Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • @akara geçen hafta 2700 dolar gönderdik bofa hesabına, %1 kesti. Miktara göre bu %1 lik kesinti artıyor mu onu bilemiyorum


  • @akara Hocam, BOA'ya para yatırabilirsiniz aynı gün fakat BOA üzerinden para göndermek için fiziksel kartın gelmesini beklemeniz lazım. 4-6 iş günü arasında.


  • Bugun bofada hesap açtım ssn olmadan, ATM'den 300 dolara kadar TEB heaabımdan kesintisiz para çekebiliyorum. 300 dolar üstüne izin vermedi. Swıft ile 5 K gönderdim. 254 TL TEB kesinti yaptı, 50 K içinde deneme yaptım aynı kesintiyi verdi bofa kesintisini yazarım hesaba geçince


  • ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @okokok

    Swift limiti nedeniyle $80.000 tek seferde gönderim konusunda Türkiye’deki bireysel bankacılık yetkiliniz veya çağrı merkezi ile görüşmeniz faydalı olabilir, benim en son Enpara üzerinden BofA’ya yaptığım Swift işleminde tek işlemde TL 999.999 karşılığı döviz transferine izin veriyordu.

    Olası bir sorgulamada (ben şimdiye kadar yaşamadım Enpara’da) paranın hesabınıza resmi bir işlemden (satış, miras vb) veya nereden elde edildiğine dair kanıt bulundurmanız faydanıza olabilir. TEB banka yetkilisi istenebileceğini söylediği için kendileri ile çalışmama kararı almıştım.


  • @akara iki kere 100 er dolar çektim sorunsuz kesintisiz bank of America ATM sinden TEB banka kartımla.. limiti tam bilmiyorum acikcasu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begumm $300 günlük limit TEB kartı ile BofA atm’den


  • @begumm teb müşteriden müşteriye farklı limit uyguluyor onun için sizin limitinizi arayıp sorabilirsiniz yada deneyip test edebilirsiniz


  • TEB ile para trasferi yaptım 5K için 254 TL kesinti yaptı bofada 10$ fakat 30K transfer etmek istedim belge istediler. Bende müşteri hizmetlerini aradım bana cepteteb den yazılmış bir dilekçeyi başvuralar kısmında yüklememi istedi. Araya hafta sonu girdi bakalım p.tesi ne yapacaklar


  • @okokok, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.

    Merhaba, biz de ilk geldiğimizde 100 bin doları bir seferde aktarmıştık. 10 bin dolar üstü transferleri bankalar otomatik olarak IRS’e bildiriyor. Bankanız sizden bununla ilgili kaynak göstermenizi isteyebilir. Kaynağını açıklayabildiğiniz paralar için bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ek olarak doldurmanız gereken formlar ve tax işlemleriniz olabilir, transfer öncesi hazırlıklarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim.


  • @akara detayları paylaşırsanız seviniriz


  • 30 bin dolar swıft belge talebi ile beklemede idi, açıklayıcı dilekçe yazdım (tamamen aktarma sebebimi yazdım) ve hemen para bofa hesabıma geçti. 35 dolar bofa 254 TL TEB kesinti yapmış.


  • Arkadaşlar şimdi ilk kez abd ye gireceğim 20 veya 21 bin dolar üzerimde giriş yapamazmıyım ?


  • @myof61 yaparsınız sadece girişte beyanda bulununca size bir form dolduruyorlar. Swıft ile ugraşmazsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @akara peki benim ingilizcem yok formu nasıl doldurabilirim birde ne tür bir forum yani borç para aldım vs desem sıkıntı olur mu


  • @akara ben direkt üzerimde götürmeyi planlıyorum sıkıntı olur mu ?


  • @myof61 yok olmaz ilk girişiniz ise zaten sizin zarfınızı alıp kontrol edecekler ve vizenizini uzatan damgayı basarlar aynı yerde bu nakit para için bir form dolduruyor görevli ad soyad dogum tarihi gibi bilgiler var . Birde adres yazıyorsunuz. Görevli miktarı yazıp imzalıyor bu kadar oda sizin beyanızı göre bence üzerinizde ne var ne yok söyleyin.


  • @akara 20k yada daha üstü götüreceğim inşallah dediğiniz gibi olur bir sıkıntı yaşamam malum dil bilmiyorum anlaşamam kendimi ifade edemem diye endişeliyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @myof61

    İngilizce ile sıkıntı yasayacaginiza inaniyorsaniz, derdinizi anlatan bir metni Türkçe olarak hazırlayıp chatgpt’den Ingilizce olarak derlemesini/tercumesini alabilirsiniz, çıktısını yanınıza alarak girişte bahsi geçen yazıyı sunabilirsiniz CBP memuruna.

    ABD’deki hayatınızın geri kalaninda İngilizce hususunda nasıl ileeleyeceginiz hususunda bir ön çalışma yapmışsınızdir herhalde. Bol şans!


Benzer Başlıklar

  • Apple Pay’i Turkiye’de kullanmak.

    Bankacılık
    1
    2 Oy
    1 İleti
    888 Bakış
    Z
    Benzer bir konu bulamadim biraz ters olacak ama amerikadan turkiyeye gelislerdeki nakit tasima ve alisveris problemiyle ilgili bir durumu paylasayim dedim. Uzun zamandır amerikada apple pay kullaniyorum ama turkiyeye her geldigimde apple pay türkiyede kullanılmıyor diye bildigimden ya nakit para getirmekle ugrasiyordum ya da turk kredi kartimi kullaniyordum. Boyle yapmamin sebebi de bu sayfada belirttiği uzere türkiyenin apple pay kullanılan ulkeler arasında adinin gecmemesindendi. Neyse sonuc olarak apple pay alisverislerde pos cihazinin temassiz odeme kismina telefonunuzu dokundurarak kullanilabiliyormus. Ayrica exchance orani da bankalarin online cevirme fiyatiyla ayni gorunuyor (garanti bankasiyla karsilastirdim) . Bunun yaninda her temassiz islemde de %2 cash back almak ve yurtdisi kullanim feesinin olmamasi da isin cabasi. Apple ile herhangi bir işbirliğim yoktur tecrübe ettigim bir kolayligi paylasmak istedim arz ederim :) alis verisler ornek alis veris ayrintisi
  • ABD'de Türk bankalarının şubeleri

    Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama :)
  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

    Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • Payoneer ile Türkiye'den adınıza Amerikada hesap açın

    Bankacılık payoneer
    16
    1 Oy
    16 İleti
    5k Bakış
    cayfamilyC
    Merhaba, payoneer ile ilgili sormak istediğim bir soru vardı umarım bilgilendirici bir yanıt alabilirim. Green Card çıkması durumunda en büyük handikaplardan biri de kredi skoru oluyor bildiğim kadarıyla. Payoneer ile düzenli olarak ödeme aldığım ABD banka hesabım olursa, bunun kredi skoru açısından faydası olur mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum