Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar selam

Bugun DQ olduk . Önce randevu tarihi atanmasını bekleyip sonra doktor randevusu alacagım değil mi?

• @Seyduna bence haklı olabilirsiniz bana mantıklı geldi. cunku ben mesela resepsiyonda biraz uzun bekledim 40 dakika kadar. en sona ben kalmistim hatta. benden önceki kisilerden 5 asi olan, 4 asi olan duydum. ayrıca dediğiniz gibi kimse ayni ücreti vermedi ben de dahil. bana 3 asi yapildi. ama şöyle bir şey var yani bu asilardan en az biri karmadir bence. dediğiniz gibi yaşa göre de yapıyor olabilirler cunku ben 20lerimin basindayim ve bana 3 tane yapildi

• @seda-2 tebriklerr evet doğru, bol şans

• @Seyduna Merhaba teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. Yeni sistem bana pek mantıklı gelmedi şuan özellikle sisteme kayıt giriş ve pasaport teslimleri çok karışık bir vaziyette dün VFS Globale gittim Ankara’da çok fazla kişi bekliyordu büyük bir curcuna vardı pasaportunu bekleyen ayrı vize danışmanlığı alan ayrı. Bakalım nasıl teslim edilecek pasaportum ondan endişeliyim umarım sorun olmaz. Randevu kısmında bir farklılığı yok sistemin bizim için, sadece göçmen olmayan vizeler için daha iyi oldu diye duydum. Başarılar size de.

• @Malonjao Merhabalar teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. O konuda bir problem yaşamadım herhangi öyle bir belge de istenmedi benden tek istenen belgeler ds260, evlilik belgesi orjinali, adli sicil, askerlik ve nüfus kayıttı. Belgeler 3 ay önce tarihliydi sorun olmadı kabul edildi. Bir tane de fotoğraf istendi. Fotoğrafın yeni tarihli olmasına dikkat edin geri çevrilenler oldu bugün 1 sene önce aldıkları ortaya çıkınca. Şimdiden başarılar dilerim size de.

• @İrem-Cuarto Tebrik ederim yolunuz açık olsun. Benim de AP görünüyor bugün aldığım için daha, size mail geldi mi pasaportunuzun VFS’ye gönderildiğine dair? Genelde vize basıldığı gün gönderiliyor sanırsam.

• Merhaba arkadaşlar. 23 Mart 2025’te Los Angales’tan ABD’ye sorunsuz giriş yaptım.
    Tam 82 gün sonra green card’ım elime ulaştı.
    Tüm sürecimiz, ilk başvurmamızdan green card’ımın elime ulaşması dahil toplam 2 yıl 12 gün sürdü.
    Biz tüm aşamaları bekleme sıkıntısı hariç, sorunsuz geçtik. Bu süreçte forumdan çok destek aldık. Öncelikle admine, ardından destek olup bilgi veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.. 🙏🏻
    Bekleyen herkese kolaylıklar diliyorum. 🙏🏻🥰

• @nazmi4343 Merhaba nazmi hocam görüşmeniz ve onayınız için sizi tebrik ederim ben olsaydım mutlaka o 1 Aylık Süreyi IR1 için beklerdim Gerçi 1-2 Ay Sonra Havalimanından Geçerkende IR1 Alabilirsiniz Sağlık Olsun Diyelim elbet nedenleriniz vardır herşey gönlünüzce olsun

yeni hayatınızda başarılar dilerim ^^

• @yousuf-iraj anlamadım ne demek istediğinizi neyi o kadar hızlı aldım ben 15 mayıs dq oldum halen randevu bekliyorum

• @nazmi4343 hayirli , ugurlu olsun. Hersey gonlunuzce olsun insallah

• @nazmi4343, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@İrem-Cuarto Tebrik ederim yolunuz açık olsun. Benim de AP görünüyor bugün aldığım için daha, size mail geldi mi pasaportunuzun VFS’ye gönderildiğine dair? Genelde vize basıldığı gün gönderiliyor sanırsam.

Bugün AP görünür. Yarın sabah issued olur ve akşama doğru VFS den mail alırsınız. Ertesi gün de 2-6 saatleri arasında gidip kimliğinizle pasaportunuzu teslim alabilirsin. Benim için süreç böyle gerçekleşti.

• @nazmi4343 Nazmi Bey hayirli olsun cok tebrik ederim. Amerikadaki hayatiniz icin insallah hersey gonlunuzce olur.

• Merhabalar, bizim 2 temmuzda interview'imiz var fakat bugun ceac'tan daha once yukleyip DQ oldugumuz bir belge (Birth Certificate) tekrar istenmis. Mesajlar kisminda bugun gorduk. Simdi yukleyip tekrardan DQ olmasini beklemeyecegizdir herhalde. Son zamanlarda interview'i olan ama boyle bir belge talebiyle karsilasan kimse var mi? Interview'da bu karsilarina cikti mi?

• Merhaba, biz l-130 formu ile birlikte fotoğraflarımızı ve evliliğimizi kanıtlayan WhatsApp görüşmelerini vs göndermedik. Sanırım dikkatimizden kaçtı. Evlilik belgesini ekledik hatırlıyorum. Şimdi süreci daha da mı uzatmış olduk. Ne yapmamız gerekiyor. Bu süreç gerçekten çok yıpratıcı. 30 Temmuz 2024 te başvuru yapmıştık.

• @Zübeyde-Cengiz bence dosyaya hemen ekleyin. Oraya istediğiniz zaman eklemeler yapabiliyorsunuz. Kanıt olmazsa RFE alabilirsiniz bu da sürecinizi uzatır. Uscis hesabından kanıt olarak bulduğunuz her şeyi yükleyin biletler fotoğraflar whatsapp vs her şeyi.

• @Houstonian-Life bana da 4 farklı istek gelmiş dq olmama rağmen. Nedenini çözemedim mailde attım cevap verirler mi bilmiyorum. Benim aslında askerlik belgesi yüklenmemişti sadece onu yükledim hemen ama diğerlerini neden istedi hala anlamadım. Buraya sordum ama cevaplayan olmadı

• @Houstonian-Life @Alfa-Centauri Tekrar DQ olma süreci olduğunu sanmıyorum şuan yüklenen belgeler zaten görüşme sırasında inceleniyor ben DQ olduktan sonra sürekli eklemeler yaptım paycheckler olsun tax transcriptler vs güncel dökümanlar, accepted olmadı sadece submitted göründü görüşme sırasında bakıp gördü officer muhtemelen sistemden, NVC incelemedi yani. Güncel halini yükleyin bu aralar sisteme belki üzerinden vakit geçtiği için görüşmeye güncelini de getirin diye böyle bir şey istemişlerdir emin değilim. Umarım sorunsuz halledersiniz.

• @Zübeyde-Cengiz Zübeyde hanım siz en önemli evrakları yüklememişsiniz, USCIS’e yaptığımız başvurunun sebebi zaten bu evraklar.

• Sistemde (ceac) vize durumum Administrative Processing’den ‘Issued’ olarak değişti bu sabah. Dün olacaktı aslında normalde ama Amerika’da resmi tatil olması sebebiyle konsolosluğun da kapalı oluşuyla bugüne kaldı. Akşama VFS’ten e-mail alırım diye düşünüyorum. Alınca bilgilendirme yaparım. Süreç ne kadar sürüyor merak edenler için yardımcı olur umarım.

• Merhabalar,

Ankara'nın bize randevu vermeye niyeti yok galiba. Aklıma şöyle bir şey geldi. Biz interview yerimizi Ankara olarak seçtik ama farklı bir yer seçip(mesela yoğun olmayan ve vize istemeyen bir balkan ülkesindeki bir konsolosluk) orada görüşmeye girebiliyor muyuz? Benim gerçekten böyle beklemekten canım sıkılmaya başladı. Eğer işimiz bir aya halolacak ise ben farklı bir ülkeye gidip orada görüşmeye girmeye razıyım. Böyle bir şey yapan oldu mu daha önce? Şartları nelerdir?

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1177
  • 1589
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |