Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @nazmi4343 Nazmi hocam tekrardan bilgilendirme için teşekkür ederiz pasaportunuz teslim edildiğine göre vizeniz hayırlı olsun burdan sonra artık herkesin hayalindeki gibi rahatça abd ye uçak bileti bakma gibi işin güzel kısmına geçersiniz sadece gözümü kapatıp hayal etmesi bile heyecanlı oluyor

yolculuğunuzda başarılar dilerim ^^

• Arkadaşlar ben eşimle evlendiğimde Pasaportunda Hala Eski Soy İsmi Vardı Biz Yeni Soy Adıyla Pasaportu Değiştirmeden Birth Certificate Ve Eski Pasaportu Kullanarak I-130'u Doldurduk Şimdi Pasaportu Değiştirmek İstiyor Eşim Değiştirmesi Durumunda I-130'a Ekstra Dosya Ekleyip USCIS'e yeni Pasaportun Fotokopisini Ve Durumu Bildirmelimiyiz? Yoksa Hiç Karışmadan Bu Durumu NVC Aşamasında Mı belirtmeliyiz?

• Arkadaşlar ben nvc aşamasında joint sponsor için sadece 1040 yükledim ve dq oldum. Sanırım konsolosluk irs transcript te istiyor. Eğer transcript olmazsa sadece 1040 tax return ile mülakata gitsem sorun yaşar mıyım

• @Berkan-Duru, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba herkese, 2 senelik green card koşulunu kaldırma ile ilgili aşamaları gösteren konu linkini paylaşır mısınız? Veya adım adım özetleyecek olan varsa da sevinirim deneyimli kişiler tarafından. Teşekkürler.

@crazycells

Arkadaslar yok mu deneyimli bilgisi olan bu konuya hakim? Koşul kaldıracağız nelere dikkat etmek gerek? Eşim Abd vatandaşı ve fiyat 750 dolar diye duyduk. Formu sadece ben mi dolduracağım yoksa eşimde ayrıca doldurup 750 dolar onunda ödemesi mi gerek? 750+750 dolar mı ödeme gerekiyor?

• Arkadaşlar mülakata 19 günüm var joint sponsorum household members size 3 kişi fazla yazmış yanlışlıkla. Yeni bir i-864 hazırlasak additional olarak yüklesek mülakatta yanımda götürsem bunu baz alır mı

• @Ekto-Oktan Ben NVC aşamasını bekleyip, açıklamasını yapmıştım. Burada eşinizin soyismi onlar için çok önemli değil aslında, o zaten Amerikalı, burada önemli olan sizin bilgileriniz, sizin bilgilerinizin değişmesi onlar için çok daha uğraştırcı oluyor sanırım. Ama tabiki değişikliği bilmeleri de iyi olur

• @Seyduna Hocam Peki Şey Sorucam Ben Tam NVC Aşamasında Ben Türk Pasaportumu Yenilemek İstiyorum Açıkcası Pasaportumun Süresi 2029'da Dolucak NVC Aşamasına Girdiğimde 3 Senesi Kalmış Olucak 10 Senelik Bir Pasaport Alıp Bu Durumu Atlamak İstiyorum Ayrıca Uzun Süreli TC Pasaportumda Bir ABD Vizesi Bulunması Avantaj Olur Diye İnanıyorum NVC Veya Konsolosluk Pasaportumu Değiştirirsem Bunun Hakkında Bilgi Verdiğimde Yeni Pasaporta Vize Verir Mi Hocam?

• @Ekto-Oktan merhaba Benim 2 Şubatta Randevum Vardı , Ben hazırlıklı eksiksiz bir şekilde gittim AP aldım, Benden Önce bir Türk Hanımefendi vardı evrakları ojinal değil diye eksik evrak olarak onay vermediler ve orijinal evrakları pasaportu ile birlikte ptt ile göndermesini istediler , Evlilik Boşanma Evrağı , Vergi evrakları eksikti …

• @rock sen daha rendevu almadın mi ? Mart ay daki dq olanlar aldılar mi vize rendevu ? Ve dq dan sonra ne kadar sürer vize rendevu almak için ?

• @Ezgi-2 acaba şartı kaldırmış mıydınız? 10yıllık mı geldi yoksa 2yıllık mı?

• @yousuf-iraj hocam sen türk vatandaşı mısın ve mart ayında dq olanlar aldı randevu diye gördüm ama bilmiyorum ben halen randevu bekliyorum

• @Ekto-Oktan Bu kısmı hiç bilmiyorum işte, pasaportunuz değişeceği için pasaport numaranız da değişir. Ancak en kötü ihtimalle ABD'ye gittiğinizde pasaportunuzun süresi 2 sene kalmış olsa, o süre içerisinde green card alırsınız, ondan sonra daha rahat bir şekilde pasaportunuzu yenileyebilirsiniz. Ancak bunu süreç içerisinde yapıp sonradan kafanızı rahat ettirebilirsiniz tabii. Ama bunu nasıl izah edebilirsiniz NVC'ye veya USCIS'e onu bende bilmiyorum

• arkadasla merhaba , 2 temmuzda interviewimiz var. hazirlikli olmak acisindan bir sorum olacak. daha once mulakatta eksik belge veya ek belge talep edilmesiyle karsilasan oldu mu? bu durumda surec nasil isliyor ve zamani ne kadar uzatiyor

• Cevap: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba, aranızda eşinin işi birkaç aylık olduğu halde joint sponsor olmadan mülakata giden oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
    Eşim önceki yıllarda Türkiye'de benimle yaşıyordu ve yeterince geliri olmadı. Şuanki maaşı normalde yeterli fakat işini bulalı henüz 2 ay olduğu için mülakatta kabul edecekler mı bilmiyorum.
    Cevaplar için teşekkürler :)

• Arkadaslar mulakatta goturulen belgelerin herhangi birini ABD tasinirken getirmemiz gerekiyor mu? Giriste sorulur mu? Bir de ulkeden yesil kart vizesi ile ciktigimiz icin havalimaninda yurtdisi cikis harci odeme zorunlulugumuz var mi?

• @nazmi4343 herhangi bir belge tasimaniza gerek yok. Evet harc pulu odeniyor havaalaninda

• @nazmi4343 harç pulu ödemekle ilgili ben havaalanından çıkış yaparken yaşadığım deneyimi paylaşmıştım. Siz yurt dışına oturum izni alarak çıktığınız için harç pulu almanız gerekmiyor ama bu durumu her polis bilmediği için harç pulu soruyorlar, siz oturum iznim olduğu için almama gerek yok diyin eğer zorlarsa da amirine sormasını söyleyin. Benim karşılaştığım polis almam gerektiğini söyledi ben de ısrarla oturum iznim olduğu için almadan çıkabileceğimi söyledim (çünkü daha önce burda almamıza gerek olmadığına dair uyarılarda bulunan arkadaşlarımız vardı) ve sonrasında polis ben bir amirime sorayım dedi ve harç pulu almama gerek olmadığını o da öğrendi. Yani harç pulu almadan geçiş yapabilirsiniz.

• @rock hocam ben değilim ama benim ki ne kadar sürer interview mektup?

• @Bernur bende aynisini yasamistim. Birkac kisiye sorduktan sonra tamam gecebilirsiniz demisti memur.

• @yousuf-iraj hocam maalesef bu konuda bir fikrim yok

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    992 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    464 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k