Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, ben greencard sahibiyim. Kız arkadaşımla ben mülakat aşamalarındayken tanışmıştık bu yuzden o dönem evlilik icin çok erken bir dönemdi ama şimdi F2 aile birleşimi ile onu götürmek istiyorum fakat turkiye dışından bu sureci yönetmek çok çileli görünüyor. Kendisi 25 yaşında. Dil okulu ile amerikaya getirip içeride evlenerek AOS yapmak ne kadar mantıklı ve yapılabilir olur ? F2 süreci icin kontrol ettiğimde final action date 5 ay geriden geliyor. Ancak bu işler için i130 u göndermeden 3 ay beklenmesini önerenleri gördüm. Bu durumda süreçte minimum 8 ay dil okulu ile bağlantıda olmak mı gerekir? Bir de amerikada 3 yıllık bir tax geçmişim yok malesef. Sponsor bulmadan bu işi yapabilir miyiz ? Fikrinizi merak ediyorum. Herkese kolaylıklar dilerim

• Merhabalar ben 2025 çekiliş kazananıyım AOS yapmaya karar verdim ancak Vietnam, Hong Kong gibi ülkelere Dosya Taşıma işi kafamı karıştırıyor. Amerikada statü değiştirip kalmak çok maliyetli olacak dil okuluyla anlaşacağım ve burda yaşam maliyetleri vereceğim. Dosya taşıma da ise bir miktar para harcanacak sadece AOS a göre daha uygun ama AOS kadar etkili mi bunu bilmiyorum.
    Avukatlara sorduğumda AOS daha garanti olur diyor ama tam açıklama yapmıyorlar.
    Tam olarak STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ ve DOSYA TAŞIMA işlemlerinin artılarını ve eksilerini bilen varsa bu süreçte doğru karar verebilmemiz için bizimle paylaşabilir mi? 🙏
    CN 17XXX
    Birde bu süreci yönetebilecek Green Kart konusunda bilgili bir avukatla ilerlemek istiyorum eğer sizlerinde varsa bu sürecinizde yardımcı olan bir avukat benimle paylaşırsanız çok memnun olurum..
    Şimdiden herkese teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Tevrat-Guzel

DV çekilişi talihlisi olduğunuzu öğrendiğiniz mektubun altında yer alan post kelimesinin yanındaki şehirdeki konsolosluktan (sizinki Ankara zannederim) farklı yurtdışındaki profilinize uygun (maddi & manevi) bir konsolosluğa dosyanızı taşıma işlemine “consular processing” (CP) deniyor.

ABD’de hali hazırda bulunuyor musunuz bilmiyorum veya henüz seyahat planlarınızı yeni yapıyorsanız AOS’u iki - üç defa düşünmeniz yararınıza olacaktır. Dosya alma hırsı içerisinde olan bazı avukatların tavsiyelerini dinlememeniz ve bu konu başlığındaki çok değerli paylaşımları okuduktan sonra yol haritanızı çizmeniz faydanıza olacaktır. ABD’de çalışmanıza ve/veya yasal para kazanmanıza izin veren yasal bir statünüz yok ise/olmayacaksa, harcamalarınız (barınma, yiyecek, sağlık) yüksek olacaktır.

2025’de yürürlüğe giren fam kural değişikliği ile bültende cut off olmadan KCC aracılığıyla dosya taşımak çok kolay. Profilinize göre (vize durumu, seyahat & iş durumu) belirleyeceğiniz denenmiş ve rüştünü ispat etmiş konsolosluğa (Viyana, Bükreş, Bangkok, Hong Kong - Vietnam’ı ilk defa sizden duydum) taşıma nasıl yapılacağını DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığının 4.iletisinden öğrenebilirsiniz.

CP yaparak yurtdışında başka bir konsoloslukta sürecinizi devam ettirme kararı alırsanız süreçlerin detaylarını ve maliyetlerini DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığında yurtdışı konsolosluk deneyimlerini paylaşan talihlilerin paylaştıkları maliyetleri inceleyerek ABD-AOS süreci ile kıyaslayabilirsiniz.

