Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ozelv merhaba. Elçilikler sizin iş geçmişiniz ile ilgilenmezler 🙂 iş geçmişinizi sorgulamazlar 🙂 sizin bir yerde 15 yıl CEO olmanız ile 2 ay fotokopici olmanız arasında hiç bir fark yok. Kafanızı bu konuda meşgul etmenize yada endişelenmenize gerek yok.

• @Flight101 Forumda aratmıştım ancak bir sonuç çıkmamıştı su anda DV2026 Loto Asamalari , Mulakat 25-24 okuyorum ama bakilacak cok sey var tekrardan tesekkurler

• merhaba oncelikle yardim eden herkese tesekkur ederim, kac gundur forumda dolasiyorum ama halen soruma bir yanit olan bir post goremedim.

KCC uzerinden dosya tasimanin da bir kotasi var mi ?

tesekkur ederim

• Dosyami hong konga taşımak istiyorum 11bin cn burada Avrupa bültenine mi bakacağım asya mi Avrupa şu an 16binlerde asya daha az oraya tasiyinca gelmeme ihtimali var mı

• buraya mülakat deneyimimi yazacagım günler de gelecek inş ama şimdilik 3 mayıstan itibaren duygular rollar- coaster 🙂 4 yıldır hem eşim hem kendi adıma en cok isteyen ve istikrarla basvuran benım bilin bakım asıl talihli kim ? tabi ki eşim:) öğrendiğimiz an bi duygular şelale oldu tabi evde bi bayram havası taaa kii case number önemini kavrayana kadar 28 binnnn olduk mu Down 😓 yakınlarımızla paylassak paylaşamadık , işe atar yapsak yapamadık, sevincimiz kursagımızda kaldı vs. neyseki foruma ulaşmam cok cabuk oldu Thanks God 🙏🏻 o kadar detaylı ve acık-temiz anlatılmış ki herkese cok tşkler 'o sadece bir form' mantığıyla önce eşim adına doldurdum DS-260 ı burdan edindiğim bilgilerle, amerikada adres yok sorun değil, adresler sorun değil, önemli noktalar dogru olsun yeter, ufak tefek hatalara takılmadan mülakatta actırıp hersey düzeltilir. tabi mülakat alabilirsem bu 2.step :)'ankaraya güvenme ' dosya tası vs derken başladı kafada deli sorular, bülten takibi, paramız az, zamanımız kısıtlı, cocugumuz var, işimizden olamayız bla bla bla ... 10 gündür gece gündüz forumda sayfa atlamadan her detayı okuyarak nasıl bir yol izlememiz gerektiği taslağı olustu kafamızda. sıra daha önceki yıllarda bizim cn lerde mulakat vermiş konsoloslukları analiz etmekte ve KCC ye mail atmakta.. siteye ve deneyimlerini detaylı anlatanlara tsk etmek istedim . o mülakat alınacak ! yolumuz uzun (1 yıl kadar ), yol meşekkatli ama enerjimiz yüksek 🙂 herkese bol şans ☘

• @ugurbocegi guzel cevabiniz icin tesekkurler. sayisizca kez KCC'ye dosya tassitrabiliyoruz degil mi? Viyana yaptik diyelim sonra HK cevirdik gibi?

Bir de dosya tasimanin bir kotasi var mi KCC uzerinden olanin?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nurettinx ziyadesiyle..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onurfenci buradan bakabilirsiniz;

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aed99 KCC dosya taşımak için kota takibi yapmaz, onların işi gerekli işlemi yapmak.
    ancak konsolosluk, kendisine atanan dosyaların yoğunlu sebebiyle XX.XX tarihine kadar atanan dosyalara mülakat vereceğim diyerek bir blokaj koyabilir.
    sonuçta hepsinin bir kapasitesi var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onur12 önce forumda yazılanlara bakacaksınız aslında 🙂
    aynı soruyu bu başlıkta muhtemelen 23. kere cevapladım.

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @Serapp Evet eklemedim bu kullanıcımı kapatıp daha nickname e benzeyen bir kullanıcı ile açıp güncelleyeceğim. username falan değişikliği olmuyor sanırım. auto-generated bir username verdi form.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aed99 dosyanızı dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz ancak elbette konsoloslukların buna bir yerde dur diyeceğiniz unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@fuat-tönget babanız amerikada değilse size "sponsor" olamaz. Eğer siz talihli iseniz ve babanız size mali açıdan destek olacaksa bu destek sizin hesabınız üzerinde olmalı. Konsolosluk sizin şahsınızın mali gücüne bakacak. Bu detayı atlamayın lütfen. (Ailece alınan vizelerde durum farklı)
    Vize görüşmesine tabiki gerekli evrakaları getirmeniz gerekiyor, hem süreci doğru götürebilmeniz hem de vize görüşmesi için şimdiden yeterli bilgiye sahip olmak için hem bu başlığın ilk iletilerini hem de 2025 mülakat deneyimleri başlığının hem ilk iletilerini hem de güncel mülakat deneyimlerini okumalısınız. Kafanızdaki bir çok soru işareti silinmiş olacak, iyi şanslar.

• @deebee Cevabınız için teşekkür ederim. Diyelim ki temmuzda ayında Ağustos bültenini gördüm. Eylül için numaramın cut off a girdiğini gördüm diyelim. Elçilik Eylül için bana mülakat ayarlayabiliyor ağustos ayı tarihleri içerisinde öyle mi ? Anlamak istediğim Eylül de cut off olanların mülakat şansı yok zaten zaman kalmıyor v.s gibi bir durumla karşılaşıldı mı geçmiş tecrübelerinizde ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Suleyman-Onal öncelikle bülten / cut-off nedir bunu net olarak anlamak için bu başlığı inceleyin lütfen; https://yesilkartforum.com/forum/topic/7668/sayılarla-dv2026/1
    son bülteniniz zaten ağustos ayı'nda açıklanacak, eylül mülakatları için. sonrasında zaten bir bülteniniz olmayacak.

• @sevonilo pozitif enerjiniz gülümsetti 🙂 sizin gibi neşeli insanlara vize vermezlerse ayıp ederler, bence kesin geleceksiniz. Ben neler neler denedim olmadı anlatsam cidden roman olur. Green Card ile gelmek nasipmiş. Geçen sene başımdan geçenlerin aynılarını şu an Amerika'dan okuyorum. Aynı keyfi siz de tadacaksınız. Forumu her gün takip edin ve bir an önce gelin buralar çok güzel, sürecinizde başarılar.

• DS260 formunu doldururken eğitim kısmını NO olarak işaretlemişim. Eşiminkini doldurduğum sırada farkettim kendiminkinde öyle yaptığımı. Bir an önce dosyayı açtırıp eğitim kısmını olması gereken şekilde düzenlemeli miyim yoksa böyle işaretlenmiş olması dosyanın aktif olması için engel değil, aktif olup mülakata katıldığım takdirde gerekli mezuniyet belgelerimi götürerek düzeltebilir miyiz ? Bildiğim kadarıyla en az lise ve dengi okuldan mezuniyet şartı vardı? Bu konuyu biraz hassas olarak nitelendirip yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

• Merhaba herkese,

Bir deneyim soracaktım, mükerrer bilgi ise kusura bakmayın lütfen.

Daha önce yeşil pasaportu olmayıp, dosyasını zaman ve maliyet kaygılarından dolayı Viyana'ya taşımış olan var mıdır ? Örneğin dosyayı viyanaya taşıyıp, mülakat tarihi alındıktan sonra veya current olduktan sonra viyanaya turist vizesine başvurup, Viyana'da mülakatını yapmış bir deneyim sahibi varsa bu yolun mantıklı olup, olmadığını öğrenmek isterim. Turist vizesi çıkmaması veya mülakat tarihlerine uymayacak kadar az süre verilmesi durumuna karşın dosyayı başka bir ülkeye taşımak riskli midir ? Bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim.

İyi günler dilerim

• Aynı bizde ailem ile öyleyiz. HK taşıma düşüncesindeyiz ama nasıl başlayacağız nasıl yapazağız bilemiyorum.Sabah işe akşam eve 😞

Benzer Başlıklar

• 728
  • 221
  • 73
  • 8486
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |