ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
@akara geçen hafta 2700 dolar gönderdik bofa hesabına, %1 kesti. Miktara göre bu %1 lik kesinti artıyor mu onu bilemiyorum
-
@akara Hocam, BOA'ya para yatırabilirsiniz aynı gün fakat BOA üzerinden para göndermek için fiziksel kartın gelmesini beklemeniz lazım. 4-6 iş günü arasında.
-
Bugun bofada hesap açtım ssn olmadan, ATM'den 300 dolara kadar TEB heaabımdan kesintisiz para çekebiliyorum. 300 dolar üstüne izin vermedi. Swıft ile 5 K gönderdim. 254 TL TEB kesinti yaptı, 50 K içinde deneme yaptım aynı kesintiyi verdi bofa kesintisini yazarım hesaba geçince
-
ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.
-
Swift limiti nedeniyle $80.000 tek seferde gönderim konusunda Türkiye’deki bireysel bankacılık yetkiliniz veya çağrı merkezi ile görüşmeniz faydalı olabilir, benim en son Enpara üzerinden BofA’ya yaptığım Swift işleminde tek işlemde TL 999.999 karşılığı döviz transferine izin veriyordu.
Olası bir sorgulamada (ben şimdiye kadar yaşamadım Enpara’da) paranın hesabınıza resmi bir işlemden (satış, miras vb) veya nereden elde edildiğine dair kanıt bulundurmanız faydanıza olabilir. TEB banka yetkilisi istenebileceğini söylediği için kendileri ile çalışmama kararı almıştım.
-
@akara iki kere 100 er dolar çektim sorunsuz kesintisiz bank of America ATM sinden TEB banka kartımla.. limiti tam bilmiyorum acikcasu
-
@begumm $300 günlük limit TEB kartı ile BofA atm’den
-
@begumm teb müşteriden müşteriye farklı limit uyguluyor onun için sizin limitinizi arayıp sorabilirsiniz yada deneyip test edebilirsiniz
-
TEB ile para trasferi yaptım 5K için 254 TL kesinti yaptı bofada 10$ fakat 30K transfer etmek istedim belge istediler. Bende müşteri hizmetlerini aradım bana cepteteb den yazılmış bir dilekçeyi başvuralar kısmında yüklememi istedi. Araya hafta sonu girdi bakalım p.tesi ne yapacaklar
-
@okokok, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
ev satışı sebebiyle 80 bin dolar gibi bir rakamı amerika hesabıma göndermem gerekiyor. Bu parayı bir kerede transfer etmemde bir sıkıntı yaşar mıyım? Hepsi satış sebebiyle kazanç olmadığı için direkt bir kaynak gösteremem.
Merhaba, biz de ilk geldiğimizde 100 bin doları bir seferde aktarmıştık. 10 bin dolar üstü transferleri bankalar otomatik olarak IRS’e bildiriyor. Bankanız sizden bununla ilgili kaynak göstermenizi isteyebilir. Kaynağını açıklayabildiğiniz paralar için bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Ek olarak doldurmanız gereken formlar ve tax işlemleriniz olabilir, transfer öncesi hazırlıklarınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederim.
-
@akara detayları paylaşırsanız seviniriz
-
30 bin dolar swıft belge talebi ile beklemede idi, açıklayıcı dilekçe yazdım (tamamen aktarma sebebimi yazdım) ve hemen para bofa hesabıma geçti. 35 dolar bofa 254 TL TEB kesinti yapmış.
-
Arkadaşlar şimdi ilk kez abd ye gireceğim 20 veya 21 bin dolar üzerimde giriş yapamazmıyım ?
-
@myof61 yaparsınız sadece girişte beyanda bulununca size bir form dolduruyorlar. Swıft ile ugraşmazsınız.
-
-
@akara peki benim ingilizcem yok formu nasıl doldurabilirim birde ne tür bir forum yani borç para aldım vs desem sıkıntı olur mu
-
@akara ben direkt üzerimde götürmeyi planlıyorum sıkıntı olur mu ?
-
@myof61 yok olmaz ilk girişiniz ise zaten sizin zarfınızı alıp kontrol edecekler ve vizenizini uzatan damgayı basarlar aynı yerde bu nakit para için bir form dolduruyor görevli ad soyad dogum tarihi gibi bilgiler var . Birde adres yazıyorsunuz. Görevli miktarı yazıp imzalıyor bu kadar oda sizin beyanızı göre bence üzerinizde ne var ne yok söyleyin.
-
@akara 20k yada daha üstü götüreceğim inşallah dediğiniz gibi olur bir sıkıntı yaşamam malum dil bilmiyorum anlaşamam kendimi ifade edemem diye endişeliyim
-
İngilizce ile sıkıntı yasayacaginiza inaniyorsaniz, derdinizi anlatan bir metni Türkçe olarak hazırlayıp chatgpt’den Ingilizce olarak derlemesini/tercumesini alabilirsiniz, çıktısını yanınıza alarak girişte bahsi geçen yazıyı sunabilirsiniz CBP memuruna.
ABD’deki hayatınızın geri kalaninda İngilizce hususunda nasıl ileeleyeceginiz hususunda bir ön çalışma yapmışsınızdir herhalde. Bol şans!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum