Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • amerikada greencardla çalışsan birisi biriktirdiği parayı vadeli mevduat ( Term deposits deniliyor sanırım) açabiliyormuyuz. ingilizcem iyi olmadığından ve bankaların verdiği faiz rate oranları 0,10 felan görünce kafam çok karıştı. bankadan bankaya değişir tabi. Bilgisi olan bilgilendirebilirmi (örnek olarak 20.000 $ ı 1 yıl mevduat yapmak istiyoruz diyelim)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GreenCardHüseyin Bunu yapmasına engel bir şey yok.

  • ⭐⭐⭐

    @GreenCardHüseyin

    Vadeli mevduat hesabinin karsiligi ABD tarafinda "Certificate of Deposit" olarak geciyor. Kisaltilmis hali "CD" olarak gorebilirsiniz. Ayrica istediginiz zaman parayi (cezasiz olarak) cekebileceginiz yatirim hesaplari da var (saving accounts).

    FED'in son zamanlarda aldigi bazi kararlar neticesinde, faiz oranlari ABD'de bir suredir oldukca dusuk. Bunun nedeni ise, piyasadaki parayi bankada yatirmak yerine isletilmesine tesvik etmek. Buyuk bankalar arasinda genellikle 1.00% altinda faiz oranlari oldugunu goreceksiniz. Bu arada hatirlatmakta fayda var, enflasyon orani ortalama 2.00% gibi.

    Sonuc olarak, 1%'in altinda goreceginiz faiz oranlari su aralar normal. Ayrica, istediginiz zaman paranizi cekebileceginiz yatirim hesaplari ile vadeli hesaplarin oranlari arasinda su aralar cok fazla fark yok. Yatirim hesabi 0.80% verirken, vadeli olan 1.00% gibi bir oran veriyor. Su anki oranlar ile, $20k bir sene sonra sadece $200 gibi bir faiz veriyor.


    En iyi faiz orani veren bankalari internette takip edebilirsiniz, ornek asagidaki gibi. Sahsi deneyimlerim ile Goldman Sach'in Marcus adi altinda sundugu hesaplari tavsiye ederdim (ilgili link)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum