[Arşiv] DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
herkese selamlar
- ds260'ı doldururken var olan pasaport bilgilerimizi girmiştik ve bugün yeni pasaportlar için başvuru yaptık bir kaç güne gelir. şimdi pasaportlar değişti diye ds260'ı açtırıp yeni bilgilerimiz girmemiz gerekir mi, tabi buna ek olarak ds 260'ı doldururken iki tane açıklama isteyen kısım olmuştu. bu kısımları türkçe doldurmuştuk. bu kısımları da düzeltmiş olurum ds260'ı açtırır isek.
- eğer formumu açtırır isek nasıl bir prosedür izlemek lazım nelere dikkat etmek lazım. forumda bu konu altında başlık var mıdır.
not: numaram current olmadı. olmasına da eğer bu hızla giderse en erken mayıs gibi gözüküyor.
-
Bu ileti silindi! -
@gkhanfeez DV2018 (2018 Green Card Lotosu) Aşamaları içinde söyledi:
herkese selamlar
- ds260'ı doldururken var olan pasaport bilgilerimizi girmiştik ve bugün yeni pasaportlar için başvuru yaptık bir kaç güne gelir. şimdi pasaportlar değişti diye ds260'ı açtırıp yeni bilgilerimiz girmemiz gerekir mi, tabi buna ek olarak ds 260'ı doldururken iki tane açıklama isteyen kısım olmuştu. bu kısımları türkçe doldurmuştuk. bu kısımları da düzeltmiş olurum ds260'ı açtırır isek.
- eğer formumu açtırır isek nasıl bir prosedür izlemek lazım nelere dikkat etmek lazım. forumda bu konu altında başlık var mıdır.
not: numaram current olmadı. olmasına da eğer bu hızla giderse en erken mayıs gibi gözüküyor.
Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra degisiklikleri yapin bence de...
Su linkten konsolosluga ulasip, DS260 formunda degisiklik yapmak istediginizi belirtin. Formunuzu acip size haber vereceklerdir...
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/Butun degisiklikleri form acilinca yapabilirsiniz. Eger degisiklikleri son gune kadar yapamazsaniz sayin @DustyBlue 'nun dedigi gibi konsoloslukta da yapabilirsiniz.
-
Selamlar,
Benim de DS-260 formuyla kafama takilan 3 sey var.
-
DS-260 forumunu doldururken baska adresteydim fakat doldurduktan 10 gun sonra tekrar yurtdisina ciktim.
-
Su anda calisiyor gozukuyorum ama gorusmeye gitmeden once isten cikmis olacagim.
-
Son olarak da gorusme yerim yasadigim yerden dolari Gurcistan gozukuyordu. Ben DS-260 da Istanbul'u secmistim. Simdi Istanbul'da gorusme olmadigina gore beni Gurcistana mi yollarlar yoksa Ankaraya mi?
Ds260 formunu bu 3 madde icin actirip duzeltmeme gerek var mi yoksa problem olmayacak seyler mi? Tesekkur ederim.
-
-
@chemist ilk ikisi icin DS260 formunu guncellemenize gerek yok. Sadece GC alacak kisi sayisi degistiginde ya da eksik bilgi varsa DS260 formunda guncelleme yapmaniz gerekli. Diger durumlar icin formu actirmaniza gerek yok. Formda verdiginiz bilgilerin formu gonderdiginiz gune gore dogru ve tam olmasi yeterli.
Istanbul'da gocmen vize gorusmesi olmadigindan Ankara'ya yonlendirirler sizi.
-
@crazycells Cok tesekkur ederim.
-
@crazycells hangi dosyalar bunlar?şu an benim de mülakatım 8 şubat 2018 de.
-
@hakisalapaki ben orada DS260 formundan bahsediyordum sayin hakisalapaki, dosyalar demisim ama form olarak okuyun onu

-
Orijinal diplomanin kaybolmasi onun yerine imzali damgali mezuniyet belgesi goturmek red sebebi olur mu ?kafa mi cok kurcaliyorda bi kisinind boyleymis sanirim ama onlarin fotokopisi orijinal diplomanin fotokopisiydi hatirlarsam onlar almışlar vizeyi. Kafami cok kurcaliyorda kabul edilebilirse mezuniyet belgesini ingilizceye cevirttirmek gerekir mi?
-
@metert boyle bir belgeden dolayi dosyaniz reddedilmez. Eger diplomayi kaybettiyseniz, yerine universiteden ya da liseden alacaginiz bir belgeyi kullanabilirsiniz.
Eger mulakata Ankara'da giriyorsaniz, turkce ya da ingilizce olan belgelerin tercumesine gerek yok.
-
En son lise mezuniyeti oldugun icun lise diplomasi.cevabiniz icin tesekkurler.birde fotokopi olarak yine bununkini verecegiz deme sanki fotokopinin fotokopisi gibi geliyorda tekrar tesekurler
-
@metert elinizdeki orjinal belgeyi goturmeniz yeterli.
-
@crazycells Salam. DV-2018 Azerbaycandan Green Card kazan 961 kişi - principal applicantdı yoksa bu sayıya formu doldurarken dahil edilen aile üzvleri de dahil ?
-
@azeusa 961 sayısına aile bireyleri dahil.
-
@arnblt cavab üçün təşəkkürlər. Onda belə anlama geliyor ki, sonda verilecek toplam 50 000 vize sahibinin hepsi principal applicant değil (green card winner) . diyelim ki, 35 000 kişi principal applicant olur, nerdese 15 000 civarında ise derivatives. ler ( aile ezvleri ) oluyor. Öylemi sizce de ?
-
@azeusa verilecek toplam vize sayısı aileler dahil 50000. Ne kadarı principal bilemeyiz. Azerbeycan da gitmeye istekli fazla kişi yok herhalde.
İlk iki ayda yaklaşık aileler dahil 40 kişi vize almış. 
-
@arnblt mence 10 milyonluk nüfuslu bir ülkeyçin normal bir reqem )) men bilmak istardim ki, mayıs ayında you have been selected adıyla yazı kaç kişide çıkıyor ? ( aileler dahil olmamakla).
Size de cevaplarınız için teşekkür edirəm -
Bu ileti silindi! -
@azeusa evet, dediginiz gibi Azerbaycan icin normal bir rakam. Mayis ayinda toplam kac kisinin secildigi aciklanmiyor, ama aileler ile birlikte 115.000 kisi secildi. Bunlarin kacinin asil kazanan kisi oldugunu bilmiyoruz.
-
Arada kaçırdı isem kusura bakmayın,
https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
Bu sayfadan case numarasını sorgulatınca bana NVC(National Visa Center) adresinde 6 adımlık yapmam gerekenler linkini veren bir uyarı ekranı çıkıyor.
Bu adımlar;
Step 1: Choose an agent
Step 2: Pay fees
Step 3: Submit visa application form
Step 4: Collect financial documents
Step 5: Collect supporting documents
Step 6: Submit documents to the NVCŞimdi bize herhangi bir e-mail gelmedi sonuçta case nomuz yüksek olduğu için, zaten yukarideki linktede bu sayfaya mail yada e-mail ile yönlendirildi iseniz bu adımları doldurun yazıyor ama diğer taraftan konsolosluk görüşmenizin planlanması için bu adımları tamamlamanız gerekmektedir de yazıyor. Ayrıca sayfaya case nomu sorgulatınca çıkan linkten ulaşabiliyorum.
Bence mail almadan bu adımları yapmak anlamsız ama yinede bilen var mı? Bu adımları daha mail gelmeden doldurabiliyor muyuz yada doldurmalı mıyız?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
51
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.