Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,
    Özellikle Viyana’da mülakata girecek arkadaşlara da yardımcı olması için mülakat sürecimi baştan sona detaylarıyla ve biraz da benimle aynı şekil bilinmezliğin verdiği kaygıyı yok edecek şekilde yazmaya çalışacağım.
    Öncelikle ben bu süreçte çok stres yaptım arkadaşlar. Bankadaki param yeterli olacak mı, vizem onaylanacak mı, orada nasıl halledeceğim işleri diye 1 yıl boyunca stres seviyemi hiç yaşamadığım seviyelerde yaşadım.
    Fakat akışa bırakın. Sadece elinizden gelenin en iyisini yapın ve arkanıza yaslanın. Özellikle Viyana’da mülakata girecekseniz şansınız zaten çok yüksek. Eğer sizi mülakata çağırdılarsa çok büyük ihtimalle onaylayacaklar. Stres yapmayın. Bu süreci bir formalite olacak görün. Hazırsanız 1 yıllık süreci anlatmaya başlıyorum.

    --Dosya Taşıma Aşaması—
    Case numaram 16,000’lerde olduğu için dosyamı başka bir yere taşımayı tavsiye etti herkes forumdan. Ben daha bu konulara çok hakim olmadığım için eğer buradaki arkadaşlar olmasaydı hala Ankarayı bekliyor olurdum ve muhtemelen sıra bana hiç gelmezdi. Dosyamı taşımaya karar verirken ülkelerin hem doluluk oranlarına hem de gerçekten gidip vakit geçirmek istediğim bir yer seçmeye çalıştım.
    Normalde hiç shengen vizesi almamama rağmen Viyana’dan yana şansımı kullanmak istedim. Bu süreçte bir danışmanla çalışmak istedim stresimi azaltmak için fakat çalıştığım kişi sorduğum sorulara hiçbir cevap veremeyip sonra hallederiz diyip geçiştirdiği için çalışmayı sonlandırdım. Belli ki forumdan öğrendikleriyle danışmanlık yapıyor çoğu. O yüzden size tavsiyem hiçbir işlemde başkasından yardım almayın, gerek de yok zaten.
    Viyana’ya dosyamı taşırken şu maili gönderdim
    Alıcı: [email protected]
    Name - Surname: Mahmut Tanrıverdi
    Date of Birth : **
    Case Number: 2025EU00016***
    Country of citizenship: Turkiye
    Country of residence: Turkiye

    Dear Visa Officer,

    I hope you are well and first of all thank you for helping Turkish citizens to get this chance. My name is Mahmut Tanrıverdi and I am a diversity visa applicant residing in Turkiye.
    I am writing to request the transfer of my application file from the current processing consulate Ankara, to the consulate in VIENNA, in order to expedite the processing of my application.
    I am confident that the transfer would contribute to a more efficient processing of my application. If additional information is required for the transfer process, please do not hesitate to contact me.

    I appreciate your attention to this matter and look forward to a prompt and positive response. Thank you for your assistance.

    Sincerely,

    1 Kasım’da gönderdiğim maile 4 gün sonra, 5 kasımda olumlu yanıt geldi. Sonra ilk iş shengen vizesi kovalamaya başladım. Mülakat günüm belli olmadığı için vize işi biraz şans olacaktı. O yüzden ben Şubat ayına bir vize başvurusu yaptım slovenyadan. Gidip 1 hafta tatil yapıp geldim. Maksat daha önce vize aldığım gözüksün bir dahaki başvurumda.

    --- Mülakat Maili –-

    22 Nisan 2025’de Vienna Immigrant Visas isimli bir mail aldım. 12 Haziran Perşembe günü 13:00’e randevunuz planlandı, lütfen bu tarihi teyit edin diyordu. Gelen mailin tamamı şu şekilde

    “DV görüşmeniz 12 Haziran Perşembe günü saat 13:00'te planlandı. Lütfen bu tarihi teyit edin.
    Lütfen mülakat sırasında başvurunuzu yapmaya hazır olun

    • Geçerli pasaportunuz ve ABD vizeli önceki pasaportlarınız
    • Tıbbi rapor: https://visa.medau.at/en/ Lütfen CEAC onay sayfasını bu e-postayla ve pasaportunuzla/seyahat belgenizle birlikte doktor muayenehanesine getirin.
    Sağlık muayenesi sonuçlarının tamamlanması 2-3 gün sürmektedir. Lütfen sağlık muayenesi tarihinizi yeterince erken planlayın, böylece sonuçlar görüşme sırasında hazır olsun.
    • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf: Fotoğraf Gereksinimleri
    • DV Programı için yeterliliğinizin kanıtı (eğitim kurumunun diploması) + bir fotokopi
    • Doğum belgeniz + bir fotokopi
    • Türkiye için 24 aydan eski olmayan polis belgesi ve ikamet edilen diğer ülkelerden 12 aydan eski olmayan polis belgeleri
    • Finansal kaynakların kanıtı (tasarruf, hisse senedi, tahvil)
    • DV ücreti 330,00 ABD doları (nakit olarak ABD doları veya Euro olarak veya kredi kartıyla ödenecektir)
    • Mülakata gelirken lütfen barkodlu eDevlet belgelerinizin çıktısını getirin. eDevlet belgeleri için tercümeye gerek yoktur.

    eDevlet belgesinde doğum tarihiniz, medeni durumunuz, lise ve üniversite mezuniyetiniz (varsa) yer almalıdır. Bu tüm başvuranlar için geçerlidir.

    Pasaportunuzu ve evraklarınızı Konsolosluktan teslim alabilirsiniz, pasaportunuzu iade etmek için kayıt yaptırmanıza gerek yoktur.

    Adresimiz:
    ABD Konsolosluğu
    Parkring 12a (Marriott Oteli ile aynı bina, yan giriş, 4. kat)
    1010 Viyana

    İngilizce veya Almanca olmayan belgelerin tercüme edilmesi zorunludur.
    En kısa zamanda görüşmek üzere.

    Bunun üzerine hemen gidip tüm ülkeleri didik didik edip kim shengen için randevu veriyor kontrol ettim. Macaristan’da randevu bulabildim. Hızlı bir şekilde başvurdum ve Shengen vizemi de almış oldum. Sırada artık mülakat için gerekli belgeleri toparlamam vardı.
    Açıkçası bu noktada beni en çok strese sokan şey vize oldu. Onay alamazsam nasıl gideceğim, tekrar nereden itiraz edeceğim diye sonuç çıkana kadar uyku uyuyamadım. Bence yerinde bir stres. Hatta süreç boyunca tek stres yapmanız daha doğrusu ciddiyetle üzerine düşmeniz konu mülakat ülkesine gidebilmek.

    ---Molnar Sağlık Muayenesi Maili---
    Mülakat randevumu alır almaz Molnara sağlık muayenesi için müsait randevu talep ettim. [email protected] bu mail adresine adınızı, soyadınızı, kimlik numaranızı, mülakat tarihinizi yazıp gc için sağlık muayenesi istediğinizi yazın, 1 gün içinde dönüyorlar genelde.
    Bu süreçte sağlık muayenesi ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruyu (çok da bıktırmadan) Molnara mail atıp sorabilirsiniz. Son derece kibar bir şekilde dönüş yapıp sorularınızı yanıtlıyorlar.
    Sağlık muayenesinin temelinde sizin aşılarınız yatıyor. Bu konuya geleceğiz.
    Maile dönüş yaptıklarında 12 Hazirandaki mülakatımız için 10 Haziran saat 09:00’a randevu oluşturduklarını yazdılar. Açıkçası 2 gün yeterli mi emin olamamıştım ki bence de riske atmaya gerek yok. Sağlık muayenesi ile mülakat arasına en az 3 gün olacak şekilde ayarlamalarını rica edin. Son gün rapor çıktı mı çıkacak mı stresiniz olmasın. Bizim raporumuz mülakat gününün sabahında çıktı.

    ---Mülakat İçin Gerekli Belgelerin Toplanması---
    Mülakat mailinde gelen belgeleri toplamanız yeterli oluyor, başka bir belge istemediler benden. Zaten mailde söylenen belgelerin diploma dışında tamamı e-devletten çıkarılıyor. E-devletten çıkarttığınız barkodlu belgeleri Türkçe kabul ediyorlar, tercümeye gerek yok.
    Banka hesap özetine gelirsek beni en çok yoran o oldu. Normalde Kıbrıs’ta yaşıyorum. Bu belge için Türkiye’ye gelip döndüm ve hiçbir Ziraat banka şubesi imza sirküleri vermedi. İşbankası direkt vermek istedi fakat orada hareket olmadığı için işe yaramazdı. Fakat mülakatta sizin imza sirkülerinize, hesap hareketlerinize vs. bakmıyorlar. Sadece ilk sayfada bakiyemin nerede yazdığını sordu, gösterdim. Orayı işaretleyip sadece ilk sayfayı aldı gerisini geri verdi.
    Yani imza sirküleri gerekiyor diye benim gibi yormayın kendinizi, onlar için önemli olan belgelerin doğruluğu.

    --Viyana’ya Ulaşım—
    Ben vizemi Macaristan’dan aldığım için oradan girdim avrupaya, ertesi gün flixbus ile kolayca geçtim Viyana’ya. Normalde araç kiralamayı düşünüyordum fakat iyi ki yapmamışım. Ulaşım avrupada çok rahat.
    Viyana’da size önerim şehirden uzak, metroya yakın güzel bir ev tutun. Benim tuttuğum ev şehir merkezine 25 dakikada gidiliyor metro ile. Merkezdekilerin yarı fiyatınaydı neredeyse.
    Viyana’da güzel bir gün geçirdikten sonra ertesi sabah, yani muayene sabahına uyandım.

    --Sağlık Muayenesi—
    Molnar’ın kliniğine direkt evimden otobüs kalkıyordu, onunla atlayıp geldim erkenden. 8 gibi oradaydık, içeri girdik. Bizden aşı kartımızı, pasaportumuzu istediler. Verdikten sonra yaklaşık 10 dakika sonra asistanın yanına girdik.
    Buradaki hanımefendi ilk olarak aşılarımı bilgisayara girdi. Tüm aşılarım tamdı, tek sorun tetanoz aşımın booster olması gerekiyormuş, bunu tekrar olmalısın dedi. Ben de 3 ay önce elimi demir kesti tetanoz aşısı oldum o sayılır mı dedim, evet olur dedi. Belgesi telefondan gösterdim kabul etti.
    Suçiçeği aşısı olmamıştım ama çocukken geçirdiğim için onu da kabul etti.
    Sonra yan odaya aldılar. Burada tüm kıyafetlerinizi çıkarıyorsunuz, sizi hızlı bir muayene ediyor. Korkacak hiçbir şey yok.
    Sağlık muayenesi sandığımızdan çok rahat geçti, zaten orada sadece 2 kişiydik. Sonrasında bizi röntgene yönlendirdiler, otobüsle ulaşılıyordu.
    Röntgen yerine ulaştığımızda klinik biraz kalabalıktı, durumu anlatmak için danışmaya gittiğimizde orada Türkçe konuşan bir hanım vardı, bize yardımcı oldu. Sıramızı aldı ve beklemeye başladık. Röntgende de aynı şekilde kıyafetsiz olarak giriyorsunuz, hızlıca röntgeniniz çekiliyor ve çıkıyorsunuz. 5 dakikaya CD’yi alıp eve gidiyorsunuz.
    Molnar’a sonuçların yetişip yetişmeyeceğini sordum, o da bana yarın ya da en geç Perşembe sabah çıkar merak etmeyin dedi. Perşembe sabah olduğunda sonuçlar hala gelmediği için endişelendim açıkçası. Tam kliniğe gidiyordum ki telefonuma mail bildirimi geldi, rapor çıktı.

    --- Greencard Mülakatı Büyük Gün ---
    Greencard mülakatı olacağımız konsolosluk, Marriott hotelin hemen sağdan girişindeydi. Mülakata girmeden önce otelin önündeki restoranda hızlı bir kahvaltı yaptık, sonra konsolosluğun bulunduğu yere geldik. 4. Kata çıktık. Bizimle beraber bir de Pakistanlı aile vardı. Orada toplam 5 kişiydik.
    Girerken Powerbank vs. güvenlik teslim alıyor. Çantanız ile girebiliyorsunuz. Gayet nazik insanlar. İçeri girdik oturduk ve ismimizin okunmasını bekledik.
    İsmimiz okunduğunda Alize hanım belgeleri bizden teslim aldı. Türkçe konuştuk, tercüme ister misin diye sordu. Stresten tüm İngilizce bilgimi unutacağımı bildiğim için evet iyi olur dedim. Belgeleri teslim ettim, sonra ise ödemeye yönlendirdi.
    Ödemeyi kartınız ile ya da nakit euro-dolar ile yapabiliyorsunuz. Ben kart ile yaptım mail order şeklinde. Ardından tekrar beklemeye başladım.
    Sıramızın gelmesini beklerken benden önce giren diğer 2 Türk arkadaş Mehmet ve Gökçe mülakatın sonunda bayraklarla geldiler. Böyle anlarda bekledikçe stres seviyeniz artıyor. İsmim okundu, mülakat yapılan bankoya geçtim.
    Mülakat sandığım gibi odada vs. yapılmıyordu. Bildiğimiz banka gişesi gibi bir yerde, arada cam var. Ayakta yapıyorsunuz. Açıkçası bu çok daha rahatlatıcı oldu. Alize hanım da beni görünce geldi tercüme için. Birkaç cümle konuştuğumda Alize hanım tercümeye ihtiyacın yok gayet iyi konuşuyorsun, ben gidiyorum takılırsan seslen bana dedi.
    İlk olarak parmak izlerimi aldı. Sonrasında ise sağ elimi kaldırarak yemin etmeye başladım.
    Yeminden sonra sorular şu şekildeydi
    -Amerika’ya taşınınca hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsun
    +Los Angeles, ardından Austin.
    -Orada ne iş yapacaksın
    +İlk başta servis sektöründe çalışacağım doordash gibi. Sonra mesleğimi yapmayı düşünüyorum
    -Yazılım mühendisliğinden mezun olmuşsunuz doğru mu?
    +Evet
    -Daha önce Türkiye ve Kıbrıs’ta yaşamışsınız, doğru mu?
    +Evet
    -Daha önce hiç Amerika’ya geldin mi?
    +Hayır
    -Amerikada Yazılım alanında mı çalışmayı planlıyorsun
    +Evet
    Ortalama 2 dakika kadar sürdü mülakat. Sonraysa camın alt kısmından bayrağı uzatarak tebrik etti. Artık heyecandan elim titrediği için bayrak otomatik dalgalanmaya başladı elimde.
    Kadın çok nazikti. Özellikle Viyana özelinde söylemem gerekirse oradaki çalışanlar hiç sert ya da stres verici değiller. Sanki greencard mülakatında değilim, sadece sohbete çağırmışlar gibi bir ortam vardı. Düşündüğüm aksine hiç stresli değildi.
    Sonrasında diğer greencard kazanan arkadaşlarla yemek yemeye gittik

    ---Pasaport Teslimi---
    Hemen ertesi gün sabah mail geldi. Öğlene kadar ya da 13:00’den sonra pasaportunuzu alabilirsiniz diye. Ben 13:00’de gitmeyi tercih ettim. Orada Mehmet’le karşılaştık, beraber girdik.
    Alize hanım pasaportlarımızı teslim etti, belgeleri anlattı ve neler yapacağımızdan bahsetti.
    Pasaportumuzda artık 6 aylık bir Amerika giriş vizesi vardı.

    ---Amerika’ya İlk Giriş---
    Amerika’ya gireceğim zaman da bu gönderiyi düzenleyerek size o kısmı da anlatmaya çalışacağım dilimden geldiğince.

  • ⭐⭐⭐

    @danjaj
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • Bayrak otomatik sallandı ha :))))))) Hayrlı uğurlu olsun


  • @danjaj Hayırlı olsun tebrik ederim. Ben banka hesabınızda 2 kişi için ne kadarlık bir tutar gösterdiğinizi merak ettim? Ayrıca Viyana özelinde hesapta bir hareket olup olmaması çok da önemli değil anladığım kadarıyla, para miktarı önemli. Detaylı anlatımınız için teşekkürler..


  • @Ardando Merhaba, çok teşekkür ederim. Ben tek kişi başvuru yaptım, 8500 dolar gösterdim bankada. Tutar kısmını kalem ile daire içine alıp banka hesap özetinin ilk sayfasını aldı. Yeterli tutar göstermeye çalışın elinizden geldiğince fakat genelde çok takılmıyorlar sanırım


  • @Flight101 Çok teşekkürler, size de hayırlı olsun ☘


  • @Fer-0 Çok teşekkür ederim, o an heyecandan fena şeyler oluyor ahhahah 🙂


  • @danjaj hayırlı olsun okurken ben heyecanlandım 😃 ne zaman gitmeyi planlıyorsunuz?


  • 27.06.2025 Bangkok, Bumrungrad Hastane Tecrübesi

    Aynı gün hastane randevumuz olan arkadaş ile sağlık kontrolümüzü az önce tamamladık. İlk gittiğimizde kayıt esnasında bana denk gelen bayan beni aşırı gerdi. Antikor testlerimi veriyorum bana geri veriyor. Bu ne bunu verme bana diye tersliyor falan en son dedim bu önceden olduğum aşıların kanıtı, öyle deyince tamam dedi aldı. İlk kontrolü de onunla yaptık, bir şey söylüyor (çok kısık sesli ve çok değişik aksanlı) excuse me diyorum surat asıyor tek kelime etmeden bir başka aşamaya geçiyor falan arada sen İngilizce bilmiyorsun beni yoruyorsun falan diyor deli oldum. Sonraki aşamalarda anladım ki kendince şakalaşıyor ondan sonra kanka olduk bana her aşamada yardım etti. 😅 yani sizlere ters davranıyorlar gibi gelirse boşuna gerilmeyin çok tatlı, anlayışlı herkes. Doktor kontrolünde doktorun kendisi Türkçe tercüman arayıp bizimle o şekilde iletişim kurdu. Özetle hastane aşaması çok rahat hiçbir aşamada gerilmeye gerek yok. 1 temmuzda gelin belgeleri alın diye birer kağıt verdiler uğurladılar.


  • @FerhatSevinie senin tamamen troll oldugunu düşünüyorum son zamanlarda insta da da senin gibiler arttı hep aynı hikaye nedense sırf burda da tat kaçırmak için bişeyler gevelemişsin burada herkes her şeyin farkında

  • ⭐⭐⭐⭐

    @danjaj Çok tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. 🎉
    Birçok detaya değinmişsiniz, elinize sağlık.
    ABD'ye ilk giriş deneyiminizi bu başlığa yazabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1751007682359


  • @rasitcenngiz görüştüm 6 bin tl dedi


  • Herkese iyi forumlar mülakatıma 2 hafta var ds260 formunu doldururken other travel seçeneğini işaretlemiştim pasaportum elime geçti Ankara’ya nasıl bir mail atıp güncellemeliyim


  • @danjaj

    Tebrikler 👏🏻 Vizeniz hayırlı olsun

    heyecandan elim titrediği için bayrak otomatik dalgalanmaya başladı elimde.

    Bu anı, Allah hepimizin yaşamamıza nasip etsin.


  • @FerhatSevinie arkadaşlar Amerika’ya geldiğinizde yeniden doğmuş gibi olur insan emekler yürümeye başlar sonrada koşar bu herkese göre değişir ama ilk 3 sene bu şekilde devam eder video çeken YouTuber larda bunları yaşadı geçmiş videolarına bakın onlar mükemmel bir hayat hiç sunmadılar zamanında ne yaşadılarsa onu sundular Shengen vizeniz olduğunu söylemişsiniz demekki yurtdışı deneyiminizde var biraz geç fark etmişsiniz keşke bu yola girmeden başlamadan bazı şeyleri fark edebilseydiniz şuan o vize başkasına umut olucaktı geri dönmeniz iyi olmuş mental olarak hazır değilsiniz ve yapamıcaksanız burda kısır döngüye girmenin bir mantığı yok
    vize süreçinizde forumu kullanıp gerekli bilgiyi almışsınız foruma üye olup vize tecrübelerinizi paylaşsaydınız sürecinizle ile ilgili daha etik olurdu burda bilgi paylaştıkça yol buluyoruz.
    birde eğer bu deneyiminiz gerçekse bu aralar çok insan var trollük yapan gerçek olduğunu varsayalım sizin yürüyemediğniz bu yolu burda başarabilecek ve başaran çok insan var ( Türkiye’de uzman doktor avukat yada hiç mesleği olmayan arkadaşlar burda delivery işleri yapan en az 2 3 sene yapıyorlar ve zamanı gelince meslek edinip mesleğini yapan insanlar tanıyorum).

    Karamsar rüzgardan şikayet eder, iyimser değişmesini bekler, gerçekçi ise yelkenlerini ayarlar.

    Yolunuz açık olsun…


  • @Tevfik-Karademir Hocam Dr nicolson'a saflık randevusu için attığınız mailin taslagını yazma sansınız var mıdır acaba ?


  • Öncelikle bu forumda yorum yapan, destek olan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah herkes sorunsuz bir şekılde vizesine kavuşur.
    Kendime sıkıntı yaptığım 2 konu vardı, birisi lise diplomamın aslının kayıp olması diğeride eşimin kardeşinin iltica etmiş olmasıydı. Açıkcası 13 ay benım için çok zor geçti.
    Sağlık muayenesinde hiçbir sorun yaşamadım, balgam testıne kalırız diye mulakattan 1 ay öncesine randevu aldım. 22 mayısta unganlarda sağlık muayenesıne girdik diğer arkadaşlardan farklı belirteceğim birşey yok pasaport dışında hiçbir belge almadılar, bu DV sürecinde benım için en kolay geçen bölüm sağlık raporu oldu. Kan tahlılı, röntgen ve aşı olduk klasık sorular bızede soruldu ertesi günde raporumuzu sorunsuz aldık.

    MULAKAT

    Mülakat günü çok detaylı hazırlanmaya çalıştım. Sabah 7,30 daki randevumuz için İstanbul’ dan yola çıktık sabah 6 da oradaydık. Daha sonra polis memuru herkesi alana toplayıp içeriye kesinlikle evrak dışında birşey alınmayacagını belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra 7,30-7,45-8 bu şekılde devam ederek içeri alacağını söyledı. İlk önce pasaportları alıyorlar daha sonra sırayla kontrolden geçip o meşhur bahçeden yürüyorsunuz. Soldaki kapıdan giriş yapıp gene sırayla pasaportlara etiket yapıştırıldı. Daha sonra ödeme sırasına geçtik orda dikkatimi çeken kredı kartıyla ödeme yapacaklar öncelik para tipi USD seçmeleri gerekirmuş benden önceki 3 kişiyi bu sebeple bankaya yönlendirdiler böyle bir şey yaşarsanız da stres yapmayın görevli bankadan çekip gelın sıranızı kaybetmeyeceksınız diye de sizi rahatlatıyorlar. Biz nakit olarak ödemeyı yaptık ve sıra numarası olan kâğıtla evrak teslimi ve benım en korktuğum kısım için beklemeye başladık. Numaramız yandı ben evrakları teslım etmeden önce memura Ds260 forumunda diploma notum ve mezun tarihim hatalı girdim düzeltmek ıstıyorum dediğimde zaten diplomanızı alacağım gerek yok diye cevap verdi.

    istenen evraklar

    • Pasaportlar
    • Vukuatlı Nüfus kayıt örnekleri (Doğum belgelerini almadı)
    • Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı
    • Lise diploması (QR kodlu meb/ebys çıktısı-Diploma fotokopisine aslı gıbıdır kaşesi, okul mühürü, il milli eğitim muhuru – Lise transkript hepsi tercuman+noter+apostilli)
    • Sağlık raporu zarfı
    • Eşim için askerlik belgesi
    • Çocuk için sadece nufus kaydını aldı doğum belgesıne bakmadı
    • Resim
    • Evlilik cuzdanı aslı ve 2 şer tane cuzdan fotokopisi ve e-devletten aldığım evlilik belgesini aldılar. İngilizce yemınli tercumede yaptırmıştım onu istemedi
    • Banka Dökümleri, ben evin tapusunuda beyan ettim.

    Memur beye lıse diplomamın aslını kaybettıgımı ama resmı belgelerımı sundugumu söyledım memur 2 kez üst üste QR kodlu e-devlet belgen var değil mi diye sordu bende oldugunu söyledım memurun kafasını kaldırıp ustune basa basa sorması benı 5 kat daha gerdi. Evrakları verdik ve mulakat için yan tarafta bekleyın denildi. 19 numaralı bankodakı görevli enerjısı çok yuksek güleryüzlü ve çok hızlı vize veren bir bayandı ınsallah ona denk gelırız dıyerek beklemeye basladık. Mulakat sıra numarası bızden sonra olanlara yanmaya baslayınca bir sıkıntı oldugunu anladım eşime dönüp diplomaya takıldılar sorun çıkacak dedım ve bızım gergınlık tavan sevıyeye ulaştı yaklaşık 30 dk sonra bır memur benı çağırdı evrak teslım ettiğim yerde Türk bir bayan vardı diploma aslın nerede diye sordu bende taşınma sırasında kayboldugunu söyledım. Diploma fotokopisini nereden buldun dedi bende açıköğretim unv 2. Sınıfa kadar okuduğumu kayıt yenılemedığim için tamamlayamadıgımı diploma fotokopisinide oradan aldıgımı söyledım. Bununla ilgili üniversiteden yazı aldığımı ve e devlete ünv transcriptim oldugunu söyledım. Yanındaysa alalım senın mezun oldugunu kanıtlamamız gerekıyor dedı bahsettığim evraklarıda teslım ettım ve beklememı söyledıler. Yarım saat kadar daha bekledık artık umudum tukenmıştı moralımız çok bozuktu ki 19 numaralı bankoda numaramız yandı !! Hemen gittik Türkçe mi ingilizce mi dıye sordu Türkçe dedim tercuman yoktu kendısı yarım yamalak Türkçesiyle konuştu bızımle yemın ettık parmak izi verdık diplomayla ilgili birşey sormadı

    Nereye gıdeceksınız – Newyork
    Neden - Eşimin kardeşi (bununla ilgilide hiçbir soru gelmedi boşuna aylarca kendımı tükettim) ve arkadaşımız orda ilk etapta oraya gıdecegız sonra kendımıze ev tutacagız dedım
    İlk evliliğiniz mi- evet
    ABD daha önce gittiniz mi - Hayır
    Yurtdışında yaşadınız mı ? -Hayır
    Ne iş yapacaksınız – Hizmet sektöründe çalışacagız daha sonra kendımıze ait bir işletme kurmak istiyoruz dedık.
    Ekranda birşeyler yazdı ve vizenizi onaylıyorum dedı.
    Bu kadardı ! Bitti dedım stresi, sıkıntıyı o kapıda bıraktım ve çıktım. Lise mezunu olup 2 yıl ünv okuyup sadece aslını kaybettım dıye emeklerimin yok sayılması benım yüzumden çocuğumun, eşimin kaderiyle oynama korkusu, çekiliş fırsatını kaybetme korkusu bitmişti artık ertesi gun vızemızın basıldıgına dair mail aldık. Ve bugun vize basılı pasaportumuzuda teslım aldık. Bu arada yenı VFS sıstemınde eşim kendım ve çocuk için sadece kayıt yaptım onun dısında hiçbirşey yapmadım bununla ilgilide sıkıntı çıkmadı. Pasaportları Ankara VFS ofısınden teslım aldık.

    İnşallah herkesin gönlüne göre olur, işleriniz su gibi akar. Bugun vizemi aldıysam kesinlikle bu forum sayesinde aldım. Emeği geçen yorum yapan herkesden Allah razı olsun.


  • @FerhatSevinie “5-10 sene sıkıntı yaşar sonrasında belki işleri düzene koyabilirsiniz. Benim yaş zaten 35”

    35 yaşında türkiyede başarısız bir hayat, çekilişten çıkan green card sonrası abd içinde başarısızlık.. ve foruma tavsiye vermek.. gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Cümlelerinizin sonuna tavsiye eklemek sanırım sizin için yapılacak son şey olmalıydı 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @didemkrbck Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun. ABD'de güzel bir yaşam kurmanız dileğiyle🎉


  • Merhaba arkadaşlar,

    Son zamanlarda bazı deneyim paylaşımları gördüm, kimi moral bozucu, kimi umut kırıcıydı. Hepimizin süreçleri farklı ama şunu hatırlatmak istiyorum: Amerika bir hayal değil, bir mücadeledir.
    Oraya gitmek kimse için sihirli bir çözüm değil. Ne orada sizi bekleyen kırmızı halılar var, ne de birikim olmadan, İngilizce bilmeden, plan yapmadan başarı var. Evet, zorluklar var: pahalı yaşam, ulaşım ihtiyacı, dil bariyeri, yalnızlık duygusu… Ama bunlar zaten bu sürece giren herkesin önceden bildiği şeyler (en azından bilmesi gerekenler).

    Burada bir haftada karar verip ülkeye dönen kişilere saygım var ama bu, DV sürecine 5-10 yıldır umut bağlamış kişilerin motivasyonunu kırmamalı. Kendi sürecini kötü geçiren biri, başkalarının hayalini yıkma hakkına sahip değildir.

    Amerika kimseye cennet değil, ama aklıyla gelen için cehennem de değil. Zorluklar kadar çözümler de var. Lütfen sürece başlamadan önce sadece YouTube videolarını değil, bu forumdaki yüzlerce değerli deneyimi okuyun.

    Herkese sabır, azim ve bol şans diliyorum. Umarım hepimiz kendi “American Dream”imizi akılla ve emekle inşa ederiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum