Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sash maalesef buna bişey diyemiyorum. Ben @crazycells in yorumundan hareketle söledim. Belli konularda hemfikiriz zaten. Önemli olan reklam derecesinde savunuculuk yapmaktansa bilgi istenen işleme yönelik yorumlar yapmak. Bu nedenle mantıklıya mantıklı olmayacak işe de olmaz o öle diyorum. Ama cevaplarım işlemin mahiyetine göre sonuçta. Tüm işlemler için en avantajlı bu bankadır demek saçma zaten.


  • @semavi bey evet son tahlilde anlatmak istediğim bu. Amaç sorun yaşamamak. Bu yüzden insaların deneyimleri ve bankacılık tecrübelerimden hareketle insanların mümkün en sorunsuz yolu bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyorum.


  • @ayvalik10 sorun burda zaten. @sadriabi türkiyedeki aylık ufak bir gelirim var dedi ve ben ceptetebin bu yarz işlemler için uygun olacağını zaten söledim. Ancak amaç para çekmek değil. Oraya temelli gidenlerin de amacı bu olmamalı çünkü limit kısıtı var ve acileyetin limiti olmaz. Anlatmak istediğim alın paranızı swif ile tek seferde kafanız rahat etsin. Ama @sadriabi abi gibi her ay düzenli para alacaksanız swift masarflı olur mesela. Bu tarz işler için de mantıksız. Sorun şu ki yorumlar işlem içeriğine göre verilmeli. Eğer yüklü miktar paranız var ise ya yanında götürüp bildirecen ya da swift yapacan. İstediğin bankadan yap. Bak hangisi daha ucuz ise ondan yap. Ama öğrencisin her ay ailen para gönderecekse ya da sadriabi gibi işlemlerin varsa swift zaten totally mantıksız yani. Sonuç tek doğru yok. Faydalanmak isteyen arkadaşlar lütfen kendi durumuna göre yorumları değerlwndirip karar versinler.


  • @the-black-eagle Aynen katılıyorum, tek bir notum var düşmek için. Miktar çok büyükse, buradaki hesaba düzenli girdi gibi gösterebilmek için aydan aya 2k, 3k, 5k gibi yatırmak pozitif bir algı oluşturabilir. İçerideki parayı da harcama/ekleme, dengeleyebilirseniz belki kredibiliteyi etkiler.
    Tezimi henüz denemedim. Deneyince olası sonuçlarından bahsederim.
    Selamlar


  • @caglaror vallah azar azar sanki düzenli gelir imajı kredibiliteyi etkiler mi bilmiyorum. Çünkü iinsanlar abddeki resmi gelirle ilgilenecektir. Böyle bir imaj ayrıca abdde bildirilmeyen gelir olarak algılanırsa ters etki yapmaz mı sence. Bergi kaçırıyormuş gibi 🙂 @crazycells kredi skoru ile ilgili bir konu açmış zaten. Orada gelirden bahsedilmiyor. Senin kredilerin kredi kartların geri ödeme ve kullanım performansların değerlendiriliyor. Olmayan geliri varmış imajı faydalanabileceğin bazı şeyleri de engelleyebilir gibi de geldi bana açıkçası. Geçmiş birikimini sok sisteme abi niye uğraşıyon hinlikle cinlikle 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @The-Black-Eagle konu kisiler degil zaten, secici algilama ile okuyan beni swift konusunda takilmis gibi gibi goruyo ama bu baslikta esas sorun su ozellikle cebte teb , sifir sorunsuz islemmis gibi anlatilip duruluyor en basindan beri , sanki baska banka ve baska ATM hizmeti ile ABD den para cekilemiyormus gibi . Baslik bastan sona okundugunda cepte teb ile 3-5 sorun yasanmis durumlar varken niye illa cepte teb? baska turk bankasi veya atm karti yokmus gibi illa cepte teb takintisi olusmus? varmi bunun mantikli bir aciklamasi?

    bu konudaki esas problem, sizin sizden farkli tecrube yasamis kisileri yalancilikla suclamanizdir.

    Siz kendi dunyanizda en mukemmel ve her seyi yanlissiz yapan kisi olabilirsiniz, sizin tecrubeniz dunyanin mutlak dogrulari da olabilir ama bu forumda yazarken sizin tecrubeniz diger uyelerin deneyimi kadar degerlidir, diger uyelerin deneyimi kadar da degersizdir. Ne siz fikirlerinizi ve tecrubelerinizi aktarirken yalan soylemiyorsunuz, ne de baskalari. Sizin tecrubelerinize nasil saygi gosteriliyorsa, siz de sorunsuz tecrube yasayan kisilere ayni saygiyi gostermek zorundasiniz. Bu forumda tecrube yalanlamaya ya da yanlislamaya yer yoktur maalesef. Hickimseyi deneyim aktardigi icin insanlari yaniltmakla suclayamazsiniz.

    Diger mantikdisi argumanlariniza ve iddialariniza vakit ayirmayi bile gereksiz goruyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sash Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @The-Black-Eagle konu kisiler degil zaten, secici algilama ile okuyan beni swift konusunda takilmis gibi gibi goruyo ama bu baslikta esas sorun su ozellikle cebte teb , sifir sorunsuz islemmis gibi anlatilip duruluyor en basindan beri , sanki baska banka ve baska ATM hizmeti ile ABD den para cekilemiyormus gibi . Baslik bastan sona okundugunda cepte teb ile 3-5 sorun yasanmis durumlar varken niye illa cepte teb? baska turk bankasi veya atm karti yokmus gibi illa cepte teb takintisi olusmus? varmi bunun mantikli bir aciklamasi?

    Cepteteb en cok kullanan ve herkese tavsiye eden kisilerden biri benim. Cunku insanlar "Turkiye'deki parayi ABD'de nasil masrafsiz cekerim?" diye soruyorlar. Ben sahsen baska banka kartlari ile cekim de yaptim, swift de. Bunlarin hepsinin ayrintilarini paylastim. Cepteteb ile bir kez sorun yasadim, cozumunu de buradan paylastim. Size her ay 200-300 dolar swift yapmak mantikli geliyorsa oyle yapin. Ayrica ben kimseye 100 bin dolari bankamatikten cekin diye bir tavsiyede bulunmadim. Herkes deneyimlerini paylasir, isteyen istedigini yapar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @the-black-eagle Aynen katılıyorum, tek bir notum var düşmek için. Miktar çok büyükse, buradaki hesaba düzenli girdi gibi gösterebilmek için aydan aya 2k, 3k, 5k gibi yatırmak pozitif bir algı oluşturabilir. İçerideki parayı da harcama/ekleme, dengeleyebilirseniz belki kredibiliteyi etkiler.
    Tezimi henüz denemedim. Deneyince olası sonuçlarından bahsederim.
    Selamlar

    Maalesef hesaba duzenli para girisi olmasi kredi skorunu etkilemiyor.


  • @the-black-eagle elinizde eski tarihli dokumler varsa bence o izlenim sikinti Olmaz. Swift ile gidecek para /yuzde burada cok kiymetli. O yuzden ya Sayın @knnrn bahsettigi transfer ya da atm den tek tek cekip yatirmak en iyisi.
    Bugun farkli atm cihazlarindan 500er cekip subeden yatirdim. Son derece sorunsuz gerceklesti.


  • @knnrn cepteteb kartimla sorunsuz şekilde 1000 dolar bugün ank of amerikadan kesinti olmadan çektim. Amerikaya gelmeden kart nakit çekme hesabınızı dolara ayarlayip ve yurtdisi kullanımına acın. Hic bir sorun yasamazsınız. Sorunlar bu iki işlemi yapmadan gelenler veya burda açmaya çalışanlar yaşıyor kanimca çünkü sistem hakli olarak sizi güvene almak için bloke koyuyor.


  • @caglaror sorun yaşamamış olmana sevindim. Ben parça parça çekimi sanki gelirin varmış gibi gösterme dolayısıyla kart temini kredi skoru oluşturma için avantaj elde etmeye çalışma gibi düşündüğünü sandım ve ona göre cevap verdim. Yoksa ister tek sefer ister parça parça farketmez. Paranı orada kullanacaksan parça parça zaman kaybı. Tek parça swift ile rahatına bak babında sölemiştim. Ha parça parça masrafsız oluyo olsun ben uğraşırıma bişey diyemem. Sonuçta kimisi için 100 dolar önemli ne masraf vericem der kimisi ben uğraşamam zaman önemli der. Önemli olan sorun yaşamamak. Umarım sonraki işlemlerinde de sorun olmaz ve tüm paranı rahatlıkla taşırsın oraya. Bank of America için masraf listesi paylaşırsan da sevinirim. Havale ücreti hem kendi içinde hem başka bankaya olarak, hesap işletim ücreti fatura ödemeleri atm çekim ücretleri gelen giden swift ücretleri vs.


  • @the-black-eagle Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    @caglaror sorun yaşamamış olmana sevindim. Ben parça parça çekimi sanki gelirin varmış gibi gösterme dolayısıyla kart temini kredi skoru oluşturma için avantaj elde etmeye çalışma gibi düşündüğünü sandım ve ona göre cevap verdim. Yoksa ister tek sefer ister parça parça farketmez. Paranı orada kullanacaksan parça parça zaman kaybı. Tek parça swift ile rahatına bak babında sölemiştim. Ha parça parça masrafsız oluyo olsun ben uğraşırıma bişey diyemem. Sonuçta kimisi için 100 dolar önemli ne masraf vericem der kimisi ben uğraşamam zaman önemli der. Önemli olan sorun yaşamamak. Umarım sonraki işlemlerinde de sorun olmaz ve tüm paranı rahatlıkla taşırsın oraya. Bank of America için masraf listesi paylaşırsan da sevinirim. Havale ücreti hem kendi içinde hem başka bankaya olarak, hesap işletim ücreti fatura ödemeleri atm çekim ücretleri gelen giden swift ücretleri vs.

    Bahsettiginiz ucretler lokasyonunuza gore farklilik gosterebilir. Asagidaki dokuman, acilacak hesap turu bazinda size bir fikir verecektir:

  • ⭐⭐

    @ashborn cepte teb müşteri hizmetleri sizi aradımı
    parayı sizin cekdiğize dair


  • @yapay-arayan soran olmadi. Hatta ayni bankamitikten art arda 3 gun cektim.
    Bir kac defa 1000 üstünü ayni gun cekmeye ama vermedi 🙂

    Dediğim gibi gelmeden birincil hesabınız dolar ve yurtdışı çekimine actirin. Tr den çıkmadan bankamatikte döviz çekme denemesi yapmıştım bir sorun olur mu diye ama olmadi. Sizde gelmeden önce deneme yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ashborn günlük 6.000 TL karşılığı paraya kadar izin veriyor. Benim call center bizzat görüşmemi koymuştum haberiniz olsun


  • @ayvalik10 teşekkürler.

  • ⭐⭐

    calışmayanlar cep teb de banka kartı alabiliyormu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    calışmayanlar cep teb de banka kartı alabiliyormu

    Hesap acmak icin herhangi bir kosul oldugunu sanmiyorum. Herkes acabilir.

  • ⭐⭐

    @yapay-zeka Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

    calışmayanlar cep teb de banka kartı alabiliyormu

    Alabiliyor. Çalışma şartı yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka şu anda devam ediyor mu bilmiyorum ama banka kartı ile birlikte powerbank geliyordu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum