[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@sefa çok teşekkür ettim. Yani burada defalarca Türkçe bilgisi verildi ama konsolosluk mailinde or yerine and ibaresini görünce sorun yaşamamak için teyit etmek istedim. Hepinizin ağzına sağlık.
-
@bsk ankaradan extra mail aldık randevu ve evraklar hakkında bilgilendirme olarak. Ayrıca girişlerde sorun yok ama case number altında henüz hazır değil uyarısı alıyoruz kaç zamandır. ben de mail attım zaten ilgili adrese az önce. Gün aşırı deniyorum giriş yapmayı yine de.
-
-
-
@bsk ayrıca dosya numarasına case number d260 numarasına da barkod altındaki harf ve rakamlardan oluşan numarayı giriyorum. Ekranda sadece case number yazan yerin altında hazır değil uyarısı çıkıyor. Hatalı girince zaten diğer bölümler kırmızı uyarı veriyor.
-
1-2-3, hicbiri sorun olmaz, durum aynen anladiginiz gibi.
4- oradaki email adresine email atin.
-
@the-black-eagle DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@mel ve @Sefa teşekkürler. Evlilik cüzdanı dahil hiçbir evrak ingilizce değildi dimi. Ayrıca yarın da deneyecem AIS kaydını. Yapamaz isem pazartesi verilen adrese mail atacam.
AIS kaydini yapmaniz lazim, cunku hangi PTT subesine gonderilecegini belirlemis oluyorsunuz.
AIS kaydinin fotokopisini istememeleri, bu kayit gerekmediginden degil, sizin bilgilerinizi sisteme yazinca AIS kaydinizi gorebildiklerinden...
-
HERKESE MERHABA,
Case number: 2019EU13XXX
Visa Interview: 11.04.2019Arkadaslar benim sorum şu 16 Mart 2019 tarihi itibariyle pasaportumun kullanım suresi dolucakti çünkü öğrenciyken cikartmis oldugum bir pasaporttu. Ben de 3 gun once 10 yıllık pasaporta başvurdum ve bugun itibariyle 10 yıllık geçerli olan yeni pasaportum elime ulaştı.Ancak şimdiye kadar olan tum süreçleri eski pasaportumun bilgileriyle tamamlamistim ve merak ettigim şey şu , mülakata giderken eski pasaportumla birlikte yenisini de getirmem yeterli olur mu yoksa bu degısıklıkle ilgili konsolosluğa mail atıp öncesinde bilgi vermeli miyim? Bu arada AIS e de henüz kayıt yaptırmadım sanırım orda da pasaport bilgileri istiyormuş oraya da yeni pasaportumun bilgilerini mi yazmalıyım bu durumda? Kafam çok karisti yardimci olursanız çok sevinirim.
Simdiden çok teşekkürler.
-
@nilufervurall DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
HERKESE MERHABA,
Case number: 2019EU13XXX
Visa Interview: 11.04.2019Arkadaslar benim sorum şu 16 Mart 2019 tarihi itibariyle pasaportumun kullanım suresi dolucakti çünkü öğrenciyken cikartmis oldugum bir pasaporttu. Ben de 3 gun once 10 yıllık pasaporta başvurdum ve bugun itibariyle 10 yıllık geçerli olan yeni pasaportum elime ulaştı.Ancak şimdiye kadar olan tum süreçleri eski pasaportumun bilgileriyle tamamlamistim ve merak ettigim şey şu , mülakata giderken eski pasaportumla birlikte yenisini de getirmem yeterli olur mu yoksa bu degısıklıkle ilgili konsolosluğa mail atıp öncesinde bilgi vermeli miyim? Bu arada AIS e de henüz kayıt yaptırmadım sanırım orda da pasaport bilgileri istiyormuş oraya da yeni pasaportumun bilgilerini mi yazmalıyım bu durumda? Kafam çok karisti yardimci olursanız çok sevinirim.
Simdiden çok teşekkürler.
Evet, bundan sonraki butun asamalarda yeni pasaport numaranizi kullanmalisiniz.
Mulakata iki pasaportu da goturmeniz yeterli olacaktir.
-
@sefa Hayırlı uğurlu olsun kardeşim:)
-
@nilufervurall eski ve yeni pasaportlar mülakata götürün bende sordum bu cevabı aldım aynı şey bende de var
-
@paw-of-eagle çok teşekkür ederim kardeşim. Aynı telaşeleri bu sene de sen yaşayacaksın umarım :)
-
@Rüzgar çok teşekkürler.
-
@redsat2000 çok teşekkür ederim her şey için :)
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells bu sabah Ankara elçilikten randevuda getirmemiz gereken belgelere ilişkin email aldım. Bir konuda size danışmak istiyorum.
"Prior marriage documents (Original and English translation with copy), Marriage Certificate, Divorce Certificate and/or Death Certificate regarding your prior spouse(s), If applicable."Eşimin eski evliliğinden boşanma ilamını ve kesinleşmiş kararı Aile Mahkemesinden almıştık (Türkçe). Fakat elimizde prior marriage documents bulunmuyor. Asıl talihli benim. Eşim anlaşmalı olarak boşanmış ve eski evliliğinden çocuğu bulunmuyor. Bu durumda sizce elimizdeki boşanma ilamı yeterli olacak mıdır?
-
@the-black-eagle AIS kaydını 1 Martta yapabildim. CEAC sayfasında aynı tarihte ready oldu dosyamız. Bugün de sizinkine benzer email aldık Ankara'dan.
-
Arkadaşlar maile cevap geldi ve AIS kaydını tamamladık. Teşekkürler yardımcı olan herkese.
-
-
Öncelikle herkese iyi dilekleri için teşekkürler şimdi gelelim detaylara
Eşyalarımızı hemen girişin karşısındaki büfeye 5 tl karşılığı bıraktık.İçeri saat, çanta almıyorlar(Konya'dan gelmeniz bir şeyi değiştirmiyor :)) Mülakatımız sabah 09:00'daydı bu saatte mülakatı olanları 08:45 gibi almaya başladılar salona girmemiz 09:00'ı bulmuştur.İçeri girip numaramızı aldıktan sonra oturup beklemeye başladık.Numaramızın ilk defa yanmasına kadar (evrak teslimi) yaklaşık 45-50 dk bekledik, en çok da bu arada bekledik zaten daha sonra numaramızın tekrar yanması(ücret ödeme ve mülakat) için 15'er dakika civarı beklemişizdir.Evrak olarak daha önce yazdığım annemin 1. boşanmasının ilamını ve diplomasını götürmedik diploması yerine görev yeri belgesini verdik(üzerinde eğitim seviyesi olarak önlisans yazıyordu zaten) ilk önce ama görevli neden diplomayı getirmediniz diye sordu bize, biraz ısrarcıydı bizde yanımızda olan annemin okulundan 89 yılında aldığı saman kağıt, üzerinde "sonradan diploma ile değiştirilmek üzere iş bu belge verilmiştir." yazan dekan tarafından imzalanmış ve mühürlenmiş orijinal mezuniyet geçici belgesini verdik ve kabul etti açıkçası o belgeyi kabul edeceğini hiç sanmazdım yanımızda geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi yoktu fotokopiyi görevli kendi çekti.Bu arada ikimizin de yeşil pasaportu var.
Mülakatımız 6. numaralı bankoda yapıldı siyah saçlı, Amerikalı olduğunu düşündüğüm(emin değilim çünkü Türkçe'si çok iyiydi)oldukça kibar bir kadın görevliyle oldu.Mülakat yemin etmeyi ve parmak izi vermeyi saymazsak 1 dakika bile sürmedi, önce adresini verdiğiniz neyiniz oluyor, ne iş yapıyor diye sordu ardından nereye gitmeyi düşünüyorsunuz, neden diye sordu.Philadelphia deyip tanıdığımızın olması ve iş imkanları diye cevap verdik hemen ardından bana şuan ne iş yapıyorsun diye sordu öğrenciyim diye cevapladım ardından hangi okul hangi bölüm diye devam etti ve son olarak orada ne iş yapmayı düşünüyorsun dedi(annem asıl talihli olduğu halde ona böyle bir soru sormadı) okuduğum bölüm ile ilgili işler dedim ve sonrasında bildiğimiz :) vizeniz onaylandı tebrikler demesinden sonra teşekkür edip ayrıldık, işlemler yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum