Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@emels

Bu konu başlığının 3.iletisindeki “ 3- o sadece bir form! >> DS260” altındaki paragrafı okumanız halinde cevabı mevcut. Gozunuzden kaçma ihtimaline karşın iletiye buradan ulaşabilirsiniz.

• @ATS16 Merhaba,
    Okudum evet. Defalarca hem de ama bazı detaylar hiçbir yerde bulunamıyor. Tamamen yaşadığımız adresler isteniyor ancak DV Lottery başvurusunda o zaman konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için resmi ikamet adresini yazmıştım. Şimdi sadece gerçek adreslerin önem taşıdığını öğrendim ve yazacağım adreslerin hiçbiri green card başvurusunda ve talihli olduğum açıklanan sayfada yazan adreslerden biri olmayacak. Bu durum sıkıntı yaratmaz mı? O adres o an için yaşadığım değil ikametim olan adresimdi.

• @Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee ben önce kendi formumu gönderdim. Zaten onun içerisinde bilgiler var. Daha sonrada eş ve çocuğumun formunu göndereceğim sıkıntı olmuyormuş.

Erkan bey, son 3 mesajınızda beni mention’lamışsınız. Ben 2026 talihlisi değilim, bu söylediğiniz sıralamayla ile size yazdığım hiçbir iletim de yok. Sanırım yanlış kişiye yazıyorsunuz.

• @Minerva çok teşekkürler, detaylı inceleyeceğim

• @emels, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Merhaba,
    Okudum evet. Defalarca hem de ama bazı detaylar hiçbir yerde bulunamıyor. Tamamen yaşadığımız adresler isteniyor ancak DV Lottery başvurusunda o zaman konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için resmi ikamet adresini yazmıştım. Şimdi sadece gerçek adreslerin önem taşıdığını öğrendim ve yazacağım adreslerin hiçbiri green card başvurusunda ve talihli olduğum açıklanan sayfada yazan adreslerden biri olmayacak. Bu durum sıkıntı yaratmaz mı? O adres o an için yaşadığım değil ikametim olan adresimdi.

Bu tür detaylara takılıp formunuzu doldurmakta gecikiyorsunuz. Size daha önce de belirtmiştim, formunuzu bir an önce submit etmezseniz, aksi durumda bu numarayla bile mülakat alma süreniz uzayabilir. Mesela bizim senemizde şöyle oldu; formunu geç submit eden 6000-7000 binler Ankara’dan mülakat alamadı, vize alamadı yani ama 14 bin numaralılar aldı. Mesela bu sene için diyelim ki; Ankara Ekim ayı için 20 slot ayırdı ve cut off’da 2500, bu ilk 2500 içerisinden submit tarihine göre mülakat dağıtırsa yine, sizden önce formunu submit eden ve numarası sizden büyük olanlar mülakat alır siz alamazsınız.

Hatırlayabildiğiniz kadarıyla güncel ve doğru bilgi ile DS260 formunzu hızlıca submit etmelisiniz. Adresin başvurudakinden farklı olmasının bir önemi yok. Adres kontrol edilen, yazışma yapılan, mühim bir bilgi değil.

• Yaklaşık üç ay önce fistül ameliyatı geçirdim. Bu, iki aşamalı bir ameliyat olup ilk aşamasını tamamladım ve şu anda iyileşme sürecindeyim. Doktor kontrollerimde her şeyin yolunda gittiği belirtildi ve belki de ikinci ameliyata gerek kalmadan tamamen iyileşebileceğim söyleniyor.
    Bu durum, Green Card için yapılacak sağlık muayenesinde bir sorun teşkil eder mi?
    Not: Geçirdiğim ameliyat günlük yaşamımı hiçbir şekilde etkilemiyor. Normal hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@emels

Başvuru esnasında beyan ettiğiniz mailing address (posta adresi) ile DS260 formunda beyan edeceğiniz adreslerin uyuşması şart değil, bağlayıcı olan DS260 formuna gireceğiniz adresler.

16 yaşından bu yana hatırlayabildiğiniz adresleri olabildiğince en doğru şekilde DS260’da beyan edeceksiniz. Konsolos e-devletinize erişip geçmiş adresleriniz ile DS260 formunu birebir eşleştirmeyecek mülakatınız esnasında.

e3b90af1-54fd-4a81-824b-f67c57bf9b9b-image.jpeg

• @ATS16 çok teşekkür ederim Hocam🙏Emeğinize sağlık

• @farukozt16 yapacağınız tek şey formu açmak düzeltmek için mülakat tarihi almayı beklemek. Eğer mülakat tarihi almadan formu açarsanız sürecinizi etkileyebilir. Formda yaptığınız yanlışlıklar sıkıntı yaratmaz mülakat tarihi alana kadar.

• @emels içiniz rahat olsun ben adres konusunda sonra düzeltirim diye doğduğum tarihten itibaren bu adreste yaşıyorum diye göndermiştim. Mülakat tarihi alıp formu açtırdıktan sonra, form Buga girdi düzeltemedim, hatta eşimle bile adreslerimiz aynı yerde değildi. Hiç sormadılar bile endişe etmeyin. Kısacası TR de bulunduğunuz adreslerin konsolosluk açısından hiç bir önemi yok

• ⭐⭐⭐

@Nebleux, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Rica ederim...
    Schengen vizeniz olduğu için Viyana sizin için en uygun seçenektir...
    DS260 formunuzu doldurup submit ettiyseniz KCC üzerinden taşıma işleminizi yapabilirsiniz..
    Uzakdoğu seçenekleri schengen vizesi olmayan yada alma konusunda tereddüt yaşayan talihliler tarafından tercih edilmektedir..

• @ATS16 İlginiz ve kıymetli cevaplarınız için çok teşekkürler sadece 4 cu sorumdakı bedelli askerlik sorusundaki cevabınızda evet i seçtikten sonra açılan pencerelere ne yazmak uygun olur ? yada boşmu bırakmalıyım öylede kaydedip devam edermi? Dosya taşıma işlemi için bangkok ve hongkok arasında seçim yapıp büyük ihtimal hong kong u süreç başlamadan kcc maili ile taşımaya çalışıcaz bu numara ile ankaraya güvenmek biraz kumar olur diye düşünüyoruz

• Merhaba,

KCC ile dosyamı Taşkent’e taşıdıktan sonra Taşkent’in oturumunuz yok diye mülakat vermeme ihtimali var mı?
    Teşekkürler.

• @cptmuzaffer teşekkür ederim ama sanırım en az lise mezunu olmak gerekiyormuş green card kazanmak için benim eğitim bilgilerime bakıp direk elemezler değil mi çünkü hiç bişey yazmıyor eğitim bilgilerimde direk no demişim

• ⭐⭐⭐

@Kamile-1 Selamlar..
    Özbekistan ile bir bağlantınız var mı?

• @Flight101 evet özbekistan doğumluyum. Özbekistan kotasından seçildim yani “foreign state chargebility: Uzbekistan” eski özbek vatandaşıyım, eski özbek pasaportu. Vs var. Ama uzun süredir sadece türk vatandaşıyım, şu an özbekistan oturumum veya vatandaşlığım yok. Acaba KCC ile taşısam bana konsolosluk mevcut oturumuz yok diye mülakat vermeyebilir mi?

• ⭐⭐⭐

@Kamile-1
    Özbekistan vatandaşlığınız devam ediyordur diye düşünüyorum.. Dolayısıyla orada mülakata girebiliyor olmalısınız. Mülakat vermeme konusu her konsolosluk için geçerli. Bakınız en belirgin örnek Ankara'dır.

• @ATS16 merhaba tekrardan case number 26xxx
    Kesinlikle yurtdışına taşıyacağım. Fakat pasaportumun son kullanma tarihi Kasım 2026. Yeni pasaport çıkartıp mı ds260 formunu doldurayım ? Yoksa mevcut pasaportumla ilerleyim? En kolayı nasıl olur ? Yeni pasaport çıkartırsam sonrasında bilgi ekletmek zor mu? Mailleşmeler nasıl olur? Desteğiniz için teşekkür ederim 🙏🏻

• @Flight101 özbekistan yasalarına göre çifte vatandaşlık mümkün değil, çifte vatandaşlık vermiyor, dolayısıyla özbekistan vatandaşlığım yok. Nasıl yol izlemem gerektiğine karar veremedim. Kcc ile transfer yapsam oturum veya vatandaşlık yok diye mülakat alamamak benim için çok üzücü olur.

• @gucarslan Hole sayılarını detaylı analiz edebileceğimiz bir forum varmı geçmiş yıllardaki. Dv 2026 Hole verilerine ne zaman bakabiliriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |