Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @Eagle2015 iade sürecini nasıl yaptınız bende önceden ödeme yapmıştım pasaport adrese teslim için

• Bizim vizemiz onaylaninca Ankara VFS ofisine gittik sistem yeni olduğu icin ödeme işlemini yapamadığımızı pasaportlarin İstanbul'daki VFS ofisine gelmesini istedik ama sadece mülakat öncesinde seçebiliyormusuz sonrasi için işlem olmuyor dediler. Yalnız benim ve çocuğumuzun pasaportunu A4 kağıda pasaport bilgilerini yazıp yetki verdigimde eşim tek başına alabiliyormus o yüzden bnm tekrar Ankara ya gitmeme gerek yok bu iyi oldu aileden 1 kişi pasaportlari teslim alabiliyor bilginiz olsun arkadaşlar

• @Eagle2015 teşekkür ederim. Basit süreç demekle içimi rahatlattınız ancak vize görüşmesine 25 gün var, sisteme giremiyorum. Son güne kadar ücret ödemek mümkün olacak mı bilginiz var mı? Ve geri ödenen ücretler bereye ödendi? Ben öyle bir ödeme almadım… sürecin başında 560 dolar gibi bir para ödedik, 1,5 sene önce. Bu ücretten mi bahsediyoruz? Yoksa başka bir ücret mi var?

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck ben de bunu merak ediyordum görememiştim henüz deneyimlerde, mülakat öncesi kaydolurken İstanbul vfs den teslim almak da seçeneklerden biri değil mi, doğru anlıyorum? Belki birilerinin de işine yarar diye buradan teyit etmek istedim.

• Merhaba 30 temmuz Ankara’da mülakatım var mail geldi bende postahane işlemleri için ustraveldocs sitesine kayıt oldum. Randevu planla kısmından ilerleyerek ımgrantvisa (DV1) Ankara’yı seçerek ilerledim. Pasaport için ev adresimi girdim. Onay maili gelecek diye uyarı verdi. Buraya kadar her şey yolundaydı. Dün bununla ilgili şöyle bir mail aldım.
    Gelen Mail⬇
    ABD Vize mülakatina iliskin randevu planlama talebinizin onaylandigini bildirmekten dolayi mutluyuz. ….
    5:34:42 AM DV1
    Randevunuzu planlamak igin lütfen https://ustraveldocs.com adresinden portal hesabinizda oturum açin, randevuyu planlamak için "Randevu Planla"ya tiklayin ve randevu teyit mektubunuzun çıktısını alin.
    Lütfen bu Ön Onay onayinin yalnizca Jul 2, 2025
    tarihine kadar geçerli oldugunu unutmayin.
    Randevunuzu bu süre içinde planlamazsaniz, randevunuzu planlayamayacaksiniz. O belirli gün için planlanmis bir randevu teyit mektubunuzun olmamasi halinde, ABD Konsolosluk Bölümüne giris yapmaniza izin verilmeyecegini hatirlatmak istiyoruz.

Dear Applicant, This is to confirm you that your appointment is on: 30-JUL-2025 08:30 Therefore, we deny this request. Sincerely, Immigrant Visa Unit U.S. Embassy Ankara, Türkiye Tesekkür ederiz.

Mail sonundaki yazı benim 30 Temmuz mülakatımı iptal ettiği anlamına mı geliyor? Çünkü bu maile istinaden ustraveldocs girdiğimde tarihi 30 temmuz seçemiyorum. Bende panik oldum ve yanlışlıkla yeni vize mülakatına mı başvurdum diye endişelendim. Bu işlemi kapattım. Bunun mevcut 30 Temmuz mülakatına etkisi olur mu? Şimdi ne yapmam lazım bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015 lütfen yaşadığınız en ufak deneyimi yazın ki, aynı durumda olanlar bundna faydalansın.
    teşekkürler

• @ozgurs iade için hiç bir şey yapmadım, PTT kendiliğinden iade etti.

• @Pın-Ceylan Günaydın, 560 dolar ne için ödediniz bilmiyorum ama PTT ye ödenen ücret biz 3 kişi için 1000 küsür TL ödedik, Garanti kk ile ödemistim, geçen hafta otomatik olarak iade geldi ben hiç bir şey yapmadım. Sistem de bazı sekmeler mülakata 1 hafta kala açılıyor, biz de öyle oldu, acele etmeyin. Yeni sisteme, kayıt olup ,kullanıcı adınızla giriş yaptığınızda adımları takip etmeniz yeterli, paniğe gerek yok yani.

• @aysegul evet

• @gucarslan merhaba tekrar ben siz bana yardımcı olmuştunuz yenileme yaptım 27 Mayıs konsolosluğa teslim oldu 23 Haziran Application Received olarak gözüküyor bu arada eşim göndermişti onunki dün vsf globele gönderdik diye mail geldi ama benimki daha aynı duruyor 🌸

• @Eagle2015 günaydınnn :)))
    Ben 560 doları vize için ödedim en başta, siz ptt ile ilgili olan kargo kosmından bahsediyorsunuz şimdi anladım. Evet panik yapmamak gerek ama benim gibi bir panik prenses için bu çok zor, her anım anksiyete ile geçiyor 🥲 teşekkür ederim yardımınız ve açıklamanız için. Sürecinizde bol şans, herkese bol bol şans!

• @oprmngr randevumu sistem değişmeden önce konfirme ettim. Ben şu an pasaportumu gönderip göndermeyeceğimi merak ediyorum. Eski sistemde ott ile gönderiyorduk. O iptal oldu şimdi. Peki ne yapacağız? Görüşmeye pasaportumuz ile mi gideceğiz?

• @Eagle2015 valla ben taa martta yaptım bana geri ödeme yok hala 🙂 nese bekleyelim bakalım ben abd konsolosluğu alıyor zannettim ödemeyi demek direk ptt ye ödeme yapmışız. Belkide işlemler başlayınca ödeme yapacak

• Merhaba ustraveldocs'a kaydımızı açtık şu an onay bekleniyor sitede Appointment Confirmation kısmında No Appointment Scheduled yazıyor mülakat tarihimizi göremiyoruz. KCC'den mülakat tarihi bilgilendirmemizi aldığımızdan beri konsolosluktan 2NL vs, bir mail almadık, teyit almak için yazdığımızda da cevap alamıyoruz normal midir bu durum?

• Yeni sisteme kaydoldum fakat bilgilerimi unuttum, çözümü yok galiba.

Güncelleme: Bilgilerimi hatırladım.

• Merhaba,

Annem ve babam için önceki formda randevularını birleştirme seçeneğiyle işlem yapabilmiştim. Ancak yeni formda böyle bir seçenek göremedim.

Acaba bu durumda randevuya birlikte girebilirler mi? Bu konuda daha önce deneyimi olan biri varsa paylaşabilir mi?

• Merhaba, annem ve babamin turist vizeleri 6 Haziran 2026'da bitecek , Mart 2026 gibi vizelerinin bitmesine 2 3 ay kala seyahat planlasak bir problem olusur mu ?

Ikinci sormak istedigim konuda mulakatsiz vize islemine vizelerinin bitimi (6 Haziran 2026) sonrasi 1 sene icerisinde basvurabiliyor muyum yoksa vizeleri bitmeden mi basvurmam gerekiyor?

• Arkadaşlar, us travel doc adresınden kayıt yapan var mı ? Bununla ilgili video var mı ? Yardımcı olabilir misiniz? Eşimi de eklicem ayrıca

• @oprmngr hocam çözebildiniz mi? mülakata girebildiniz mi?

• @demetonurarya merhaba, ben ise confirmation sayfasina giremiyorum.Vize randuvu baslat, kapat seklinde menuler var, anasayfaya nasil ulasicam

C20DF915-0CA4-4245-960B-C5E430607C5D.png

Burda takildim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |