Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    ABD'DEN VİZE AÇIKLAMASI: 5 YILLIK GEÇMİŞE DE BAKILACAK
    ABD Dışişleri Bakanlığı vize ve göçmenlik statüsü için başvuru yapanların 5 yıllık sosyal medya geçmişlerinin incelenmesi için girişimde bulundu.

    Bakanlık tarafından Federal kayıtlara yollanan belgelere göre "güvenlik incelemelerini" arttırmak için ülkeye giriş yapmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarının da detaylı incelenmesi gerektiğini kaydetti.

    Bakanlık sunduğu belgede sosyal medya hesaplarının incelenmesi planının her yıl için yaklaşık 15 milyon kişiye uygulanacağını belirtti.

    ABD İdari ve Bütçe Ofisinin onayını bekleyen teklif, sosyal medya hesaplarının yanı sıra başvuru yapanların son 5 yıl içerisinde kullandıkları telefon numaralarını, email adresleri ve farklı ülkelere yaptıkları yolculukların belgelerini de başvuru belgelerinin içine dahil edilmesini kapsıyor.

    Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan teklifin diplomatik ve resmi vize başvurularına uygulanmayacağı kaydedildi.

    Vize başvurularıyla ilgili getirilmesi planlanan yeni "güvenlik incelemelerinin" cuma gününden itibaren 60 gün sonra uygulamaya konulacak.

    ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra ABD'ye yapılan girişler konusunda ekstra önlemler alacaklarını belirtmişti.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @roccorocco bizim mevcut 10 yıllık turist vize miz var yine de AP ye kalma durumu olur mu? Yani rastgele mi seçiyorlar? Bahsettiğiniz form da istenilen bilgiler nelerdir?


  • @HockeyUmpire2 maalesef Ap ye kesin kalırsınız yada kalmazsınız diyemem. Ben olasılıklar üzerine bir yorumda bulundum. Her dosya kendi içinde farklılıklar barındırdığından konsolosluk görevlisi haricinde kimse yüzde yüz ihtimalde bulunamaz. Ds5535 formun görselini google dan aratabilirsiniz. Forumda örneği vardı ama bulamadım. Formda genel olarak kişisel bilgiler son 15 yıl çalışma bilgileri, yurtdışı seyahat bilgileri, sosyal medya bilgileri, kardeş ve eş çocuk bilgileri isteniyor. Aslında bir çeşit ds260 formunun aynısı gibi ama 2-3 sayfalık bir form


  • Merhaba, bu formu online olarak yine DS-260 gibi CEAC sisteminden mi doldurmamız gerekiyor. Çıktısını alıp kalemle doldurup ne olur nolmaz diye yanımızda mülakat esnasında götürebilir miyiz ?

  • ⭐⭐

    Sn @HockeyUmpire2 bu açıklama nisan da yapıldı ama rağbet görmedi. Hatta tepki gördü. Zira GC sahiplerinin ABD vatandaşı arkadaşlarının özel bilgilerinin ifşası gibi bir durum oluşacağı için yürürlüğü girmedi. Zaten girseydi Haziran başında girecekti. Şu anda gidenlerden böyle bir şey istenmiyor. Ayrıca bu DS 5535 formunu mülakatta yanınızda götürmeniz size en fazla 1-2 saat kazandırır. O istenen bir belge değil. Üzerinde bilgilerle araştırma yapılacak bir evrak. Yani her hal ve karda AP ye kalmış ve süreciniz uzamış olur.


  • @hockeyumpire2 benim de 10 yillik gecerli USA turist vizem var. Alirken AP sureci yasamadan direkt almistim. Sonrasinda da sorunsuz bir USA ziyaretim olmustu 3 yil kadar once 2 hafta kadar kalip ciktim. Ona ragmen gecen ayki mulakatimda AP`ye kaldim. Gercekten tahmin edilemez bir surec 🙂 Basa gelen cekilir deyip kabullenmek lazim.

  • ⭐⭐

    @filth_grinder geçmiş olsun. Greencard ınız daha gelmedi yani?


  • @hockeyumpire2 Göçmenlerin sosyal medyalarının incelenmesi hk. içinde söyledi:

    card ınız daha gelm

    Yok AP sureci devam ediyor. Beklemedeyiz.


  • @filth_grinder neden ap ye gittiği belli mi söylüyorlar mı


  • @kivooo hayir bir sebep soylenmiyor.


  • Bundan 4-5 sene kadar önce Avrupa Birliği delegasyonu ile birlikte (içinde çeşitli elçilik mensuplarının da olduğu, önlü arkalı yaklaşık 9 kişilik bir koltuk grubunun tam ortasında) yan yana, uçak yolculuğu yapmıştım. O zamanlar böyle vize öncesi, sosyal medya hesaplarının incelenmesi gündemde bile değilken; yetkililere sohbet esnasında, vize öncesi başvuru sahiplerinin sosyal medya hesaplarının elçilik yetkilileri tarafından kontrol edilip edilmediği sorusunu yöneltmiştim 🙂 Karşı taraf bu sorumu tam manasıyla düşüncemi onaylarcasına kabul etmemişti belki ama reddetmemişti de! Bence elçilik yetkilileri tarafından vize başvurusunda bulunan kişilerin sosyal medya hesapları bir şekilde inceleniyordur. Daha da önemlisi sosyal medya hesapları, o hesapları aktif kullanan bireylerin kişiliğini dış dünyaya bir şekilde yansıtma hususunda, güzel bir ipucu veriyor. Özellikle siyaset, ırkçılık gibi hassas konularda; mesela ayrımcılık teması işleyen paylaşımlar, inceleme yapanların gözünden kaçmıyordur.

  • ⭐⭐

    ABD'ye ilk girişte, green card'ı yenilerken veya sonraki naturalization sürecinde sosyal medya, e-posta hesapları bilgisi isteniyor mu?

    Şöyle bir habere rastladım ama sanırım kamuya açık hesap bilgilerinin otomatik toplanmasına ilişkin, yoksa form verilip doldurulması istenmiyor gibi? : https://www.nytimes.com/2017/09/28/us/politics/immigrants-social-media-trump.html

  • ⭐⭐⭐⭐

    @saulgoodman Yazıya göre bakılırsa olay Obama döneminde başlamış .Sanırım bizim kontroller başlamış gibi yazının sonunda da bunu dikte etmiş


  • şimdiye dek hiçbir sosal medya hesabı kullanmadım.Açtım üyelikleri ama bir paylaşım yapmadım.napalım şimdi sıkıntı çıkartırmı bunlar.trump yanlısı
    bi kaç paylaşım mı yapmaya başlasak acaba 🙂

  • ⭐⭐

    @topraxxx Göçmenlerin sosyal medyalarının incelenmesi hk. içinde söyledi:

    şimdiye dek hiçbir sosal medya hesabı kullanmadım.Açtım üyelikleri ama bir paylaşım yapmadım.napalım şimdi sıkıntı çıkartırmı bunlar.trump yanlısı
    bi kaç paylaşım mı yapmaya başlasak acaba 🙂

    Kullanmadığınız hesapları silmek de iyi bir fikir olabilir. 🙂


  • Facebook hesabını kapatsak 2 hafta sonra kapanmaya başlıyor. Kapatsak da niye kapattı diye şüphelenebilirler offf off. Hesabımda tehlikeli paylaşımlar vs olmaz da zaten facebook arkadaşlarının biri sakıncalı olsa bizi de etkiler.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Baksınlar bence süper olur işime gelir yani. Christian rock band dinleyenlere direk green card versinler.Solculugu bir nane sanıp sonradan amerikancı olanlara özellikle versinler. Hatta ailesi komple ruscu solcu olup kendisi murica murica diye sokakta gezenlere bir amerikan arabası görünce kıvrananlara versinler


  • @kenaniler sosyal medya hesaplarından öğrenmek istedikleri az çok nasıl bir yaşam tarzına sahip olduğunuzu öğrenmek.Yoksa doğum günü resimlerini,gitmiş olduğunuz tatil yerlerini,yediğiniz içtiğinizin resmini paylaşmanız vizeniz için red sebebi olmayacaktır.
    Ya da almış olduğunuz x isimli bir sosyal medya hesabı sizi Amerika düşmanı yapmaz.Önemli olan burada paylaşmış olduğunuz içerikler diye düşünüyorum.
    Örneğin benim facebook hesabım kapalı,twitter ı da çok uzun zamandır kullanmıyorum.Bir kaç tanede almış olduğum mail hesapları var ama hiç birini kullanmıyorum.Zaten sosyal medya kullanmak suç değil.Merak ettikleri hesaplarınızda DS260 formunda zaten bir çok sorusuna Hayır demiş olduğunuz cevapları araştırmak.


  • Bu arada madem konu bu kadar revaçta.DS260 veya DS160 formunu yakın zamanda dolduracak varsa ne tür sorular sorduğunu paylaşabilir mi?En azından bir bilgi sahibi oluruz.Ve yakın zamanda göçmen veya göçmen olmayan vize mülakatına giren(kendisi,eş dost)varsa konu ile ilgili konsolos tarafından soru yöneltiydiyse aktarabilir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum