabilmişimdir

    bir tek noktayı ekleyeyim GEYİKLER ET YEMEZ OT OBURDUR YANİ ÇİFTLİK HAYVANLARINA SALDIRMIŞ OLAMAZLAR. Acaba szin dediginiz geyikler hani şu zombi virüsü bulaşmış geyikler mi? Hah bakın onları vurabilirsiniz işte. :)


  • @sinem-akçam hocam yanlışınız var evet geyik türlerinin bir kısmı otoburdur. Lakin türlerin büyük çoğunluğu hepçil olarak beslenirler. Sizin bahsettiğiniz "zombi geyikler" aslında 50 yoldan fazla zamandır dünyada biliniyorlar . Bu bahsedilen "zombi" hastalığı temelde tıpkı deli dana hastalığı gibi prionik hastalıklardan biri . Sadece medyanın "başlık atma " yarışında kazanan başlık ondan dolayı tüm dünya bu şekilde duydu ki CDC nin resmi isimlendirmesi "Chronic wasting disease CWD" ( kronik zayıflatıcı hastalık) olarak isimlendiriliyor. Popüler kültürün "zombi" tanımına uymuyor. Çünkü nasıl ki bir insanin genetik bir hastalık sonucu hastalandiktan sonra aşırı terlemesi veyahut kilo kaybetmesi veyahut hastalıktan dolayı tüm gücünün tükenmesi gibi belirtiler gorulebiliyorsa temelde "zombi geyik " hastalığı aslında hasta düşmüş normal bir insanın gösterebileceği "dikkat kaybı , kilo kaybı , bağışıklık sisteminin zayıflaması vb" bulguları gösteriyorlar. Temelde bu hastalığın prionik sonuçlar dışında herhangi bir etkisinin olmadığı ve insanlara henüz geçmediğini biliyoruz , bundan dolayı şu an için herhangi bir tehlike bulunmamasına rağmen mümkün mertebe hastalıklı hayvanlar dan uzak durmak gerekiyor.

  • Yasaklı


  • Konu geyiğe bağlamış:))))

  • Yasaklı

    öyle gibi. :D


  • @Mr-Hakan airsoft olayını duydun mu ? ben epey bir araştırmaya başladım türkiye de de aynı olay olsa da diğer ülkelere göre biraz amatör kalıyor... Ama amerikaya gidersem kesin bu grupların içinde olucam... ilgini çekebileğini düşündüm.


  • ne güzel hayallerinizi yüzümde tebessümle okuyordum,
    avlanma sonrası mevzu hakikaten geyiğe takılmış :))

    bende 3.kez mayısı bekleyenlerdenim bir umut,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuyu kanalima tasimayi dusunuyorum :) Hayaller ve Hayatlar diyerek :)


  • uygun bir zamanda yazacağım :) beğendim bunu


  • @semavi Geyiklerden bahsetme ama :)

  • Yasaklı

    burada sırıtan yüz emojisi var mıydı. :D

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bahsettim aslinda ama videoyu 3.ye cekince nerede ne soyledigimi falan unuttum... Son cektigimde bahsetmemisim...

    Yani burayi okuyorum... Hayaller guzel ama kimisi gerceklesiyor kimisi gerceklesmiyor...

    Ozellikle calisma zorunlulugu bazen hayallerin kisitlanmasina yol acabiliyor...

  • ⭐⭐⭐

    Konuya yazılan hayallerin cogunu gerçekleştirmek bence bu ülkede o kadar zor degil. Tek onemli nokta güzel kazandıran bir is sahibi olabilmek. Sonrası yavaş yavaş oluyor.


  • @FreeWoRLD Bu ülke derken ? Amerika'dan mı bahsediyorsunuz, yoksa TÜRKİYE'den mi ?


  • @Opctebur @FreeWoRLD şu anda Amerika'da yaşıyor, bilginize.


  • @yalta @FreeWoRLD efenim saygılar o zaman :)


  • Benim hayallerim bile fakirmiş meğer. Ben de tır şoförü olmak istiyordum.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    70 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Sohbet var

    Göçmenlik Sohbetleri
    2
    1
    2 Oy
    2 İleti
    188 Bakış
    hadi-BEH
    Canlı yayın alttaki linkte https://www.youtube.com/watch?v=IQNBeNXgmQ4&feature=youtu.be
  • Hayallerinden vazgeçenler:/erteleyenler

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    149
    25 Oy
    149 İleti
    14k Bakış
    redsat2000R
    https://www.instagram.com/reel/CjetYG7jgDl/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Bazen yükselme kadar düşüşü de yaşarsınız. Bu durum bizler için bazen borsa endeksine benzer . Doğru ve güzel bir replik. Ara sıra beynimize bu düşünceyi hatırlatmak gerekir.
  • Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    599
    2 Oy
    599 İleti
    86k Bakış
    M
    Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum