Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @Serapp Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Anladım Serap hanım teşekkürler. Peki bu para transferi süreci nasıl işliyor? Karşı tarafın mağduriyeti gibi bir durum yaşanabilir mi?

Tanıdığınızın parası aynı bankada ise size online olarak gönderebilir, Swift masrafı olmaz, farklı banka ise masraf olur. Farklı bankada ise en iyisi parayı hesabından çekip sizin bankanıza elden yatırmanız uygun olur. Sonra siz döküm alınca iade edebilirsiniz.
    Karşı tarafın mağduriyeti diye bir durum yok. Her hangi bir sorun olmaz.

• @Serapp Çok sağolun ilginiz için. Öyleyse özet olarak ikimizde Ziraat Bankasındayız. Para transferi sonrası bankaya gidip bankada görevli birisiyle yapmam gereken, ingilizce hesap dökümü almak oluyor değil mi?

• Arkadaşlar, KCC’ye attığım mail aracılığıyla mülakat günümün 1 Temmuz olduğunu öğrendim. Herkesin en kısa zaman da böyle bir ileti paylaşmasını dilerim.

• @rasitcenngiz Çok sevindim, bekliyordunuz. İmzanızı da güncelleyin lütfen..

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Çok sağolun ilginiz için. Öyleyse özet olarak ikimizde Ziraat Bankasındayız. Para transferi sonrası bankaya gidip bankada görevli birisiyle yapmam gereken, ingilizce hesap dökümü almak oluyor değil mi?

Evet aynen öyle yapın ama %99,9 bu belgeyi istemeyecekler 😉

• @Serapp Teşekkürlerr

• Bu ileti silindi!

• Merhaba, KCC ye bugün attığım maile dönüş aldım ve mülakat tarihimin 15 Temmuz olduğunu öğrendim. Tüm mülakat bekleyenler en kısa sürede mutlu haberi alırlar umarım.

• @yalcin61 02 Mayıs mülakatlarında kimseden Hong Kong ta herhangi bir mali belge talebi olmadı.

• Beklenen mail geldi. Mülakat tarihim 8 Temmuz. Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.

• @minnesota Garantiye almakta fayda var yinede, gelir benden isterler 😄

• Merhaba, dosyamı Napoli’den Viyana’ya taşıdım. Diplomam İtalyanca ve elimde İngilizce olarak sadece ıslak imzalı bir mezuniyet belgesi var. Bu belge Viyana için yeterli olur mu yoksa kesin olarak diplomanın çevirisi gerekir mi?

• @ilaydadoganay, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, dosyamı Napoli’den Viyana’ya taşıdım. Diplomam İtalyanca ve elimde İngilizce olarak sadece ıslak imzalı bir mezuniyet belgesi var. Bu belge Viyana için yeterli olur mu yoksa kesin olarak diplomanın çevirisi gerekir mi?

Belgelerin ya mülakata girilecek ülkenin anadilinde ya da ingilizce olması gerekiyor. Örneğin Ankara'da mülakata girenlerin diploması Türkçe kabul edilmekte.
    Diplomanızı ingilizceye çevirtmeniz iyi olur. Hayırlı olsun.

• @Serapp teşekkür ederim 🙏🏼

• Herkese merhaba ben de uzun zamandır sessiz sakin forumu takip edenlerdenim. Aklımdaki çoğu sorunun cevabını buradan buldum o yüzden herkese paylaşımları için teşekkür ediyorum inanılmaz harika bir topluluk burası. <3

Asıl talihli Rus vatandaşı eşim, kendisi çekiliş açıklanmadan önce evlilik teklifi etmişti ancak biz kazandığımızı öğrendikten sonra hızlı bir nikah yapıp DS formlarımızı resmi olarak evlendikten sonra doldurduk. 15XXX sıramız olduğu için Ankara'dan geçte olsa ümidi kesip başka arayışlara girdik. Gözümüz geçen ay açıldı ve numaramız zaten current olduğu için KCC şansımızın olmadığını biliyorduk. Rus dosyalara Polonya bakmasına rağmen Schengen almak zor olacağı için chargeability'nin Rusya olmasına güvenerek Gürcistan'a taşıma maili attık ancak kabul etmediler oturum istediler. Sonrasında Belgrad'a bir mail attık ve 3 gün sonra beklenmedik bir şekilde ''We are pleased to inform you that your case has been reassigned to American Embassy Belgrade. When it becomes current the KCC will schedule an appointment for you at this office.'' cevabını aldık. KCC'den teyit istediğimizde ise bize cevap olarak '' Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.
    Your interview location is Belgrade and will be used by KCC for scheduling purposes.'' böyle bir mail geldi.

Geçen sene Belgrad'da yaşananlar gerçekten çok şanssız ve ümit kırıcı bu yüzden talihli eşim olmasına rağmen bir tık çekiniyorum açıkcası. Bu noktada tekrar bir dosya taşıma sürecine girmek ne kadar mantıklı ya da Belgrad'ın gıcıklığı sadece Türk dosyalarına mı bilemiyorum. Bu konuda almam gereken bir aksiyon göz önünde bulundurmam gereken bir detay var mıdır?

• İyi akşamlar, bugün attığım maile cevap olarak 31 Temmuz tarihine Viyana'dan mülakat almış bulunmaktayım. Fakat schengen başvurum 1 aydır sonuçlanmadı. Ne kadar daha beklerim bilmiyorum ve red gelme ihtimalide var tabi ki. Ne kadar daha pasaportumu beklemeliyim. Red alırsam Bangkok veya Hong Kong için dosya taşıma maili atacağım. Temmuz ayı içinde mülakat verirler mi ve kaç gün kala bu işlemi başlatsam rahat rahat evrak vs hazırlarım iyice arada kaldım aklım bulandı.Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@3rdcaptain, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar, bugün attığım maile cevap olarak 31 Temmuz tarihine Viyana'dan mülakat almış bulunmaktayım. Fakat schengen başvurum 1 aydır sonuçlanmadı. Ne kadar daha beklerim bilmiyorum ve red gelme ihtimalide var tabi ki. Ne kadar daha pasaportumu beklemeliyim. Red alırsam Bangkok veya Hong Kong için dosya taşıma maili atacağım. Temmuz ayı içinde mülakat verirler mi ve kaç gün kala bu işlemi başlatsam rahat rahat evrak vs hazırlarım iyice arada kaldım aklım bulandı.Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Mülakat tarihinize 2,5 ay var, bu oldukça uzun ve iyi bir süre. Umarım Schengen vizesi olumlu sonuçlanır.
    Eğer red alırsanız bahsettiğiniz iki konsolosluğa da; mülakat aldığınızı fakat vize sorunu nedeni ile görüşmeye katılamayacağınızı anlatan bir mail yazarsınız. Dosyanızı taşımak istediğinizi ve süreç boyunca orada kalacağınız adresi de bildirirsiniz. Bu iki konsolosluktan biri kabul eder mi, ederse ne zamana mülakat verebilir bunu bilemeyiz.
    Hakkınızda hayırlı olsun.

• @3rdcaptain selamlar, çok üzgünüm durumunuz için ama verirler mi o tamamen konsolosluğun insiyatifinde maalesef. Temmuz olmasa da belki sonra ki mülakat dağıtımında verebilirler.

• @10urdmn hiçbir belgenizde apostil veya noter yok muydu?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k