DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@selens1907 Rica ederim. Tabloda selen1907 olarak buldum
arama yaparken selens1907 diye aramıştım. -
@aboyhasnoname selamlar, malesef tasimak icin gec kalmissiniz. Artik cn nizin cut-off oldugu icin kcc herhangi bir islem yapamaz. Bundan sonra yapmaniz gereken konsolosluklara mail atarak dosyanizi tasitmaya calismak olacaktir. Onceki donemlerde, tasitmak istenilen ulkelere gidip, giris muhru vurulduktan sonra konsolosluga mail atarak orada oldugunuzu ve sure boyunca orada olacaginizi soyluyordunuz sonrasinda yer var ise, sizin dosyanizi tasiyip mulakat veriliyordu. Bol sanslar simdiden.
-
@ozlem-ozle
Merhaba,
Sizin mulakat tarihinize kadar butun evlilik islemlerinizi halledip birlikte katilmaniz gerekiyordu. Bu saatten sonra erkek arkadasiniz vizesini alir ancak sizin vizenizi almaniz ise mucize gibi gorunuyor. Sorunuz icin ise, mulakat planlanmis dosyaniz icin esinize vize verilmis olsa dahi baska bir konsolosluk size de vize vermeyi kabul edebilir, bunun icin ilgili konsoloslugun insiyatif almasi gerekmektedir. Mali yilinizin icin son bir dagitim kalmisken isiniz hic kolay degil. Sizin icin en olasi secenecek, erkek arkadasiniz Green Card’ini aldiktan sonra F2A/F2B sureciyle devam etmek gibi gorunuyor, bu surecte guncel olarak ortalama 4-5 yil suruyor, forumda bu konu ozelinde arama yaparak gereken bilgilere ulasabilirsiniz. Kolayliklar. -
Merhaba. Case Number 18xxx. Dosyayı 24 Haziranda Viyanaya taşımak için başvurduk ve 1-2 gün sonra
şeklinde yanıt aldık Bundan sonra ne yapmalıyız. Sizce sıra ne zaman gelir veya gelir mi? -
@Serapp Serap hanım askerlik hizmeti vermemiş kişiler hnk için askerlik durum belgesi götürmek zorunda mı bilginiz var mı?
-
@aboyhasnoname geçen sene bu zamanlarda Tayland’a seyahat etmiştim ve oradan dosya taşıma talebimi iletmiştim. 6 Temmuzda dosyamı kabul etmişlerdi.
Eğer imkanınız varsa oraya gidip şansınızı deneyebilirsiniz.
Bol şans
-
@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Serap hanım askerlik hizmeti vermemiş kişiler hnk için askerlik durum belgesi götürmek zorunda mı bilginiz var mı?
Şimdiye kadar herkes e-devletten askerlik durum belgesi alıp götürdü.
@gouryella bakaya olduğu için konsolosluğa yazıp sormuş, eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok cevabını almış. Ama bu bilgi henüz teyit edilmedi.
Kendisi henüz aktif olmadı.
Benzer durumda olan @rasitcenngiz mülakatı yarın. Eğer askerlik durum belgesi olmadan vizesini alırsa haber vermesini rica ediyoruz. -
@Serapp bilgiler için teşekkürler
-
@Erdem-Yıldız Merhaba, benim 16 Haziran’da tecilim bitti. Ancak askerlik sistemi, otomatik olarak 31.12.2026’ya kadar askerlikle ilişiğim olmadığına dair bir belge düzenliyor. Çünkü yoklama süresi yıl sonuna kadar geçerli. Eğer yoklama kaçağı iseniz, celp tarihlerini kontrol edin. Mülakatınızdan sonraki döneme denk gelen celp tarihine göre yoklamaya girip sağlık muayenesinden geçtikten sonra, bir sonraki celp dönemine kadar askerlikle ilişiğinizin olmadığına dair belge E-Devlet’ten veriliyor.
-
@rasitcenngiz hocam benim tecilim 12 temmuzda bitiyor ne yapmam lazım otomatik uzuyor mu yani zaten cn 27 bin current olsam bile eylülde mülakata gidicem
-
@ugursway cevabınız için çok teşekkür ederim
En mantıklı olanın mülakat öncesi evlenerek olduğunu biliyorduk fakat şartlar gereği ve gündemimizde evlilik olmayışı nedeniyle süreç son aylara kaldı. Belki daha önce böyle bir aksiyon alan olup ne yapmamız gerektiği ile ilgili yardımcı olabilir 
-
@Erdem-Yıldız O zaman sorun değil. Teciliniz 12 Temmuz’da bitiyorsa, 12 Temmuz akşam saatlerinde E-Devlet’teki belge güncelleniyor. "31.12.2026'ya kadar askerlikle ilişiği yoktur" şeklinde. Sizin yapmanız gereken bir şey yok, sadece 12 Temmuz akşamını bekleyin.
-
@rasitcenngiz bilgiler için teşekkürler hocam
-
@Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Şimdiye kadar herkes e-devletten askerlik durum belgesi alıp götürdü.
@gouryella bakaya olduğu için konsolosluğa yazıp sormuş, eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok cevabını almış. Ama bu bilgi henüz teyit edilmedi.
Kendisi henüz aktif olmadı.
Benzer durumda olan @rasitcenngiz mülakatı yarın. Eğer askerlik durum belgesi olmadan vizesini alırsa haber vermesini rica ediyoruz.Bana bu cevabı Hong Kong vermişti, diğer konsolosluklar olaya nasıl yaklaşıyor bilmiyorum ama genel resmi sitede şu ibare var:
"Persons who have served in the military forces of any country must submit a copy of their military record."
Resmi sitede bu yazıyorsa mantıken konsolosluklar askerlik hizmetinde bulunmamış kişilerden belge talebinde bulunmamalı.
-
@yetişviyana selamlar,
YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532
-
@ozlem-ozle
Cogumuz bu sekilde aksiyon alarak sureclerimizi tamamladik ama sizin gibi son ana birakarak degil. Eger maddi imkaniniz el veriyorsa erkek arkadasiniz bir gun bile kaybetmeden HNK ya da BNK’a seyahat ederek, ben ulkenizdeyim ve mulakat suresi boyunca burada olacagim diyerek transfer talebinde bulunabilir. Siz de bu kisa sure icerisinde evlenip surece dahil olmayi deneyebilirsiniz. Bu sekilde bir ihtimal Eylul ayi icin mulakat dagitimlarini yakalayabilirsiniz. Sizin tek yapmaniz gereken tum riskleri goze alip, son merminizi iyi kullanmak. Viyana ikiniz icin de vize verecegini soylese bile, sizin Schengen vizesi alabilmeniz bu kadar kisa sure icinde cok ama cok zor. Eger imkaniniz el vermiyorsa dedigim gibi aile birlesim vizesi olan F2A/F2B sureci sizin icin en uygun yol olabilir. Bol sanslar. -
@ozlem-ozle selamlar, vize mulakatindan sonra evlenmeyi dusunuyorsaniz tek seceneginiz Ugur beyin de dedigi gibi aile birlesim vizesi ile surecinizi ilerletmek. Eger suanda mulakattan once evlenmeyi dusunuyorsaniz, sizin adiniza ds260 submit edip erkek arkadasiniz dosyani acip guncelleme yapmasi. Tabi schengen vizeniz varsa beraber girebilirsiniz fakat yok ise ankara da bulunan konsolosluga durumuzunu anlatip mulakata girme ihtimaliniz olabilir. Bu konuyla ilgili forum yoneticilerden gucarslan beyle iletisime gecmenizi tavsiye ederim.
-
@onuru Merhaba düzenleme yaptım.
-
@nazlihande çok teşekkür ederimm
-
DV2025 sürecinde mülakat planlaması yapılacak tek ay kaldı, 2025 Eylül ayı. Dosyanızı kabul etmiş Viyana konsolosluk, Temmuz ayinin 1. veya 2. haftasında açıklanacak yeni bülten sonrası herhangi bir aksilik çıkmaz ise size ve bekleyen diğer talihlilere 2025 Eylül ayına mülakat tarihi ataması yapılacak.
Sizin bu sürede yapacağınız en iyi şey DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığındaki Viyana deneyimlerini ivedilikle okumak, en kötü 25.08.25-01.10.25 periyodunu kapsayacak Schengen vizeniz olduğundan emin olmak (yeşil pasaportunuz yok ise), sağlık kontrolü ve vize mülakatına götürülecek evraklar hususunda ön hazırlık yapmak, mülakat planlaması yapılırsa size mülakat tarihinizi öğrenir öğrenmez Molnar Klinik’ten tüm aile üyeleri için muayene tarihi oluşturmak, sağlık kontrolü kapsamında maliyeti azaltmak için yapmak istiyorsanız bugunden antikor testi yaptırmak ve test sonucunuza göre sağlık kontrolünüzden 10-15 gün önce eksik asilarin 1.dozunu olmak olmalı. Mülakat deneyimleri çok kıymetli, detaylı okumanız sürecinize faydası olacaktır. Bol şans!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.