Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @EzgiEce

Ezgi hanım ben şunu farkettim, bizde ilk girişte yapamadık çünkü giriş yaptıktan sonraki ilk sayfaya geldiğinizde tüm sekmelerin açık olması lazım. "Randevu Onay" sekmesini görene kadar hiç bir şey yapamadık. Sanırım o sekme de randevuya 1 hafta kala filan açılıyor. Sizin randevunuzu 20 gün var, acele etmeyin derim, 1 hafta kala açılacaktır.

• @Eagle2015 teşekkür ederim 🙏🏻

• @gucarslan yanlış yere yazmışım kusura bakmayın

• Arkadaşlar eski sistemde eve teslimat seçeneğini seçip ödeme yaptıysanız tekrar ödeme yapmanız gerekiyormuş. Eski sistemde ödenen premium teslimat ödemesi geri ödenecekmiş. Firmayı arayıp teyit ettirdim. Nasıl olsa ödedim gönderecekler diye düşünmeyin göndermeyeceklermiş.

• @ylcntrk merhaba, konu ile ilgili mailinize cevap geldi mi acaba ? Aynı uyarıyı biz de aldık

• Merhaba bugün mail geldi ve ESC sayfamız güncellendi. Ais kaydımızı yapmaya çalışıyoruz ama görseldeki Mailing Address kısmına hangi adresi yazmalıyız?
    Adsız.png

• @didemkrbck, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@istanbullover bilgisayardan geçmişi temizle ve pop-up sayfa engeli kaldır görüntüle yaparsanız sorun düzeliyor bende de öyle oldu bu şekilde de olmazsa tarayıcı değiştirin

Size cok tesekkur ederim,bahsettiginiz yontem bende ise yaradi.pc ye sifirdan firefox indirdim,girmeyi Denedim ve oldu.blocked hatasi almadim .

• Merhaba, CR1 yolundaki 2 yıllık bekleme sürecimizden sonra unganlardaki sağlık kontrolüm dün gerçekleşti, vize mülakatım temmuz’da.
    Bir avukat veya firmayla çalışmıyoruz, kendimiz yapmaya çalışıyoruz ama bu yeni sistem bizi bitirdi. Her şey belirliyken şu an ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Vize mülakatından önce pasaportumu ptt’ye göndermem gerekiyordu ama şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım ediniz, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Pın-Ceylan yapmanız gerekn bu başlığın ilk sayfasındaki adımlarda yazıyor.
    yeni sisteme kayıt olup süreci o sistem üzerinden devam ettireceksiniz.

• @gucarslan evet ilk başlığı okudum ama orada tamamen farklı şeyler yazıyor, yani pasaportumu kargolamayacağım, ücret ödeyeceğim vs. Böyle şeyler hiç yoktu o yüzden kafam karıştı, sorayım dedim. Şimdi eminim, onları uygulayacağım. Çok teşekkürler cevabınız için. Sevgiler.

• @gucarslan merhaba herhangi güncel bir bilgi var mı ?

• Arkadaşlar acil yardım çok zor durumda kaldık.
    Ben Amerika’da yaşıyorum ailemin vize başvurularını yaptım. Annem ve abimin vize randevu bilgileri yeni sistemde görüyor. Babamın randevusunu tamamen kafalarına göre iptal etmişler. Ücret iadesi yapmıyorlar, alınan randevu tarihi görünmüyor, tekrardan para ödeyip randevu almamızı istiyorlar. Kafalarına göre nasıl böyle bir şey yaparlar? Aynı olay başına gelen oldu mu çözüm nedir?

• @Eagle2015 buradan yardımcı olabilir misiniz lütfen 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Arkadaşlar yeni sistemi çözdüm, yardıma ihtiyacı olan özelden yazabilir . Telefonla arayıp yardımcı olabilirim.

peki bütün deneyimlerinizi neden forumda paylaşmıyorsunuz, herkes faydalansın?

• belki birilerine yol gösterici olur diye kendi tecrübemi aktarıyorum, aile başvurusu B1/ B2 için
    1- DS-160 her aile üyesi için dolduruyorsunuz,
    2- yeni sisteme kayıt oluşturup giriyorsunuz,
    3- aile üyelerini ekliyorsunuz, sistem sizi yönlendiriyor basit adımlar zaten,
    4- pasaport alım yerini seçiyorsunuz,
    5- ödeme ekranından US credit-debit seçeniğinden mastercard ile yapabiliyorsunuz. (Bankaya 3 hafta boyunca gittim olmadı, forumdaki arkadaşlar sayesinde öğrendim)
    6- ödeme sonrasında randevu planlıyorsunuz
    7- takıldığınız yer olursa forumda uygun başlığın altında kibarca soruyorsunuz 🙂
    8- edindiğiniz tüm tecrübeleri basit zor demeden paylaşmanızı rica ediyorum, küçük bir bilgiye bile ulaşmak zaman alabiliyor, tecrübe ve bilgiyi paylaşmada bencillik etmiyoruz.

• @gucarslan, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@Eagle2015, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

Arkadaşlar yeni sistemi çözdüm, yardıma ihtiyacı olan özelden yazabilir . Telefonla arayıp yardımcı olabilirim.

peki bütün deneyimlerinizi neden forumda paylaşmıyorsunuz, herkes faydalansın?

katılıyorum, ufacık bir bilgi için bile 3 hafta zaman kaybedebiliyoruz, edinilen bilgileri paylaşmanız değerli

• @gucarslan Merhaba, çok haklısınız. Ben bilgi kirliliği olmasın diye , sadece sorun yaşayanlar bu iletişimi yapsın diye düşündüm, özelden yazan herkese de elimden geldiğince yardımcı oldum . Genel olarak kim nerde sorun yaşıyor bilmediğim için, herkesin bildiği şeyleri paylaşmak istemedim.

• Merhaba, öncelikle herkese sürecinde sabır diliyorum.
    Eşim amerikalı, Türkiye’de 2 yıldır birlikte yaşıyoruz. 2023’te başvuru yaptık, 2 yıldır evliyiz. Dosyamız nvc’de 2025 martta onaylandı, 2 hafta önce unganlara gidip muayene oldum. Tam bu sorada sistem değişti. Temmuz 17’de visa interview var, 30 günden az kaldı ve hala ne yapacağımı bilmiyorum.
    Şu an ek ücret yatırmam gerekiyor mu? Garantiye veya özel şirkete yapılacak ek ücretten bahsediliyor, 1 yılı geçen başvurularda ücret ödemesi vs diyor.
    Pasaportu eski sistemde ptt’ye gönderecektik, şimdi ne yapacağız? İlk sayfadaki açıklamaların hiçbiri yardımcı olmadı. Konsolosluk zaten ölsen yardım etmez. Bir şirketle çalışmamaya gayret ediyoruz ama şu süreçte sanırım yardım alacağız, aranızda birebir ve hızlı iletişim kurabileceğim bir firma var mı?

• @thisnew Yeni platform uzerinden ticket acın ben ablam ıcın 6 ticket açtıktan sonra randevusunu konfirme edebildim

• @Pın-Ceylan Yeni sisteme kayıt olmanız gerekiyor, eski sistem olmuyor artık. PTT bizim yaptırdığımız paraları iade etti. Vfs global in sistemine yeni kayıt açmanız gerekiyor, boş yere danışmanlık hizmeti parası ödemeyin. Basit sürec.

Benzer Başlıklar

• 93
  • 84
  • 49
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

170

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |