Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @joltun aaaa ilginç,üzücü,okadar umut,emek,hayaller boşa gitmiş. 😞


  • @sadikcagan evet üzücü gercekten ama insan nerde mutluysa orda yasamalı sonucta herkezin kendi tercihi ben olsam sırf cocugum icin herseye gögüs gererdim sırf onun gelecegi icin zorluklarla bas etmeye calısırdım cabalardım nitekim onun icin basvurdum beklemedeyim 🙂 yanlıs anlasılmasın yargılama degil bu tercih meselesi onların tercihi türkiyeye dönüş olmuş trdeki mutlulugu bulamamıs amerikada kendilerin icin hayırlısı olsun.


  • Amerika’ya gitmek isteyenler herşeyden önce manevi olarak burda kendini hazırlanmalı bence, ailelerle çok iç içe ve sosyal olarak faal sürekli faal olan insanlar bir kademe daha zorlanıyor gördüğüm kadarıyla ;
    Hele birde konu komşuyla 5 çayı gibi akışkanlıklar varsa vay haline , tabiki tecrübe etmeden insan anlayamaz ama bu konuda en azından eşimle kendimi şanslı sayıyorum ikimizinde ailesi hep uzak oldu, 2 çocuğu hiçbirşey bilemeden manevi destek olmadan büyütüyoruz , önceden eksiklik olarak gördüğüm şey bizde alışkanlık oldu esasında, en azından motivasyonumuzu düşürecek bir durum değil çıkması durumunda..

  • Yasaklı

    @gizemyavuz92 sizi çok iyi anlıyorum dogum gibi stresli bir süreci hele de ilk dogumsa tek başına atlatması bir hayli zor oluyor kimse sizi bu nedenle kınamaz kınamamalı... Belki eşiniz kalıp siz gidip dogumdan sonra dönerdiniz ama bu da çok iyi bir seçenek degil insan eşini de yanında ister böyle anlarda... Kısacası en güzelini yapmışsınız ve @crazycells Ali bey i dinlemekle iyi etmişsiniz .. Bundan sonrasında bol şans ve başarılar huzur ve saglık dilerim. Ben Waco yu şöyle bir araştırdım güzel fena degil tam benim aradıgım sakinlikte bir yer ama neden bilmem dönüp dolaşıp Amarilloya geliyorum sanırım orada yaşayacagım çıkarsa inşaAllah tabii. 🙂 Selam ve sevgiler...


  • Ben ve eşim yıllarca ailemizden uzaklarda okuyup turizm de çalıştığımız için hasret çekmenin veya ayrı kalmanın nasıl bir duygu olduğunu biliyoruz. Tabiki de az da olsa nasıl mücadele edebileceğimizi. En azından green card talihlileri 2020 yılı için bizler de olursak bu konu yani hasret özlem gibi bizi pek etkileyeceğini düşünmüyorum.


  • @joltun haklısın bende o şekilde düşünüyorum.herkes adapte olamayabilir.ama bende okadar çabalayıp gittikten sonra çocuğumun geleceği için katlanırdım.

  • ⭐⭐

    @joltun Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı? içinde söyledi:

    Selamlar buğün denk geldim takip ettigim ailelerden koray ve cisem cifti türkiyeye dönüş kararı almıs herseyi tüm içtenligiyle anlatmıs kendisi bazıları icin amerika hayaller ülkesi olabiliyorken bazı insanlar icin mahrumiyet ülkesi isin birde bu yanı var kültürel alışmışlık özlemler vs..

    ABD kültürünü ve Houston'ı beğenmediğini ifade etmiş ama tam olarak neyini beğenmediğini çok iyi anlayamadım. Bunlara biraz daha ayrıntılı yer verilseydi daha yararlı olabilirdi. En çok vakit ayrılan konu insanların vereceği tepkiler ve alınan kararın çok düşünülmüş olduğu idi. Videoda bir yerde "yalnızlık" diye çok kısa geçiyor ama asıl sebep yalnızlık gibi geldi bana. Siz ne dersiniz?


  • @saulgoodman amerikaya ilk girislerinden beri kendilerini izlemekteyim bu acıklama gelmeden önceki postlarından birazda olsa sıkıldıgını belli ediyordu dediginiz gibi hanımefendi aslında cevresini arkadaslarını cok özlemiş ve yanlızlık zor gelmis aslında gördügüm kadarıyla Houston da cevrede edinmislerdi fakat alışmışlıklar agır bastı demekki


  • @saulgoodman bende kendilerini takip ediyordum ,uzun zaman video atmayınca merak edip instagamdan stalk ladım, videoda bahsetmemiş ama yanlarında götürdükleri kedisi ölmüş bu alışma sürecine büyük bir darbe vurmuş olmalı hanımefendi için.. onun dışında etrafımda konu komşu akraba aile olsun ayaklarımı uzatıp keyfime bakayım falan diyor ;Yani bir yakını bebekle ilgilensin kendisi biraz dinlenip arkadaş çevresiyle vakit geçirsin istiyor , tabiki alıştığı ortam bu olduğu için eleştirmiyorum ,zor olduğu aşikar.. ama dürüst olalım evlenip aile olduktan sonra kendi anne babasının etekleri altından çıkamayan bireyler bence gitme işini bir kez daha düşünsün..
    Birde Kadir zora YouTube videosunda şöyle bir örnekten bahsetmişti; Amerika’ya geldiysen Amerika’yı yaşa diye; karısına araba almamış kendisi full time çalışıyor aman para biriktirelim kasalım kasalım nereye kadar? Bir toplulukta kimin depresif olduğu belli oluyor demişti..
    Hanımefendi maddi sorunumuz yok extra birikimimiz hala var ama biz harcadığımızı yerine koyalım diye baktık hep diyor; buradaki hata para kasalım diye adamın bu süreçte 12 saat robotlaşmış olması ,kadında evde bebekle ,tabiki kedide gitti çöküş yaşadı..
    birde kapı komşusu gelmişti bunlara Türk çift ama çocukları yok belliki onlarda işine gücüne sarınca iyice yalnızlaştı .. beklediği “komşuluk” oluşmadı..
    videoyu yapmasını çok takdir ettim kadının başkası olsa yapmazdı.
    Bebeği en azından 2-3 yaşında olsa bekli bu kadar yalnızlığa düşmezdi de 2 yaşında çocuk bile insana arkadaş oluyor en azından gün içinde geliyor birşeyler istiyor , onu oynatmak için aktivite etkinlik uyduruyorsun ev içinde..okul çağında çocukla ise hele hiç arkadaşa ihtiyaç olmaz okula götür getir onunla ilgilen gün biter..
    buradaki en can alıcı tüyo şudur arkadaşlar para kasacağız diye kendinizden ailenizden çok fazla zaman çalmamak , yetiyorsa ortalamada isen ilk etapta alışma sürecinde çokta kasmamak gerek..
    Birde evrim tayanç var onlarda zorlanıyor , burda evleri var onu da satmadan belki döneriz diye az parayla gittiler ve kadın okullu çocuğu olmasa iyice depresyona girer takip ettiğim kadarıyla.. madem hayatını değiştiriyorsun evini sat orda rahat bir başlangıç yap , araban olsun ,aktivitelerden geri kalma belki araba var diye kısa süreli işler bile kendi başına yapabilirsin ve depresif olmazsın yanlışmıyım..


  • @saulgoodman banada yanlızlık gibi geldi.tekirdağda aile ve arkadaşlarla iç içe imiş sürekli.orada burdaki çevreyi bulamadığı için.burdaki kişilerin özleminden dolayıda da geri dönüş kararı almıştır.biz hiç dil bilmeden gitmeye çalışıyor.çisem hanım ingilizce öğretmeni olarak orada yapamadı ise vay halimize 😞


  • @sadikcagan sadece dil değil maddi durumları iyi hemen iyi iş buldular şansları başkalarına göre daha iyiydi.demek ki beklentileri daha fazlaydı.


  • Bence bu ailenin yapmış olduğu video'yu yanlış anlamışız!... Kendisi esasen bu video'yu neden yayınladığını açıkça söylemiş aslında, "bütün aşamalardaki heyecanımızı kendi deneyimlerimizle birlikte sizinle paylaştık. Hepsi iyi ve güzeldi, şimdi de kötü yanı var ve buda benim deneyimimdir. Bundan çıkarım sağlayın ( kendi yaptığı hataları da öz eleştiri ile birlikte anlatmış)" demek istemiş. İnsan psikolojisine soluduğu havanın bile etkisi olduğu aşikardır. Amerika'da hiç bulunmayan bizler, buradan oturup bu aile için eleştiri, yargılama yada fikir beyan etme gibi bir hakka sahip değiliz. Bize düşen tarafı, oraya gittiğimizde bu anlatılanlardan bir ders çıkararak en kolay şekilde ailemizin adaptasyonunu sağlamak olsa gerek. Ve aynı zamanda bizimle her şekilde deneyimlerini paylaşan bu ailelere, yalnız olmadıklarını buradan yada sosyal medya yardımı ile belli etmektir. Bu takipçileri için borç'tur bence.


  • @birumut burdaki ortamı özlediler sanırım.


  • @opctebur Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı? içinde söyledi:

    Bence bu ailenin yapmış olduğu video'yu yanlış anlamışız!... Kendisi esasen bu video'yu neden yayınladığını açıkça söylemiş aslında, "bütün aşamalardaki heyecanımızı kendi deneyimlerimizle birlikte sizinle paylaştık. Hepsi iyi ve güzeldi, şimdi de kötü yanı var ve buda benim deneyimimdir. Bundan çıkarım sağlayın ( kendi yaptığı hataları da öz eleştiri ile birlikte anlatmış)" demek istemiş. İnsan psikolojisine soluduğu havanın bile etkisi olduğu aşikardır. Amerika'da hiç bulunmayan bizler, buradan oturup bu aile için eleştiri, yargılama yada fikir beyan etme gibi bir hakka sahip değiliz. Bize düşen tarafı, oraya gittiğimizde bu anlatılanlardan bir ders çıkararak en kolay şekilde ailemizin adaptasyonunu sağlamak olsa gerek. Ve aynı zamanda bizimle her şekilde deneyimlerini paylaşan bu ailelere, yalnız olmadıklarını buradan yada sosyal medya yardımı ile belli etmektir. Bu takipçileri için borç'tur bence.

    yargılama haricinde söylediklerinize katılmıyorum. eleştiri hakkımız da, fikir beyan etme hakkımız da gayet vardır bence. bunu kötü ve negatif anlamda ima ettiğimi algılamayın lütfen. yapıcı eleştiri veya pozitif fikir beyanı da bunlara dahildir. forumdaki hemen herkes gibi ben de kendilerini severek takip ettim ve ediyordum. hatta kendime örnek dahi aldım ve şu anki duygu durumlarından bir an evvel sıyrılıp yeniden oraya tutunmaları gerektiği kanaatindeyim. forumda hala bulunan ve yazılar yazan @gizemyavuz92 nick'li arkadaşımızınkine benzer duygular yaşadıklarını düşünüyorum ve bunu atlatacaklarından eminim.


  • @opctebur ben sahsen bu videoyu paylasırken eleştiride bulunmadım hatta yargılamıyorumda dedim kendi kararı sonucta kendileri icin hayırlısı olsun bence sen yazılanları yanlıs anlamıssın kime yargılama yapmıyor bu baslık altında. kötü bir söz yok yargılama yok..


  • @loser Aynı şeyi farklı yollardan söylüyoruz aslında :)"Ve aynı zamanda bizimle her şekilde deneyimlerini paylaşan bu ailelere, yalnız olmadıklarını buradan yada sosyal medya yardımı ile belli etmektir. Bu takipçileri için borç'tur bence." cümlem sizinle aynı fikirde olduğumuzu açıklar.
    @Joltun ben yazımda kimseye "sen bunu yaptın ben bunu yaptım" demedim ki 🙂


  • @opctebur ''eleştiri, yargılama yada fikir beyan etme gibi bir hakka sahip değiliz. '' bu cümleye ithafen yazdım herkeze acık bir ortamda paylasılan seyler hakkında pek tabi konusabiliriz paylasan kisi kendisi zaten kabul etmistir. eleştirilebilirde belki ama yargılama konusunda sana katılıyorum.

  • ⭐⭐

    @saulgoodman araba almadım parayla alakalı bir durum değil alacak paramız vardı ama almadık mesafeler çok uzak bir arkadaşıma 30 dakikada gidiyorum diyordu arabasın New York haricinde çok bir yerde yaşanacağını mutlu olunabileceğini pek sanmıyorum zaten.


  • biraz önce gurbette ölmüş ve ucakla memleketinde tabutta dönen bir cenazeden geldim.cenazedekilerin büyük coğunluğu avrupada kalan insanlardı ve herkes aynı şeyi söylüyordu şanslıysak izinde ölürüz yoksa bizde böyle geleceğiz.
    gurbet acı biber gibi canın yanar ama yemekten vazgecemezsin.gurbet zordur eğer maddi sıkıntın varsa zorluk dahada artar .yorum yazan herkes üzüldüğünü ve bunun psikolojik gecici bir durum olduğunu yazmış zaten.

  • ⭐⭐

    Olumlu ya da olumsuz her türlü tecrübe bizim gibi green card kovalayanlar için önemli, paylaşım yapanlar için teşekkürler. Umuyorum Türkiye'de mutlu olur dönenler.


Benzer Başlıklar

  • 16
  • 2
  • 7
  • 55
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum