Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Seyduna oturumunuz, vatandaşı olmadığınız ülkelerde bu vize türü için ülke değişikliği yapamıyorsunuz maalesef

• @Seyduna bu arada bu ay sanırım dağıtacaklar biraz daha bekleyin derim beklemek zor benim de eşim ve oğlum şu an amerikada beni bekliyorlar sanırım bu ayın 24 veya 25 i arası gelme ihtimali var eğer gelmezse temmuz ilk haftası sanırım gönderecekler diye tahmin ediyoruz

• @Alfa-Centauri Cevabınız için teşekkür ederim

• @rock Gerçekten mi? Bu haber doğrudur inşallah da haftaya alırız, doğru olmasa bile biraz bekleme motivasyonu verdi. Zaten başka çaremiz yokta, insanın bazen motivasyonu ihtiyacı oluyor, teşekkürler 🙂

• @Zübeyde-Cengiz
    Merhaba öncelikle hayırlı olsun , bildiğim kadarıyla fotoğraflar zorunlu değil , ben şahsen yüklememiştim ve I130 onayı aldık herhalde bir RFE almadık bu konuyla ilgili , ama evliliğiniz yeniyse eklemek mantıklı olabilir , bol şans

• @Zübeyde-Cengiz Öncelikle merhabalar ben süreçte oldukça yeni biriyim fakat gerek forumdaki arkadaşlarımızın önerisi gerek internetten aldığım araştırmalar ve yabancı kaynaklardan gördüğüm kadarıyla sizin göndermediğiniz evraklar işin en önemli kısmı "Bona Fide Marriage" Yani gerçek iyi niyetli ilişki kanıtları zaten bu başvurunun en önemli değerlendirme kriteri mesela biz iki dosya gönderdik bunla alakalı biri ilk göndermede yolladık biri ikinci gönderimdi genel olarak şunları yükledik.

• Niyetimizi ve nasıl tanıştığımızı anlatan hem benim hem eşim tarafından imzalanmış bir mektup
    • Birlikte Yazışmalarımızın Ve Genel Metin iletişiminin Ekran Görüntüleri
    • Video Aramalarımızın Ekran Görüntüleri Direkt Eşimle Hatta Daha Sonrası Ailelerimizle Yaptığımız Video Aramalar
    • İlk Buluşmamız Polonya'da olmuştu birlikte almanyayı gezmiştik burdan fotoğraflar
    • İkinci Buluşma Aynı zamanda eşimin türkiyeye evlenmek amacıyla gelmesi ile çektiğimiz fotoğraflar
    • Evlilik günü fotoğraflarımız
    • Nikah şahidimizden aldığımız imzalı bir mektup ingilizce
    • Uçak Bileti Resimleri
    • Eşimin Türkiyede oturma iznine başvurduğumuz sıralar başvuru yaptığımıza dair başvuru kağıdı
    • Ek beyan instagram hesaplarımızı herkese açık yapıp kullanıcı adlarımızı paylaştık incelemek istenirse diye

Bu aşamadan sonra ilk gönderdiğimiz dosyanın üstünden 2 hafta geçince ek bir dosya daha gönderdik.

• Güncel durumumuza ve neden bu dosyayı eklediğimize dair açıklama mektubu eşim ve benim tarafımdan imzalı
    • Eşimin türkiye ikamet izni elimize ulaştıktan sonra fiziksel kartın önlü arkalı fotoğrafı birlikte yaşadığımızın kanıtı olarak ekledik.
    • Eşimin pasaportunun damgalı sayfalarının fotokopisi sadece polonya ve türkiye damgalarının taramasını alıp ekledik buluşma kanıtı olarak
    • Ve son olarak eşimin oturma kartı çıkınca ziraat bankasından ortak banka hesabı açtırdık hesap cüzdanı aldık ingilizceye çevirtip yükledik maddi kaynaklarımızı kombine ettiğimize dair

Yani bizim eklediğimiz tüm dökümanlar bu şekilde bunları detaylıca yazdım burdan çıkarım yapabilirsiniz veya kendi dosyanızı kontrol edebilirsiniz benim nacizane önerim fotoğraf konusunu kesinlikle ihmal etmeyin hatta benim eklediğim şeylerden size uygun olanlar varsa sizde gönderebilirsiniz eğer göndermek isterseniz tabi ki ama fotoğraf eklemesi kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum dosyanızın durumunu bilmiyorum hala receipt aşamasındamısınız USCIS İncelemeye aldı mı bilmiyorum incelemeye alındıysa RFE Yeme şansınız olabilir bundan ötürü ama RFE Alırsınız diye bir kaide yok sadece ihtimali düşürmek için bunları bir an önce yüklemenizi öneririm sürecinizi uzatmamanız adına sağlıklı olur.

Ekran Resmi 2025-06-20 20.08.36.png

Eğer I-130 Formunu Online Doldurduysanız Resimde görebiliceğiniz gibi Dosyanızın Documents Kısmında Unsolicited Evidence Kısmı Var Burdan Bu Konudaki Eksik Evraklarınızı "Bona Fide Marriages" Başlığı Adı Altında yükleyebilirsiniz Kağıt ile doldurup fiziken yolladıysanız açıkcası benim bu konuda bilgim yok bunun için internete bakabilirsiniz çünkü biz online doldurduk

Bu arada özellikle bu bona fide marriage konusunda tüm fotoğrafları veya kanıtları tek tek yüklemek yerine fotoğrafların mektupların herşeyin içinde olduğu düzenlenmiş güzel bir pdf dosyası hazırlayıp tek pdf olarak yüklemeniz hem inceleme sürecini hızlandırır hemde evrak karmaşasını önler şahsen biz öyle yaptık tüm kanıtları iki dosyadada tek pdf olarak yolladım toplamda 2 pdf yollamış olduk tabiki bu kişisel öneridir genel değildir ^^

Tekrardan dosyanızda başarılar dilerim umarım sorunsuzca Onayınızı alırsınız sağlıcakla kalın

• Güncelleme: Akşama doğru VFS’den pasaportumun teslim alındığına dair e-mail aldım. Yeni sistemde pasaport teslimat süreci şöyle ilerliyor, ustraveldocs sitesinde eve teslimat veya pick up da seçseniz konsolosluk pasaportunuzu Ankara’daki VFS Global ofisine gönderiyor, eski sistem PTT gibi değil. Onlar da teslim alınca pasaportunuzu ister ofisimizden bedavaya alabilirsiniz ya da ev teslimatı için linke tıklayıp ödeme yapın şeklinde sizi bilgilendiriyor, sanırım 1000tl küsür bir ücret pasaport başına. Ben riske atmayıp Ankara’dan elden alacağım şahsen teslimat süreleri ne kadar sürer veya güvenilir bilmediğim için. Süreç hakkında durum böyle yardımı olur umarım. E-mail de şu şekilde:

Please be informed that your U.S. Visa documents are ready for collection at the below address from 14:00hrs to 18:00hrs Monday to Friday (official holidays excluded) at the below address.

Ankara - Farilya İş Merkezi, Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. No:8, Kat:1, No:4, Çankaya, Ankara, Türkiye

If you would rather have your documents returned via courier delivery, then please use the following link where you will leave your desired address for passport delivery:

• @Ekto-Oktan teşekkür ederim detaylı açıklamalarınız için. Bugün bütün fotoğraflarımızı kronolojik sıra ile açıklamalarıyla bir pdf haline getirdim. Diğer pdf için de biletler, Airbnb rezervasyonlarını, otel rezervasyonlarını, ben evde yokken teslim aldığı kargoları bile ekledim ismi ve adresimizi gösterdiği için. Çok fazla WhatsApp görüşmelerimiz konuşmalarımız var onların düzenlemelerini de yapacağım. Bugün eşim ekleyecek belgeleri. O da bu konunun zorunlu olmadığını söyledi okuduğu dosyalara dayanarak ama yine de ben eklemek istedim. Bakalım yine de eksik olanları ara ara eklerim diye düşünüyorum. Umarım sıkıntısız sorunsuz onayımızı alırız. Ayrıca gerçekten hepimiz için bunu diliyorum ne kadar zor ve yıpratıcı süreç olduğunu biliyorum. Şansımız bol olsun

• @nazmi4343 Nazmi hocam tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederiz pasaportunuz teslim edildiğine göre vizeniz hayırlı olsun burdan sonra artık herkesin hayalindeki gibi rahatça abd ye uçak bileti bakma gibi işin güzel kısmına geçersiniz sadece gözümü kapatıp hayal etmesi bile heyecanlı oluyor

yolculuğunuzda başarılar dilerim ^^

• Arkadaşlar ben eşimle evlendiğimde Pasaportunda Hala Eski Soy İsmi Vardı Biz Yeni Soy Adıyla Pasaportu Değiştirmeden Birth Certificate Ve Eski Pasaportu Kullanarak I-130'u Doldurduk Şimdi Pasaportu Değiştirmek İstiyor Eşim Değiştirmesi Durumunda I-130'a Ekstra Dosya Ekleyip USCIS'e yeni Pasaportun Fotokopisini Ve Durumu Bildirmelimiyiz? Yoksa Hiç Karışmadan Bu Durumu NVC Aşamasında Mı belirtmeliyiz?

• Arkadaşlar ben nvc aşamasında joint sponsor için sadece 1040 yükledim ve dq oldum. Sanırım konsolosluk irs transcript te istiyor. Eğer transcript olmazsa sadece 1040 tax return ile mülakata gitsem sorun yaşar mıyım

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese, 2 senelik green card koşulunu kaldırma ile ilgili aşamaları gösteren konu linkini paylaşır mısınız? Veya adım adım özetleyecek olan varsa da sevinirim deneyimli kişiler tarafından. Teşekkürler.

@crazycells

Arkadaslar yok mu deneyimli bilgisi olan bu konuya hakim? Koşul kaldıracağız nelere dikkat etmek gerek? Eşim Abd vatandaşı ve fiyat 750 dolar diye duyduk. Formu sadece ben mi dolduracağım yoksa eşimde ayrıca doldurup 750 dolar onunda ödemesi mi gerek? 750+750 dolar mı ödeme gerekiyor?

• Arkadaşlar mülakata 19 günüm var joint sponsorum household members size 3 kişi fazla yazmış yanlışlıkla. Yeni bir i-864 hazırlasak additional olarak yüklesek mülakatta yanımda götürsem bunu baz alır mı

• @Ekto-Oktan Ben NVC aşamasını bekleyip, açıklamasını yapmıştım. Burada eşinizin soyismi onlar için çok önemli değil aslında, o zaten Amerikalı, burada önemli olan sizin bilgileriniz, sizin bilgilerinizin değişmesi onlar için çok daha uğraştırcı oluyor sanırım. Ama tabiki değişikliği bilmeleri de iyi olur

• @Seyduna Hocam Peki Şey Sorucam Ben Tam NVC Aşamasında Ben Türk Pasaportumu Yenilemek İstiyorum Açıkcası Pasaportumun Süresi 2029'da Dolucak NVC Aşamasına Girdiğimde 3 Senesi Kalmış Olucak 10 Senelik Bir Pasaport Alıp Bu Durumu Atlamak İstiyorum Ayrıca Uzun Süreli TC Pasaportumda Bir ABD Vizesi Bulunması Avantaj Olur Diye İnanıyorum NVC Veya Konsolosluk Pasaportumu Değiştirirsem Bunun Hakkında Bilgi Verdiğimde Yeni Pasaporta Vize Verir Mi Hocam?

• @Ekto-Oktan merhaba Benim 2 Şubatta Randevum Vardı , Ben hazırlıklı eksiksiz bir şekilde gittim AP aldım, Benden Önce bir Türk Hanımefendi vardı evrakları ojinal değil diye eksik evrak olarak onay vermediler ve orijinal evrakları pasaportu ile birlikte ptt ile göndermesini istediler , Evlilik Boşanma Evrağı , Vergi evrakları eksikti …

• @rock sen daha rendevu almadın mi ? Mart ay daki dq olanlar aldılar mi vize rendevu ? Ve dq dan sonra ne kadar sürer vize rendevu almak için ?

• @Ezgi-2 acaba şartı kaldırmış mıydınız? 10yıllık mı geldi yoksa 2yıllık mı?

• @yousuf-iraj hocam sen türk vatandaşı mısın ve mart ayında dq olanlar aldı randevu diye gördüm ama bilmiyorum ben halen randevu bekliyorum

• @Ekto-Oktan Bu kısmı hiç bilmiyorum işte, pasaportunuz değişeceği için pasaport numaranız da değişir. Ancak en kötü ihtimalle ABD'ye gittiğinizde pasaportunuzun süresi 2 sene kalmış olsa, o süre içerisinde green card alırsınız, ondan sonra daha rahat bir şekilde pasaportunuzu yenileyebilirsiniz. Ancak bunu süreç içerisinde yapıp sonradan kafanızı rahat ettirebilirsiniz tabii. Ama bunu nasıl izah edebilirsiniz NVC'ye veya USCIS'e onu bende bilmiyorum

Benzer Başlıklar

• 2
  • 226
  • 1589
  • 9
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |