Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba. 15 ay once Nisan 2024de Azerbaycanda trafik kazası yaptim (amerikaya son girişimden (Kasım 2023) 5 ay sonra). Ameliyatdan sonra Kasım 2024de önceki girişimden 1 yılı geçmeden Amerikaya gittim. Giderken wheelchair kullandım, yürümekde sıkıntı vardı. Hastalık raporlarını falan hazır bulundurmuşdum. Ancak durumumdan dolayı buna gerek kalmadı. Ve Reentry permit başvurusu yaptım. Permit 2025 Nisan ayında approved oldu. Expire date 2027 Nisana kadar.
    Ve yeniden kazadan sonra kemil kisalığı yarandığı için yeniden ameliyyata girmek zorundayım.
    Sorum şöyle:

1. Ameliyyata kadar bir defa giriş çıkış yapmalımıyım? Son girişden 8 ay geçti. Çünki ameliyyatdan sonra uzun bir tedavi, reabilitasyon gerekeceği için dışarda olmam 1 yılı geçecek. Yoksa permit olduğu için bunun bir önemi yokmu? Yani permit olduğu halda biıe 1 yılı geçmemem iyimi olur? Yoksa permitin son tarihine yakın giriş yapmam yeterlimi?
      Ameliyyat ve reabilitasyon pahalı olduğu için masraf yapmamak istiyorum ama permit olsa bile 1 yıldan fazla dışarda kalmamın sonradan bana girişte sorun yaratmasını da istemiyorum.
      Lütfen görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın. Çok önemli.

• Merhaba. 15 ay once Nisan 2024de Azerbaycanda trafik kazası yaptim (amerikaya son girişimden (Kasım 2023) 5 ay sonra). Ameliyatdan sonra Kasım 2024de önceki girişimden 1 yılı geçmeden Amerikaya gittim. Giderken wheelchair kullandım, yürümekde sıkıntı vardı. Hastalık raporlarını falan hazır bulundurmuşdum. Ancak durumumdan dolayı buna gerek kalmadı. Ve Reentry permit başvurusu yaptım. Permit 2025 Nisan ayında approved oldu. Expire date 2027 Nisana kadar.
    Ve yeniden kazadan sonra kemil kisalığı yarandığı için yeniden ameliyyata girmek zorundayım.
    Sorum şöyle:

1. Ameliyyata kadar bir defa giriş çıkış yapmalımıyım? Son girişden 8 ay geçti. Çünki ameliyyatdan sonra uzun bir tedavi, reabilitasyon gerekeceği için dışarda olmam 1 yılı geçecek. Yoksa permit olduğu için bunun bir önemi yokmu? Yani permit olduğu halda biıe 1 yılı geçmemem iyimi olur? Yoksa permitin son tarihine yakın giriş yapmam yeterlimi?
      Ameliyyat ve reabilitasyon pahalı olduğu için masraf yapmamak istiyorum ama permit olsa bile 1 yıldan fazla dışarda kalmamın sonradan bana girişte sorun yaratmasını da istemiyorum.

• @crazycells merhabalar, umarim iyisinizdir. Vakit ayirip durumuma yorum yapabilirseniz cok sevinirim. 7 temmuz pazartesi gunu NY’dan giris yaptim. Aksam maalesef gonderemedim evraklarimi. 8 temmuz sali gunu upsden next day 8am servisinden yararlanarak gonderdim ancak ups maalesef 9unda degil ayin 10u 8am olarak postami ulastirdi. Tracking numberimda ulasti olarak gozukuyor ama henuz money orderim cashed olmadi ve form koymama ragmen bana mail gelmedi. Receipt numberimi bekliyorum ancak 14 temmuz pazartesi de ucusum var. Yine de ulkeden cikabilir miyim? Basvurum ellerine ulasti ama cikmam durumunda basvurumun iptal olabilecegi bir durum var mi? Cevap yazarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkurler

• @ATS16 merhabalar,sizi rahatsiz ediyorum tekrardan kusura bakmayin umarim iyisinizdir. Vakit ayirip durumuma yorum yapabilirseniz cok sevinirim. 7 temmuz pazartesi gunu NY’dan giris yaptim. Aksam maalesef gonderemedim evraklarimi. 8 temmuz sali gunu upsden next day 8am servisinden yararlanarak gonderdim ancak ups maalesef 9unda degil ayin 10u 8am olarak postami ulastirdi. Tracking numberimda ulasti olarak gozukuyor benimle proof paylasildi evraklarim alinmis ama henuz money orderim cashed olmadi ve form koymama ragmen bana mail gelmedi sanirim daha erken bu surec icin. Receipt numberimi bekliyorum ancak 14 temmuz pazartesi de ucusum var. Yine de ulkeden cikabilir miyim? Sonucta basvurum ellerine ulasti ama cikmam durumunda basvurumun iptal olabilecegi bir durum var mi? Cevap yazarsaniz cok sevinirim. Cok tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdoğan-0

Bu süreç ile ilgili deneyimim yok ne yazık ki, süreler hususunda da bilgim yok. Başlıktaki diğer deneyimlerden yararlanmanız faydanıza olacaktır.

• @elvinramazanov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba. 15 ay once Nisan 2024de Azerbaycanda trafik kazası yaptim (amerikaya son girişimden (Kasım 2023) 5 ay sonra). Ameliyatdan sonra Kasım 2024de önceki girişimden 1 yılı geçmeden Amerikaya gittim. Giderken wheelchair kullandım, yürümekde sıkıntı vardı. Hastalık raporlarını falan hazır bulundurmuşdum. Ancak durumumdan dolayı buna gerek kalmadı. Ve Reentry permit başvurusu yaptım. Permit 2025 Nisan ayında approved oldu. Expire date 2027 Nisana kadar.
    Sorum şöyle:

Expire date'e kadar gitmek zorunda falan değilsiniz. Yoksa reentry permitin ne esprisi var, reentry permiti zaten o süre zarfında gelemiycem diye alıyorsunuz.

• Reentry başvuru ücreti mi değişti yoksa yanlış yerden mi bakıyorum? Uscis’te filing fee $630 görünüyor. Biometrics ücretini de göremedim

• Merhabalar herkese, daha önce kimsenin başına geldi mi bilmiyorum ama başvurum bütün evraklarıyla bana geri gönderildi. Başvurumun reddedildiği söylendi. Aslında başvurum reddedilmedi ama ödediğim rakam sebebiyle başvurumun tekrardan yollandığı ve gözden geçirilip tekrardan geri yollanması gerektiğine dair bir belge aldım. 660 dolar olarak money order yapmıştım ama güncellendiğini belirterek yeniden kontrol etmem gerektiği söylendiği bir belge aldım. Ben postam onlara ulaştırıldıktan sonra İngiltere'ye geri dönmüştüm. Şimdi arkadaşımın adresine gitti posta ve o bana evraklarin fotograflarini gönderdi. Şu anda ne yapacağımla ilgili hiçbir bilgim yok. Eğer bir bilgisi olan varsa beni acil yönlendirmesini rica edeceğim lütfen. Kimsenin de 660 dolar olarak para gönderimi yapmamasını şu noktada tavsiye ediyorum ayrıca.

• @burcuburcu su anda 630$ gozukuyor. Ben basvurumu 8 Temmuz’da yolladim 660$ olarak gonderdim ve evraklarimi geri gonderdiler. Basvurumun alinmadigi bilgisini aldim.

• @Erdoğan-0 durumunuza çok üzüldüm😔Bana telegram grubundan bir arkadaşımız 630 olarak değiştiğini söyledi sağ olsun. Biometrics için de ücret yokmuş. Ben de ona göre gönderdim. Benim de kafam çok karışmıştı ve 660 olarak gönderecektim eksik olmasın diye. Live agentlar var Uscis sitesinde. Onlarla görüşüp ne yapabileceğinizi sorabilirsiniz sanırım. İnşallah çözebilirsiniz

• Bu ileti silindi!

• @Erdoğan-0 şöyle bir numarası var uscis’in 800-375-5283

• @sunny greencard sahibi biri ABD dışında 12 ay durursa iptal oluyor diye yazıyor uscis resmi PDF inde ama bunu herkes 6 aydan fazla durmayın diyor
    Acaba doğrusu nedir

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/1883

bu başlığa bir bakın lütfen. Hem sorunuzun cevabı o başlıkta, hem de doğru konu başlığı orası.

• @burcuburcu cok tesekkur ederim. Sizin guncel ucretle yollamaniza cok sevindim umarim sureciniz sorunsuz ilerler🙏🏻Biometric ucretinin olmayisina da sasirdim. Yani gercekten cok sacma 30dolar fazla yollamisim boylelikle surecimin isleme alinmamasi icin hic bir neden yok ama resmi isler iste…live agentler ile iletisime gececegim ama bildigim kadariyla yine yeniden basvuru icin Amerika’da olmam lazim ama ben Ingiltereye evraklarim teslim edildikten sonra dondum😞 yine de cevabiniz icin size tesekkur ederim🙏🏻

• Arkadaşlar Re-entry permit başvurusu yapmıştım, durumumla alakalı güncelleme yapmak istiyorum

USPS express mail ile 2 temmuzda evraklarimi gönderdim.

11 temmuz Biyometrik randevum ayarlanmış fakat bilgilendirme yapılmadığı icin bunu geç öğrendim. USCIS live chat vasıtasıyla takibini mutlaka yapın durumunuzun

Randevum 31 temmuza verildi. Bugün de randevu günümdü, parmak izim alınıp fotoğrafım çekildi, toplamda 3 dk surmemistir. Bir evrak veriyorlar biyometriklerinizin alındığını belgeleyen, aynı zamanda saklamaniz tembih ediliyor.

Postayı gönderdigim tarihten itibaren 29 gün içinde biyometrigimi verdim. USPS express mail ile gönderi yapmamin büyük fayda sağladigina inanıyorum

• @Echobravo23 merhaba aynı durumdayiz 11 temmuzda ailemle birlikte 3 kisi re entry basvurusunu yaptik usps express mail Ile telefonuma 15 inde belgelerimizin ulastigi ve ucretlerinin cekildi ve odemeye iliskin belge adresimize gonderildigi yaziyirdu
    Ancak Halen randevuya iliskin belge mektup gelmedi
    But live chat nasil basvuru yapabiliyoruz billion verirseniz sevinirim

• @kadasi merhaba. Belki çoktan halletmişsinizdir sorununuzu ama ben ihtiyacı olanlar herkes faydalansın diye yazmak istedim.

Uscis sayfasında “chat with Emma”yı tıklayın. Emma size konuşmanın konusu ile ilgili seçenekler sunacak. En altta “Live agent” var. Çok sıra olacaktır ama 5dk kadar bekleyince sıra geliyor. Ben de randevumu onlardan öğrendim ve email ile de gönderdiler. Belge olmadan randevuya gidemezsiniz dedi. Çıktısını aldım kütüphaneden. Eğer henüz sizin de randevu mailiniz gelmediyse bunu deneyin mutlaka.

• @burcuburcu teşekkür ederim aynen bu işlemleri yaptım. Genel bilgi içinde ayrıca teşekkürler

• @kadasi Merhaba, başvurudan itibaren biyometriğiniz kaç gün sonrasına verildi? Ben de başvuracağım da güncel süreci süresini merak ediyorum. Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |