Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

• @srhnkskn cevap için çok teşekkürler. Ama bu arkadaşın kefil olmayı kabul edeceğini sanmıyorum. Yani tuttuğumuz evde 6 aylık kontrat yapıp 6 aylık kirayı peşin ödeme gibi bir şekilde kabul edilir mi acaba? 1 yıllık kiralayı bunca evrak karmaşasına girmek yerine ve tabi 2-4 arası depozito vermektense 6 aylık kiralayıp 6 kira + 1 depozito ile işin içinden sıyrılabilir miyim acaba?

• @emrebu89 Şimdiye kadarki tecrübelerim ile yanıtlamak isterim.

Eyalete ve bölgeye göre değişiklik gösteriyor, tabii ki evlere ve emlakçılara göre de...

1. Toplu ödeme yapmak yerine genelde alternatif sunuyorlar, hatta toplu ödemenin bazı eyaletlerde yasak olduğu bilgisini aldım.

2. Bankada birikmişinizin olması (ABD bankasında hesap açıp aktarmak), bir garantörünün olması, çalışıyor olduğunu gösteren belgeler (pay check veya iş yerinden mektup vs.)... Bunların hepsi başvurunuza destek oluyor.

3. Başvurular çoğunlukla online yapılabiliyor, evi görmeden başvurmak çok çok riskli, arkadaşınız evi gezmeli ve tüm detayları sormalı (ısıtma, soğutma, faturalar, internet bağlantısı, beyaz eşyalar vs vs).

4. Sitelerden bazı evleri 3D olarak gezebilirsiniz, maille tüm süreci götürebilirsiniz, büyük ev şirketleri var, bölgede inşaatı bitmiş ancak boş olan fazla ev varsa birçok isteğinizi kabul ederler. Scam'lere dikkat edin, maille asla SSN vs bilgilerinizi vermeyin.

İnternet siteleri:
    https://www.apartments.com/austin-tx/
    https://www.zillow.com/austin-tx/condos/
    Trulia
    https://hotpads.com/austin-tx/houses-for-rent

• Oda Kiralama

Selamlar. Amerika'da birçok eyalette ev şirketleri var. Odaları kiraya veriyorlar, haftalık temizliğinden düzenine kadar ilgileniyorlar. Buralardan oda tutabilirsiniz.
    Bunun gibi yerlerin ve kişilerin (kendi evlerinin) ilanlarının olduğu bazı kiralama seçeneklerini paylaşacağım.

8ee968e4-1c09-45c3-a6e8-bcc7ebd305de-image.png

• @Vildan-0 bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Bunu değerlendireceğim.

• Merhabalar, 8 temmuzda miamiye indik dün orlandoya geldik ve buraya yerleşmek istiyoruz. Bugün birkaç tane apartman kompleksinde kiralık ev baktık ama bir kara deliğe düştük çünkü ev kiralamak için banka hesabı vs istiyorlar ama bankalar da hesap açmak için resmi ev adresi istiyor. Ne yapabiliriz önerisi olan var mı?

• @Gizem-Arslan merhaba, biz de Apopka’ya yerlestik yaklasik 3 ay once. Biz Turkiyedeki banka hesaplarimizi gostermistik ve kabul ettiler. Apartman komplekslerine sorabilirsiniz kabul edip edemeyeceklerini.

• @Gizem-Arslan, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Merhabalar, 8 temmuzda miamiye indik dün orlandoya geldik ve buraya yerleşmek istiyoruz. Bugün birkaç tane apartman kompleksinde kiralık ev baktık ama bir kara deliğe düştük çünkü ev kiralamak için banka hesabı vs istiyorlar ama bankalar da hesap açmak için resmi ev adresi istiyor. Ne yapabiliriz önerisi olan var mı?

Merhaba, kiralama icin Turkiyedeki banka hesabiniz ve varliklarinizi gostermeyi deneyebilirsiniz. Bir arkadasiniz veya tanidiginiz varsa onlarin adresini bankaya adres olarak gostermeyi deneyebilirsiniz. Tanidiginiz varsa bir job offer alarak o offer ile kiralama deneyebilirsiniz. Bir tanidiginiz varsa size cosigner olmasini isteyebilirsiniz. Posta kutusu kiralayip bankaya orayi adres olarak gostermeyi deneyebilirsiniz.

Banka subeleri arasinda uygulamalar degisebiliyor, baska subelerde de bu soylediklerimi deneyebilirsiniz. Bol sanslar!

• @busedmrcgl bugün kissimmeeden windermere tarafına giderken apopka yolundan geçtik ismi çok garip gelmişti aklımda kaldı o yüzden 🙂 çok teşekkür ederim yarın bir de o şekilde deneyelim soralım @deebee çok sağ olun önerileriniz için bank of america miami ve buradaki şubesine gittik bir de chasebank ikisi de adres ve fatura örnekleri istediler o yüzden yaşamadığımız adresi kabul etmezler diye düşündük kanıt istediler yani yarın başka banka deneyeceğiz

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Gizem-Arslan Cok kritik degilse gecici olarak airbnb yapabilirsiniz. Sahsen banka yetkilisine(BOFA) durumu anlattigimda "sorun degil ama daimi adresinize gecince vs SSN elinize ulasinca bilgileri guncelleyelim" deyip hesabi acti. Biraz ikna etmekle ilgili saniyorum.

• @halteran çok sağ olun orlandoda 4 5 farklı bankanın şubeleri gezdik ama öyle denk gelemedik henüz maalesef

• ⭐⭐⭐⭐

@Gizem-Arslan İlk girişte sarı zarfı vermeden önce fotoğrafını çekmiş miydiniz? Oradaki GC'nin teslim edileceği adresi banka yetkilisine gösterirseniz hesap açarlar.

• @Gizem-Arslan SSN geldiğinde onun zarfını saklayın, ben o zarfla açtırmıştım. Ve mümkünse Türk bir bankacının olduğu şubeye özel randevu alıp gidin.

• Selamlar herkese. Her Greencardlı gibi ben de ilk evimi kiralama konusunda büyük bir zorluk yaşıyorum. Koşulları uygun birçok ev buldum ama her seferinde gelir gösterme konusunda sorun yaşadım. Amerika'da henüz işim yok, işim olsa bile kiranın 2.5/3 katı aylık gelir göstermenizi istiyorlar. Türkiye'deki gelirlerimi ve ev sahibi olduğumu söylememe rağmen kabul edilmiyor. Ev bulamadığım için de gelip yerleşemiyorum 🙂 Resmen çıkmaza düştüm. Yakın zamanda özellikle North New Jersey'de kolay şartlarda ev kiralayabilen oldu mu? Başkaca bir öneriniz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Selamlar herkese. Her Greencardlı gibi ben de ilk evimi kiralama konusunda büyük bir zorluk yaşıyorum. Koşulları uygun birçok ev buldum ama her seferinde gelir gösterme konusunda sorun yaşadım. Amerika'da henüz işim yok, işim olsa bile kiranın 2.5/3 katı aylık gelir göstermenizi istiyorlar. Türkiye'deki gelirlerimi ve ev sahibi olduğumu söylememe rağmen kabul edilmiyor. Ev bulamadığım için de gelip yerleşemiyorum 🙂 Resmen çıkmaza düştüm. Yakın zamanda özellikle North New Jersey'de kolay şartlarda ev kiralayabilen oldu mu? Başkaca bir öneriniz var mı?

İş bulana kadar uzun dönem kiralamalı oteller, Airbnb veya ev arkadaşı olarak birinin yanına taşınmayı düşünebilirsiniz geçici süreli olarak. İş bulduğunuzda kendinize uygun ev bulmak daha kolay olacaktır.

Ev bakarken Zillow, apartments falan değil de, Facebook’tan bakarsanız, hem evinin odasını kiraya vermek isteyenleri hem de bazen tamamen ayrı bir alanı (mesela garaj eve çevrilmiş, basementa ayrı girişi olan tamamen ayrı bir yaşam alanı yapılmış) kiraya verenleri bulabilirsiniz. Yalnız dolandırıcı çok fazla oluyor, evi görmeden sakın kapora falan vermeyin.

• @EzgiLera Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. 3 tane de kedim olduğu için daha da zorlaşıyor bu süreç. Anlaşılan kedilerimi bir süre Türkiye'de emanet edip oda kiralamam gerekecek. Sonrasında eve bir şekilde geçilecek. İşin kötü tarafı, kiranın 3 katı geliri zaten ilk aylarda kazanamıyoruz, bölüm sonu canavarı gibi 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

176

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |