Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.5k 770
  • ⭐⭐⭐⭐

@ceng85, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba 2024 DV tablosunu inceledim Eylül ayinda current olup yine aynı ay içerisinde mülakata giren kayit var gibi. Böyle bir durum elçilik performansına göre olabiliyor mu yoksa current olduktan sonra mutlaka 6 hafta mi gerekli ? Yani şunu anlamaya çalışıyorum, agustos ayında numaramız current oldu oldu olmadi mulakat almamiz imkansiz mi ? Teşekkürler.

2026 Excel tablosunda isminizi göremedim.
    Bu tablolar, hem sizin sürecinizi takip etmeniz hem de diğer üyelerin analiz yapabilmesi açısından gerçekten çok kıymetli.

Nasıl ki siz de 2024 tablosunu inceleyerek fikir edindiniz, aynı hassasiyeti sizden de bekliyoruz.

• @Emre-Kurtulmuş umarim, tesekkur ederim. dun dosya transfer icin mailimizi attik beklemedeyiz guncelleyecegim. tekrar tesekkurler herkese

• @msg, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

DS-260’ta dosyayı yurtdışı konsolosluklardan birini seçerek doldurmak ile önce Ankara’dan seçip sonra taşımak arasındaki fark nedir tecrübesi olan birisi açıklayabilir mi? Sistem mi izin vermiyor yoksa biz KCC tarafından oraya dosyamızın taşındığına emin olmak mı istiyoruz?

Sizin resmi olarak bir yer secebilmeniz icin o ulkenin vatandasi olmaniz veya o ulkede otururmunuz olmasi gerekiyor yani bir gerekce lazim secim icin. Siz orayi kafaniza gore bir ulke sectiginizde o ulke bu sartlari saglamadiginiz icin, dogru beyanda bulunmadiginiz icin vs sorun cikarabilir, sonrasinda dosyanizi da tasiyamayabilirsiniz, asil ulke kabul etmeyebilir.

Bu yuzden ilk secimde mulakata uygun oldugunuz ulkeyi secip, sonradan dosya tasimak daha munasip, risksiz, sorunsuz yol. Sistem istediginizi secmenize izin veriyor.

• @fuat-tönget öncelikle tebrikler. Sponsor olma noktasında mülakat öncesinde baban gerekli parayı senin hesabına yatırması bile yeterli. Elçiliğin baktığı şey senin hesabındaki para. Bunun nereden geldiği çok umurlarında değil :) Bunun TL, Dolar, Altın olması da önemli değil. Sen kendi banka hesabını sunacaksın ve vizeni alacaksın. Şimdiden bol şans :)

• @timar merhabalar. Elçilik sizin öğrenci olmanız yada çalışan olmanız ile ilgilenmiyor. Durumunuzu en güncel şekilde açıklamanız yeterlidir.

• @Hasan-Ayvaz merhaba. Evet atabiliyorsunuz. Bu başlığın ilk sayfasını ve geçmiş yılların deneyimlerini okuyarak kendiniz için en uygun durumu seçip dosya taşımanızı yapabilirsiniz

• @zakaria siz neden ASYA bültenini takip ediyorsunuz? Hangi ülke doğum ve vatandaşısınız çok merak ettim

• @swadze selamlar. Size 'Ankara'yı bekleyin' diyenler sizi sevmiyor bence :D 600 lerde mülakat alan biri olarak keşke vizem varken gidip Viyana'dan alsaydım diyen biriyim ben

• @Hyponus Tüm dünyadaki danışmanlık şirketlerinin toplam bilgisi bu forumun sadece bir başlığın altındaki deneyim miktarı kadar bile yoktur :) Size hayal satmalarına izin vermeyin. 2-3 gününüzü bu foruma ayırarak ve bol kahve ile koca bir yükten kurtulursunuz.

• @ozelv merhaba. Elçilikler sizin iş geçmişiniz ile ilgilenmezler :) iş geçmişinizi sorgulamazlar :) sizin bir yerde 15 yıl CEO olmanız ile 2 ay fotokopici olmanız arasında hiç bir fark yok. Kafanızı bu konuda meşgul etmenize yada endişelenmenize gerek yok.

• @Flight101 Forumda aratmıştım ancak bir sonuç çıkmamıştı su anda DV2026 Loto Asamalari , Mulakat 25-24 okuyorum ama bakilacak cok sey var tekrardan tesekkurler

• merhaba oncelikle yardim eden herkese tesekkur ederim, kac gundur forumda dolasiyorum ama halen soruma bir yanit olan bir post goremedim.

KCC uzerinden dosya tasimanin da bir kotasi var mi ?

tesekkur ederim

• Dosyami hong konga taşımak istiyorum 11bin cn burada Avrupa bültenine mi bakacağım asya mi Avrupa şu an 16binlerde asya daha az oraya tasiyinca gelmeme ihtimali var mı

• buraya mülakat deneyimimi yazacagım günler de gelecek inş ama şimdilik 3 mayıstan itibaren duygular rollar- coaster :) 4 yıldır hem eşim hem kendi adıma en cok isteyen ve istikrarla basvuran benım bilin bakım asıl talihli kim ? tabi ki eşim:) öğrendiğimiz an bi duygular şelale oldu tabi evde bi bayram havası taaa kii case number önemini kavrayana kadar 28 binnnn olduk mu Down :downcast_face_with_sweat: yakınlarımızla paylassak paylaşamadık , işe atar yapsak yapamadık, sevincimiz kursagımızda kaldı vs. neyseki foruma ulaşmam cok cabuk oldu Thanks God :folded_hands_light_skin_tone: o kadar detaylı ve acık-temiz anlatılmış ki herkese cok tşkler 'o sadece bir form' mantığıyla önce eşim adına doldurdum DS-260 ı burdan edindiğim bilgilerle, amerikada adres yok sorun değil, adresler sorun değil, önemli noktalar dogru olsun yeter, ufak tefek hatalara takılmadan mülakatta actırıp hersey düzeltilir. tabi mülakat alabilirsem bu 2.step :)'ankaraya güvenme ' dosya tası vs derken başladı kafada deli sorular, bülten takibi, paramız az, zamanımız kısıtlı, cocugumuz var, işimizden olamayız bla bla bla ... 10 gündür gece gündüz forumda sayfa atlamadan her detayı okuyarak nasıl bir yol izlememiz gerektiği taslağı olustu kafamızda. sıra daha önceki yıllarda bizim cn lerde mulakat vermiş konsoloslukları analiz etmekte ve KCC ye mail atmakta.. siteye ve deneyimlerini detaylı anlatanlara tsk etmek istedim . o mülakat alınacak ! yolumuz uzun (1 yıl kadar ), yol meşekkatli ama enerjimiz yüksek :) herkese bol şans :shamrock:

• @ugurbocegi guzel cevabiniz icin tesekkurler. sayisizca kez KCC'ye dosya tassitrabiliyoruz degil mi? Viyana yaptik diyelim sonra HK cevirdik gibi?

Bir de dosya tasimanin bir kotasi var mi KCC uzerinden olanin?

• @nurettinx ziyadesiyle..

• @aed99 KCC dosya taşımak için kota takibi yapmaz, onların işi gerekli işlemi yapmak.
    ancak konsolosluk, kendisine atanan dosyaların yoğunlu sebebiyle XX.XX tarihine kadar atanan dosyalara mülakat vereceğim diyerek bir blokaj koyabilir.
    sonuçta hepsinin bir kapasitesi var.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onur12 önce forumda yazılanlara bakacaksınız aslında :)
    aynı soruyu bu başlıkta muhtemelen 23. kere cevapladım.

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k