Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Erdem-Yıldız Merhaba, benim 16 Haziran’da tecilim bitti. Ancak askerlik sistemi, otomatik olarak 31.12.2026’ya kadar askerlikle ilişiğim olmadığına dair bir belge düzenliyor. Çünkü yoklama süresi yıl sonuna kadar geçerli. Eğer yoklama kaçağı iseniz, celp tarihlerini kontrol edin. Mülakatınızdan sonraki döneme denk gelen celp tarihine göre yoklamaya girip sağlık muayenesinden geçtikten sonra, bir sonraki celp dönemine kadar askerlikle ilişiğinizin olmadığına dair belge E-Devlet’ten veriliyor.

• @rasitcenngiz hocam benim tecilim 12 temmuzda bitiyor ne yapmam lazım otomatik uzuyor mu yani zaten cn 27 bin current olsam bile eylülde mülakata gidicem

• @ugursway cevabınız için çok teşekkür ederim🌺 En mantıklı olanın mülakat öncesi evlenerek olduğunu biliyorduk fakat şartlar gereği ve gündemimizde evlilik olmayışı nedeniyle süreç son aylara kaldı. Belki daha önce böyle bir aksiyon alan olup ne yapmamız gerektiği ile ilgili yardımcı olabilir 🙏🏻

• @Erdem-Yıldız O zaman sorun değil. Teciliniz 12 Temmuz’da bitiyorsa, 12 Temmuz akşam saatlerinde E-Devlet’teki belge güncelleniyor. "31.12.2026'ya kadar askerlikle ilişiği yoktur" şeklinde. Sizin yapmanız gereken bir şey yok, sadece 12 Temmuz akşamını bekleyin.

• @rasitcenngiz bilgiler için teşekkürler hocam

• @Serapp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap hanım askerlik hizmeti vermemiş kişiler hnk için askerlik durum belgesi götürmek zorunda mı bilginiz var mı?

Şimdiye kadar herkes e-devletten askerlik durum belgesi alıp götürdü.
    @gouryella bakaya olduğu için konsolosluğa yazıp sormuş, eğer askerlik yapılmadıysa askerlik durum belgesi getirmeye gerek yok cevabını almış. Ama bu bilgi henüz teyit edilmedi.
    Kendisi henüz aktif olmadı.
    Benzer durumda olan @rasitcenngiz mülakatı yarın. Eğer askerlik durum belgesi olmadan vizesini alırsa haber vermesini rica ediyoruz.

Bana bu cevabı Hong Kong vermişti, diğer konsolosluklar olaya nasıl yaklaşıyor bilmiyorum ama genel resmi sitede şu ibare var:

"Persons who have served in the military forces of any country must submit a copy of their military record."

Resmi sitede bu yazıyorsa mantıken konsolosluklar askerlik hizmetinde bulunmamış kişilerden belge talebinde bulunmamalı.

• ⭐⭐

@yetişviyana selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• @ozlem-ozle
    Cogumuz bu sekilde aksiyon alarak sureclerimizi tamamladik ama sizin gibi son ana birakarak degil. Eger maddi imkaniniz el veriyorsa erkek arkadasiniz bir gun bile kaybetmeden HNK ya da BNK’a seyahat ederek, ben ulkenizdeyim ve mulakat suresi boyunca burada olacagim diyerek transfer talebinde bulunabilir. Siz de bu kisa sure icerisinde evlenip surece dahil olmayi deneyebilirsiniz. Bu sekilde bir ihtimal Eylul ayi icin mulakat dagitimlarini yakalayabilirsiniz. Sizin tek yapmaniz gereken tum riskleri goze alip, son merminizi iyi kullanmak. Viyana ikiniz icin de vize verecegini soylese bile, sizin Schengen vizesi alabilmeniz bu kadar kisa sure icinde cok ama cok zor. Eger imkaniniz el vermiyorsa dedigim gibi aile birlesim vizesi olan F2A/F2B sureci sizin icin en uygun yol olabilir. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@ozlem-ozle selamlar, vize mulakatindan sonra evlenmeyi dusunuyorsaniz tek seceneginiz Ugur beyin de dedigi gibi aile birlesim vizesi ile surecinizi ilerletmek. Eger suanda mulakattan once evlenmeyi dusunuyorsaniz, sizin adiniza ds260 submit edip erkek arkadasiniz dosyani acip guncelleme yapmasi. Tabi schengen vizeniz varsa beraber girebilirsiniz fakat yok ise ankara da bulunan konsolosluga durumuzunu anlatip mulakata girme ihtimaliniz olabilir. Bu konuyla ilgili forum yoneticilerden gucarslan beyle iletisime gecmenizi tavsiye ederim.

• @onuru Merhaba düzenleme yaptım.

• @nazlihande çok teşekkür ederimm

• ⭐⭐⭐⭐

@yetişviyana

DV2025 sürecinde mülakat planlaması yapılacak tek ay kaldı, 2025 Eylül ayı. Dosyanızı kabul etmiş Viyana konsolosluk, Temmuz ayinin 1. veya 2. haftasında açıklanacak yeni bülten sonrası herhangi bir aksilik çıkmaz ise size ve bekleyen diğer talihlilere 2025 Eylül ayına mülakat tarihi ataması yapılacak.

Sizin bu sürede yapacağınız en iyi şey DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığındaki Viyana deneyimlerini ivedilikle okumak, en kötü 25.08.25-01.10.25 periyodunu kapsayacak Schengen vizeniz olduğundan emin olmak (yeşil pasaportunuz yok ise), sağlık kontrolü ve vize mülakatına götürülecek evraklar hususunda ön hazırlık yapmak, mülakat planlaması yapılırsa size mülakat tarihinizi öğrenir öğrenmez Molnar Klinik’ten tüm aile üyeleri için muayene tarihi oluşturmak, sağlık kontrolü kapsamında maliyeti azaltmak için yapmak istiyorsanız bugunden antikor testi yaptırmak ve test sonucunuza göre sağlık kontrolünüzden 10-15 gün önce eksik asilarin 1.dozunu olmak olmalı. Mülakat deneyimleri çok kıymetli, detaylı okumanız sürecinize faydası olacaktır. Bol şans!

• @vitruvius Ayni durum benim kardesim icin de gecerli. KCC ayni cevabi veriyor surekli. Hatta bir keresinde, herhangi eksiklik veya aksaklik mi var istediginiz ek belgeler varsa gonderebilirim diye mail attirdim kardesime. Yine ayni cevabi gonderdiler.

• Evet, güzel bir haber: Vizem az önce onaylandı.

• @rasitcenngiz Tebrikler. Haberleşelim.

• ⭐⭐⭐⭐

@myof61

Eksik belgeniz hazir olunca zaman geçirmeksizin konsolosluğa iletimi hususunda aksiyon almanız yararınıza alacak. Eksik evrak nedeniyle AP’ye kalan talihlilerin evraklarını nasıl konsolosluğa iletebileceği (sistem değişikliği oldu) hususunda araştırma yapmanız bu sürede faydanıza olacaktır. @Nalcabasmaz’in deneyimlerine bakabilirsiniz.

• @ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?

Bu soruya bende cevap arıyorum ,Tayland elçiliğinde başvuruda bulunucam. Acaba Çin, Ukrayna ve belki Hollanda dan alacağım adli sicil kağıtlarına apostil gerekiyor mu ve apostili orjinal belgeye mi yapıyorlar yoksa yeminli tercüme ile ingilizceye çevrildikten sonra ingilizce belgeye mi yaptırmalıyız ?

• @bakarmisin100 apostil gerekmiyor orjınal ve ingilizce tercümesini almanız yeterli bangkok konsoloslugunun türkiye ile apostil anlaşması yok bende kktc almıs oldugum. Sabıka kaydını ingilizceye cevırıp verdık problem olmadı

• @vitruvius büyük olasılıkla eylül ayı için randevu alacaksın demiş viyana ama, ds260 formunu açtırmış mıydın acaba gecikme o yüzden mi oluyor?

iyi şanslar diliyorum valla

• kcc den dosya resetlensin vs diye açtırıp tekrar kapatmıştım. ama dosya açtırmanın etki ettiğini düşünmüyorum. Bi arkadaşın da dosyası görünmüyordu o açtırıp tekrar kapatınca aktif olmuştu ve henğz kapatmadan mülakat verilmişti bende de aynı durum olabilir diye denedim ama malesef bende bir etkisi olmadı. yani DS260 açtırınca sıraların arkasına atıyorsa bana geçmiş olsun 🙂 ama zaten bende sonrakiler mülakat almıştı yani şu durumda ortada bağımsız çözemediğim bi durum var. Kcc mail cevap vermiyor zaten viyana top kcc de diyor. bakalım hayırlısı diyorum arıtk. 2 haftadır uğraştım bir arpa boyu yol kat edemedim. KCC kapı duvar viyana çaresiz gelirse veririz diyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |