Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tncymz kesinlikle katiliyorum. Green cardli olan biri 6 aydan uzun kalmiyor ise hic bir sorun yasamaz. Tamamen youtuber gocmen avukatlarin uydurmasi.

• Merhabahalar,

Mayıs 2024’te Amerika’ya geldim. Bu Ağustosta’da Türkiye’ye gidip bir ay sonra döneceğim. Biletimi roundtrip aldım. Sizce herhangi bir sorun yaşarmıyım?

• @bedosamka Green cardla ülkeye girip bir yıldır yaşıyormuşsunuz, bir ay gidip tatil yapıp geleceksiniz, ne gibi bir sorun yaşayabilirsiniz ki?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @erenotti criminal record varsa giriş çıkış mantıklı değil. Geçen uscis linkedin hesabında vardı eleman vatandaşlığa başvuruyor n400 görüşmesine gidiyor orda ice bekliyor alıp paket ediyorlar sonra deport.

• @patron3535 Soruyu soran kisi, "Amerika'ya Green Card'la geldim, su su su suclari isledim. 1 ay tatile gidebilirmiyim?' seklinde sormazsa biz bilemeyiz ki o kismini. Cevap verirken suc islemedigini varsayariz. Yoksa her soru sorana suc gecmisini sormamiz gerekir. Kisi bunu belirterek sormuyorsa kendi sorumlulugunda diye dusunuyorum.

• @patron3535 Soruyu soran arkadaşımız zaten criminal record’dan geçmiş ki green cardını alabilmiş, bu bir yıllık süreçte ciddi bir suça karışmış olsaydı zaten iletiyi hapisten yazıyor olurdu. Green cardla gelen Türklerin çoğu hata yapmaktan korkan, öğrenmeye çalışan, düzgün, mülayim insanlar, elinden her türlü üçkağıt gelen Hispanik güruhla bizimkileri karıştırmamak lazım.

• @erenotti valla haklısınız ama neyin ne olduğu net bilinmiyor. Sosyal medyadan siyaset yada sokak protestolarında katılmak da suç kapsamına girebiliyor hertürlü dikkat etmekte fayda var

• Bu ileti silindi!

• Arkadaslar merhaba. Vatandaslik icin abd'de surekli ikamet ile ilgili bir sorum var. ABD disinda 180 gunden fazla kalirsak sayacimiz sifirlaniyordu. Benim tam 180 gun 18 saat kaldigim bir donem var. Teknik olarak 181 gunden az ama 180 gunden fazla. Burada benim vatandaslik icin sayacim sifirlanmis oluyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Arne-Saknussemm

Bu sorunun cevabını mülakatınızı yapacak memur verebilecektir. Bahsi geçen süreden fazla süreden ülke dışında kalarak vatandasligini alan @arnblt var, deneyimi de aşağıda.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482523

Kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte, bu bahsi geçen sürede seyahatinizin amacını ve nerede olduğunuzu beyanınızda güçlü ifadeler ile kanıtlayabilirseniz sorun olmayacaktır. Bol şans!

• @Arne-Saknussemm @ATS16 nin da belirttigi gibi ben 6 aydan fazla ABD disinda kalarak vatandasligi aldim. Gecerli sebebleriniz olursa bu sure asimi sureci sifirlamiyor. Belli basli 3 gecerli neden var.

1. ABD merkezli bir firma tarafindan yurtdisi goreve gonderilmek.
    2. Sizin disarida bulundugunuz sure boyunca aile bireyleriniz ABD de olacak.
    3. ABD de her an ulasabileceginiz bir eviniz (tapu yada kira ) olacak.

Benim 2 ve 3ncu sartlar saglaniyordu ama gorevli bu sure asimi 2020 yilinda oldugu icin belgelere gerek yok. COVID donemi oldugu icin anlayis gosteriyoruz dedi.

Selamlar.

• @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Arne-Saknussemm @ATS16 nin da belirttigi gibi ben 6 aydan fazla ABD disinda kalarak vatandasligi aldim. Gecerli sebebleriniz olursa bu sure asimi sureci sifirlamiyor. Belli basli 3 gecerli neden var.

1. ABD merkezli bir firma tarafindan yurtdisi goreve gonderilmek.
    2. Sizin disarida bulundugunuz sure boyunca aile bireyleriniz ABD de olacak.
    3. ABD de her an ulasabileceginiz bir eviniz (tapu yada kira ) olacak.

Benim 2 ve 3ncu sartlar saglaniyordu ama gorevli bu sure asimi 2020 yilinda oldugu icin belgelere gerek yok. COVID donemi oldugu icin anlayis gosteriyoruz dedi.

Selamlar.

@ATS16, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Arne-Saknussemm

Bu sorunun cevabını mülakatınızı yapacak memur verebilecektir. Bahsi geçen süreden fazla süreden ülke dışında kalarak vatandasligini alan @arnblt var, deneyimi de aşağıda.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482523

Kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte, bu bahsi geçen sürede seyahatinizin amacını ve nerede olduğunuzu beyanınızda güçlü ifadeler ile kanıtlayabilirseniz sorun olmayacaktır. Bol şans!

Tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin. Benim @arnblt beyin dedigi gibi bir sebebim yok. Fakat 180 gun 18 saatin teknik olarak sure asimi olup olmadigini merak ediyorum. 181 gunden az oldugu icin fakat 180 gunden fazla oldugu icin kafam karisti.

• Selamlar herkese , 2 gun once Abd ye 21 gunluk bir Turkiye tatilinden sonra geri geldik. Esim ve ben biraz kapida sorgulaniriz diye heyecan yapmistik ama hayatimin en kisa suren ve en guzel pasaport gecisi oldu. Ne gida var mi ne para getirdiniz mi ne kac gun disarda kaldiniz sorusu geldi. Sadece TR pasaportlari yenilendigi icin giriste parmak izi verdik ve welcome ile iceri gectik. Giris LAX den bu arada.

• @cnpist demokratik eyaletin gözünü seviyim dermişim şaka bir yana CBP memurunun yetkisi dahilinde çoğu durum bu yüzden kişiden kişiye değişiyor uygulamalar tabiki mevcut yönetim ve talepleri de memurların hareketlerini etkiliyor ama siz zaten kısa süreli tatil amaçlı gittiğiniz için problem olma ihtimali çok düşüktü.

• Merhaba ben kasım 2024 te ilk kez giriş yapıp Houston dan bir ay kaldım Green Card ve SSN alıp döndüm. 5,5 ay sonra haziran 2025 te tekrar Houston dan giriş yaptım ve kalıcı olarak geldim bu kez. Girişte gümrük memuru biraz sorguladı beni neden bu kadar uzun kaldın nerede çalışıyorsun ailen nerede yalnız mı geldin yiyecek var mı bavulunda gibi sorgulama oldu. Yine bana benzer durumda olan bir arkadaşım ertesi gün Houston dan giriş yaptı onu odaya çekmişler bir daha böyle uzun kalırsan Green Card elinden alınır demiş. Yine bir arkadaşım 7 ay da geldi ilk girişten sonra. New york tan giriş yaptı. Onu da sordu odasına çekmişler . Baya bir konuşmuşlar neden böyle uzun kaldın diye ama ona elinden Green Card alırız dememiş gümrük memuru. Bu son bir ayda olan olaylar.

• @oguztexas 5-6-7 aylar uzun süreler sorgulama yapılması normal tabi düzgün ve tatmin edici bir cevapla durumu savuşturmak mümkün. Sonuçta bu kartı burda devamlı oturmak için veriyorlar. İlk yıllarda hemen taşınamazsanız müsama gösteriyorlar ama sonra kalıcı yerleşmemek sıkıntı.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• @patron3535 olay tamamen memura bağlı ben 1,5 yıl türkiyede kaldım ama benim sebebim hastalık oğlumun tedavi süreçleri yüzünden mecburum görevliye oğlumun süreci ile ilgili dosyaları gösterdim neden bu kadar uzun kaldığımın ispatı var çünkü memur sadece senin adına üzüldüm dedi ve devam et dedi geçtim gittim. önce girişimde 1 yıl türkiyede kalmıştım aynı şekilde sorun olmadı ama dediğim gibi bizim sebebimiz ve ispatımız var.
    Ayrıca hiç bir memur mahkeme kararı olmadan Green kartınızı alamaz sadece korkutur alırız diye siz sadece dik durun korkmayın ve verdikleri hiç bir kağıdı imzalamayın en fazla tutanaka tutar göçmenlik bürosuna bildirir siz amerikaya giriş yaparsınız göçmenlik olayı dikkate alırsa amerikadaki kayıtlı adres telefon ve mail adresinize mahkeme tarihi gelir mahkemeye gider savunmanızı yaparsınız artık takdir hakimin. Ama senelerdir bu durum hiç yaşanmadı sadece bir aile 2 yıl sebepsiz amerika dışında kaldığı için ceza kesildi 2.000 Dolar türkiyede bir suç işlemediyseniz sabıkanız yoksa amerikada kaldığınız zaman zarfında da bir olayınız yoksa green katınızın elinizden alınması çok zor new jersey de yaşayan yunan uyruklu bir kadın tam 7 yıl amerikaya gelmemiş girişinde çok ciddi sorgulanmış green kartından vaz geçmesi için evrak imzalatmaya kalkmışlar yasal haklarım var demiş imzalamam demiş ve kadını sonunda amerikaya girmesine izin vermişler. Ben şunu söyülyorum sebep ispat kanıt var ise kimse bir şey yapamaz ancak zevkine sorumsuzca amerika dışında isen bu size sıkıntılar yaratır ciddi manada.

• Merhaba arkadaşlar 8 ekim 2024 tarihinde biometric randevumdan sonra Türkiyede beklemeye başladığım re entry permit sürecim hiçbir değişiklik olmadan devam ediyor. Önümüzdeki 1 ay içinde ABD'ye kalıcı olarak girmeyi düşünüyorum. Noyan Bey 1 yıl dolmadan giriş yapmamın iyi olacağını söyledi ancak ben girişte yaşayabileceğim problemlerden çekiniyorum. JFK havalimanından girişlerde hala az da olsa esneklik durumu var mı yoksa herhangi bir havalimanından girişin farkı olmaz mı? Re entry permit başvuru formu ve evraklarımın ilgili kuruma iletildiğini gösteren evrağın girişte olası bir sorgu durumunda bi faydası olur mu? Süreci kolaylaştırmak adına tavsiyesi olan daha önce benzer durumu yaşayan var mı?

• @Önder-Bilgiç re entry onayları uzun sürebiliyor ancak başvurunuz varsa ve parasını ödediyseniz girişinizde problem olmayacağını düşünüyorum girişteki memur zaten sistemde başvurunuz olduğunu görüyor ancak yinede belgeyi yanınızda taşıyın giriş lokasyonundan bağımsız 2 seneye kadar girişinizde problem olmaması lazım sonuçta onay alana kadar ülkede bekleme zorunluluğu yok eğer reddedilirse hemen dönmeniz gerekebilir.

• Şimdilik herhangi bir reddedilme durumu görünmüyor. re entry permit sonrası beklemek zorunluluğu olmamasından ziyade 6 ay abd dışında kalma mevzusundan ötürü endişeleniyorum. Umarım söylediğiniz gibi problem yaşamadan giriş yapabilirim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |