@jtcarlos Merhaba sevgili kardeşim, amacım korku salmak değil de vizesini almış arkadaşlarımızın risklerini minimize edecek şekilde önlem almalarına teşvik etmek diyelim. Basılı vizeleri ile ilk giriş yapacak arkadaşlarımızın herhangi bir sıkıntıyla karşılaşacaklarına ben neredeyse ihtimal vermiyorum, lakin burada sorun vizeyle girişi yapıp hemen çıkmış arkadaşlarda ortaya çıkabilir. Hem yerel, hem ülke haberlerini, açıklamaları her gün takip ediyorum, ayrıca yaşanan bazı olaylar beni bunu demeye itiyor aslında. Şu son birkaç aylık sürede bile çok gelişmeler yaşandı. Kendimden örnek vereyim, bende green cardımı Eylül 2024’te AOS yoluyla aldım ve ardından Türkiye’ye döndüm, 29.Ocak 2025’te ise tekrar geri geldim, JFK’dan giriş yaptım, soru sorulmadı. Lakin içeriden aldığım duyumlara göre Mart ayından beri kontroller sıkılaşmış, yani önceden 6 ayı geçirmeden kalıp geri döndüğün zaman bir şey sormayan memurlar, birkaç ay dahi kalsan, neden bu kadar uzun tatile gittin, Amerika’da continuous residency oluşturdun mu şeklinde sorular sormaya başlamışlar, bazen daha da ileri gidip içeri odaya alıp, Amerika ile bağlarını güçlendirdiğini kanıtlamanı talep ediyorlarmış, çalıştığının ve ev tuttuğunun ispatı gibi. Bazıları daha da ileri gidip telefon şifreni isteyip ordan mesajlarına, resimlerine bakıyorlarmış, velev ki pro-Palestinian bir şey bulsunlar, o zaman başın dertte demektir. Bu herkesin başına gelecek diye bir durum yok tabiki, lakin Biden-Demokratlar yönetimindeki cicim ayları göçmenler açısından geçti artık, daha dikkatli olmalarını söylüyorum sadece. Tüm bu sebeplerden dolayı, ben kendim mesela Temmuz-Ağustos gibi Türkiye’ye 2-3 hafta ziyarete gitmeyi düşünüyordum onu bile askıya aldım. Çünkü kira kontratım sub-lease şeklinde, ve w2 bir işte henüz çalışmıyorum. Ben bu riski almamaya karar verdim.