Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Temel-İspanyolca O tarz marketler genelde yuksek miktarda nakit odemesi yapmaz, nakit yerine cek verirler ve ceki bankanizda bozdurabilirsiniz. Swift icin de TEB ya da Enpara su an icin uygun gorunmektedir.

• çok sağolun hocam. saygılarımla

• ⭐⭐⭐⭐

@Temel-İspanyolca

TEB’in son zamanlardaki swift transferi yaklaşımı ve işlem hızı konusunda fikir sahibi değilim ancak 6 ay önce benim bu banka ile ilgili olumsuz gözlemlerim ve deneyimim olmuştu. Bu konuda şimdiye kadar sorunsuz ve çok hızlı yaşadığım olumlu deneyim Enpara ile oldu, bu paylaşımımda detayları aktarmıştım. Transferi emri vermeden araştırmanızı tavsiye ederim.

• sağolun hocam

• merhaba, ben yapı kredi bankası üzerinden western union ile ABD ye dolar göndermiştim ve Food Lion dan nakit olarak alabildim, tutar 2000 usd civarı idi. normalde CVS walgreens vb yerlerden maksimum 300 usd alabiliyorsunuz ama Food Lion daha yüksek miktarları ödüyor. Size tavsiyen size yakın food Lions varsa oraya sorabilirsiniz, ben sorunsuz Yapı Kredi hesabımdan gönderdikten yaklaşık 2 saat sonra sorunsuz çekmiştim, 2023 sonlarında yapmıştım bu işlemi,

• Değerli arkadaşlar
    Aşağıdaki hesaba para göndermek için en para ekranını aşağıdaki gibi mi dolduracağım: Kişi ismi ve hesap numarası değiştirilmiştir.
    1- Burası alıcı bilgileri
    Bank Name: Citibank NA, New York
    Bank Address: 399 Park Ave, New York, NY 10022, USA
    SWIFTID: CITIUS33
    Account Number: 4060-7595
    Account Name: Charles Schwab Co. Inc.
    For Further Credit To: Michael Jackson, 5367-0287

2-enpara ekranı
    Recipient Name : Charles Schwab Co. Inc.
    SWIFT Code : CITIUS33
    Account Number : 4060-7595
    Amount (USD) : 2,000.00
    Add Description (Optional) : For Further Credit To: Michael Jackson, 5367-0287

• Arkadaşlar
    Yukarıdaki işlem tahmin edeceğiniz üzere enpara üzerinden gerçekleşmedi.
    İleride bu şekilde enparadan göndermek isteyen olursa olmadığını görsün, ona göre önlemini alsın.
    Ben parayı BOA da hesap açıp oraya gönderdim. Sonra kişinin buradaki banka hesabına doğrudan yolladım.
    BOA ya yolladığım para için enpara 360 tl BOA is 22 dolar kesti

• enpara hala en makulü gibi duruyor. Her ay sıkıntısız bir şekilde gerçekleştiriyorum işlemi.

• Bende kontrol amaçlı denedim TEB bankası 25K dolar için 384 TL keainti yapıyor bofa da kesinti yapar ama ne kadar olduğunu yapmadıgım için göremedim ama haftaya yapacagım. Yaptığımda tam kesintileri yazarım.

• TEB bankasından hesap açtırdım ve bir yıllık muafiyet tanımlaması yaptırdım. ATM günlük TL çekme limiti kadar bofa ATM lerinden kesinti olmadan hergün dolar çekebiliyoruz denildi. Haftaya bunuda test edeceğim.

• @akara geçen hafta 2700 dolar gönderdik bofa hesabına, %1 kesti. Miktara göre bu %1 lik kesinti artıyor mu onu bilemiyorum

• @akara Hocam, BOA'ya para yatırabilirsiniz aynı gün fakat BOA üzerinden para göndermek için fiziksel kartın gelmesini beklemeniz lazım. 4-6 iş günü arasında.

• Bugun bofada hesap açtım ssn olmadan, ATM'den 300 dolara kadar TEB heaabımdan kesintisiz para çekebiliyorum. 300 dolar üstüne izin vermedi. Swıft ile 5 K gönderdim. 254 TL TEB kesinti yaptı, 50 K içinde deneme yaptım aynı kesintiyi verdi bofa kesintisini yazarım hesaba geçince

• ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.

• ⭐⭐⭐⭐

@okokok

Swift limiti nedeniyle $80.000 tek seferde gönderim konusunda Türkiye’deki bireysel bankacılık yetkiliniz veya çağrı merkezi ile görüşmeniz faydalı olabilir, benim en son Enpara üzerinden BofA’ya yaptığım Swift işleminde tek işlemde TL 999.999 karşılığı döviz transferine izin veriyordu.

Olası bir sorgulamada (ben şimdiye kadar yaşamadım Enpara’da) paranın hesabınıza resmi bir işlemden (satış, miras vb) veya nereden elde edildiğine dair kanıt bulundurmanız faydanıza olabilir. TEB banka yetkilisi istenebileceğini söylediği için kendileri ile çalışmama kararı almıştım.

• @akara iki kere 100 er dolar çektim sorunsuz kesintisiz bank of America ATM sinden TEB banka kartımla.. limiti tam bilmiyorum acikcasu

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm $300 günlük limit TEB kartı ile BofA atm’den

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm teb müşteriden müşteriye farklı limit uyguluyor onun için sizin limitinizi arayıp sorabilirsiniz yada deneyip test edebilirsiniz

• TEB ile para trasferi yaptım 5K için 254 TL kesinti yaptı bofada 10$ fakat 30K transfer etmek istedim belge istediler. Bende müşteri hizmetlerini aradım bana cepteteb den yazılmış bir dilekçeyi başvuralar kısmında yüklememi istedi. Araya hafta sonu girdi bakalım p.tesi ne yapacaklar

• @okokok, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.

Merhaba, biz de ilk geldiğimizde 100 bin doları bir seferde aktarmıştık. 10 bin dolar üstü transferleri bankalar otomatik olarak IRS’e bildiriyor. Bankanız sizden bununla ilgili kaynak göstermenizi isteyebilir. Kaynağını açıklayabildiğiniz paralar için bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ek olarak doldurmanız gereken formlar ve tax işlemleriniz olabilir, transfer öncesi hazırlıklarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |