Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Homestead Exemption / Eyalet Bazlı Emlak Vergisi Muafiyeti

• Merhaba,

ABD vatandaşı çocuğu bulunan ve E-2 vizesine sahip ailelerin Florida'da ev alması durumunda emlak vergilerinden muafiyet sağlayan Homestead Exemption'a başvuru şansı olduğunu okudum bugün. Bunun için özellikle kalıcılık esası aranıyor, yani bu muafiyet yatırımlık evler için geçerli değil. Daha önce Florida mahkemelerinde emsal kararlar verilmiş.

Çok spesifik bir konu gibi görülse de vergi avantajı ciddi bir konu olabilir. Bu konuda daha önce başvuru yapan oldu ise bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

güzel bir detay, paylaştığınız için teşekkürler sn. @Ozan-1
    bilgiyi okuduğunuz linkleri de paylaşabilir misiniz?

• Rica ederim, çok tesadüfi olarak bu bilgiye rastladım aslında. Gemini üzerinden Florida'da ehliyet alma konusunu araştırırken bu detaydan bahsetti. Konu ilgimi çekince sordum ve bu bilgileri verdi bana 🙂

• @Ozan-1, içinde söyledi: Homestead Exemption / Florida (E-2 Vizesi için)

Merhaba,

ABD vatandaşı çocuğu bulunan ve E-2 vizesine sahip ailelerin Florida'da ev alması durumunda emlak vergilerinden muafiyet sağlayan Homestead Exemption'a başvuru şansı olduğunu okudum bugün. Bunun için özellikle kalıcılık esası aranıyor, yani bu muafiyet yatırımlık evler için geçerli değil. Daha önce Florida mahkemelerinde emsal kararlar verilmiş.

Çok spesifik bir konu gibi görülse de vergi avantajı ciddi bir konu olabilir. Bu konuda daha önce başvuru yapan oldu ise bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba, homestead exemption eyalet bazlı bir uygulama. Başlık Florida ama ben size Texas ile ilgili bildiğim kadarını aktarayım, belki başlıktaki eyaleti kaldırıp genel bir başlık haline getirmek isteyebilir moderasyon .

Texas’ta ilk kez ev alan yasal statüdeki kişiler, evi alıp, ehliyetlerindeki adresi revize ettiklerinde, ehliyetleri ve bir form ile bağlı bulundukları county’e başvuru yapınca bu indirimden faydalanabiliyor. Bildiğim kadarıyla 30 Nisan başvuru için son tarih. Bu indirim tutarı Texas’ta bu sene 100.000 USD. Yani 500.000 USD’ye bir ev aldıysanız 400.000 USD’lik kısmı için vergi ödüyorsunuz, yukardaki işlemleri tamamladıktan sonra. Her 5 senede bir County sizi yeniden değerlendiriyor ancak sizin yeni bir başvuru yapmanıza gerek olmuyor. Eğer ki veteran, engelli ya da senior iseniz bu 100.000 USD’lik muafiyet tutarı artıyor.

Yatırımlık evler için geçerli olmamasının sebebi yalnızca ilk kez ev alanlar için geçerli bu muafiyet, ikinci evde kullanılamıyor.

• Florida icin $50K . Ocak 2025 de basvuru yaptim , kolay ve hizli bir surec oldu . Hemen onaylandi . Bence esas onemli olan kisim Indirimden ziyade , Exemption yapilan evler siz evi satana kadar degeri cok daha fazla artsa bile vergisi belirli bir yuzdenin ustune cikamiyor . Yani bir nevi deli bir Vergi artisi ile karsilasmaniza karsi koruyor .

Buradan biraz daha detayli okunabilir .

https://www.miamidadepa.gov/pa/exemptions_homestead.asp#:~:text=The Homestead Exemption is a,assessed values greater than %2450%2C000.

• NJ de programin ismi ANCHOR diye geciyor. Kriterleri saglayan ev sahibi ve kiracilar yararlanabiliyor.

Benzer Başlıklar

• 9
  • 212
  • 7
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |