Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@caglaror sorun yaşamamış olmana sevindim. Ben parça parça çekimi sanki gelirin varmış gibi gösterme dolayısıyla kart temini kredi skoru oluşturma için avantaj elde etmeye çalışma gibi düşündüğünü sandım ve ona göre cevap verdim. Yoksa ister tek sefer ister parça parça farketmez. Paranı orada kullanacaksan parça parça zaman kaybı. Tek parça swift ile rahatına bak babında sölemiştim. Ha parça parça masrafsız oluyo olsun ben uğraşırıma bişey diyemem. Sonuçta kimisi için 100 dolar önemli ne masraf vericem der kimisi ben uğraşamam zaman önemli der. Önemli olan sorun yaşamamak. Umarım sonraki işlemlerinde de sorun olmaz ve tüm paranı rahatlıkla taşırsın oraya. Bank of America için masraf listesi paylaşırsan da sevinirim. Havale ücreti hem kendi içinde hem başka bankaya olarak, hesap işletim ücreti fatura ödemeleri atm çekim ücretleri gelen giden swift ücretleri vs.
Bahsettiginiz ucretler lokasyonunuza gore farklilik gosterebilir. Asagidaki dokuman, acilacak hesap turu bazinda size bir fikir verecektir:
https://www.bankofamerica.com/deposits/resources/personal-schedule-fees.go?request_locale=en_US -
@ashborn cepte teb müşteri hizmetleri sizi aradımı
parayı sizin cekdiğize dair -
@yapay-arayan soran olmadi. Hatta ayni bankamitikten art arda 3 gun cektim.
Bir kac defa 1000 üstünü ayni gun cekmeye ama vermedi :)Dediğim gibi gelmeden birincil hesabınız dolar ve yurtdışı çekimine actirin. Tr den çıkmadan bankamatikte döviz çekme denemesi yapmıştım bir sorun olur mu diye ama olmadi. Sizde gelmeden önce deneme yapabilirsiniz.
-
@ashborn günlük 6.000 TL karşılığı paraya kadar izin veriyor. Benim call center bizzat görüşmemi koymuştum haberiniz olsun
-
@ayvalik10 teşekkürler.
-
calışmayanlar cep teb de banka kartı alabiliyormu
-
@yapay-zeka Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Hesap acmak icin herhangi bir kosul oldugunu sanmiyorum. Herkes acabilir.
-
@yapay-zeka Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
Alabiliyor. Çalışma şartı yok.
-
@yapay-zeka şu anda devam ediyor mu bilmiyorum ama banka kartı ile birlikte powerbank geliyordu
-
Arkadaşlar size son iki Türkiye'den US swift tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.Umarım aydınlatıcı olur.Türkiye'deki TEB şahsi hesabımdan önce BOA hesabıma aktardığım 500 USD yi TEB den 35 TL masraf sonrasında yaklaşık 24 saat sonra BOA hesabımda ancak 30 USD eksiği ile (Uncle SAM FEE) gördüm. Bir hafta sonra ise 800 USD gönderdim gene TEB hesabımdan aynı 35 TL masraf kesildi ancak bu sefer Wells Fargo Hesabımda yaklaşık 8 saat sonrasında sadece 10 USD Fee ile gördüm.Demek ki BOA kelek kesen olarak biraz masraf alıyor.:)) Hemde daha yavaş gidiyor.Mesafe aynı oysa.Hadi Hoşçakalın...
-
BoA cash rewards master card yillik aidat yok demislerdi(ki web sayfalarindaki reklamda hala yok diyor). Bu ay 39$ annual fee opmusler. Isin yok gidip bir suru bidi bidi anlat. :(
BoA'dan sogudum. -
@eagle 2 parça yaparak tebe 2 masraf ödemek pek akıllıca değil. Tek parça tek 35 daha mantıklı:) Ayrıca alıcı banka kesintileri farklılık gösterir normaldir. Bunun bir sebebi kullanılan aracı bankadır. Belki o kesintiler boa yada fargonun değildir. Bazı bankalar gelen swifte ücret almaz çünkü. Kesilen, aracı banka yani boa ile teb arasındaki banka masrafı olabilir ve her banka farklı aracı banka kullandığından farklı tutardadır.
-
@caglaror ben bu aidatı BOA kredi kart aldığım 2 gün kestiler
-
@redsat2000 Genelleme yapmak istemem ama bankacilik sektoru hep mi aynidir?
https://promo.bankofamerica.com/ccsearchlp8/?code=BAACQB
Burada da belirtiyor annual ucreti yok ve bonus verecez diye.
39$ iyi para isteyecegim geri. -
@caglaror Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@redsat2000 Genelleme yapmak istemem ama bankacilik sektoru hep mi aynidir?
https://promo.bankofamerica.com/ccsearchlp8/?code=BAACQB
Burada da belirtiyor annual ucreti yok ve bonus verecez diye.
39$ iyi para isteyecegim geri.Secured Credit Card degilse (ki mesajinizdan normal Cash Rewards Credit Card oldugu anlasiliyor) chat veya telefon uzerinden itiraz edip refund talep edin. Belli ki bir yanlislik var.
-
@redsat2000 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@caglaror ben bu aidatı BOA kredi kart aldığım 2 gün kestiler
@redsat2000 Tam olarak hangi karti aldiniz? Annual Fee yok denilmesine ragmen mi ucret alindi ?
-
@sharm Evet. Ama adi Cash Rewards Credit Card sanirim bu bir tur secured credit card.
-
@sharm BOA kredi kartı aldım. Önce benden 300 usd yatırmamı istediler teminat için daha sonra normal kredi kartı forumuna geleceğini söylediler. Yıllık kart kesim ücreti olduğunu bana söylediler. Ben yıllık ücretin 6 ay sonra gelmesini beklerken kartı aldığımın 2 günü kart kesimi gerçekleştirdiler.
-
@caglaror benim kredi kartında banka işletim ücreti olduğunu beyan ettiler. Mevcut kartım Yüksek güvenlikli secured credit card. Ön Tebligatı imzaladığımdan dolayı zannetmiyorum geri ödeme durumu olacağını
-
@redsat2000 Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:
@sharm BOA kredi kartı aldım. Önce benden 300 usd yatırmamı istediler teminat için daha sonra normal kredi kartı forumuna geleceğini söylediler. Yıllık kart kesim ücreti olduğunu bana söylediler. Ben yıllık ücretin 6 ay sonra gelmesini beklerken kartı aldığımın 2 günü kart kesimi gerçekleştirdiler.
Cevap icin tesekkur ederim. Sizin aldiginiz "secured card" (yatirdiginiz parayi /teminati harcadiginiz kredi karti) oldugundan "annual fee"yi belirtip almalari normal. Gerci "annual fee" almayan secured card'lar da olabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum