Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @runobb Tebrikler, Ankara yavaş ilerliyor kesinlikle imkanınız varsa taşıyın

• ⭐⭐⭐

Selamlar ...
    Bucketlist..Sevgili DV2026 talihli dostum

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   L LUNAP 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Sevgili yeşilkartforum un büyük ailesi çok şükür bu sayfada bende teşekkür mesajımı yazabiliyorum. Bu formu kuran ve yönetenler başta olmak üzere deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim 🙏. Bugün pasaportları aldık ve birkaç saat sonra hongkong'tan ABD ye uçuyoruz. Çok mutluyum ama @minnesota da aynı uçakta olsaydı daha da mutlu olurduk. Ayrıntılı deneyim yazacağım şuan yazamıyorum ama iyiki dosyayı taşıdık hongkonga iyi dostlar edindik....

• @Mehmet-ynd Yolunuz açık olsun. Sizi tanıdığımıza çok memnun olduk.

• @Mehmet-ynd Tebrikler, Yolunuz açık olsun, ABD’de her şey gönlünüzce olsun. Deneyim yazınızı sabırsızlıkla bekliyoruz 🙏

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd Hayırlı olsun iyi uçuşlar...👋

• @Mehmet-ynd tebrikler. iyi yolculuklar. ✈

• @Mehmet-ynd Tebrikler iyi yolculuklar

• @SiRReS tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@SiRReS

Tebrikler, hayırlı olsun.ABD’de dogan çocuğunuzun doğumdan kaynaklı hastane masraflarını sizin kendinizin ödediğinize dair faturaları yanınızda goturmus muydunuz ve/veya görmek istediler mi veya doğum kapsamında herhangi bir ABD kamu kaynaği kullanmis miydiniz? Bu konuyu biraz daha detaylandırarsaniz ileride yurtdışı konsoloslukta mülakata girecek benzer durumdaki talihlilere de fikir vererek yol gösterici olacaksınızdir. Göç sürecinizin ilerleyen aşamalarında bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd

Tebrikler, güzel bir planlama olmuş. Yolunuz açık olsun, bol şans 🍀

• uçuşunuzu belirtip pasaportu teslim almışsınız ya ben o kısmı anlamadım. ankaraya gidincemi sadece ptt ye göneriliyor, viyanadan hemen alabiliyor musunuz?

• @Mehmet-ynd tebrik ederim. Umarım yolunuz bahtınız açık olur.

• @Mehmet-ynd Yeni yaşamınızda tüm güzellikler sizinle olsun Mehmet Bey. İyi yolculuklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Sevgili yeşilkartforum un büyük ailesi çok şükür bu sayfada bende teşekkür mesajımı yazabiliyorum. Bu formu kuran ve yönetenler başta olmak üzere deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim 🙏. Bugün pasaportları aldık ve birkaç saat sonra hongkong'tan ABD ye uçuyoruz. Çok mutluyum ama @minnesota da aynı uçakta olsaydı daha da mutlu olurduk. Ayrıntılı deneyim yazacağım şuan yazamıyorum ama iyiki dosyayı taşıdık hongkonga iyi dostlar edindik....

Mehmet Bey deneyiminizi bekliyorum. Özellikle lise diploması konusunu ayrıntılı yazın lütfen😉
    Tebrikler, hayırlı uğurlu olsun✨🎉

• @Serapp ilk fırsatta yazacağım

• @Eda-Yaşar-Kardaş her konsoloslugun kendine özel durumu oluyor. Hepsini aynı işlemler yapıyormuş gibi değerlendirmeyin. 2026 kazananı iseniz bence sayfanızı en baştan okuyun ben bir daha okudum. Sıfırdan giren birisnin kafasında çok az soru işareti kalır.

• @Eda-Yaşar-Kardaş
    Selamlar ...
    Bucketlist..Sevgili DV2026 talihli dostum

Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.
    Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Mehmet-ynd yolunuz açık olsun tebrikler ✋🏻

• Herkese Merhaba, Ankara muayene ve mülakat deneyimimizden bahsetmek istiyorum. Önceki tarihlerde çokça bu deneyimlerden bahsedildiği için o kısmı çok fazla detaylandırmayacağım. Özellikle bizim gibi şehir dışından gelen aile ya da kişilere yol göstermesi açısından mülakat sürecinin yanında konaklama ve seyahat ile ilgili süreçlerimizi de paylaşacağım. Öncelikle mülakat mailini aldıktan sonra sağlık muayenesi ile ilgili randevu oluşturdum. Bizim mülakat tarihimiz 16 Nisandaydı fakat üç yaşında oğlumuz olduğu için zorlanmamamız ve daha rahat olması açısından 21 Mart gününe sağlık muayenesi için randevu aldım ve eşim özel sektörde çalıştığı için (İzin problemi olmasın diye) 20 Mart 21:50'de İzmir'den Ankara'ya uçuşumuzu gerçekleştirdik. Esenboğa Hava limanına indiğimizde taksiye bindik ve önceden rezervasyon yaptırdığımız Sky Hill Otele gittik. Taksi 830TL tuttu ama Havaşa ya da Ankara Air'e binseydik toplamda 320TL gibi bir rakama gitmiş olacaktık fakat çocuk olduğu için yine de taksi daha rahat oldu. Sky Hill Oteli tercih etmemizin sebebi unganlara yakın olmasıydı ve oteldeki karşılamada hizmette iyiydi. Ertesi gün taksi ile unganların olduğu Kuğulu parka gittik 5dk kadar sürdü. Unganlar, altında kafelerin olduğu kuğulu parkın hemen yanında bir iş hanında bulunuyor. Dışarıdan baktığınızda tabelasında unganlar yazmaz, Düzen Laboratuvarı yazar. Yine oğlumuzu baz alarak randevumuzu oluştururken sabah erken saatlere değil 10.10 geçeye aldık. İyi ki de öyle yapmışız hem çocuğu rahat hazırladık hemde unganlar kalabalık değildi. İşimiz 2 saat gibi bir zamanda bitti ve üç kişi için 1.100$ ödedik. Bizim muayene olduğumuz gün cuma gününe denk geliyordu ve bizde C.tesi saat 13:00'a kadar çalıştıkları için dosyamızı alabilirmiyiz diye düşünürken yarın (C.tesi) 11:00'da dosyanızı alabilirsiniz dediler. Bizim için hem tarih ve hem de zaman açısından iyi ki böyle yapmışız dediğimiz bir süreç oldu. Dosyamızı aldıktan sonra evrak hazırlama sürecine başladık. Bize gelen evrak maili ve forumdaki adımları, deneyimleri okuyarak kontrol ede ede evrak hazırlığımızı tamamladık ve son olarak ais kaydı oluşturduk. O da üç kişi için 820TL tuttu. 16 Nisanda olan mülakatımız için 15 Nisan akşamında 21:30 da İzmir'den Ankara'ya gittik. Bu sefer tecrübeli olduğumuz için havaşa bindik (320TL) ve 30 dk sonra Armada da inip taksiye bindik (120TL) 5 dk sonra otele vardık fakat bu sefer Green Park Hoteli seçmiştik. Bunun da sebebi konsolosluğa yakın olmasıydı. Yürüyerek 15 dk, taksi ile 4 dk'lık bir mesafede idi. Yine iyi ki böyle yapmışız dedik çünkü Mülakat saatimiz sabah 8:00 deydi ve otelden çıkışta 12:00 da idi. Dolayısıyla bütün eşyaları odada rahat bir şekilde bırakıp sadece evrakları alarak sabah saat 7:05’te mülakata girmek için otelden çıktık. Taksi ile elçilik binasına ulaştık. Ben ne olur ne olmaz diye konum bakmak amaçlı yanıma sadece telefonumu aldım ve çocuğun eşyalarının olduğu çantayı, pusetini aldık. Telefonu Emanete bırakıp sıraya geçtik. Çocuklu olduğumuz için güvenlik görevlisi bizi sıranın en önüne aldı. Bahçe kısmında camlı bölümdeki memur pasaportu istedi ve yanımızda çanta, elektronik eşya olup olmadığını sordu. Biz de sadece bebek eşyası olan çantanın olduğunu söyledik. İçeri girdiğimizde görevli çantayı alamayacağını, çantadaki eşyaları pusetin altına bırakıp çantayı da dışarı bırakmamız gerektiğini söyledi. Eşim ile oğlum içeri girdiler ben de çantayı emanete bırakıp tekrar içeri girdim. Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra bahsedilen o meşhur uzun yoldan yürüyüp diğer binaya giriş yaptım. Önce pasaportları teslim ettik ve evrak teslimi için beklemeye başladık. Burada öncelikle çocuklu aileler için güzel bir uygulamadan bahsetmek isterim. Bulunduğumuz alanda çocuklar için iki adet büyük etkinlik masası ve farklı dillerde çocuk kitapları mevcuttu ve oğlumuz uyanır uyanmaz hemen oradaki kitaplarla oyalamaya başladı. Sonra görevli yanımıza gelip ödeme yapabileceğimizi söyledi ve veznede 3 kişi için 990$ nakit ödeme yaptım. Sonra evrak teslimi için görevli bizi başka bir bölmeye yönlendirdi. Önceki deneyimlerde evrak listeleri çokça paylaşıldığı için onları tekrar burada belirtmeyeceğim ama orada ki memur banka dökümü dışında farklı bir finansal kaynağım olup olmadığını sordu. Ben de araba ruhsatı ve üzerime tapu olduğunu ve dökümlerinin yanımda olduğunu belirttim. Onları da verin dedi. Tüm evrakları teslim ettikten sonra sıra numarası verdi ve artık mülakat için numaramızın gelmesini beklemeye başladık. Mülakat sıramız geldiğinde veznede kibar Amerikalı bir hanım efendi bizi karşıladı ve önünde bulunan dosyamıza bakarak; okuduğum üniversiteyi, hangi eyalette yaşamayı planladığımızı, orada hangi işle uğraşacağımızı sordu. Hepsini yanıtladıktan sonra parmak izlerimizi aldı ve vizeniz onaylandı dedi. Bu güzel anı yaşadıktan sonra İzmir’e dönüşümüzü gerçekleştirdik ve takip eden 3 iş günü içerisinde pasaportlar elimize ulaşmış oldu. Burada forumu kuran arkadaşlara, deneyimlerini ve edindiği bilgileri paylaşan herkese gerçekten çok teşekkür ederim. Darısı süreci devam eden diğer DV2025 talihlisi ve çiçeği burnunda DV2026 talihlisi dostlarımıza olsun.

Benzer Başlıklar

• 728
  • 1917
  • 3440
  • 9490
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |