Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@rarewonder kanitlari vatandaslik basvurusu yaparken N400 formunda sisteme yukluyorsunuz. Mulakata yaninizda goturup aciklamanizi mulakattadaki gorevliye yapiyorsunuz. Gumruk gorevlisi size ABD ye giriste size niye 6 aydir disardasiniz diye sorarsa onlari gosterebilirsiniz. Yaninizda olmasinda fayda var. Gumruk gorevlilerinin vatandaslik mulakatlari ile ilgisi yok.
-
@DenizMaths aynen öyle oldu malesef

-
Merhabalar,
Sormak istediğim bir kaç sorum var. Başından benzer şeyler geçmiş yada bu konuda bilgi sahibi olanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim çünkü zamanım çok azaldı.
Durumumu kısaca özetlersem;
Şubat 2024 te green card vizemi aldım. 11 Temmuz 2024 te ilk girişimi yaptım ama 3 ay sonra 10 Ekimde Türkiye'ye döndüm. Bazı sebeplerden ötürü (Tedavi olmak ve ABD de iş buluncaya kadar geçinebilecek para biriktirmek için) 2026 yazı veya sonbaharı gibi ABD ye kesin dönüş yapmayı planlıyorum. Bu durumda yaklaşık iki yıl ABD dışında kalmış oluyorum. Araştırma yaparken 1 yıldan uzun süreli ABD dışında kalmanın büyük sorun olacağını okudum. Ama bu bir yıllık süre daha çok vatandaşlık başvurusu için geçerli galiba. Benim şu anda vatandaşlık gibi bir derdim yok. Sadece green card hakkımı kaybetmemek istiyorum.
Geçen sene Green Card ve SSN i alıp öyle Türkiye'ye döndüm.
Geçen sene ilk giriş yaptığımda havaalanındaki görevli pasaportuma el yazısıyla 10 Jul 2025 yazıp damga bastı.
Sorum şu ; green card hakkımda sıkıntı yaşamamak için benim giriş yapmam gereken 1 yıllık süre 10 temmuzda mı yoksa Amerika'dan çıkış tarihim olan 10 Ekim de mi doluyor? Hangi süreyi baz alacağım?
Doğruluğundan emin değilim ama forumlarda green card ı almadan ülkeyi terk ederseniz pasaporta basılan damgadaki tarihe kadar kartınız olmasa bile ülkeye sorunsuz girersiniz, basılan o tarih bir bakıma vize görevi görüyor diye yazmışlar.
Benim kartım var dolayısıyla 10 temmuz benim için son tarih mi bilmiyorum.
Şu anda Amerika'ya gelsem de kalacak yerim olmadığı için havaalanından geri dönmek zorundayım. Orada bir kaç ay kalmak maddi açıdan çok büyük sıkıntı olacak.
Re-entry permit e başvurmayı düşünmüyorum çünkü bu başvuru için ABD sınırları içinde bulunmam ve süreç sonuçlanıncaya kadar beklemem gerekiyor. Hem kalacak yer sorunu hem de aylarca beklemenin maddi yükü nedeniyle bu yola başvurmayı düşünmüyorum. Forumlarda yazılanlara göre geçmişte bir ay gibi kısa süre içinde sonuçlananlar olmuş. Ama Trump döneminde malum süreçler çok uzatılıyor.
SB1 vizesi hakkında da biraz araştırma yaptım ama mecbur kalmadıkça bu yola da girmek istemiyorum. Çünkü SB1 vizesinde bir bakıma süreç en başa dönüyor. Yeniden vize randevusu almak, DS260 formunu yeniden doldurmak ücretini ödemek, yeniden Ankara'ya gidip doktor kontrolünden geçmek ve oraya da tekrar ödeme yapmak vs. Süreç en başa dönüyor maalesef.
Benim öncelikli amacım green card ve ssn elindeyken işlerimi hallettikten sonra ABD ye sorunsuz girebilmenin yolunu bulmak. SB1 vizesini son çare olarak düşünülebilirim.
Tedavimi olup yeterli parayı da biriktirip 2026 da geldiğimde doktor raporlarını ve durumumu anlatan imzalı bir yazıyı görevlilere göstermeyi düşünüyorum.
Çok uzattım farkındayım ama ayrıntıları bilirseniz daha net cevap verebilirsiniz diye açıklama gereği duydum. Toparlarsam;
-
Green card için bir yıllık yazılı bir kural yok belki ama uygulamada bir yılı geçirince sorun yaşamamak için havaalanından geri dönecek olsam da giriş çıkış yapmalı mıyım?
-
Cevabınız evetse bir yıllık süre 10 temmuzda mı yoksa 10 ekimde mi doluyor. En geç hangi tarihe göre giriş yapmalıyım?
-
2026 da geldiğimde bahsettiğim belgeleri gösterirsem geçerli olma ihtimali var mıdır? Yoksa reddedilme ihtimali daha mı yüksek?
Cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
-
-
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki iletideki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
Sorduğunuz soruların cevapları ve forum kullanıcılarının olası tavsiyeleri hangi yolla (DV, F2A, IR1 vb.) permanent resident kartı elde ettiğinize göre degisebilir. Buna ilave olarak, hali hazırda ABD ile organik baglarinizin devam ettiğine dair herhangi bir kayıt (banka hesabı, kredi kartı, cep telefonu, sigorta vb) var mi?
Geçen sene ilk giriş yaptığınızda havaalanındaki görevli pasaportunuza el yazısıyla 10 Jul 2025 yazıp damga basmasinin nedeni, bu tarihe kadar permanent resident kartınız gelmez ise (sizin gelmiş) pasaporttaki göçmen vizenin permanent resident kart yerine geçtiğine kanıtlar (I-551).
Olası bir sonraki girisinizde CBP memurunun ABD disinda olduğunuzu sorgulayacagi sure çıkış tarihiniz olan 10/10/24 tarihi itibariyle olacak ve neden bu süreden giriş yapacağınız tarihe kadar ABD dışında olduğunuzu sorgulayacak.
Sizin belirttiğiniz gibi 1 yıllık diye yazılı bir kural yok, yeni göçmenlik uygulamaları nedeniyle 3 ay ulke dışında kalan kişi de olası soru/sorgulamalara takılabiliyor, o yüzden 1 yıldan az süre ülke dışında kaldım ve rahat bir şekilde ABD’ye girerim kanisina kapılmamanızı tavsiye ederim.
Tedaviniz için geçmiş olsun, tedavinizi kanıtlar raporlarınız (tercümeleri ile) ve sizin tedavinizi takip eden doktorun hastalık & tedavi geçmişi - geleceği ile ilgili yazacağı matbu yazı ve İngilizce tercümesi olası bir sonraki girisinizde CBP memurunu ikna etmesine faydası olabilir, kesin ikna etmesi söz konusu değil.
Vatandaşlık hususunda ise derdim yok demişsiniz, son ülkeden cikis tarihinin üzerinden 180 gün geçtikten sonra hala ülke dışındaysanız zaten continuous residency’i bozmuş oluyorsunuz, süreciniz sıfırlanıyor ve başa donuyorsunuz olası vatandaşlık başvurusu sürecinde.
DV kazananı iseniz sizden beklenen vizenizin basılmasına müteakip en kısa sürede ABD’ye kalıcı olarak göç etmeniz, ABD sistemine entegre olmanız, işçi veya işveren seçeceğiniz yola göre vergi mükellefi olarak maddi & manevi sorumluluklarınızı - yukumluluklerinizi yerine getirmeniz. Getiremiyorsaniz yasal olarak hak taninan re-entry permit için ödemesini yaparak başvuru yapmanız ve onaylanmasına müteakip ülke dışında 2 yıl kalmanız ve bu sürede ABD’ye göç etmeye hazırlık yapma hakkı sunuluyor size. Bol şans!
-
@parla 1 yıl ile ilgili yazılı bir kural yok demişsiniz. CBP nin sitesinde 1 yıldan fazla ülke dışında kalınacaksa you must apply re entry permit deniyor yani geldiğinde kartını kaybetme re permit yoksa muhtemel tabi mahkeme durumu olur acak yazdıklarınızdan buraya sizi bağlayan bir durum olmaması iş ev araba lease vs işinizi zorlaştıracak ve tek dayanak noktası tedavi kalıyor hakkınızda hayırlısı kışları 500 dolara bilet oluyor gelincede hostel de kalıp birkaç gün dönersiniz 1 seneyi geçirmemeye çalışın eğer ilerde yaşama niyetiniz varsa
-
@ATS16
Öncelikle cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Forumda çok yeni bir üyeyim. İki gün önce kaydoldum. Açıkçası bu forumu da yeni öğrendim. İmza konusunu bilmiyordum.Çekilişle değil F4 ile green card aldım. Abim Amerikan vatandaşı ve 2007 yılında bizim adımıza başvuru yapmış tam 17 yıl sonra sıra geldi. Kağıt üstünde abim bana sponsor görünüyor ama pratikte yalnız başımayım.
Sorunuzu cevaplarsam ; hayır ABD ile organik bağımı gösteren herhangi bir kayıt henüz yok (Banka hesabı, kredi kartı, cep telefonu, sigorta vb.) Dediğim gibi sadece green card ve SSN var elimde. Ama online olarak banka hesabı gibi bazı şeyleri Türkiye'den de yapabileceğimi söyledi ChatGPT. Ne kadar doğru bilmiyorum. Yani gitmeden önce bazı şeyleri internet üzerinden halledebileceksem yapıp öyle giderim elim daha sağlam olur böylece.. Tabi bu konuda henüz araştırma yapmadım.
Ayrıca aile üyelerimden bazılarının Amerika'da olması vatandaş olan abimin bana sponsor olması da ABD ile organik bağımı gösterir mi? Bu konuda bilginiz var mı?
1 yıl dolmadan giriş yaparsam rahat bir şekilde girerim diye bir düşüncem yok kesinlikle tam tersine Trump döneminde işlerin çok zorlaştırıldığını biliyorum. Ama tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
1 yıl dolmadan giriş çıkış yapmalı mıyım sorusuna cevap vermemişsiniz. Bu konuda bilgi sahibiyseniz tavsiyelerinizi duymak isterim. Tabi bu mesajı okuyan diğer üyelerin de tavsiyelerine açığım.
Yine ChatGPT nin yalancısıyım, bana sadece giriş çıkış yapacak olsam bile kısa süreli bir ABD ziyareti statüyü canlı tutmak adına çok faydalı olur dedi. Yapay zeka her zaman doğru bilgiler vermiyor ama bu süreçte doğru bilgiye ulaşmak için ne kadar bilgi sahibi olursam o kadar iyidir diye her yolu deniyorum:)
-
@patron3535
Tavsiyeleriniz ve cevabınız için size de çok teşekkür ederim.Birkaç gündür yoğun bir şekilde forumları okuyorum. 1 yıllık yazılı bir kural yok ifadesini o kadar çok yerde gördüm ki o yüzden öyle yazdım. Yoksa konuyla alakalı resmi sitelerin hepsini okumuş değilim.
Yukarıda bir arkadaş cevap yazmış sağolsun sizin için son tarih 10 temmuz değil 10 ekim diye. Ekim ayında uçak biletleri de ucuz oluyor. O tarihte, işe yarayıp yaramayacağından henüz emin değilim, ama bir yıl dolmadan giriş çıkış yapmayı düşünüyorum. Ama tavsiye ettiğiniz gibi bir hostelde bir iki gün kalıp dönersem re-entery permit e sadece başvuru yapabilirim. Bana randevu verilmesi aylar sürebilir ve aylarca orada kalamam. Bu yüzden bu başvuruyu yapmayı düşünmüyorum. Yoksa durumum için en uygunu bence de re-entery permit.
Bu arada mahkeme durumu olur demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız?
-
Sn. @patron3535’in bahsettiği mahkeme hususu, CBP memurunun kartınızı direkt alamama, I-407 formunu imzalatmaya zorlaması ve mahkeme süreci ile ilgili bilgileri içeren bir yazıyı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
https://www.boundless.com/blog/green-card-holder-border-rights/
-
ABD’den son ayrıldığıniz tarihe müteakip 1 yil dolmadan giriş & çıkış yapmanız süreciniz için önemli, hatta ne kadar erken o kadar iyi. Ancak hem bu girisinizde hem de bir sonraki girisinizde (tedavi ve para biriktirdikten sonra 2026’da planladığınızi ilettiğiniz bir sonraki giriş) gelecek sorulara hazırlıklı olmanız gerekiyor.
ABD toprakları içerisinde olmadan banka hesabı açmaniz mümkün değil, daha önceden kullandığimiz ancak kapattırdığımız BofA’daki hesabımızı göç etmeden aktif hale getirmek istemiştik ve bankamın cevabı olumsuz olmuştu. Wise vb hesap ise kast ettiğiniz, ne kadar dikkate alınır tartışılır.
Re-entry süreci ile ilgili süreç ve olası sorularınızın cevabı için (eğer ki bakmadıysanız ilgili basliga) Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) başlığını inceleyebilirsiniz.
-
@parla elinizde green card varsa o pasaporttaki vizenin hic bir anlami yok. Zaten elinizde green card olmasa Turkiyede sizi ucaga dahi almazlar. Cunku o pasaportta yazan 1 yil 3 gun sonra dolacak. Ilk giristen itibaren gecerli bir tarih o. Zaten ustunde acik olarak yaziyor. Onaydan sonra 1 yil gecici ikamet gorevi gorur diye. Upon Endorsement diye baslayan fotografinizin hemen altinda yazan ifade.
10 Ekimden once mutlaka giris yapin. Zaten 6 ayi gecirmissiniz kapida sansiniz varsa sorun yasamama ihtimaliniz var. Ama sorun cikarsa durumunuzu anlatirsiniz. Geri donme gibi bir durum olmaz.
Re-enrty permit basvurusu yapip ulkeden ayrilabilirsiniz. Sonucu beklemeniz gerekmiyor.
SB olayina hic girmeyin.
Ayrica Trump donemi ifadesi biraz korku salma bicimine donustu. Tam tersine bazi seyler cok hizlandi gocmenler icin. Ben 5 ay icinde vatandas oldum. Son 5 yilin neredeyse yarisini ABD disinda gecirmistim ve bir girisimi 8 ayin ustune yaptim. Hic sorun cikarmadilar.
Sonuc olarak bir an once gelin, re-entry permit basvurusu yapip donersiniz. Bir kac gun burada kalmanin maliyeti Turkiyede 3-4 gun tatil yapmaktan ucuz burada merak etmeyin. Tabi herkesin bir hesabi var ama kaybedeceginiz sey ilerde size pismanlik yasatabilir.
-
Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Yol gösterici ve aydınlatıcı oldu. Paylaştığınız linkleri inceleyeceğim.
Banka hesabı konusunu dediğim gibi AI dan öğrendim. Henüz araştırmamıştım. Ama sizin dediğiniz daha doğrudur. Sonuçta bu süreci yaşamışsınız. İlerleyen zamanlarda bu konuyla alakalı bir şey öğrenirsem buraya yazarım. Faydalananlar olur belki.
Re-entery ile ilgili paylaştığınız başlığa hayır daha önce hiç bakmamıştım. Başka yerlerden araştırmıştım. En kısa zamanda buna da bakayım. Tekrar teşekkürler.
-
Samimi tavsiyeleriniz ve verdiğiniz bilgiler için size de gönülden teşekkür ederim.
Pasaportta yazan o tarih beni endişelendirmişti açıkçası çünkü ilk giriş yaptığım zaman havaalanındayken o tarihe ve damgaya baktım o kadar. Onun benim için son tarih olduğunu düşünüyordum. İnanın hiç, altında üstünde ne yazıyor, ne okudum ne inceledim. Fark etmedim bile. Yazdıklarınızı okuyunca şaşırdım ben niye daha önce dikkat etmedim, hiç okumadım diye. Normalde de dikkatli biriyimdir aslında. Neyse bilgi için teşekkürler.
İnşallah dediğiniz gibi geri dönme durumu olmaz ve havaalanında bir sorun yaşamam. Bunun için doktor raporlarını da yanıma alacağım. Bakalım hayırlısı.
SB olayına hiç girmeyin demişsiniz. Sürecin başa dönmesi dışında bildiğiniz başka olumsuzlukları mı var neden öyle dediniz?
Valla Trump dönemi konusunda şanslısınız demek ki. Ne mutlu size. Çünkü şu ana kadar sizin haricinizde olumlu hiç bir hikaye duymadım. Bizim sürecimiz Trump'ın ilk döneminde çok yavaşlamış Biden döneminde hızlanmıştı.
Re-entry başvurusu yapıp ayrılabilirsiniz. Sonucu beklemeniz gerekmiyor demişsiniz. Bildiğim kadarıyla randevu zamanında gidip gerekli işlemleri yaptırmak gerekiyor. "Şanslıysanız önceden gidip görevlilerle konuşup randevuyu öne çekebilirsiniz" diye okudum bazı yerlerde. Ama her türlü bu işlemleri yaptırmadan ayrılamıyorsunuz galiba. Kastettiğiniz bu işlemleri yaptırmadan ayrılmak değil sanırım değil mi?
Bir tanıdığım "Resmi sitelerinde okudum 14 aya kadar süreç uzayabiliyormuş" dedi. Başvurunun kabul edilmesi bile aylar sürer diyenler oldu. Bahsettiğiniz gibi 3-4 gün sürerse zaten sıkıntı yok bir şekilde ayarlarım onu. Ama aylarca sürerse kesinlikle orda kalamam Açıkçası re-entery bu açıdan beni biraz endişelendiriyor.
O yüzden hem size hem de bu konuda bilgisi olan herkese sormak istiyorum . Ekim ayındaki girişimde re-entery yapmadan dönsem önümüzdeki yıl kesin yerleşme amacıyla yapacağım girişte(tedavi süreci, doktor raporu vb. her türlü belgeye rağmen) sorun yaşama ihtimalim ya da yani en kötü senaryoyla reddedilme ihtimalim nedir?
-
@parla SB vizesi almaniz cok zor. Cok cok gecerli nedenleriniz olmasi lazim.
Son 3-4 senedir GC talihlileri vizelerini alamiyorlar. Ve Biden iktidarda idi. Demek istedigim cogu detay konu kim basta oldugundan farkli ilerliyor.
Re-entry konusunda bende sizin gibi biliyordum ama beklemek, surelerden dolayi mantikli degil zaten. Forumda bu konuda baslik var orada da teyit edebilirsiniz.
Eger Ekimden once gidip daha sonrada arada bir kez daha giderseniz sorun yasamama ihtimaliniz var. Ben 7 kez giris cikis yaptim yerlesmeden once. Girislerde belgeleriniz yaninizda olsun. Ama sureci zorladiginiz kesin
-
Peki, cevap için teşekkürler. Bakalım hakkımızda hayırlısı olur inşallah.
-
Green card ile uzun süre Amerika dışında kalan Amerika ya giriş yapan arkadaşlar var mı?girişte bu dönemde bir sorun yaşadılar mi?havalimaninda gozaltina alınma durumi olabilir mi?
-
@mia, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Green card ile uzun süre Amerika dışında kalan Amerika ya giriş yapan arkadaşlar var mı?girişte bu dönemde bir sorun yaşadılar mi?havalimaninda gozaltina alınma durumi olabilir mi?
ne kadar dışarıda kaldınız?
-
Ben eşim ile birlikte ABD dışında 10 gün kaldım yarın tekrardan giriş yapacağız. Eşim ABD vatandaşı ben ise green card’lı. Yarından sonra burada tecrübelerimi paylaşacağım.
-
Ben dün ABD’ye giriş yaptım. Havaalanında green card’lı olanlar için sadece bir cbp memuru görev yapıyordu. Vizeliler ayrı green cardlılar ayrı ve ABD vatandaşları ayrı yerde işlemlerini yapıyordu. Eğer ABD vatandaşı değilseniz biraz fazla beklemeniz gerekiyor. Önümüde 20 kişi falan vardı ve arkamda da bekleyen insanlar vardı. Önümdeki o 20 kişilik green cardlı kişilerin problem yaşadığını görmedim. Nereden geliyorsunuz ve kaç gün kaldınız sorularını soruyorlardı bana da bu sorular soruldu. Bence ABD dışında kalış süreleri çok uzun değilse girişte çok problem olmayacaktır. Sağda solda korku salan avukatlara inanmayın onlar sadece sizler üzerinden biraz fazla para kazanmak istiyorlar.
-
@tncymz Hangi havaalanından giriş yaptınız acaba?
-
@diclemre 3 sene

Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k