Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 merhaba, ben abd vatandasi olan esim nedeniyle greencard alabiliyorum ancak is nedeniyle abd ye gitmek istemiyorum, zira isim ve maasim iyi...vizeye basvurup bu sekilde alan oldu mu bildiginiz

• ⭐⭐⭐⭐

@Meltem-Yildiz

Mülakatınızda basvurdugunuz vize kategorisi için talep edilen kanıtlar (turistik seyahatiniz sonrası yaşadığınız ülkeye döneceğinize dair kanıtlar belge ve seyahat planı) ile destekler ve mülakatınızda sorulan sorular doğrultusunda beyanlarınız konsolosu ikna ederse turistik vize almamanizin önünde bir engel olmayacağı a inanıyorum. Daha önceden eşiniz üzerinden/baglantili göçmen vize müracaatınız olmadığını düşünüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @Meltem-Yildiz Bu ekran goruntusune gore sizin planlanmis bir randevunuz bulunmamakta. siz Basvuruya devam et butonundan ilerleyin, en son size randevu sectirecek.

• @istanbullover siz zaten ayni kullanici ile bir hesap olusturmussunuz gibi gozukuyor. durumuzu izah eden turkce bir metin ve pasaport fotokopiniz ile asagidaki adrese email gonderin. ardindan konsolsolugu arayin ve durumuzu izah edin. arayin dememin sebebi, emaillere ya hic donus olmuyor yada cok gec geri donus oluyor, aradiginizda hatta yardimci oluyorlar.

[email protected]

• Merhaba, ben greencard talihlisi olarak 2 sene once esimle birlikte amerikaya yerlestim. 17 haziranda teyzemin, 27 haziranda da babamin turist vizesi icin mulakatlari vardi. Her ikisi de onaylandi. Ikisi de emekli. Teyzeminki su sekilde gecmis;
    -neden amerikaya gitmek istiyorsunuz?
    -yegenim ve esini ziyarete gidecegim
    -cocuklari var mi?
    -hayir yok.
    -peki sizin cocugunuz var mi?
    -evet benimle yasayan bir oglum var.
    -o da sizinle gelecek mi?
    -hayir ben kendim gidecegim.
    Ve vizesi onaylanmis.

Babam da bizi ziyarete gelmek istedigini soylemis.
    -kiziniz amerikaya nasil gitti?
    -greencard cekilisi ile gitti.
    -ne kadar kalmayi dusunuyorsunuz?
    -5-6 hafta kalacagim.
    -gittiginizde amerikada calismayi dusunuyor musunuz?
    -hayir.
    Daha sonra davet mektubu olup olmadigini sormus. Biz gondermistik ve evraklari arasinda vardi. Ancak babam onu bulmaya calisirken gorevli is yerinden aldigim ‘pay summary’ sayfasini gormus ve o da olur diyerek onu istemis. Onu incelemis ve vizesini onaylamis.
    Acikcasi davet mektubu ve is yerinden aldigim belgeleri isteyeceklerini hic dusunmemistim. Ne olur ne olmaz diye gondermistim ve yanina almisti. Iyi ki de almis.

Pasaport teslim konumunu izmir ups subesinden premium pickup secmeme ragmen izmire gelmedi. Teyzem basit bir dilekce ve kimlik fotokopisi ile istanbulda yasayan bir arkadasina aldirdi pasaportunu. Babam icin henuz vfs den e posta gelmedi. Ona da o sekilde yapacagiz muhtemelen.

Herkese bol sans diliyorum

• Herkese Merhaba, burada tüm sayfaları okuduğum için bir şekilde bana faydası olan herkese teşekkür ederim. Faydası olması açısından bende deneyimlerimi paylaşmak isterim.
    Randevum sabah 8.45, İstanbul'daydı ve beni yaklaşık olarak 8.05 gibi içeri aldılar. Kapıda bir beyefendi gelip randevu saatine göre içeri çağırıyor. İçeride önce pasaport kontrol ve parmak izinden sonra mülakat sırasına girdik. Ben iş seyahati sebebiyle gideceğim için mülakatı Türkçe tercih ettiğimi söylesem de İngilizce devam etti ve sonunda vizemi onayladığını söyledi. Ancak 1 senelik vize vereceğim dedi. Benim belgelerim arasından sadece şirketten aldığım dilekçeye baktı ve vize görüşmesi yaklaşık 3 dakika sürdü. Sorduğu sorular şunlardı; Ne amaçla gidiyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz? Gittiğinizde ne yapacaksınız? Kaç gün kalacaksınız? Hangi ülkelere gittiniz? Kiminle seyahat edeceksiniz? Şirketinizde kimlerin vizesi var? tarzı sorulardı. Burada ne okuduysam çoğu bana da soruldu. Ret-kabul oranı yarı yarıya olarak gözüme çarptı. Ancak beklediğimden daha çok ret gördüğümü söyleyebilirim. Benim İngilizcem normal seviye ve konuşma tarzlarının çok zorlayıcı olduğunu söyleyemem. Sizlere tek sorum; 1 senelik vizenin sonunda ne gibi yollar izleyebilirim? Uzatmam mı lazım yoksa tekrardan mülakata mı girmem gerekecek. Şimdiden çok teşekkürler. Benden bir öneri gelecekse tüm arkadaşlara muhakkak tüm sayfaları okumalarını tavsiye edebilirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@stojaka hayırlı olsun, mülakatsız yenileme başvurusu yapabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/482482

• @Muhtaradana

Cok tesekkur ederim, fakat formu doldurup gonderdigimde boyle bir uyari mesaji geliyor (“kisiler ayrintilariniz veritabanimizda var olan bir profille eslesiyor…”) randevumu yine goremiyorum. Ne yapmam lazim 😕

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Merhaba yakın zamanda istanbulda mülakata giren var mı

• Merhaba, yeni sistemde forma yeniden girip belirttiğim konaklama adresini, şehri değiştirmek istiyorum. Sizce gerek var mı yoksa mülakatta söylemek yeterli olur mu? Annemin görüşmesi için soruyorum kendisi yerine ben doldurdum formu Eylül 2025te görüşmesi var.

• Merhabalar herkese , 2024 Aralık ayında maalesef red yemistim. Sirketten izin kağıdı , davetiye ve istenen tum belgeler tamdı. Aklıma takılan nokta şurası sadece davetiyem olduğu için orada tanıdığım var yazmıştım DS160 formunda. Ikinci basvuruyu schengen sonrası yapmayi düşünüyorum tekrardan ve ikinci basvuruyu yaparken ds160'a tanıdığım yok yazsam dezavantaj olur mu ? Çünkü davetiye gönderen kişiyle artık bir bağım kalmadı. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Merhabalar çok acil destek için yazıyorum. Yarın pasaport teslim randevumuz var Ankara'da.
    Verdikleri adresi google mapsta bulamaıyorum. Fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Adres şöyle:

Ankara - Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul, 274/4 A Blok No:11-12, 06530, Çankaya/Ankara

• ⭐⭐⭐⭐

@The-Pencere

Aradığınız adres VFS Global ofisine ait, oraya teslim edeceksiniz pasaportları.

Mahall Ankara Alisveriş Merkezi giriş kati
    Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Bul, 274/4 A. Blok No:11-12, 06530, Çankaya/Ankara

39°54'32.2"N 32°45'11.1"E

https://visa.vfsglobal.com/tur/en/che/attend-centre/Ankara

• @The-Pencere Guncel adresler asagidaki gibidir;

f896bbd9-165c-42e2-937e-3f76f81fd185-image.png

• merhaba bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var Amerika turist vizesi almaya çalışıyorum ,premium teslimat seçeneğinde VFS GLOBAL isimli bir sayfaya yönlendiriliyorum ev adresimi girerken şehir olarak Çanakkale yi seçemiyorum seçenekler arasında Çanakkale yok ne yapmam gerekir?b

• @berika Merhabalar,
    25 Temmuzda Istanbul da babamin turistik vize randevusu vardi. Vize randevu kisminda ise forum uyesi @Rushvisasnow "un cok yardimi oldu. Basvuru tarihimizden 25 gun sonrasina randevumuzu alabildi bu konuda mutesekkirirm. Erken tarihe vize ihtiyaci olan herkese gonul rahatliligiyla oneririm.
    Babama mulakat gunu ise baslica sunlari sormuslar.
    Nereye gideceksin ? --- Louisiana
    Orda tanidigin var mi ? ---- Evet var
    neden gitmek istiyorsun ? ---- Kizim torunlarim ve damadimin yanina gidecegim, Cok Ozledim..
    En son ne zaman gordun kizini ? ----- 2 yil oldu.
    Orda ne yapiyorlar ? ........ Bir araba firmasinda calisiyorlar.
    tek mi gideceksin ? ------ Esimle gitmek istiyorum
    Esinin basvurusu var mi ? ------ Esimin Usa vizesi var 2019 yilinda almisti.

Tamam vizenizi onayliyorum .

Bu arada hazirladigimiz destekleyici belge niteliginde hic bir evraka bakmamislar hatta sormamislar bile.
    Bugun itibariyle de pasaportunu 10 yillik vize basili olarak teslim aldi.
    Darisi bekleyen herkesin basina....

• Merhabalar son zamanlarda vize mülakatına giren oldu mu? Teminat bedeli isteniyormuş. Ayrıca öğrenci vs şartlar dışında evli meslek sahibi özel sektör çalışan olarak 10 yıllık vize alan var mı genelde 1 yıllık mı veriliyor?

• @accountant Teminat bedeli istenen ülkeler arasında Türkiye yok. (en azından şimdilik)

• ⭐⭐

@accountant Merhabalar sorularınızı Bu başlık altında sorarsanız daha iyi olur burada sadece deneyimler paylaşılıyor 🙂

Sorunuzun cevabına gelecek olursak 2024 aralıkta girmiştim mülakata özel sektörde çalışıyorum eşim ve bana 10 yıllık vermişlerdi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |