Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, eşim için sizlerin destekleriyle yaptıgım AOS basvurusu için dün receipt noticeler geldi. Eşimin turist vize ile kalış süresi 11 Haziranda doluyor. Bu durumda artık bundan endişe etmemeliyz değil mi? Yani kalışını garantilemek için receipt noticeler yeterli mi yoksa başka bir şey yapmamız gerekir mi? Çok teşekkürler.

• @bernat, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, eşim için sizlerin destekleriyle yaptıgım AOS basvurusu için dün receipt noticeler geldi. Eşimin turist vize ile kalış süresi 11 Haziranda doluyor. Bu durumda artık bundan endişe etmemeliyz değil mi? Yani kalışını garantilemek için receipt noticeler yeterli mi yoksa başka bir şey yapmamız gerekir mi? Çok teşekkürler.

Hayırlı olsun! İnşallah en kısa sürede sonuçlanır. Endişe etmenize gerek yok artık, şu aşamada dosya sonuçlanana kadar, ya da seyahat izni gelene kadar ülkeyi terkedemez. Dışarı çıktığında ne olur ne olmaz Notice'in bir kopyası çantasında, cüzdanında vs. yanında olsun, o sonuçta burdaki legal statüsünün bir ispatı. En kötü taranmış elektronik kopyası telefonunda olsun.

• @erenotti çok teşekkürler. Umarım sorunsuz sonuclanır 🙏🏼

• Merhaba, geçen senenin DV Lottery talihlilerinden biriyim. Ne yazık ki case numaram henüz current olmadı ve ancak Ağustos veya Eylül ayında current olabileceğini düşünüyorum. Süreci daha iyi anlamak ve doğru kararlar verebilmek için geçmiş blog yazılarını da okudum, yabancı forumları takip ediyorum. Ancak dosyaları yakından takip eden sizlerin şu anki yorumunu da almak istiyorum.

Zamanı geldiğinde Early Filing yapmayı planlıyorum. Sürecin mümkün olduğunca hızlı ve sorunsuz ilerleyebilmesi adına;

Interview waiver (mülakat muafiyeti)
    Erken mülakat tarihi alınabilmesi
    Background check süresinin kısalığı
    Mülakat sonrası onay süresinin hızlılığı

gibi faktörleri göz önünde bulundurarak size bir soru sormak istiyorum:

Geçmiş dosyaları ve tecrübeleri dikkate aldığınızda, başvurumu yürütmek için hangi USCIS ofisinin daha iyi, hızlı ve olumlu sonuçlar verdiğini düşünüyorsunuz: Boston mı yoksa Manhattan mı? (Not: Brooklyn değil)

Şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba,

Ben 2026 Green Card talihlilerindenim. Öncelikle forumda sorunumu bulmaya çalıştım ancak aradığım cevabı bulamadım, yeterli olmadı. Bu büyük fırsatı kaçırmak veya işlemleri geciktirmek istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu yıl Work and Travel (WAT) programı kapsamında ABD'de bulunacağım ve aynı zamanda Green Card çekilişini kazandım. Dosya numaramın (17XXX) Ankara Konsolosluğu’na yetişmeyeceğinden eminim. Dosya taşıma (consulate transfer) işlemini son çare olarak düşünüyorum çünkü şu anda statü değişikliği (Adjustment of Status - AOS) yapma imkânım olduğunu düşünüyorum. Hangi yolun daha mantıklı olduğunu kıyaslayamıyorum ama AOS bana daha uygun gibi geliyor.

J-1 vizem ile Amerika’da olacağım. Vizem Ekim ayında bitecek. Ekim sonrasında farklı bir vize türüne geçiş yaparak Amerika’da kalmak istiyorum; ancak bu sürecin nasıl işlediği hakkında hiçbir bilgim yok.

Waiver (muafiyet) hakkında biraz bilgim var. Bildiğim kadarıyla bu belgeyi alabilmek için Türkiye’ye ait herhangi bir devlet yükümlülüğümün olmaması gerekiyor. Şu anda KYK’dan geri ödemeli burs alıyorum. "No Objection Statement" (Karşı Olmadığına Dair Belge) alabilmek için bu bursu hemen kapatmayı düşünüyorum.

Sanırım şu noktada KCC (Kentucky Consular Center) ile iletişimde olmam gerekiyor; çünkü süreç şu an konsolosluklar üzerinden değil KCC üzerinden yürütülüyor. Eğer dosya taşıma işlemi yapmam gerekirse, numaram “Current” olduktan sonra diğer ülkelerdeki ABD konsolosluklarına da e-posta ile başvuru yapmam gerekecek. Ancak statü değişikliği için KCC'ye doğrudan e-posta göndermem gerektiğini düşünüyorum.

Benim için en önemli konu: J-1 vizem bittikten sonra ne yapacağım ve hangi vize türüne geçiş yapacağım?
    Bu konuda bir immigrant avukatı tutmalı mıyım bilmiyorum. Avukatlar genelde dakika üzerinden ücretlendirme yapıyor ve bu ne kadar yeterli olur emin değilim. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım ama boşuna da masraf yapmak istemiyorum.

Bu konuda değerli görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@Tevrat-Guzel Merhaba, hayirli olsun, WaT programlari 2 yil kuralindan muaf olmali, boyle bir durumda waiver ihtiyaciniz olmaz, vizenizin uzerinde 2 years rule does not apply diye bir not olmali.

Bu sene 17xxx numarasi Haziran ayinda current olacak, hadi onumuzdeki sene Mayis ayinda olacak desek, basvurudan sonra islemlerin de 2 ay surecegi ongorulurse J-1'den F-1'e gecis disinda mantikli bir secenek kalmiyor ki bu da size son derece maliyetli olacaktir. Buna hazirlikli olmaniz gerekecek.

Avukatlarin buyuk kismi ongorusme icin ucret talep etmezler, DV islemleri icin talep ettikleri ucretler de fazla yuksek degil, o konuda iciniz rahat olsun. AoS karari alirsaniz KCC veya buyukelciliklerle hicbir isiniz olmayacak hatta dosya numaraniz 1xxx veya 2xxx olsaydi DS-260 bile doldurmak zorunda kalmayacaktiniz.

AoS ortalama 2-3 ay suren bir surec bu sure ofise gore 1 aya kadar inebilir veya 6 aya kadar cikabilir, bu basligi okursaniz kimin surecinin nerede ne kadar surdugunu ogrenebilirsiniz.

Simdiden hayirli olsun.

• @EasternStar Değerli Yorumunuz İçin Çok Teşekkür Ederim, 🙏

2 Yıl kuralı dediğiniz gibi WAT programı için tabi değil sanırım. Yine de Kredi borcum karşıma sorun olarak çıkabilir mi bu süreçte?

AOS için Maliyetli olduğu söyleniyor F1 Statüsüne veya başka bir statüye geçtikten sonraki okul masrafları, yaşam masrafları, vb. için mi söyleniyor; yoksa Statü Değişikliği sırasındaki süreçler için mi?

Şimdi birden fazla avukata mail gönderiyorum. Bu süreci avukatsız yönetebilir miyim? Avukatlarla nasıl anlaşırım bilmiyorum, dakika olarak randevu veriyorlar uzun süreli ilgilenen avukatlar oluyor mu, süreç boyunca yardımcı olan? Her takıldığım yerde göçmen avukatlarından randevu alıp mı ilerliyoruz?

Benim şuan ne yapmam gerekiyor KCC ye mail göndermeli miyim?
    AOS kararı alırsam KCC ve Büyük Elçiliklerle işiniz olmayacak demişsiniz. Peki ne yapmam gerekecek bu sürede?

AOS'ta Dosya numaram ''Current'' olduktan sonra kesin olarak beni çağırırlar değil mi? yani çağrılmama gibi bir ihtimalim yok galiba.

Hakkınızı Helal Edin Zamanınızı Çalıyorum Biraz 🙏

• ⭐⭐

@Tevrat-Guzel Bildigim kadariyla dilim dondugunce sirasiyla yanitlayayim; ancak sunu unutmayin ben de bir avukat degilim ve cevremdeki insanlarin tecrubelerinden daha fazlasini aktaramam.

Kredi borcunuz sorun olmaz, odeme zamani gelmisse taksitleri zamaninda yatirin yeter.

WaT ile geldiginize gore lisans egitiminiz devam ediyor diye varsayiyorum, bu durumda lisans egitiminizi dondurup ABD'de dil ogrenmek icin bir dil okuluyla anlasip onlara her ay para odemesi yapmaniz lazim, ayrica GC alana kadar calisma izniniz olmadan ABD'de yasayacaksiniz ve kira, araba, sigorta, iase gibi genel giderlerinizi karsilamaniz gerekecek. Bunlar aylik ortalama 5k. Asgari sartlarda bile aylik 3k gideriniz olacak. Bunlara ek olarak statu degisikligi basvurusu, daha sonrasinda saglik muayenesi, GC basvurusu icin de yasal giderleriniz olacak (hukuki danismanlik + basvuru ucretleri).

Avukatlar size hazirlamaniz gereken belgelerin listesini verecek ve onlari temin etmekten siz sorumlu olacaksiniz, kimden hukuki danismanlik alirsaniz alin yine isin yuku sizde olacak danismanlik aldiginiz kisi veya kurum yalnizca sizin kurallara uygun bir sekilde basvuru dosyasi hazirlamanizdan ve bunu zamaninda gondermekten fazlasini yapamaz. Bu sureci elbette avukatsiz yurutebilirsiniz, bu baslikta AoS yapmis cok sayida arkadasimiz var, onlarin tecrubelerinden faydalanirsiniz.

Su an KCC'ye e-posta gondermenizin hicbir faydasi yok. Sureci buyukelciliklerle yurutecekseniz muhatabiniz ABD Disisleri Bakanliginin bir parcasi olan KCC, AoS yapacaksaniz muhatabiniz Icisleri Bakanliginin bir organi olan USCIS olacaktir. AoS yapacaksaniz dusunmeniz gereken seyler, GC alana kadar ABD'de statu sahibi olarak kalmanin ve gecinmenin bir yolunu bulmak olacaktir.

Son sorunuz ise ABDlilerin 1.000.000$ question dedigi turden. Current olduktan sonra sizi cagirmama ihtimalleri var, cagirsalar bile sizin disinizda yasanacak gelismelerden oturu kotanin dolmasi ve surecin tamamlanmamasi ihtimali var. Ilk iletimde dedigim gibi, AoS tahmin edildiginden uzun suren bir surec; ancak sizin icin soyle bir avantaji olacak, WaT durumundan oturu SSN sahibi olacaksiniz ve rahatlikla banka hesabi acabileceksiniz, akabinde statu degisikligi yapacaksiniz, hatta 2025 yili bittikten sonra calistiginiz is yeri sizin adiniza vergi beyanlarinizi yapacak (WaT calisanlari gelir vergisinden muaftir, maas alirken verginizi oder mali yil bittikten sonra iadesini alirsiniz). Kisacasi, ABD'nin kilit kurumlari olan DHS, USCIS, IRS ve SSA;da kayitlariniz olacak. Bu durumda GC basvurunuzu yaptiktan sonra dosyanizin mulakatsiz olarak tamamlanma ihtimali var. Tanidigim 2 aile F-1, E-2 gibi statulerden GC basvurularini mulakatsiz olarak tamamladilar. Tum bu olumlu gelismelere ragmen hic kimse kesin olarak GC sahibi olacaginizi garanti edemez.

Bu basliktaki tum iletileri okumanizi, bir butce analizi yapmanizi ve duruma gore karar vermenizi tavsiye ederim. Karar sizin karariniz olacaktir.

Zamanimizi calmiyorsunuz, o konuda rahat olun, biz bu isin ticaretini yapmadigimiz icin yalnizca bildigimiz kadarini vaktimiz oldugunda paylasiyoruz. Akliniza takilanlari cekinmeden sorun, bir bilen arkadas muhakkak yanit verecektir.

• @EasternStar
    Aslında bu süreçte en önemli konu maliyet gibi görünüyor; bunu daha net bir şekilde fark ediyorum. F-1 vizesine geçiş yapmam durumunda yasal olarak çalışma hakkım olmayacağı için, bu beni maddi anlamda zorlayabilir. Statü değişikliği sürecinin Ağustos–Eylül’e kadar sürebileceğini düşünüyorum ve bu süreç boyunca Amerika'da yaşam masraflarını karşılamak oldukça maliyetli olabilir. Teksas’ta yaşayan ve yakından tanıdığım bir abim var. Kısa bir süreliğine onun yanında kalmam, bu geçiş dönemindeki masrafları biraz olsun azaltabilir.

F-1 statüsündeyken çalışmaya dair herhangi bir alternatif hakkım olur mu? Ya da farklı bir statüyle Amerika’da yasal olarak çalışarak kalmam mümkün olur mu?

Öte yandan, birkaç göçmenlik avukatıyla görüştüm. Bana hem statü değişikliği (örneğin J-1'den F-1’e) başvurusu için hem de Green Card başvurusunun hazırlanması ve takibi için ayrı ayrı ücretler sundular. Ancak zaten maliyetli bir sürece girdiğim için, mümkün olduğunca tasarruflu ilerlemem gerekiyor. Sizce bu işlemlerin her ikisi için de profesyonel destek almam şart mı, yoksa detaylı araştırma yaparak bu süreci kendi başıma da yürütebilir miyim?

Kesinlik sormam biraz saçmalık oldu. Amerikada kaldığım süre boyunca olacak bir aksilik konsolosluktan red almama sebep olabilir veya dediğiniz gibi kontenjan sınırı gelebilir.
    Yinede AOS benim için en mantıklı olanı olarak gözüküyor. İnşallah bu uğraşlarım güzel sonuçlara vesile olur. 🙏

Değerli Cevabınız İçin Teşekkür Ederim 😊

• @ipekc çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz linkte sadece sayfa açılıyor. Benim durumumla aynı olan kişiyi göremedim. Kullanıcı ismini söylerseniz oradan bakarım

• 2024 greencard çekilişini kazandım. Fakat sıralamam 12443 olduğu ve haziran ayında hala lottery sırası 7000-8000 civarlarında olduğu için 27 haziran 2024 ye Amerikaya Newark havalimanından sorunsuz bir şekilde giriş yaptım. (2015 yılında aldığım 10 yıllık turistik vizem vardı) Derhal harekete geçtim ve işlemleri yapabilmesi için bir Türk avukatla anlaştım. Fakat ne yazık ki herkesin bildiği gibi bir takım sorunlarla karşılaştığım için hızlıca Türk avukattan vazgeçtim ve birkaç arkadaşın vasıtasıyla bir yahudi avukatla çalışmaya başladım. 3 Temmuzda başlattığım süreç 7 eylül günü son buldu ve greencardım bir hafta içerisinde elime ulaştı. Bu süreçle alakalı sorunuz olursa veya avukata ulaşmak isterseniz yardımcı olurum. Herkese başarılar dilerim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O onuru 

• Aklıma takılan bu AOS sürecinde de case numaramız CURRENT olmadan başvuramıyoruz değil mi? Benim numara 25XXX olunca dosyamı şimdiden avusturyaya taşıdım ama AOS sürecini de araştırıyorum. En kötü onu yaparım diyorum ama numaram CURRENT olmadan sanırım ABD'de sürece başlayamıyorum sanırım?

AOS'un greencard almak anlamında ek bir avantajı olmuyor galiba...

• @Butcher Oncelikle Tebrikler . Maalesef sira numaraniz aciklanmadan hic bir yerde bir ilerleme saglamak mumkun degil . AOS un o anlamda hic bir ayricaligi yok , AOS Dosyasi gonderebilmek icin mutlaka current olmaniz gerekiyor . Bol Sans

• @Figen Çok teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O onuru 

• Herkese merhaba,

Benimki biraz özel bir durum olduğundan yeni başlık açıp bu durumu daha önce yaşayan var mı diye sormak istedim. DV2025 talihlilerindenim fakat dosya numaram 235XX. Bildiğiniz gibi Ağustos ayında daha 22000'e kadar olan numaralar aktive olmuş ve Ankara 'dan randevu gelmesi imkansız zaten. Ben bu süreç içerisinde Amerika'daki bir okuldan doktora kabulü aldım. I-20 belgemi elime bu hafta alacağım, bu yüzden şimdilik F1 vizesine başvuramıyorum. Sormak istediğim sorular şunlar:

1. Ben F1 vizesine DV2025 başvurumdan bağımsız bir şekilde başvurabilir miyim?
    2. Diyelim ki başvurdum ve F1 vizemi aldım. Eylül ayı içerisinde Amerika'ya gidip bir statü değişikliği yapmam mümkün mü F1'den Greencard'a. Veya orada ayrı bir randevu mu almam lazım?

Bu veya benzeri bir durum yaşamış, duymuş, denk gelmiş olan var mı? Varsa, cevalpayabilirse çok sevinirim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 

• Merhaba,
    Sıra numaramın yüksek olması sebebiyle dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum. Bu yıl sıra numaralarına bakarak 2026'da tahmini olarak numaram Ağustos-Eylül ayı gibi aktif olacak. Diyelim ki DV2026'da taşıdığım konsolosluk sıra numaram aktif olduğu halde yoğunluktan ötürü mülakat tarihi vermedi. Buna göre ben Amerika'ya gidip(B1/B2 turist vizesine sahibim) AOS sürecini başlatabilir miyim?( Haziran ve Temmuz ayında açıklanacak bültene göre hemen ABD'ye hareket edeceğim.

• @Eren3135 Oncelikle Tebrikler . DV konusundan bagimsiz olarak F1 basvurusu yapabilirsiniz . F1 vizeniz onaylanir ise ve surec bitmeden Ulkeye giris yapabilirseniz ve ayni zamanda current de olduktan sonra DV icin AOS basvurusu yapabilirsiniz . Ve fakat kalan sure yetermi orasi tartisilir . Gecmiste 30-45 gun gibi surelerde AOS surecini bitirerek GC aldigimiz Dosyalar oldu ama bu tabiki bir garanti degil . Her DV kazanani gibi sizinde sureciniz basvuru yapsanizda , yapmasanizda , Dosya icerde olup islem gormus bile olsa 30 Eylul e kadar Onay almadiginiz takdirde yanacak . Simdiden Bol Sans dilerim .

• @tahsindundar Oncelikle Tebrikler . Current olmaya yakin degerlendirmek fayda var fakat sorunuza cevaben EVET B1/B2 vizeniz ile surec bitmeden , mumkunse bitise 3-4 ay kala Amerikaya gelerek AOS yapabilirsiniz .

• ⭐⭐

Esimin annesine benim sponsorlugumla basvurdugumuz AOS ile green card basvurumuz (I-485) bugun onaylandi. Tum sureci kendim yuruttum. Herhangi bir avukat yada danisman kullanmadim. I-485 uscis’e 5 Ocak 2024 de ulasmisti. Bu ay itibariyle 17 ayda tamamlanmis oldu. Green Card’i beklemeye gectik. Aradaki sureclerden bahsedecek olursam ben calisma iznine basvurmadim sadece seyahat iznine basvurdum (I-131). Seyahat izni 16 ayda geldi. Tum bu surec icerisinde 2 kere uscis den duzeltme talebi geldi. Birisinde belgeleri doldururken karisiklik yapmisim onu duzeltip geri yolladim. Bu duzeltmesen 1 yil sonra da I-485 de bir bolumu eksik doldurmusum onu doldurup yolladim. Tum bu eksikliklere ragmen surec bana verilen tahmini sure icerisinde tamamlandi. Bir gecikme olmadi.

• @Eren3135

1. Evet, F-1 basvurunuzu bagimsiz olarak yapabilirsiniz. Hatta F-1 basvurunuz sirasina DV icin DS-260 formunu doldurmamis olmaniz bir avantaj. Ancak, bildigim kadariyla DOS tum F-1 islemlerini durdurdu. Belki bir guncelleme olmustur.

2. Teoride mumkun; ama gercekci olmak gerekirse Eylul ayinda yapacaginiz basvuru muhtemelen yetismez. DV AOS diger AOS sureclerinden daha hizli ilerliyor; ancak 1 ay yine de pek yeterli degil. Insanlar o yuzden early filing yapiyorlar, yani Temmuz'da bulten aciklanir aciklanmaz dosya gonderiyorlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |