Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Buraya kadar tamam soru şu soyisim yazdık ama isim değişikliği olmadı bu durumda boş bırakamıyorum bir şey yazmam lazım direk ismini mi yazmamız gerekiyor.
    Kafamızı karıştıran nokta bu oldu.

Evlenmeden önceki soyadını yazdıysanız ve ismi değişmediyse mevcut ismini yazabilirsiniz.

• Merhabalar hayırlı akşamlar yeni yeni konuya hakim olmaya çalışıyorum şu anda aklıma takılan bir kaç soru var şuanda cevaplarsanız çok sevinirim
    1- 1 Eylül tarihine kadar herhangi bir işlem olmuycak değil mi bu tarihe kadar araştırmalarımız yapabiliriz.
    2- KCC ile taşıma işlemini 1 Eylülden önce mi yapılmalı yoksa sonra mı bunu tam olarak anlıyamadım
    Çok teşekkürler

• biz de aynı greencard sonrası evlendik, kanıt için de bir dosya hazırladık. resimleri çıkarıp, bazı tarihi belirten detayları da ekran görüntüsü alıp bir dosya haline getirebilirsiniz. bizim dikkatle incelenmemişti bile, bakıp geri vermişlerdi hızlıca. @Muhammed-0

• Herkese merhaba,
    Benim sorum çekilişi kazanan adayların işlerinden ayrılmaları süreci nasıl etikiliyor? Çünkü dosya taşıma ve mülakat sürecinde işyerleri izin vermeyebilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Engin-Ozer, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Foruma dün üye oldum. 25 bin 6 yüzlü sıralarda çıkmış görünüyor. Sıra numarası gelmeyecek bir değer diye anlıyorum. ABD B1/B2 vizemiz var. ABD içinde iş ve okul durumlarımızdan dolayı Haziran ve Temmuz'da maksimum 1 ay geçirebiliriz. Bir önerisi olan var mıdır?

Ayrica soylenenlere ek olarak mulakat surecinin 1 Ekim 2025'te baslayacagini da unutmayin...

alt metni

• @olafque merhaba. green card sonrasi evlendiginizde surec nasil ilerledi. diyelimki bugun ds260 formunu kendi adima doldurdum ve gonderdim. 1 ay sonra evlendik. buradan sonra ne yapmamiz gerekiyor ? tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@goksy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Tesekkurler cevabiniz icin. Post : Sydney. Son 9 yildir Au'da resmi vizelerle ikamet ediyorum fakat dedigim icin 31.05' de expire olacak guncel vizem.

Protection vizeye basvurma nedenim zaten yasadisi olarak ulkede kalmamak. Vize sadece onshore acik ve bridging vizeye dusup yasal ikamet hakkim doguyor.

Polis clearance konusunda sikinti olacagini dusunmuyorum, defalarca cesitli nedenlerle aldim fakat US embassy Au vizesi hakkinda sorunlar sorar mi mulakatta ondan emin olamadim. Bu arada iltica yani protection visa gerekli nedenler oldugu takdirde yasal hak olarak taniniyor.

Daha once farkli bir ulkede mulakata girmis olanlar Ankara ile ayni sorularla mi karsilasiyor yoksa her consulate kendi processini mi uyguluyor?

Genel anlamda surec ayni veya benzer olacak olsa da, her konsoloslugun uygulamalarinda farkliliklar olabilir. Sydney icin su sayfadaki yonlendirmeleri takip edebilirsiniz:

• DS-260 Formumu incelediğimde bazı yerlerin sorun yaratıp yaratmıycağını sormak istedim

1- Türkce karakter kullanarak ismimizi yazdığımız kısıma ingilizce olarak yazdım İBRAHİM yerine IBRAHIM olarak

2- 16 yaşından sonra yaşadığımız yerleri yazdığım kısıma 16 yaşına kadar yaşadığımız yerleri yazmıştım zaten toplamda 2 farklı adreste ikametgah yazdım ilk yaşadığımız yerin giriş çıkış zamanlarını tahmini olarak e devletten beyana göre bakarak yazdım 2.adresim hala bulunduğum son adresim onunda başlangıç tarihi yazdım ve onaylama esnasında herhangi bir sorun oluşmadı

3-Henüz amerikada bir adresim yok adres kısmını "Henüz yok olarak yazdım." ancak green card bu adrese gönderilsin sorusunu EVET işaretledim

4- Amerikada ne iş yapıcaksın sorusuna aklıma ilk gelenlerden birini yazdım ancak bilgisayar mühendisi olarak değiştireyim mi bu avantaj sağlar mı?

5- Aşı sorusunda türkcesi olarak "KONSOLOSLUKTA VİZE GÖRÜŞMESİ İÇİN AŞI KANITINI SUNAMIYORUM, İLGİLİ HİÇBİR BELGEYE SAHİP DEĞİLİM." olarak yazdım ancak pdfte anlatılan şekilde ""Hayır, şu anda aşıları aldığımı kanıtlayacak bir belgem yok, ancak konsoloslukta vize görüşmesi sırasında belgelerim olacak.” şeklinde değiştirmeli miyim?

DS-260 formunda verdiğim cevaplar bu şekilde bu maddelerde sorun çıkartabilecek maddeler mevcut mu değiştirmem gerekir mi çok teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ReLoad, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, kazananlara bol şanslar.

Başlığı ve içeriğini okudum fakat şuan kafam o kadar karışık ki bir kaç soru sorma ihtiyacı hissettim. Umarım yardımcı olabilen olur.

1- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidem için kullandığım e-postayı şuan hatırlamıyorum. Ne yapmalıyım ?

2- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidemin 3 çocuğundan en küçüğü yaş şartlarına uygun olduğu için onun da bilgisini formda girmiştik. Şuan yaş şartını karşılamıyor, şimdi DS260 doldurulurken kayınvalidemin ufak çocuğunu eklememiz gerekiyor mu?

3- Dosya numarası 22xxx, Ankara'ya güvenmeyerek, Hong Kong (Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen bir yer de olabilir) gibi bir yere dosyayı taşısak (mümkünse) orada Türkçe / İngilizce tercüman meselesi nasıl çözülür, İngilizce sıfır olacak malum.

Herkese kolaylıklar dilerim.

2.sorunuzla ilgili olarak... sadece Green Card alacak kisiler icin form doldurulmasi gerekiyor, eger kisi Green Card almayacaksa form doldurmasina gerek yoktur. Bir kisinin Ilk basvuruya eklenmesi illaki vize surecine devam etmesi gerektigi anlamina gelmiyor... 21 yas ile ilgili olarak da , bir sure daha bahsettiginiz cocuk 21 yas alti kabul edilecek, bu sure genelde DV icin yaklasik 7-7.5 ay arasi oluyor. Yani hangi gun 21 yasina girdigine gore, ve hangi gun mulakat tarihi alacagina gore bu kisi Green Card'a basvuru yapabilir... Su basliktaki bilgileri de inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@berkay2462, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar DS 260'ı dolduracağım nişanlıyım henüz resmi nikah yapılmadı hem dolduracağım formda hem de bu süreçte nasıl ilerlemem gerekiyor?

Resmen evlenmeden nisanlinizi surecinize ekleyemezsiniz. DS260 formunu su an bekar olarak doldurup gondermenizde bir sakinca yoktur.

Su basliktaki bilgileri de incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik

• Merhaba öncelikle bu sabah green card kazadığımı fark ettim dosya numarm 28binlerde dosyamı viyanaya taşımayı düşünüyorum mülakat için bana sıra gelirmi sizce cevaplsrsanız sevinirim.

• 12 yılın sonunda bu yıl çıktı case number 1400ler de bu avantaj mıdır her türlü bilgiye açığız dostlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@joseph-universe Merhaba, ben sıfırları yazdım ama hata vermedi henüz. Sorun olur mu?

EU'dan sonraki 0 lari silip yazin, aksi durumda gondermenize izin vermeyecektir.

• Merhaba, case numberım 2026EU18***, henüz DS-260'ı doldurmadım. Ankara'da sıra gelmeyeceğini biliyorum, DS-260'ı doldururken en baştaki mülakata nerede girmek istiyorsunuz sorusuna Ankara yerine direkt Schengen bölgesinde bir yeri girmem doğru olur mu?

• @emre-cebeci
    Selamlar, aradiginiz her turlu bilgi bu baslik altindaki ilk 3 iletide mevcut. Sorulariniza cevap alabilmek icin, lutfen surecinizi imzaniza tasiyiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Çifte vatandaşım. Diğer vatandaşlığa ait pasaportumun süresi dolduysa, bu soruya 'Yes' deyip pasaport numarasını mı yazmalıyım, yoksa 'No' mu seçmeliyim?

Annotation 2025-05-04 163517.png

suresi gecmis pasaportu forma ekleyemiyorsunuz. alt kisimdaki soruya no demelisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Guven4627, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, 2026 çekiliş talihlisi oldum. Hatta DS260 Formu doldurup hemem gönderdim.

tebrikler, surecin sonraki asamalarinda bol sanslar!

• @ozangules62
    Selamlar, tebrikler. Hizli bir sekilde vize alip, Amerika’ya goc etmek istiyorsaniz eger ilk seceneginiz, formuzu su an kiz arkadasiniz bekar olarak doldurabilir daha sonra mulakat planlandiginda sizi surece dahil edebilir. Ancak biraz daha zaman isterseniz, resmi olarak evliliginizi gerceklestirip bu sekilde formlarinizi doldurup surece devam edebilirsiniz, bu sekilde birkac ay gec mulakat almis olursunuz. Tamamen size kalmis bir durum. Bol sanslar.

• selamlar. ben mulakata kanada'da girecegim cunku burada yasiyorum. nisanlimla evlenmeyi dusunuyorduk ama onun kanada vizesi yok yani kanada'da konsolosluga birlikte gidebilme sansimiz yok bu sorunu nasil cozebilirim? birde mulakat sirasi sorunu varmis galiba , benim dosya numarasi 21binlerde. vize verilip verilmemesi konsolosluktaki siraya goremi belirleniyor yoksa sitede yayinlanan aylik cut-off da 21bininci siraya gelmesine gore mi bekleyecegim?sira konusu tam oturmadi bende. Tabi onemli olanlardan digeride konsoloslugu evli olarak gitmek icin degistirirsem vize alma sansimi dusururmuyum kanadaya kiyasla ? ds-260 formunu hemen gondermek istiyorum bunlara gore submit edecegim. tesekkurler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |