Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @didemkrbck aylar sonra rahat nefes almışsınız😄 tebrikler yolumuz açık olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck

Tebrikler, gözünüz aydın. Göç sürecinizde başarılar ve bol şans 🍀

• @TRP selamlar 🖖

Biz mülakata bir tercüman ile beraber gireceğiz belki forumu araştırdığınızda bangkok için bir çok kişi Emre beyi tercih ettiği için kendisi tercih ettik. Aynı zamanda forumdan danıştığım ve buraya da beraber geldiğim bir kaç arkadaş var onlar farklı bir tercüman tercih ettiler ama bizim Emre bey.

• @evrentnrkl Merhaba @evrentnrkl, Memura göstermiş olduğunuz dönüş biletinizi Türkiye’ye mi aldınız, yoksa Tayland’dan ulaşımın daha uygun olduğu başka bir ülkeye mi kestiniz?"

• @koci türkiyeden aldım uçağa checkin bagajına gitmeden 20 dk önce. Zaten aldım bangkokda havalimanından çıktım iptal ettim 2 gün sonra yattı para geri

• @16bilgin Herhalde gün geçtikçe ücreti artıyor 🙂 .

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nsercan nsercan 

• @rasitcenngiz taylandda yasam sartıda zor galıba😂

• @TRP Merhaba, çok teşekkür ederim öncelikle. Egemen bey'in tel nosunu size mesaj ile iletiyorum. Neden Bangkok tercih ettiniz diye sorduğunda Türkiye'de süreç çok yavaş işlediği için ve ayrıca daha önce uzak doğuda birkaç ülkeyi ziyaret ettiğimi, Tayland da zaten çok görmek istediğim bir ülke olduğundan burayı tercih ettiğimi söyledim. Bu konuda başka bir şey sormadı.

• @didemkrbck tebrikler , inşallah taşınma sürecinizde sıkıntısız geçer. Benim de lise diplomam kayıptı, muhtemelen üniversiteye kayıt döneminde üni. vermiş olabilirim . Şimdiden liseden diploma olmasada mezuniyet belgesi aldım diploma yerine geçer mi bilmiyorum bakalım...

• @mesut16 hayırlı olsun inşallah mülakatınızda da sıkıntı çıkmaz vizenizi alırsınız, antikor testini verdikten sonra sanırım eksik aşınız olmadığından aşı yaptırmadılar.

• 》Viyana Mülakat Deneyimi

Herkese merhaba, bugün sarı zarflarımızı alarak bir sürecin sonuna geldik. Sizler ile deneyimlerimi paylaşacağım, inşallah başka arkadaşlarımıza da biraz olsun fayda sağlar.
    Öncelikle bu güzel forumu kuran ve yöneten tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Bilgilerini hiç bir karşılık beklemeden paylaşan herkese çoook teşekkürler. Ben sürece dair ne varsa burdan öğrendim. Ayrıca en çok da teşekkürlerimi @Flight101 Bey'e sunarım. Kendisi sağolsun süreç boyunca tüm kibarlığıyla, bütün sorularıma bıkmadan usanmadan cevap verdi. Onun yönlendirmeleri ve paylaşımları ile her şeyi kolayca halledebildik. Ailem ve kendi adıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    Amerika'da yaşamak benim çocukluk hayalimdi. Eşimin hayalime ortak olmasıyla 2. başvuruda eşim talihli oldu. Eşim ve 4 buçuk yaşındaki kızımla bu yola çıktık. Mülakat sürecinin bu kadar uzun olacağını bilmiyorduk. Araştırırken bu forumu bulduk ve sıralamamıza göre Ankarada mülakat sırası gelemeyeceğini düşünerek Viyana'ya dosya taşıma kararı aldık. Yeşil pasaportlarımız olduğundan vize problemi yaşamayacağımız için orayı tercih ettik. Kcc'ye 18 Ağustosta dosya taşıma için mail attım. Mail taslağını forumdaki arama kısmına yazarak ve dosyasını taşıyan arkadaşlara sorarak yazdım. Fiziksel adres istendiği için kalabileceğimiz bir otel adresi belirttim. Ama otel adı yazmadım. Bir gün sonra dosyamızın Viyanaya taşındığına dair mail aldık. Nisan ayında current olana kadar çok bir şey yapmadık. Sadece şubat ayında antikor testleri yaptırdık. 11 Nisanda vize bülteni açıklandıktan 4 gün sonra 2nl maili geldi. Aynı gün yani 15 Nisanda Molnar Kliniğe, 26 haziranda mülakatımız olduğunu, yurtdışından geleceğimizi ve 23 Hazirana muayene randevusu verip veremeyeceklerini soran bir mail gönderdim. Ek olarak 2nl maili ve ceac confirmation page ekledim. Diğer gün sabah mailime dönüş geldi ve 23 Haziran olarak muayene planlandı. Bu arada maillere sabah 9 buçuk 10 gibi dönüyorlar klinikten. Konsolosluk işlemleri için de 12ye kadar çalışıyorlarmış.
    22 Nisanda Viyana konsolosluktan istedikleri belgeleri yazan mailimiz geldi.
    Belgeleri mülakata gitmeden son hafta hazırladım. Aşıları da muayeneden önceki 2 hafta içerisinde yaptırdık. Antikor testlerinin süresi 3 ay denmişti forumda, o sebeple kliniğe öncesinde gönderip muayene günü geçerli olup olmayacağını sordum onlar da geçerli olur dediler.

》Sağlık Muayenesi

Pazartesi sabah 9da olan randevumuz için 08.40 gibi kliniğin önüne gittik. Avluya açılan arada koridorda girişi kliniğin. Biz avluda oyalanırken klinik açılmış, biz daha sonra girdik 9 gibi. Bilgisayar başında duran beyefendi önce pasaportlarımızı aldı, daha sonra tek tek fotoğraflarımızı çekti ve 3 tane form verdi doldurmamız için. Formda klasik bilgilerimizi doldurduk. Daha sonra aşı kartlarımızı, antikor testlerimizi ve covid aşı kartlarımızı aldı ve beklememizi rica etti, bilgilerimizi girdikten sonra üzerinde fotoğraflarımız olan karekodlu bir kağıt getirdi. 1. Ve 3. Karelerin içini imzaladık. Ortadaki kutu boş kaldı. Röntgen için verilmişti bu belge.Daha sonra Migena hemşire ile odaya geçtik. Çocuklar için oyuncaklar var bu arada koridorda kızım onlarla oynadı, hemşire içeride de oynamasına müsade etti. Gayet güleryüzlü ve yardımseverdi. Karşısına oturduk.Tansiyon ve ateş ölçümü yaptı.Boy, kilo, kalp hastalığı var mı, sigara içiyor musunuz, psikolojik problemler var mı, alerjiniz var mı, gözlük kullanıyor musunuz gibi sorular sordu ikimize de. Aşılarımızı tek tek kontrol etti. Biz tdap, hepatit B ve bir de MMR aşısını sağlık ocağında yaptırmıştık Türkiyede o yüzden orada hiç aşı yapılmadı. Bize Röntgene götüreceğimiz belgeleri ve oranın yerini haritada gösteren bir kağıt verdi. Altında da sonuçları gönderecekleri mailin şifresi vardı. Daha sonra muayene odasına geçtik. Orada eşimden ve benden kan tahlili alındı. Daha sonra doktor Ivana Molnar gelip sırayla bize fiziksel muayene yaptı. Kendisi ne yapacağınızı eliyle de gösteriyor zaten ve hızlı bir muayene oldu kısa sürdü. Toplam 1100 euro ödeme yaptık. Ve oradan ayrıldık.
    Oradaki işlemler bitince Röntgen yerine gittik. Kapıda büyük bir tabelada Röntgen yazıyor zaten.İçeriye girmeden kapıdaki sıra alma kutusundan ortadaki ifadeyi seçerek sıra aldık, içeri geçince 5 dkka içinde sıra numarası yandı, elimizdeki belgeleri ve pasaportları verdik. Daha sonra bekleme salonunda bekledik yine 5 dakika içinde soyadımızla çağırdılar. Röntgen çeken arkadaşımız Türk olduğunu söyledi ve yardımcı oldu. Sırayla Röntgen çekildikten sonra 15 dakika bekledik salonda yine soyadımızla çağırılıp cdlerimizi verdiler.
    Çıktığımızda saat 11.30tu. Sağlık işlemlerimiz Röntgen dahil 2 buçuk saatte bitti.
    Çarşamba günü 15.30 civarı muayene sonuçları için mail geldi. Linke tıklayıp verilen şifreyi girdiğimde hata verdi. 2 kez deneyince de kilitlendiğine dair mail geldi. Perşembe günü sabah Molnar'a gittim oradaki hemşireye durumu anlattım. Önemli değil onlar zaten sizin içindi deyip bana çıktılarını verdi sonuçların. Biz zaten konsolosluğa gönderdik dedi. Bazen hatalar olabiliyor dedi.

》Mülakat Günü

Mülakatımız Perşembe günü saat 13teydi. Biz biraz erken gelip aşağıda bekledik. Konsolosluk girişi Marriot Hotel ile Hotel Am Parkring arasında. Marriot Hotelin yan girişinde. Kapısında Embassy ve Consular Section yazan küçük bir tabela var. Kapının üstünde mavi tabelada 12A Parkring yazıyor. Saat 12.50 olduğunda bizim gibi gelen diğer ailelerle yukarı 4.kata çıktık. Polisler her aileyi sırayla aldı, önce pasaportları istediler, sonra çantalarımız kontrol edildi cihazda ve xraydan geçerek bekleme salonuna gittik. Bir süre sonra soyadlarımızla bankolara çağrıldık. Biz 5. Bankoya giderken diğer aile de 4. Bankoya gitti. Alize hanım karşılamış bizi Türkçe mi İngilizce diye sordu ben onun Alize hanım olduğunu ilk başta anlamadığım için İngilizce dedim ve öyle devam ettik. Parmak izlerimizi aldı ve asıl talihliden başlayarak sırayla belgelerimizi aldı.

Asıl talihliden:
    Pasaport
    2 tane 5×5 fotoğraf
    Formül A (e devlet)
    Formül B (e devlet)
    Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi (e devlet)
    Son mezun olunan okulun Diploma orijinali ve fotokopisi (çift dilli olduğu için çeviri yapılmadı)
    Banka dökümleri ( imza sirküleri ve hesap dökümünü almadı, sadece hesabımızdaki paranın dolar karşılığının yazdığı kaşe imzalı belgeyi aldı.)

Eşinden:
    Pasaport, fotoğraf, Formül A, Formül B, Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi.

Kızımdan (4y)
    Pasaport, fotoğraf ve Formül A

Ne zaman geri döneceğimizi sordu, ben de cumartesi dönüş dedim. Yarına yetişir mi dedim, normalde yetişiyor dedi. Ayrıca Amerika'daki adresimi de belgeleri teslim ederken değiştirdim.
    Daha sonra 3.bankoya giderek ödeme yapmamızı rica etti. 3 kişi için 990 dolar ödeme yaptık. Ve tekrar bekleme salonunda oturup beklemeye başladık. Bir süre sonra yine Family Kirmaci şeklinde soyadımızla 6.bankoya çağırıldık. Çook tatlı ve güzel bir hanımefendi ile yaptık görüşmemizi. Nasılsınız dedi, daha sonra yemin etmemiz için el kaldırmamız gerektiğini söyledi. Sırayla eşim ve ben "I do" dedik. Sonra parmak izlerimiz alındı, kızım küçük olduğu için eşimden bir de onun için parmak izi alındı. Daha sonra bilgisayardan kontrol ederek sorular sormaya başladı.
    İkinizin de ilk evliliği mi?
    Amerikaya ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Türkiye dışında başka bir ülkede yaşadınız mı?
    Polis belgenize (adli sicil)bakıyorum sıkıntı yok güzel dedi.
    Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Lisans eğitiminiz olduğunu görüyorum dedi ve bölümü söyledi, sonra kendi alanınızda mı çalışmayı düşünüyorsunuz? diye sordu. Cevaplarımıza göre notlar aldı.
    Her şey güzel görünüyor deyip çekmeceden bayrağı çıkardı ve bizi tebrik etti. Sonra bize ödeme yaptığımız için fiş verdi. Çok güzel, hızlı ve kolay bir mülakat süreci yaşadık. Gerçekten herkes çok güleryüzlü ve kibardı.
    Akşama doğru Ceac status den kontrol etmeye başladım vize durumunu. Sabah 09.30a kadar Ready olarak görünüyordu. Sonra saat 10.15 gibi Issued olduğunu gördüm ve 11 gibi mail geldi. Vizeniz basıldı, pasaportları öğlene kadar ya da 13 ile 15 arası alabilirsiniz, randevuya gerek yok yazıyordu. Hemen gittik biz. Ben Xrayden geçerek bekleme salonuna geçtim. Alize Hanım çağırdı yine soyadımızla. Bu kez onun olduğuna emin olduğum için Türkçe sohbet ettik ve bu forumdan bahsettim, herkesin selamını ilettim. Biliyorum sizleri dedi, çok teşekkür etti ve mutluluklar diledi. Foruma üye olan ve orada mülakatı olan diğer arkadaşlarla da tanıştık, onlar da vizesini aldı onları da ayrıca tekrar tebrik ediyorum.Vizesi için uğraşan herkese kolaylıklar diliyorum.

• @05kartal16 teşekkür ederim. Eğer mülakatınız Ankara' da olacaksa üniversite diploması yeterli olur ama Hong Kong seçerseniz ünv mezunu olsanız da lise diplomasını istiyor deneyimlerden okuduğum bu şekildeydi

• ⭐⭐⭐⭐

@Kübra-Kırmacı

Gözünüz aydın, kızınız ile birlikte bol şans yeni sürecinizde 🍀

• ⭐⭐⭐

@Kübra-Kırmacı
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Güzel haberleri bekliyoruz dedik ve aldık...🤝

• @ONUR-LAÇİN

SAGLİK İCİN ATİLİCAK MAİL-
    I have a visa interview scheduled for MULAKAT TARIHI and will be traveling from Turkey for the interview. I would greatly appreciate it if you could inform me of the earliest available date for the required medical examination so I can plan my trip accordingly.

Additionally, could you please provide a list of the documents I need to prepare for the examination?
    Thank you for your assistance.
    Name: ADINIZ

Surname: SOYADINIZ

Date of Birth: DOGUM TARIHINIZ

Case Number: CASE NUMARANIZ

Mobile No: TELEFON NUMARANIZ

• @Kübra-Kırmacı tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar darısı bizim başımıza ...

• @05kartal16 evet hocam burada hiçbir aşıya gerek kalmadı, her şeyi Türkiye'de halletmiş oldum.

• @Kübra-Kırmacı tebrik ederim çok sevindim bundan sonraki süreciniz de güzelliklerle geçsin ☺

• @danjaj Ben Kıbrıs'da öğrencilik yaptım, adli sicil raporu nasıl temin ettiniz konsolosluktan mı? Yoksa Kıbrısa gidip mi aldınız? Bu konuda bazı soru işaretleri var forumda da yeterli kaynak bulamadım yardımcı olursanız bana çok müteşekkir olurum. Vizeniz hayırlı olsun, darısı başıma :d

• ⭐⭐

@Scythep selamlar, asagidaki linkte diger ulkelerden adli sicil kaydi alan kisilerin deneyimleri mevcut.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?_=1751161255104

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |