@Suha-Bacalan Bu başlığı çok dikkatli okumamışsınız gördüğüm kadarıyla, ben kendim DV-2024 Uscis Houston-zede olarak yaşadığım tüm süreçleri tüm samimiyetimle başkası da yaşamasın diye anlatmıştım, keşke okusaydınız, ya da okudunuz bilmiyorum ama ona göre aksiyon alsaydınız….
Uscis Houston ofisi berbat bir ofis, onbinlerce Hispanik’in aile birleşimi dosyaları, ilticaları vs. derken koca Amerika’nın en kilit ofisi bile olabilir, bu sebeple DV dosyalarını önceliklendirme gibi bir gayeleri yok, maalesef son aya bırakıyorlar (o da canları isterse), çok büyük bir risk almışsınız. DV-2025’in kotası 50bin diye biliyorum, bizim dönemde 55bin’di. Kota sıkıntısı yaşanır mı, onu yakın zamanda görürüz. Umarım ki 30 Eylül’e kadar yayacak bir planlama dahilinde ilerlerler.
Houston’da yaşama kalma isteğinizi anlıyorum; çok Türk var, tanıdığınız var, kiralar ucuz falan filan, ancak dosyanızı keşke daha hızlı olan ofisler üzerinden yollasaydınız, Boston, New Jersey gibi, burda çokça yazıldı, çizildi, Houston’da gene yaşamaya devam ederdiniz. Kartlarınız, o şehirdeki tanıdıklarınızın adresine gelirdi, sonra size yollarlardı.
Senatörlerin asistanları, dosyanız normal processing time’da ise yani daha göndereli 6 ay olmadıysa expedite talebinize olumlu yanıt vermiyorlar. Uğraşsalar da Uscis onlara olumsuz dönüyor. Ben dosyamı Houston’dan yollayarak 10 ay burda çok büyük maddi, manevi kayba uğradım c dosyasını benden 2-3 ay sonra bile gönderen arkadaşlar benden 2-3 ay önce güle oynaya green cardlarını almışlardı.
Özetle, beklemekten başka çareniz yok, Ağustos ortası gibi senatörleri bir daha dürtünüz.