DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Fer-0 Çok teşekkür ederim, o an heyecandan fena şeyler oluyor ahhahah

-
@danjaj hayırlı olsun okurken ben heyecanlandım
ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz? -
27.06.2025 Bangkok, Bumrungrad Hastane Tecrübesi
Aynı gün hastane randevumuz olan arkadaş ile sağlık kontrolümüzü az önce tamamladık. İlk gittiğimizde kayıt esnasında bana denk gelen bayan beni aşırı gerdi. Antikor testlerimi veriyorum bana geri veriyor. Bu ne bunu verme bana diye tersliyor falan en son dedim bu önceden olduğum aşıların kanıtı, öyle deyince tamam dedi aldı. İlk kontrolü de onunla yaptık, bir şey söylüyor (çok kısık sesli ve çok değişik aksanlı) excuse me diyorum surat asıyor tek kelime etmeden bir başka aşamaya geçiyor falan arada sen İngilizce bilmiyorsun beni yoruyorsun falan diyor deli oldum. Sonraki aşamalarda anladım ki kendince şakalaşıyor ondan sonra kanka olduk bana her aşamada yardım etti.
yani sizlere ters davranıyorlar gibi gelirse boşuna gerilmeyin çok tatlı, anlayışlı herkes. Doktor kontrolünde doktorun kendisi Türkçe tercüman arayıp bizimle o şekilde iletişim kurdu. Özetle hastane aşaması çok rahat hiçbir aşamada gerilmeye gerek yok. 1 temmuzda gelin belgeleri alın diye birer kağıt verdiler uğurladılar. -
@FerhatSevinie senin tamamen troll oldugunu düşünüyorum son zamanlarda insta da da senin gibiler arttı hep aynı hikaye nedense sırf burda da tat kaçırmak için bişeyler gevelemişsin burada herkes her şeyin farkında
-
@danjaj Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun.

Birçok detaya değinmişsiniz, elinize sağlık.
ABD'ye ilk giriş deneyiminizi bu başlığa yazabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1751007682359 -
@rasitcenngiz görüştüm 6 bin tl dedi
-
Herkese iyi forumlar mülakatıma 2 hafta var ds260 formunu doldururken other travel seçeneğini işaretlemiştim pasaportum elime geçti Ankara’ya nasıl bir mail atıp güncellemeliyim
-
Tebrikler
Vizeniz hayırlı olsunheyecandan elim titrediği için bayrak otomatik dalgalanmaya başladı elimde.
Bu anı, Allah hepimizin yaşamamıza nasip etsin.
-
@FerhatSevinie arkadaşlar Amerika’ya geldiğinizde yeniden doğmuş gibi olur insan emekler yürümeye başlar sonrada koşar bu herkese göre değişir ama ilk 3 sene bu şekilde devam eder video çeken YouTuber larda bunları yaşadı geçmiş videolarına bakın onlar mükemmel bir hayat hiç sunmadılar zamanında ne yaşadılarsa onu sundular Shengen vizeniz olduğunu söylemişsiniz demekki yurtdışı deneyiminizde var biraz geç fark etmişsiniz keşke bu yola girmeden başlamadan bazı şeyleri fark edebilseydiniz şuan o vize başkasına umut olucaktı geri dönmeniz iyi olmuş mental olarak hazır değilsiniz ve yapamıcaksanız burda kısır döngüye girmenin bir mantığı yok
vize süreçinizde forumu kullanıp gerekli bilgiyi almışsınız foruma üye olup vize tecrübelerinizi paylaşsaydınız sürecinizle ile ilgili daha etik olurdu burda bilgi paylaştıkça yol buluyoruz.
birde eğer bu deneyiminiz gerçekse bu aralar çok insan var trollük yapan gerçek olduğunu varsayalım sizin yürüyemediğniz bu yolu burda başarabilecek ve başaran çok insan var ( Türkiye’de uzman doktor avukat yada hiç mesleği olmayan arkadaşlar burda delivery işleri yapan en az 2 3 sene yapıyorlar ve zamanı gelince meslek edinip mesleğini yapan insanlar tanıyorum).Karamsar rüzgardan şikayet eder, iyimser değişmesini bekler, gerçekçi ise yelkenlerini ayarlar.
Yolunuz açık olsun…
-
@Tevfik-Karademir Hocam Dr nicolson'a saflık randevusu için attığınız mailin taslagını yazma sansınız var mıdır acaba ?
-
Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Açıkcası 13 ay benım için çok zor geçti.
Sağlık muayenesinde hiçbir sorun yaşamadım, balgam testıne kalırız diye mulakattan 1 ay öncesine randevu aldım. 22 mayısta unganlarda sağlık muayenesıne girdik diğer arkadaşlardan farklı belirteceğim birşey yok pasaport dışında hiçbir belge almadılar, bu DV sürecinde benım için en kolay geçen bölüm sağlık raporu oldu. Kan tahlılı, röntgen ve aşı olduk klasık sorular bızede soruldu ertesi günde raporumuzu sorunsuz aldık.MULAKAT
Mülakat günü çok detaylı hazırlanmaya çalıştım. Sabah 7,30 daki randevumuz için İstanbul’ dan yola çıktık sabah 6 da oradaydık. Daha sonra polis memuru herkesi alana toplayıp içeriye kesinlikle evrak dışında birşey alınmayacagını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra 7,30-7,45-8 bu şekılde devam ederek içeri alacağını söyledı. İlk önce pasaportları alıyorlar daha sonra sırayla kontrolden geçip o meşhur bahçeden yürüyorsunuz. Soldaki kapıdan giriş yapıp gene sırayla pasaportlara etiket yapıştırıldı. Daha sonra ödeme sırasına geçtik orda dikkatimi çeken kredı kartıyla ödeme yapacaklar öncelik para tipi USD seçmeleri gerekirmuş benden önceki 3 kişiyi bu sebeple bankaya yönlendirdiler böyle bir şey yaşarsanız da stres yapmayın görevli bankadan çekip gelın sıranızı kaybetmeyeceksınız diye de sizi rahatlatıyorlar. Biz nakit olarak ödemeyı yaptık ve sıra numarası olan kâğıtla evrak teslimi ve benım en korktuğum kısım için beklemeye başladık. Numaramız yandı ben evrakları teslım etmeden önce memura Ds260 forumunda diploma notum ve mezun tarihim hatalı girdim düzeltmek ıstıyorum dediğimde zaten diplomanızı alacağım gerek yok diye cevap verdi.
istenen evraklar
- Pasaportlar
- Vukuatlı Nüfus kayıt örnekleri (Doğum belgelerini almadı)
- Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
- Lise diploması (QR kodlu meb/ebys çıktısı-Diploma fotokopisine aslı gıbıdır kaşesi, okul mühürü, il milli eğitim muhuru – Lise transkript hepsi tercuman+noter+apostilli)
- Sağlık raporu zarfı
- Eşim için askerlik belgesi
- Çocuk için sadece nufus kaydını aldı doğum belgesıne bakmadı
- Resim
- Evlilik cuzdanı aslı ve 2 şer tane cuzdan fotokopisi ve e-devletten aldığım evlilik belgesini aldılar. İngilizce yemınli tercumede yaptırmıştım onu istemedi
- Banka Dökümleri, ben evin tapusunuda beyan ettim.
Memur beye lıse diplomamın aslını kaybettıgımı ama resmı belgelerımı sundugumu söyledım memur 2 kez üst üste QR kodlu e-devlet belgen var değil mi diye sordu bende oldugunu söyledım memurun kafasını kaldırıp ustune basa basa sorması benı 5 kat daha gerdi. Evrakları verdik ve mulakat için yan tarafta bekleyın denildi. 19 numaralı bankodakı görevli enerjısı çok yuksek güleryüzlü ve çok hızlı vize veren bir bayandı ınsallah ona denk gelırız dıyerek beklemeye basladık. Mulakat sıra numarası bızden sonra olanlara yanmaya baslayınca bir sıkıntı oldugunu anladım eşime dönüp diplomaya takıldılar sorun çıkacak dedım ve bızım gergınlık tavan sevıyeye ulaştı yaklaşık 30 dk sonra bır memur benı çağırdı evrak teslım ettiğim yerde Türk bir bayan vardı diploma aslın nerede diye sordu bende taşınma sırasında kayboldugunu söyledım. Diploma fotokopisini nereden buldun dedi bende açıköğretim unv 2. Sınıfa kadar okuduğumu kayıt yenılemedığim için tamamlayamadıgımı diploma fotokopisinide oradan aldıgımı söyledım. Bununla ilgili üniversiteden yazı aldığımı ve e devlete ünv transcriptim oldugunu söyledım. Yanındaysa alalım senın mezun oldugunu kanıtlamamız gerekıyor dedı bahsettığim evraklarıda teslım ettım ve beklememı söyledıler. Yarım saat kadar daha bekledık artık umudum tukenmıştı moralımız çok bozuktu ki 19 numaralı bankoda numaramız yandı !! Hemen gittik Türkçe mi ingilizce mi dıye sordu Türkçe dedim tercuman yoktu kendısı yarım yamalak Türkçesiyle konuştu bızımle yemın ettık parmak izi verdık diplomayla ilgili birşey sormadı
Nereye gıdeceksınız – Newyork
Neden - Eşimin kardeşi (bununla ilgilide hiçbir soru gelmedi boşuna aylarca kendımı tükettim) ve arkadaşımız orda ilk etapta oraya gıdecegız sonra kendımıze ev tutacagız dedım
İlk evliliğiniz mi- evet
ABD daha önce gittiniz mi - Hayır
Yurtdışında yaşadınız mı ? -Hayır
Ne iş yapacaksınız – Hizmet sektöründe çalışacagız daha sonra kendımıze ait bir işletme kurmak istiyoruz dedık.
Ekranda birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedı.
Bu kadardı ! Bitti dedım stresi, sıkıntıyı o kapıda bıraktım ve çıktım. Lise mezunu olup 2 yıl ünv okuyup sadece aslını kaybettım dıye emeklerimin yok sayılması benım yüzumden çocuğumun, eşimin kaderiyle oynama korkusu, çekiliş fırsatını kaybetme korkusu bitmişti artık ertesi gun vızemızın basıldıgına dair mail aldık. Ve bugun vize basılı pasaportumuzuda teslım aldık. Bu arada yenı VFS sıstemınde eşim kendım ve çocuk için sadece kayıt yaptım onun dısında hiçbirşey yapmadım bununla ilgilide sıkıntı çıkmadı. Pasaportları Ankara VFS ofısınden teslım aldık.İnşallah herkesin gönlüne göre olur, işleriniz su gibi akar. Bugun vizemi aldıysam kesinlikle bu forum sayesinde aldım. Emeği geçen yorum yapan herkesden Allah razı olsun.
-
@FerhatSevinie “5-10 sene sıkıntı yaşar sonrasında belki işleri düzene koyabilirsiniz. Benim yaş zaten 35”
35 yaşında türkiyede başarısız bir hayat, çekilişten çıkan green card sonrası abd içinde başarısızlık.. ve foruma tavsiye vermek.. gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Cümlelerinizin sonuna tavsiye eklemek sanırım sizin için yapılacak son şey olmalıydı

-
@didemkrbck Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun. ABD'de güzel bir yaşam kurmanız dileğiyle

-
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda bazı deneyim paylaşımları gördüm, kimi moral bozucu, kimi umut kırıcıydı. Hepimizin süreçleri farklı ama şunu hatırlatmak istiyorum: Amerika bir hayal değil, bir mücadeledir.
Oraya gitmek kimse için sihirli bir çözüm değil. Ne orada sizi bekleyen kırmızı halılar var, ne de birikim olmadan, İngilizce bilmeden, plan yapmadan başarı var. Evet, zorluklar var: pahalı yaşam, ulaşım ihtiyacı, dil bariyeri, yalnızlık duygusu… Ama bunlar zaten bu sürece giren herkesin önceden bildiği şeyler (en azından bilmesi gerekenler).Burada bir haftada karar verip ülkeye dönen kişilere saygım var ama bu, DV sürecine 5-10 yıldır umut bağlamış kişilerin motivasyonunu kırmamalı. Kendi sürecini kötü geçiren biri, başkalarının hayalini yıkma hakkına sahip değildir.
Amerika kimseye cennet değil, ama aklıyla gelen için cehennem de değil. Zorluklar kadar çözümler de var. Lütfen sürece başlamadan önce sadece YouTube videolarını değil, bu forumdaki yüzlerce değerli deneyimi okuyun.
Herkese sabır, azim ve bol şans diliyorum. Umarım hepimiz kendi “American Dream”imizi akılla ve emekle inşa ederiz.
-
@didemkrbck aylar sonra rahat nefes almışsınız
tebrikler yolumuz açık olsun -
Tebrikler, gözünüz aydın. Göç sürecinizde başarılar ve bol şans

-
@TRP selamlar

Biz mülakata bir tercüman ile beraber gireceğiz belki forumu araştırdığınızda bangkok için bir çok kişi Emre beyi tercih ettiği için kendisi tercih ettik. Aynı zamanda forumdan danıştığım ve buraya da beraber geldiğim bir kaç arkadaş var onlar farklı bir tercüman tercih ettiler ama bizim Emre bey.
-
@evrentnrkl Merhaba @evrentnrkl, Memura göstermiş olduğunuz dönüş biletinizi Türkiye’ye mi aldınız, yoksa Tayland’dan ulaşımın daha uygun olduğu başka bir ülkeye mi kestiniz?"
-
@koci türkiyeden aldım uçağa checkin bagajına gitmeden 20 dk önce. Zaten aldım bangkokda havalimanından çıktım iptal ettim 2 gün sonra yattı para geri
-
@16bilgin Herhalde gün geçtikçe ücreti artıyor
. -
N nsercan bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.