Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• @ATS16 çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız iyi ki varsınız yeşilkartforum ailesi.

• @brkkrmz27 ucuncu senede ucuncu isine baslamis biri olarak soyluyorum, fiziki diplomayi kimse gormek istemedi. taranmis pdf hali cogu isinizi cozecektir.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Arkadaslar merhaba. Dun gece ABD ye göçmen olarak ilk girişimizi yapyik. Biz Detroit havalimanindan giris yaptik. Elektronik immigration dosyamiz oldugu icin sadece pasaportlarimiza basilmiz gocmen vizesi ile giris yaptik. Hicbir sorun yasamadik. Gumruk memuru vizeyi gordugunde tebrikler bugun göç ediyorsunuz dedi. Adresimizi ve twlefon numaramizi teyit etti. Vizeye bir muhur basti ve giris tarihinden itibaren 1 yillik vize oldugunu soyledi. Bu muhurle 1 yil icerisinde green card imiz olmadan giris cikis yapabilecegimizi soyledi. Green card imizin da verdigimiz adrese gelecegini soyledi. Yanimizda kac para getirdigimizi sordu. 10 bin usd nin uzerinde paramiz oldugu icin baska bir memura yonlenirdi ve orda bir kagit imzaladik. Yanimizda goturdugumuz USD tutarini ve TL tutarinin USD karsiligini yazip imzaladik. Biz 3 valiz ile gieldik cunku 2 hafta kalip geri donecegiz kesin göçe kadar. Valizlerimizi kontrol etmediler sadece et urunleri veya findik fistik olup olmadini sordu. Biz sadece baklava ve lokum getirdik, ona bisey demediler.

• @Manushaqe Güzel başlangıçlar olsun

• Merhabalar, vizeyi aldıktan sonra en iyi çözüm anladığım kadarıyla hemen giriş yapmak; fakat sağlık, iş gibi durumlardan dolayı ağustos ayı içerisinde giriş yapabileceğiz gibi gözüküyor tek yönlü olarak. Bir yandan tedirginiz beklediğimiz için. GC sürecini başlatıp almadan donersek, bu sefer de tekrar çağrılma riski var. Malum bilet fiyatları da yüksek. Bu konuda deneyimi olanlardan biraz akıl almak istedik açıkçası. Biyometrik bilgiler için tekrar çağırma riskinin ne kadar olup olmadığını hesap etmeye çalışıyorum.

• @evr talihli olma ihtimalide düşük ama talihli olmuşsunuz vizenizi almışsınız aynısı biometrik randevusu içinde geçerli düşük bir ihtimal ama kime piyango vuracağını bilmek zor. Günümüz şartları altında mümkün olan en kısa sürede giriş yapıp greencard basımını başlatmak en iyi tercih bence herkes için

• @evr Ülke (ABD) göçmenlik konusunda şuan tarihinin en belirsiz ve karanlık dönemlerini yaşıyor. Türkiye’de bir süre daha kalma planlarınız varsa bence erteleyin, (burda da iş-güç piyasası konusunda sıkıntılar var, bu da ayrı bir başlığın konusu) durumunuz nedir bilemem ama, göçmen vizenizi aldıysanız, ve Amerika’da yaşamayı düşünüyorsanız, bir an önce gelip ülkeden de uzun bir süre çıkmayın (en az 6 ay - 1 sene) ve bir sonraki Türkiye ziyaretiniz de kısa süreli olsun. Hele ki ilk girişimizi yapalım, geri dönelim, sonra tekrar bakarız gibi planlar önümüzdeki 3-4 sene için bence çok riskli. Trump şuan tribünlere oynuyor ve atadığı kişiler de kraldan çok kralcı; ilk dönemindeki icraatlarından çok daha sert politikalar izliyor.

• Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

• Merhaba,
    Biyometriklerin tekrar alınmasının sebebi nedir, geçerli bir sebebi var mıdır, önüne geçilebilir bir durum mudur bilginiz var mı?

@Falcon-1, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

• @cttl tahminim ilk girişteki çekilen fotoğrafın düzgün olmaması ama parmak izi sebepli de olabilir çünkü ilk girişte parmak izi de alınmadı. Artık gidince öğreneceğiz.

• @cttl önüne geçemezsiniz şans işi konsoloslukta, girişte sizden alınan parmak izi, fotoğraf vs durumlarında sorun çıkabiliyor ve bunu sonradan fark ediyorlar bunun içinde tekrar bu işlem için çağırıyorlar

• Mulakatin ardindan Hong Kong tan Amerika ya ucmayi planliyoruz. Son donemde hangi havalimanindan Amerika ya girmemizi önerirsiniz? Chicago? San Francisco, LAX veya baska bir havalimani onerebilirsiniz. Nihayi hedefimiz aktarmali da olsa Minneapolis e varmaktir veya Chicago gibi bir sehre inip arabayla Minneapolis e gecmeyi planliyoruz.

• Merhaba ilk girişte on bin dolar kişi başımı yoksa ben on bin eşim on bin olarak mı oluyor

• @minnesota chicago o‘hare havalimanindan ilk girisimi yapmistim cbplerin genel tavri samimiydi, öyle cins tipler yoktu benden önce sirada olanlar iceride max 1-2dk kalip gecis yapmisti ayni sekilde bana denk gelen polis de güler yüzlüydü. minnesotaya yakin da olmasindan dolayi ben olsam chicagoyu tercih ederdim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@minnesota

Eva Airlines, China Airlines veya Star Lux ile HGK - TPE (Taipei) - LAX ile uçarak Los Angeles Tom Bradley’den ilk girişi yapmanız maliyet açısından en uygunu gözüküyor bu rotadaki rekabet nedeniyle. Kişi başı USD 450 - 480 arasında yaklaşık uçak bileti fiyati ve bu fiyata kişi başı 2 x 23 kg uçak altı valiz dahil. TPE’deki bağlantı süresine dikkat etmeniz faydanıza olacaktır.

LAX’a varış saatinize bağlı olarak 1 gece LAX’daki havalimanına yakın otellerde konaklayarak dinlenebilirsiniz, havalimanı otellerinin ücretsiz shuttle’i da var (örn. Aloft El Segundo - Los Angeles Airport, gecelik USD 140-150 oda fiyatı) Ineceğiniz Terminal B’ye 2.6 mil uzaklıkta).

Diğer seçenek de uçağınizin LAX’a iniş saatine bağlı olarak gümrük kuralları nedeniyle LAX’da kendi valinizi alarak tekrar check in yapacağınız Sun Country Airlines ile LAX - MSP (Minneapolis–Saint Paul International Airport) uçuşu ile MSP’ye ulaşabilirsiniz. Sun Country Airlines’in her gün LAX’dan kalkış saati farklı olmak üzere sabah ve akşam olmak üzere günde 2 seferi var MSP’ye ve uçuş süresi 2 saat 55 dakika. Sun Country Airlines low cost havayolu ve kişi başı ücret USD 90-100 civarında. Bahsi geçen fiyata uçak altı veya baş üstü valiz dahil değil, sadece önünüzdeki koltuğun altına sığabilecek kişisel cantaniz dahil. Uçak biletinizi alırken satın alma esnasında bagajınızı online satın alırsanız her bir kişi için uçak altı 1. bagaj USD 34, 2.bagaj USD 45. Havalimanında satın almak isterseniz fiyat yükseliyor, her bir kişi için uçak altı 1. bagaj USD 50, 2.bagaj USD 60.

https://www.evaair.com
    https://www.china-airlines.com/us/en
    https://www.starlux-airlines.com/en-US
    https://suncountry.com/

• @minnesota elinizde göçmen vizenizle geleceksiniz zaten sizin durumunuza çok bir havaalanı fark etmeyecek. Son destinasyonunuz Minneapolis ise bence LA veya SF gibi uzak bir noktayı seçmeyin giriş için dediğiniz gibi chicago en mantıklısı olur gibi duruyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş’un tavsiye ettiği de mantıklı @minnesota ancak Hong Kong - Chicago O’Hare arasında direkt sefer sadece Cathay Pacific’e ait. Yaklaşık bilet fiyatı USD 900 civarında kişi başı Cathay Pacific’de.

United Airlines’in da Hong Kong’dan San Francisco aktarmalı Chicago uçuşu da var ve kişi başı USD 600 civarında ancak bağlantı süresine dikkat etmeniz gerekiyor zira sarı zarfın teslim edilme süresi, terminal değişikliği ve tekrar check in yapacaginizdan dolayı süreye ihtiyacınız olacak ve Chicago O’Hare’e varışınıza müteakip araç ile 400 mil civarında bir yol yapacaksiniz Minneapolis’e.

• @minnesota @ATS16 ben fiyatların aynı olduğu senaryo için söylemiştim fiyat farkı noktasında bütçenize uygunu tercih etmek daha iyi tabii

• @erenotti gecen sene ilk girisimizi yaptik ve bu sene araran 10 ay gectikten sonra kesin giris yapacagiz aklima soktunuz yine bu durumlari😬, gerci asil talihli benim ve arada bir giris daha yaptim ben 6 ayi doldurmadan. Umarim bir problem olmadan tasinabiliriz.

• @jtcarlos bence bir sorun yasamazsiniz. En fazla biraz soylenirler ve bir daha yapmamaniz icin uyarirlar. Siz de zaten kesin gidis yaptiginiz icin cok onemli degil vu uyari. Hersey gonlunuzce olsun.

Benzer Başlıklar

• ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD'ye İlk Giriş

Kilitli Yolculuk
    3
    6 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.
  • ABD Türkiye'ye Dönüşte Aktarmalarda Vize Almak Gerekiyor mu?

Taşındı Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    Su konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/335/abd-ye-uçak-bileti-hangi-ulkeler-transit-vize-gerektiriyor/2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k