Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

• @parla SB vizesi almaniz cok zor. Cok cok gecerli nedenleriniz olmasi lazim.
    Son 3-4 senedir GC talihlileri vizelerini alamiyorlar. Ve Biden iktidarda idi. Demek istedigim cogu detay konu kim basta oldugundan farkli ilerliyor.
    Re-entry konusunda bende sizin gibi biliyordum ama beklemek, surelerden dolayi mantikli degil zaten. Forumda bu konuda baslik var orada da teyit edebilirsiniz.
    Eger Ekimden once gidip daha sonrada arada bir kez daha giderseniz sorun yasamama ihtimaliniz var. Ben 7 kez giris cikis yaptim yerlesmeden once. Girislerde belgeleriniz yaninizda olsun. Ama sureci zorladiginiz kesin :)

• @arnblt

Peki, cevap için teşekkürler. Bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

• Green card ile uzun süre Amerika dışında kalan Amerika ya giriş yapan arkadaşlar var mı?girişte bu dönemde bir sorun yaşadılar mi?havalimaninda gozaltina alınma durumi olabilir mi?

• @mia, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Green card ile uzun süre Amerika dışında kalan Amerika ya giriş yapan arkadaşlar var mı?girişte bu dönemde bir sorun yaşadılar mi?havalimaninda gozaltina alınma durumi olabilir mi?

ne kadar dışarıda kaldınız?

• Ben eşim ile birlikte ABD dışında 10 gün kaldım yarın tekrardan giriş yapacağız. Eşim ABD vatandaşı ben ise green card’lı. Yarından sonra burada tecrübelerimi paylaşacağım.

• Ben dün ABD’ye giriş yaptım. Havaalanında green card’lı olanlar için sadece bir cbp memuru görev yapıyordu. Vizeliler ayrı green cardlılar ayrı ve ABD vatandaşları ayrı yerde işlemlerini yapıyordu. Eğer ABD vatandaşı değilseniz biraz fazla beklemeniz gerekiyor. Önümüde 20 kişi falan vardı ve arkamda da bekleyen insanlar vardı. Önümdeki o 20 kişilik green cardlı kişilerin problem yaşadığını görmedim. Nereden geliyorsunuz ve kaç gün kaldınız sorularını soruyorlardı bana da bu sorular soruldu. Bence ABD dışında kalış süreleri çok uzun değilse girişte çok problem olmayacaktır. Sağda solda korku salan avukatlara inanmayın onlar sadece sizler üzerinden biraz fazla para kazanmak istiyorlar.

• @tncymz Hangi havaalanından giriş yaptınız acaba?

• @diclemre 3 sene😀

• @tncymz kesinlikle katiliyorum. Green cardli olan biri 6 aydan uzun kalmiyor ise hic bir sorun yasamaz. Tamamen youtuber gocmen avukatlarin uydurmasi.

• Merhabahalar,

Mayıs 2024’te Amerika’ya geldim. Bu Ağustosta’da Türkiye’ye gidip bir ay sonra döneceğim. Biletimi roundtrip aldım. Sizce herhangi bir sorun yaşarmıyım?

• @bedosamka Green cardla ülkeye girip bir yıldır yaşıyormuşsunuz, bir ay gidip tatil yapıp geleceksiniz, ne gibi bir sorun yaşayabilirsiniz ki?

• A aysegul bu başlıktan bahsetti

• @erenotti criminal record varsa giriş çıkış mantıklı değil. Geçen uscis linkedin hesabında vardı eleman vatandaşlığa başvuruyor n400 görüşmesine gidiyor orda ice bekliyor alıp paket ediyorlar sonra deport.

• ⭐⭐

@patron3535 Soruyu soran kisi, "Amerika'ya Green Card'la geldim, su su su suclari isledim. 1 ay tatile gidebilirmiyim?' seklinde sormazsa biz bilemeyiz ki o kismini. Cevap verirken suc islemedigini varsayariz. Yoksa her soru sorana suc gecmisini sormamiz gerekir. Kisi bunu belirterek sormuyorsa kendi sorumlulugunda diye dusunuyorum.

• @patron3535 Soruyu soran arkadaşımız zaten criminal record’dan geçmiş ki green cardını alabilmiş, bu bir yıllık süreçte ciddi bir suça karışmış olsaydı zaten iletiyi hapisten yazıyor olurdu. Green cardla gelen Türklerin çoğu hata yapmaktan korkan, öğrenmeye çalışan, düzgün, mülayim insanlar, elinden her türlü üçkağıt gelen Hispanik güruhla bizimkileri karıştırmamak lazım.

• @erenotti valla haklısınız ama neyin ne olduğu net bilinmiyor. Sosyal medyadan siyaset yada sokak protestolarında katılmak da suç kapsamına girebiliyor hertürlü dikkat etmekte fayda var

• Bu ileti silindi!

• Arkadaslar merhaba. Vatandaslik icin abd'de surekli ikamet ile ilgili bir sorum var. ABD disinda 180 gunden fazla kalirsak sayacimiz sifirlaniyordu. Benim tam 180 gun 18 saat kaldigim bir donem var. Teknik olarak 181 gunden az ama 180 gunden fazla. Burada benim vatandaslik icin sayacim sifirlanmis oluyor mu?

• @Arne-Saknussemm

Bu sorunun cevabını mülakatınızı yapacak memur verebilecektir. Bahsi geçen süreden fazla süreden ülke dışında kalarak vatandasligini alan @arnblt var, deneyimi de aşağıda.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482523

Kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte, bu bahsi geçen sürede seyahatinizin amacını ve nerede olduğunuzu beyanınızda güçlü ifadeler ile kanıtlayabilirseniz sorun olmayacaktır. Bol şans!

• @Arne-Saknussemm @ATS16 nin da belirttigi gibi ben 6 aydan fazla ABD disinda kalarak vatandasligi aldim. Gecerli sebebleriniz olursa bu sure asimi sureci sifirlamiyor. Belli basli 3 gecerli neden var.

1. ABD merkezli bir firma tarafindan yurtdisi goreve gonderilmek.
    2. Sizin disarida bulundugunuz sure boyunca aile bireyleriniz ABD de olacak.
    3. ABD de her an ulasabileceginiz bir eviniz (tapu yada kira ) olacak.

Benim 2 ve 3ncu sartlar saglaniyordu ama gorevli bu sure asimi 2020 yilinda oldugu icin belgelere gerek yok. COVID donemi oldugu icin anlayis gosteriyoruz dedi.

Selamlar.

• @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Arne-Saknussemm @ATS16 nin da belirttigi gibi ben 6 aydan fazla ABD disinda kalarak vatandasligi aldim. Gecerli sebebleriniz olursa bu sure asimi sureci sifirlamiyor. Belli basli 3 gecerli neden var.

1. ABD merkezli bir firma tarafindan yurtdisi goreve gonderilmek.
    2. Sizin disarida bulundugunuz sure boyunca aile bireyleriniz ABD de olacak.
    3. ABD de her an ulasabileceginiz bir eviniz (tapu yada kira ) olacak.

Benim 2 ve 3ncu sartlar saglaniyordu ama gorevli bu sure asimi 2020 yilinda oldugu icin belgelere gerek yok. COVID donemi oldugu icin anlayis gosteriyoruz dedi.

Selamlar.

@ATS16, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Arne-Saknussemm

Bu sorunun cevabını mülakatınızı yapacak memur verebilecektir. Bahsi geçen süreden fazla süreden ülke dışında kalarak vatandasligini alan @arnblt var, deneyimi de aşağıda.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482523

Kesin bilgi sahibi olmamakla birlikte, bu bahsi geçen sürede seyahatinizin amacını ve nerede olduğunuzu beyanınızda güçlü ifadeler ile kanıtlayabilirseniz sorun olmayacaktır. Bol şans!

Tesekkurler arkadaslar cevaplariniz icin. Benim @arnblt beyin dedigi gibi bir sebebim yok. Fakat 180 gun 18 saatin teknik olarak sure asimi olup olmadigini merak ediyorum. 181 gunden az oldugu icin fakat 180 gunden fazla oldugu icin kafam karisti.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k