Danışmak için arayışınız ile ilgili olarak forumda da aktif olan @Figen Hanım var danışmanlık hizmeti veren, kendisi ile geçmiş yıllarda çalışan forum kullanıcıları oldu, iletinizi yazdığınız bu konu başlığından geçmiş deneyimleri okuyabilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba Arkadaslar,

DV2025 Green Card talihlisiyim. Case No:2025EU127XX

Houston TX, Amerika icinde AOS basvurumu MART 2025`in ilk haftasinda yaptim.

NISAN 2025`te Biometric Parmak izi randevularimiza katildik.

O tarihten beri, mulakat tarihi verilmesini bekliyoruz. Tabi bu bekleme nedeniyle psikoljik olarak zor bir surec yasiyoruz.

Bulundugumuz bolge temsilcisi ile Texas eyaletine ait iki federal senatore bu tarihe kadar mulakat tarihi verilmedigi yonunde destek talebi mailleri de attim.

Forumda bulunan siz degerli arkadaslarin bilgi ve tecrubelerine dayanarak, asagidaki sorulari sormak isterim.
    Cevaplariniz benim icin cok degerli olacak, simdiden tesekkurler

Surecin USCIS tarafindan yogunluk nedeniyle yavas ilerledigini dusunuyorum. Yoksa bu durum, bu seneye mi ozgu?
    USCIS bu yogunluklari arasinda AOS yapanlarin icerisinde DV2025 Green Card talihlilerinin dosyalarina 30 Eylul 2025 sure bitimi olmasi nedeniyle, bir oncelik sagliyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mi?

Burada benimle ayni durumda olan (DV2025 temelli ve 30 Eylul 2025 son tarih) arkadaslar var mi acaba?
    Surecleri ne durumda? Mulakat tarihi verildi mi?

Son olarak bu konuda bilgi ve tecrubesi olan arkadaslarimizin, benim durumumu, surecimi ve Green Card sansimi objektif olarak degerlendirmelerini rica ederim.

Umarim butun arkadaslarimiz, emek verdigi bu yolda amaclarina ulasir.

• @ATS16
    Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. 🙏
    Şuanda amerikadayım Work and Travel öğrencisiyim. Statü Değişikliği ile Dosya Taşıma işlemlerinin artılarını ve eksilerini iyice araştırdıktan sonra karar vereceğim dediğiniz gibi AOS gerçekten çok maliyetli bir süreç..

• @Suha-Bacalan Bu başlığı çok dikkatli okumamışsınız gördüğüm kadarıyla, ben kendim DV-2024 Uscis Houston-zede olarak yaşadığım tüm süreçleri tüm samimiyetimle başkası da yaşamasın diye anlatmıştım, keşke okusaydınız, ya da okudunuz bilmiyorum ama ona göre aksiyon alsaydınız….

Uscis Houston ofisi berbat bir ofis, onbinlerce Hispanik’in aile birleşimi dosyaları, ilticaları vs. derken koca Amerika’nın en kilit ofisi bile olabilir, bu sebeple DV dosyalarını önceliklendirme gibi bir gayeleri yok, maalesef son aya bırakıyorlar (o da canları isterse), çok büyük bir risk almışsınız. DV-2025’in kotası 50bin diye biliyorum, bizim dönemde 55bin’di. Kota sıkıntısı yaşanır mı, onu yakın zamanda görürüz. Umarım ki 30 Eylül’e kadar yayacak bir planlama dahilinde ilerlerler.

Houston’da yaşama kalma isteğinizi anlıyorum; çok Türk var, tanıdığınız var, kiralar ucuz falan filan, ancak dosyanızı keşke daha hızlı olan ofisler üzerinden yollasaydınız, Boston, New Jersey gibi, burda çokça yazıldı, çizildi, Houston’da gene yaşamaya devam ederdiniz. Kartlarınız, o şehirdeki tanıdıklarınızın adresine gelirdi, sonra size yollarlardı.

Senatörlerin asistanları, dosyanız normal processing time’da ise yani daha göndereli 6 ay olmadıysa expedite talebinize olumlu yanıt vermiyorlar. Uğraşsalar da Uscis onlara olumsuz dönüyor. Ben dosyamı Houston’dan yollayarak 10 ay burda çok büyük maddi, manevi kayba uğradım c dosyasını benden 2-3 ay sonra bile gönderen arkadaşlar benden 2-3 ay önce güle oynaya green cardlarını almışlardı.

Özetle, beklemekten başka çareniz yok, Ağustos ortası gibi senatörleri bir daha dürtünüz.

• @Suha-Bacalan @Tevrat-Guzel okudunmu bu deneyimi kardeşim.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Evet okudum AOS u hiç böyle tahmin etmemiştim. Dosya taşıma yapıp hayatıma devam edeceğim sanırım. Çünkü AOS un bir artısını göremiyorum..

• @erenotti
    Merhaba,

Evet, foruma henüz yeni üye olduğum için ne yazık ki tüm yazıları detaylı şekilde inceleyemedim. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için size içtenlikle teşekkür ederim.

Benim burada AOS yolunu tercih etmemde birkaç önemli faktör etkili oldu. Kardeşimin burada yaşıyor olması ve bu konuda bana ciddi şekilde telkinde bulunması, aynı zamanda Amerika’nın bu işlerin “merkezi” olarak görülmesi ve en önemlisi burada görüştüğüm bir göçmenlik avukatının, “Sıra numaran kesinlikle gelir, Haziran-Temmuz gibi ailece Green Card’ınızı alırsınız” yönündeki yönlendirmeleri doğrultusunda bu kararı verdim. Şu an geldiğimiz noktada, sürecin bu şekilde işleyeceğini öngörebilseydim, muhtemelen Ankara’ya güvenememekle birlikte, dosyamı yurt dışındaki bir konsolosluğa taşımayı tercih ederdim.

DV temelli ve 30 Eylül 2025 son tarihli AOS dosyalarına gereken öncelik verilmediği durumda, AOS yolunun ne yazık ki pratikte ciddi bir avantajı kalmıyor.

Size bu noktada birkaç önemli konuda danışmak istiyorum:

USCIS’in DV2025 temelli AOS dosyalarıyla ilgili olarak dosya kabul tarihleri, case numaraları ve mülakat tarihlerini, field office bazında ya da ülke genelinde karşılaştırmalı olarak görebileceğimiz bir kaynak ya da mecra var mı acaba? İnternette böyle bir veri paylaşımı yapılıyor mu?

Ayrıca bazı forumlarda, DV AOS başvurularının özellikle son aylarda mülakatsız olarak onaylandığı ve doğrudan Green Card gönderimi yapıldığı yönünde yorumlar okudum. Bu bilginin doğruluğu hakkında sizin düşünceniz nedir?

Sizin özelinizde de, geçen yıl sürecin son ayında mülakat tarihi aldığınızı görüyorum.
    Acaba sizin dosyanızda, “Bu sayede mülakat tarihi aldım, eğer bunu yapmasaydım süremi kaçıracaktım” diyebileceğiniz özel bir adım ya da kritik bir unsur oldu mu? Bu konuda deneyiminizden çıkarılabilecek en önemli ders sizce neydi?

İlginiz ve samimi paylaşımınız için tekrar çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Tevrat-Guzel Kendi adıma konuşayım olurda kazanırsam aos yapmak için aldığım b1b2 vizesini kazanırsam son çare olarak kullanırım. sıra numarasının ankara için uygun olmadığını var sayarak konuşuyorum 1 önceliğim vizesiz ülkelere dosya taşımak, 2. plan avrupa ülkerine dosya taşımak en son çare aos yapmak olurdu ben greencard dv23 ile tanıdım o dönemde dosya taşıma konsolosluğun inisiyatifinde olan bir durumdu şuan gibi kcc üzerinden değildi şimdi dosya taşımak artık kolay doğru yeri bulduktan sonra bir mail ile dosya taşınıyor. olurda bu durumu değiştirirlerse diye elimde aos planıda olması için aldığım bir vize b1b2.

• @T-C-Kubilay-Dikici
    Abi merhabalar öncelikle sağolasın yorumun için.
    Benim şimdi case numaram ortalarda olduğu için biraz meçhul o yüzden elimden geldiğince en çok şansımın olacağı yöntemi seçmek istiyorum.
    İlk başlarda bunu AOS olarak düşündüm J1 öğrencisiyim şuan amerikadayım F1 e çevirip amerikada kalmaya devam edecektim ve green kartımı burdaki ofislerden ilerletirecektim ama yeni yeni öğreniyorum ki AOS sürecin de olanlar süreçten memnun değiller dosyası taşıyan kişiler green kartını alırken AOS yapanlar hâlâ bekliyorlar bu yavaşlık beni şuanda dosya taşımaya yöneltti. Sonuçta o kadar maddi manevi bir zorluğun altına giricem ama sonucunda beni öne atıcak hiç bir şey olmaması o kadar maddi harcama yapmam bir dosya taşıma süreci ile eşdeğer. Bu nedenle şuan Viyana, Hong Kong veya Bangkok a dosya mı taşıyacağım sonrasında AOS için güzel şeyler duyarsam mümkün olursa yapabilirsem turist vizesi ile bir şeyler deneyebilirim. Şuanda sizinde dediğiniz gibi dosyamı taşıyıp süreci bekleyeceğim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
    Tekrardan teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏

• ⭐⭐

@Tevrat-Guzel bu konu başlığını mümkün olduğunda okuyorum söylediğiniz gibi süreç biraz daha ağır gidiyor dv25 numaralar çok geç aktif oldu sizin numaranız da söylediğiniz gibi dosya taşıma maliyeti aos göre daha düşük umarım mülakat alırsınız

• @Tevrat-Guzel iyi ki bu forum var diyorum. Yolun açık olsun kardeşim umarım en kolay şekilde alırsın vizeni.

• @Tevrat-Guzel Sizin sürecinize daha çok var, maddi durumunuzu ve vize durumlarınızı da göz önüne alarak, en doğru kararı vermek için muhakkak araştırmalarınızı iyi yapın. Ben şahsen sizin için, öğrenci vizesi alıp j1 vizesini f1 çevirip Amerika'da kalmak ve AOS yapmaya çalışmak alternatifinin, daha sürecinize çok zaman olduğundan maliyetli (tahminlerinizin de ötesinde) olacağını söyleyebilirim. Sizin için en mantıklı yol, dosyanızı vize durumunuza göre uygun ülkelerden birine taşıyıp, mümkünse b2 vizesi de alıp süreci takip etmek olacaktır.

• @Suha-Bacalan Hocam selamlar tekrardan,
    İnternette yapacağınız araştırmaların ve yorumların ötesinde elle tutulur bir kaynak yok, bahsettiğiniz ve ulaşmaya çalıştığınız data AOS nezdinde yok maalesef. En yararlı data bu başlık olabilir.
    Evet bende son aya mülakat almıştım, Houston ofis nezdinde konuşuyorum, eğer b2 vizesi harici başka geçerli bir vize türü ile ülkede bulunuyorsanız, mülakatınız waive edilecektir, ancak b2 vizesi ile AOS'a başvurduysanız, yüksek ihtimal mülakata çağıracaklar. Mülakatı waive edilen arkadaşlar başvurularını başka ofislerden yaptılar, bahsedildi. Ben yine kesin konuşmuyorum, tamamen şans.
    Beklemekten başka şansınız yok, size önerim; Ağustos ortasına kadar bekleyin halen bir hareket yoksa, senatöre (John Cornyn) yazınız. Linki burda https://www.cornyn.senate.gov/services/visas-immigration/ adımları takip edip, formları doldurup inquiry'nizi belgelerinizin kopyası ile birlikte şu adrese [email protected] yollayınız, emaille veya telefonla size dönmezlerse arayınız, mutlaka ilgileneceklerdir.
    Houston ofis bu senatörden sorgulama gelince hemen aksiyon alıyor, ama zamanlaması da önemli.

• @erenotti Öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. 🙏
    Ben başlangıçta F1 vizesine geçip süreci buradan yürütmeyi düşünüyordum. Ancak bu gerçekten zorlu bir yol ve uzun vadede burada kalmam gerekecek. Bu kadar büyük bir zorluğun altına girmeme gerek olmadığını, dosyamı taşıyıp mülakat tarihimi beklememin eş değer olduğunu fark ediyorum. Diğer abiler de sağ olsunlar, çok yardımcı oldular.

Bu sürede avukatlar bu sürecin bu kadar zorluğundan bahsetmeyip para kopartma derdinler. Ama iyi ki bu forum var ve sizlerle tanışma şansım oldu.

Şimdi, sizin de dediğiniz gibi dosyamı taşıyıp beklemeye karar verdim. B2 vizesi alıp tekrar AOS için alternatif bir plan yapar mıyım, emin değilim. Bu yöntemin neden tercih edildiğini ve hangi durumda mantıklı olduğunu daha iyi anlarsam, belki değerlendirebilirim.

Çünkü şöyle düşünüyorum: Her yıl sürecin ilerleyişi değişebiliyor. Eğer benim yılımda dosyamın bulunduğu konsolosluk yavaş ilerlerse ve AOS ile süreci ABD’deki daha hızlı bir USCIS ofisine taşıyıp daha hızlı mülakat tarihi alabilme ihtimalim var ise, bu seçeneği de hazırda tutmak mantıklı olabilir.

Teşekkürler,

• ⭐⭐⭐⭐

@Tevrat-Guzel

Çeşitlilik göçmen vizesi kurasını kazandıktan ve DS260 form doldurduktan sonra (bu form ile ABD’ye göçmenlik niyetiniz olduğunu beyan ediyorsunuz Department of State’e), göçmen olmayan B1/B2 vize randevusu alabilirsiniz ancak hali hazırda göçmenlik başvurusu olan kişinin yüz yüze mülakatında göçmen olmayan vize başvuru talebi yüksek oranla red ediliyor.

Bu anlattığım durumda olup B1/B2 vizesi alanlar var mı evet var ancak istisnai durumlar. Kişinin mülakatta kendisini nasıl ifade ettiği ve konsolosun konuya o esnada nasıl yaklaştığı (anlayışı) önemli. Forumda bu konuda da tecrübeler var, bilginize…

AOS kapsamında dosyanızı file etmek için de, CP kapsamında dosya taşıdığınız konsolosluktan randevu alabilmek içinde dosya numaranızın bültende cut off olması gerekiyor. DV25 ve geçmiş yıllara baktığımızda CP yapan talihlilere konsoloslukların mülakat ataması bültende cut off olduğu ay veya takiben eden ay yapılırken (çok az sorun yaşayan nadir dosyalar da var tabi), @erenotti ve bir çok diğer AOS yapan talihliler dosyasını file ettikten sonra field office’in keyfini bekliyor ne yazık ki.

Bu forumda iki söz var en meşhur, Ankara’ya güvenmeyin ve her yılın kendi dinamiği var. Şimdiden tüm okuduklarınız, yorumlarınız ve kendi profiliniz doğrultusunda bir karar verip sabırla bekleyeceksiniz sürecin ilerlemesini, karar vermek için de geç kalmayın. Bol şans!

• @ATS16 Anlıyorum abi F1 ile kalmak en temizi ama en maliyetlisi. Daha önceden turist vizem olmuş olsaydı B1/B2 vizesi almak daha rahat olurdu ama şimdi konsolosluğun insiyatifine kalmış olacağım.
    Paylaştığınız tüm bilgiler için teşekkür ederim 🙏
    Hepsi benim için çok değerli bilgiler. Ben şuanda dosyamı uygun bir ülkeye taşıyıp turist vizesi almaya çalışacağım eğer ki olmazsa turist vizesi alamazsam dosya taşıyacağım ülkeden mail bekleyeceğim aksi halde yapacak pek bir şeyim kalmıyor..
    AOS yapmakta, Dosya Taşımakta garanti vermiyor her yıl yeni şeyler başımıza gelebiliyor, ülkelerin konsoloslukları değişkenlik gösterebiliyor. CP yapanlar en son bırakılabiliyor, önümüzdeki sene bambaşka bir tablo bizi bekleyebilir bunun farkındayım. Şuanda ya WAT sonrası F1 a geçip tüm maliyetleri göze alacağım veya WAT sonrası ülkeme dönüp Dosya Taşıyacağım ülkededen mail bekleyeceğim ( bu sırada turist vizesi almakla uğraşabilirim )
    Tekrar teşekkür ederim süreç hakkında detaylı bilgi verdiğiniz için 🙏

• @erenotti Cok tesekkurler hocam.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |