Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Gündem
578 166 39.7k 168

• @gucarslan evet ilk başlığı okudum ama orada tamamen farklı şeyler yazıyor, yani pasaportumu kargolamayacağım, ücret ödeyeceğim vs. Böyle şeyler hiç yoktu o yüzden kafam karıştı, sorayım dedim. Şimdi eminim, onları uygulayacağım. Çok teşekkürler cevabınız için. Sevgiler.

• @gucarslan merhaba herhangi güncel bir bilgi var mı ?

• Arkadaşlar acil yardım çok zor durumda kaldık.
    Ben Amerika’da yaşıyorum ailemin vize başvurularını yaptım. Annem ve abimin vize randevu bilgileri yeni sistemde görüyor. Babamın randevusunu tamamen kafalarına göre iptal etmişler. Ücret iadesi yapmıyorlar, alınan randevu tarihi görünmüyor, tekrardan para ödeyip randevu almamızı istiyorlar. Kafalarına göre nasıl böyle bir şey yaparlar? Aynı olay başına gelen oldu mu çözüm nedir?

• @Eagle2015 buradan yardımcı olabilir misiniz lütfen 🙏🏻

• @Eagle2015, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Arkadaşlar yeni sistemi çözdüm, yardıma ihtiyacı olan özelden yazabilir . Telefonla arayıp yardımcı olabilirim.

peki bütün deneyimlerinizi neden forumda paylaşmıyorsunuz, herkes faydalansın?

• belki birilerine yol gösterici olur diye kendi tecrübemi aktarıyorum, aile başvurusu B1/ B2 için
    1- DS-160 her aile üyesi için dolduruyorsunuz,
    2- yeni sisteme kayıt oluşturup giriyorsunuz,
    3- aile üyelerini ekliyorsunuz, sistem sizi yönlendiriyor basit adımlar zaten,
    4- pasaport alım yerini seçiyorsunuz,
    5- ödeme ekranından US credit-debit seçeniğinden mastercard ile yapabiliyorsunuz. (Bankaya 3 hafta boyunca gittim olmadı, forumdaki arkadaşlar sayesinde öğrendim)
    6- ödeme sonrasında randevu planlıyorsunuz
    7- takıldığınız yer olursa forumda uygun başlığın altında kibarca soruyorsunuz :)
    8- edindiğiniz tüm tecrübeleri basit zor demeden paylaşmanızı rica ediyorum, küçük bir bilgiye bile ulaşmak zaman alabiliyor, tecrübe ve bilgiyi paylaşmada bencillik etmiyoruz.

• @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@Eagle2015, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Arkadaşlar yeni sistemi çözdüm, yardıma ihtiyacı olan özelden yazabilir . Telefonla arayıp yardımcı olabilirim.

peki bütün deneyimlerinizi neden forumda paylaşmıyorsunuz, herkes faydalansın?

katılıyorum, ufacık bir bilgi için bile 3 hafta zaman kaybedebiliyoruz, edinilen bilgileri paylaşmanız değerli

• @gucarslan Merhaba, çok haklısınız. Ben bilgi kirliliği olmasın diye , sadece sorun yaşayanlar bu iletişimi yapsın diye düşündüm, özelden yazan herkese de elimden geldiğince yardımcı oldum . Genel olarak kim nerde sorun yaşıyor bilmediğim için, herkesin bildiği şeyleri paylaşmak istemedim.

• Merhaba, öncelikle herkese sürecinde sabır diliyorum.
    Eşim amerikalı, Türkiye’de 2 yıldır birlikte yaşıyoruz. 2023’te başvuru yaptık, 2 yıldır evliyiz. Dosyamız nvc’de 2025 martta onaylandı, 2 hafta önce unganlara gidip muayene oldum. Tam bu sorada sistem değişti. Temmuz 17’de visa interview var, 30 günden az kaldı ve hala ne yapacağımı bilmiyorum.
    Şu an ek ücret yatırmam gerekiyor mu? Garantiye veya özel şirkete yapılacak ek ücretten bahsediliyor, 1 yılı geçen başvurularda ücret ödemesi vs diyor.
    Pasaportu eski sistemde ptt’ye gönderecektik, şimdi ne yapacağız? İlk sayfadaki açıklamaların hiçbiri yardımcı olmadı. Konsolosluk zaten ölsen yardım etmez. Bir şirketle çalışmamaya gayret ediyoruz ama şu süreçte sanırım yardım alacağız, aranızda birebir ve hızlı iletişim kurabileceğim bir firma var mı?

• @thisnew Yeni platform uzerinden ticket acın ben ablam ıcın 6 ticket açtıktan sonra randevusunu konfirme edebildim

• @Pın-Ceylan Yeni sisteme kayıt olmanız gerekiyor, eski sistem olmuyor artık. PTT bizim yaptırdığımız paraları iade etti. Vfs global in sistemine yeni kayıt açmanız gerekiyor, boş yere danışmanlık hizmeti parası ödemeyin. Basit sürec.

• @Eagle2015 iade sürecini nasıl yaptınız bende önceden ödeme yapmıştım pasaport adrese teslim için

• Bizim vizemiz onaylaninca Ankara VFS ofisine gittik sistem yeni olduğu icin ödeme işlemini yapamadığımızı pasaportlarin İstanbul'daki VFS ofisine gelmesini istedik ama sadece mülakat öncesinde seçebiliyormusuz sonrasi için işlem olmuyor dediler. Yalnız benim ve çocuğumuzun pasaportunu A4 kağıda pasaport bilgilerini yazıp yetki verdigimde eşim tek başına alabiliyormus o yüzden bnm tekrar Ankara ya gitmeme gerek yok bu iyi oldu aileden 1 kişi pasaportlari teslim alabiliyor bilginiz olsun arkadaşlar

• @Eagle2015 teşekkür ederim. Basit süreç demekle içimi rahatlattınız ancak vize görüşmesine 25 gün var, sisteme giremiyorum. Son güne kadar ücret ödemek mümkün olacak mı bilginiz var mı? Ve geri ödenen ücretler bereye ödendi? Ben öyle bir ödeme almadım… sürecin başında 560 dolar gibi bir para ödedik, 1,5 sene önce. Bu ücretten mi bahsediyoruz? Yoksa başka bir ücret mi var?

• @didemkrbck ben de bunu merak ediyordum görememiştim henüz deneyimlerde, mülakat öncesi kaydolurken İstanbul vfs den teslim almak da seçeneklerden biri değil mi, doğru anlıyorum? Belki birilerinin de işine yarar diye buradan teyit etmek istedim.

• Merhaba 30 temmuz Ankara’da mülakatım var mail geldi bende postahane işlemleri için ustraveldocs sitesine kayıt oldum. Randevu planla kısmından ilerleyerek ımgrantvisa (DV1) Ankara’yı seçerek ilerledim. Pasaport için ev adresimi girdim. Onay maili gelecek diye uyarı verdi. Buraya kadar her şey yolundaydı. Dün bununla ilgili şöyle bir mail aldım.
    Gelen Mail⬇️
    ABD Vize mülakatina iliskin randevu planlama talebinizin onaylandigini bildirmekten dolayi mutluyuz. ….
    5:34:42 AM DV1
    Randevunuzu planlamak igin lütfen https://ustraveldocs.com adresinden portal hesabinizda oturum açin, randevuyu planlamak için "Randevu Planla"ya tiklayin ve randevu teyit mektubunuzun çıktısını alin.
    Lütfen bu Ön Onay onayinin yalnizca Jul 2, 2025
    tarihine kadar geçerli oldugunu unutmayin.
    Randevunuzu bu süre içinde planlamazsaniz, randevunuzu planlayamayacaksiniz. O belirli gün için planlanmis bir randevu teyit mektubunuzun olmamasi halinde, ABD Konsolosluk Bölümüne giris yapmaniza izin verilmeyecegini hatirlatmak istiyoruz.

Dear Applicant, This is to confirm you that your appointment is on: 30-JUL-2025 08:30 Therefore, we deny this request. Sincerely, Immigrant Visa Unit U.S. Embassy Ankara, Türkiye Tesekkür ederiz.

Mail sonundaki yazı benim 30 Temmuz mülakatımı iptal ettiği anlamına mı geliyor? Çünkü bu maile istinaden ustraveldocs girdiğimde tarihi 30 temmuz seçemiyorum. Bende panik oldum ve yanlışlıkla yeni vize mülakatına mı başvurdum diye endişelendim. Bu işlemi kapattım. Bunun mevcut 30 Temmuz mülakatına etkisi olur mu? Şimdi ne yapmam lazım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• @Eagle2015 lütfen yaşadığınız en ufak deneyimi yazın ki, aynı durumda olanlar bundna faydalansın.
    teşekkürler

• @ozgurs iade için hiç bir şey yapmadım, PTT kendiliğinden iade etti.

• @Pın-Ceylan Günaydın, 560 dolar ne için ödediniz bilmiyorum ama PTT ye ödenen ücret biz 3 kişi için 1000 küsür TL ödedik, Garanti kk ile ödemistim, geçen hafta otomatik olarak iade geldi ben hiç bir şey yapmadım. Sistem de bazı sekmeler mülakata 1 hafta kala açılıyor, biz de öyle oldu, acele etmeyin. Yeni sisteme, kayıt olup ,kullanıcı adınızla giriş yaptığınızda adımları takip etmeniz yeterli, paniğe gerek yok yani.

• @aysegul evet

Benzer Başlıklar

• Göçmen Olmayan Vize (NIV) Ücret Artışı (Mayıs 2023)

Gündem
    6
    5 Oy
    6 İleti
    490 Bakış
    S
    @crazycells bende son anda ödeme yapmıştım zamlı tarifeye girmeyelim diye. Ülkemizde TL hergün değer kaybettiği için erken ödemeden dolayı karda sayayım kendimi :)
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • ABD sağlık sistemine yük olacak göçmenlere vize engeli

Gündem
    13
    5 Oy
    13 İleti
    842 Bakış
    saulgoodmanS
    @supermario, içinde söyledi: ABD sağlık sistemine yük olacak göçmenlere vize engeli Bu konular hakkında birkaç sorum olacaktı 1-biz vizemizi ağustos da aldık. ocakta giriş yapıcaz. şimdi bu olay bizi etkiliyormu yoksa ekimden sonra vize alanlar için mi geçerli olacak acaba?? 2-bir diğer merak ettiğim konu bu devletten yardım alanlara vatandaşlık verilmemesi!! sağlık sigortasında obamacare den yaptırınca da devletten yardım aldık sayılıyor mu? 3- son olarak bizim burda eşimle doğa sigortadan tamamlayıcı sağlık sigortamız var 3-5 ay bunu kullanabiliyor muyuz amerikada acaba? deneyimleyen varsa bilgilendirirse sevinirim. şimdiden teşekkür ederim Vizenizi aldıysanız sizi etkilemiyor. Obamacare'den yararlandığınız için vatandaşlık alamayacağınıza dair hiçbir resmi açıklama veya karar görmedim. Poliçenizde yurt dışı teminatı yoksa o poliçeden yararlanamazsınız. Amerika'ya gelmeden önce Türkiye'de 3 aylık seyahat sigortası yaptırıp sonra yola çıkabilirsiniz. Burada sağlık sigortası işlemlerini bitirene kadar onunla idare edersiniz. Unutmayın, genellikle sadece çok acil halleri kapsar bu seyahat sigortaları, hasta olmamaya, kaza geçirmemeye çalışın. Verilen bilgi ve tavsiyelerle ilgili sorumluluk kabul edilmez. :)
  • Göçmenlerin sosyal medyalarının incelenmesi hk.

Taşındı Gündem
    35
    2 Oy
    35 İleti
    4k Bakış
    ayvalik10A
    @homespace aşağıdaki linke tıklayarak bekleyenlerin sayfasına bekliyoruz. Herkes orada bir tek sen yoksun. https://yesilkartforum.com/forum/topic/5358/dv2024-sohbet-odası/21785
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k